X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dokładnie 37+3 tc
    Polecam pakować zestawy ubranek w woreczki strunowe. Wtedy zapach nie powinien przejść i też jest ochrona przed bakteriami w szpitalu. Ja korzystam z woreczków z Ikei.

Jezu ufam Tobie
  • Kicior Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochane.😘 Na razie nie wiadomo nic odnośnie wyjścia ze szpitala, zobaczymy jak maluch zacznie sam jeść. No i na pewno musi mieć ponad 2 kg, bo muszą go zaszczepić.

Baby u mnie też biustu prawie nie było ale powiem Ci, że teraz daje radę jak mało który! Jeszcze nigdy nie byłam taka dumna z moich piersi!😁😁 Także wielkość chyba nie ma żadnego znaczenia, ważne żeby rozkręcić a potem utrzymywać, regularnie odciągać albo przystawiać maluszka i powinno być ok.

Jagoda trzymaj się tam w tym dwupaku ile dasz radę. A ile malutka teraz waży?

26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
    mhsv2n0asvtkxel6.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak. Wiem. Ja takimi małymi cyckami 2 dzieci wykarmiłam 😁 ale to było wiele lat temu.

ALE ☝ właśnie przyszła paczka z laktatorem. Jest... Przepraszam... 😉 zajebisty. Oczywiście że już sprawdziłam jak działa. Nigdy więcej ręcznego. Dwa minusy ma. Cena. Choć produkt zacny. I tyle części trzeba myć 😜 ale to nic. Jest super!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 11:24

Kicior, agusiagim_ lubią tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicior zdrówka dla Ignasia. Cieszę się że wpadasz z dobrymi wieściami :) oby Ignaś niebawem zaczął sam jeść i żebyście mogli jak najszybciej wrócić z nim do domku.

Moja coreczka waży około 2100 także nie jest źle.

Ja już po badaniu i czekam na wypis. Pani doktor powiedziała że rozwarcie dalej 4cm, jak się zacznie znowu czynność skurczowa macicy to już będę rodzić bo iuż nie mają leków które podtrzymują ciążę w skończinym 33tc. Duphastonu już brać nie mogę. Zostaje jedynie spaskolina i magnez. Dodatkowo mam brać ten clotrimazol dopochwowo i maść żeby wyleczyć tą grzybicę po antybuotyku. No i żelazo mi przepisała widocznie anemia wyszła w wynikach.

Szczerze to chyba czystki robią przed weekendem bo w sumie mało osób zostało. Ogólnie już wczoraj był oddział prawie pusty. A wiecie jak to wygląda po weekendzie??

Kicior lubi tę wiadomość

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • Lena955 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:
    Tak tak. Wiem. Ja takimi małymi cyckami 2 dzieci wykarmiłam 😁 ale to było wiele lat temu.

ALE ☝ właśnie przyszła paczka z laktatorem. Jest... Przepraszam... 😉 zajebisty. Oczywiście że już sprawdziłam jak działa. Nigdy więcej ręcznego. Dwa minusy ma. Cena. Choć produkt zacny. I tyle części trzeba myć 😜 ale to nic. Jest super!

Baby, na który się zdecydowałaś? Ja dzisiaj chce zamówić ale nadal się waham .... 🙄

• Pastelova Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicior, super,ze wszystko z Wami dobrze :)!

Ja jestem po wizycie. Główka bardzo nisko,szyjka zamknięta niby,rozwarcia brak,ale badana tylko palpacyjnie, co by jej ponoc już nie drażnić i nie grzebać tam za bardzo. GBS pobrany. Cóż, jesteśmy tykającą bombą zatem dalej;) nikt nie przewidzi kiedy urodzę więc to jak gra w rosyjska ruletkę.

Mały ma ok 2.5 kg, wiercił sie:p 35 tydz. Z taka waga i moja posturą według mojej lekarki, moglabym urodzić w 37, 38 i byłoby to dla mnie lepsze.

Cóż wiecej mogę rzec.Pchamy dalej, a kiedy się zacznie zobaczymy :)

Dziewczyny zaryzykowałybyscie na moim miejscu spotkanie z przyjaciółkami za tydzień w sobote ? One oczywiście znają sytuacje, taki spóźniony nieszczęsny baby shower.siostra zajmie się organizacją, cateringiem, itp. Zadnych gotowan samodzielnie:p waham się, dziewczyny chca się spotkać,no jest to ryzyko, bo tak naprawdę moge urodzić w każdej chwili🤔 ale mogę też nie, mam straszną zagwozdkę teraz.

RedRose 37 tydz, w trakcie pakowania, szacun✌ja myślałam, że pozno zaczynam :d tam na gorących mamuskach niektore już popakowane w 23 tyg:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 12:38

Kicior, Evoleth, Wowka lubią tę wiadomość

ckai43r80uurljcv.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pastelova a czemu mozesz w kazdej chwili urodzic? Ja nie znam sytuacji.
    U mnie byly przedwczoraj kokezanki a dzisiaj jade do Polski (3h) i licze ze tam nie urodze 🤪

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pastelova ja bym zaryzykowała ;) zawsze to ostatnia okazja do zabawy i wyluzowania w najblizszym czasie, na pewno przyda Ci się taka chwila, a i będzie z tego super pamiątka :)

• Lena955 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też dzisiaj po wizycie. 34+0 waga 2520(wiadomo z zakresem błędu). Chyba, też się większy Chłopczyk szykuje... na razie nie pytałam lekarza o szczegóły ale trochę mnie to zestresowało :D

Evoleth, Natalii, Wowka lubią tę wiadomość

• Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 11 września 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocior ale super że wszystko jest na dobrej drodze..

