X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dokładnie 37+3 tc
    Polecam pakować zestawy ubranek w woreczki strunowe. Wtedy zapach nie powinien przejść i też jest ochrona przed bakteriami w szpitalu. Ja korzystam z woreczków z Ikei.

Jezu ufam Tobie
  • Kicior Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochane.😘 Na razie nie wiadomo nic odnośnie wyjścia ze szpitala, zobaczymy jak maluch zacznie sam jeść. No i na pewno musi mieć ponad 2 kg, bo muszą go zaszczepić.

Baby u mnie też biustu prawie nie było ale powiem Ci, że teraz daje radę jak mało który! Jeszcze nigdy nie byłam taka dumna z moich piersi!😁😁 Także wielkość chyba nie ma żadnego znaczenia, ważne żeby rozkręcić a potem utrzymywać, regularnie odciągać albo przystawiać maluszka i powinno być ok.

Jagoda trzymaj się tam w tym dwupaku ile dasz radę. A ile malutka teraz waży?

26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
    mhsv2n0asvtkxel6.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak. Wiem. Ja takimi małymi cyckami 2 dzieci wykarmiłam 😁 ale to było wiele lat temu.

ALE ☝ właśnie przyszła paczka z laktatorem. Jest... Przepraszam... 😉 zajebisty. Oczywiście że już sprawdziłam jak działa. Nigdy więcej ręcznego. Dwa minusy ma. Cena. Choć produkt zacny. I tyle części trzeba myć 😜 ale to nic. Jest super!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 11:24

Kicior, agusiagim_ lubią tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicior zdrówka dla Ignasia. Cieszę się że wpadasz z dobrymi wieściami :) oby Ignaś niebawem zaczął sam jeść i żebyście mogli jak najszybciej wrócić z nim do domku.

Moja coreczka waży około 2100 także nie jest źle.

Ja już po badaniu i czekam na wypis. Pani doktor powiedziała że rozwarcie dalej 4cm, jak się zacznie znowu czynność skurczowa macicy to już będę rodzić bo iuż nie mają leków które podtrzymują ciążę w skończinym 33tc. Duphastonu już brać nie mogę. Zostaje jedynie spaskolina i magnez. Dodatkowo mam brać ten clotrimazol dopochwowo i maść żeby wyleczyć tą grzybicę po antybuotyku. No i żelazo mi przepisała widocznie anemia wyszła w wynikach.

Szczerze to chyba czystki robią przed weekendem bo w sumie mało osób zostało. Ogólnie już wczoraj był oddział prawie pusty. A wiecie jak to wygląda po weekendzie??

Kicior lubi tę wiadomość

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • Lena955 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:
    Tak tak. Wiem. Ja takimi małymi cyckami 2 dzieci wykarmiłam 😁 ale to było wiele lat temu