Ja się rzadko udzielam ale mój 5latej nie chodzi do przedszkola przed porodem bo się boję kwarantanny w razie co. A i tak od dwóch dni ma katar..

W poniedziałek mam ostatnią wizytę i jak nic się nie zmieni to za tydzień w piątek będę już po cc ;)

Z jednej str nie mogę się doczekać z drugiej boję się.
    Mąż dziś przyjeżdża juz z Niemiec na dłużej więc będzie mi lżej juz nawet z Mikołajem. Bo ciężko mi tak już z tym dużym brzuchem że szok

Kicior, Natalii lubią tę wiadomość

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 23:02

Lena955 lubi tę wiadomość

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Pastelova Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:
    Pastelova a czemu mozesz w kazdej chwili urodzic? Ja nie znam sytuacji.
    U mnie byly przedwczoraj kokezanki a dzisiaj jade do Polski (3h) i licze ze tam nie urodze 🤪

Szyjka skraca mi się już od 30 tyg. Na ostatniej wizycie mialam 1.2 cm. Pewnie teraz ma cm gdyby zmierzyła na usg, główka bardzo nisko. Dlatego siedze na bombie:p

ckai43r80uurljcv.png
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pastelova haha no tak to jest jak się ma absorbująca i nadpobudliwa niespełna 2-latke w domu :D
    Po wczorajszym wieczorze i skurczach ja bym nie ryzykowała na swoim miejscu :D ale jak Ty masz 35 tydzień to chyba nie ma strachu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 13:34

Jezu ufam Tobie
  • Jola17a Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka dzisiaj przechodzi sama siebie, a może potrafi jeszcze więcej, ale jeszcze o tym nie wiem...
    Tak się wierci boleśnie i wypycha, brzuch przybiera różne kształty. Może próbuje się znowu obrócić... Kurcze moja intuicja nic mi nie podpowiada... Czy to zwykle ruchy czy próba obrotu a ja nie wiem jak jej pomóc.

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pastelova, ja od tej pory już wrzucam na luz.. wiadomo, biegać nie będę, ale te nasze tygodnie są już spoko.. 😊 posiedzisz z koleżankami, psychika odpocznie, będzie miło Tobie, a jak Tobie to i dzieciaczkowi 😊

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicior, super, że dobre wieści, kciuki za dalsze :)

Pastelova, ja tam normalnie funkcjonuję, goście, spotkania, zebrania i tak dopóki sił starczy. Tyle się naczytałam o kobietach, którym się skracała szyjka a rodziły po terminie, ze się nie zdziwię jak pochodzisz jeszcze sporo ;) o ile tam nie będziesz skakać i szalec, to czemu nie?

Maybelle, ale to od ciąży czy coś się dzieje? U mnie psychika siadła. Nie wiem czemu, chyba stres przed poznaniem synka. I przed porodem... jednak... a taka byłam dzielna i hop do przodu.
    Btw dziś wetka, którą pierwszy raz na oczy widziałam, powiedziała, ze mam nisko brzuch.

A ja mam pytanie do Misi, Baby i Joli: czy Wasze dzieciaczki będą miały babcie i dziadków? U nas tylko dwie babcie. Jeden dziadek nie żyje, a drugi jest dupkiem i nie chce nas znać.

Jola17a lubi tę wiadomość

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pastelova, ja bym się spotkała z koleżankami. Przecież nie zamierzasz tam skakać i robić przysiadów😉 Na tym etapie wszystko, co pomoga się wyluzować i przewietrzyć głowę jest ok.

Paulinqa, prawdopodobnie będziesz naszą następna mamą na wątku😊👍 Trzymaj się do tego czasu i dużo sił w opiece nad starszakiem!

Maybelle, biedna, a Ty już w końcu na zwolnieniu...?

Freja, nie do mnie pytanie, ale u nas jest jedna para dziadków. Rodzice męża. Tak się ułożyło, że moi rodzice zmarli zanim w ogóle wyszłam za mąż. Na szczęście teściowie mieszkają dość blisko i sprawdzają się w roli dziadków, więc myślę że moje dzieci niczego nie tracą.

Freja000 lubi tę wiadomość

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedyś chyba pisałuście na temat probiotyków w ciąży... pomóżciebo nie chce mi się szukać. Co brać żeyy odbudować microflorę bakteryjną po anybiotyku?? Tu na wątku był temat o wyeliminowaniu gbs żeby wyszedł ujemny i nie pamiętam co polecałyście. Ja za 2 tyg mam iść do gin i wtedy będę miałapobrahy gbs.

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa, mam gbs dodatniego :/
    Mam jeszcze czas, może poradzę się homeopatki... coś szybko przyszedł. Dwa dni. Też tak miałyście?

dqprp07wzt9w07bj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2020, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój był po 3 nieszczęsnych dobach. Dziś idę do gina i będę go męczyć. Może teraz coś zadziałamy i pobierzemy raz jeszcze...

Jagoda, to ja tu pytałam. I już nawet dzwoniłam do położnej, nie daje mi nadziei odnośnie gbs, ale mam pobrać Lactovaginal i Invag dopochwowo (to kwas mlekowy), Lakcid na noc i na czczo rano. To na odbudowanie flory jak najbardziej 🙂

‹‹ 368 369 370 371 372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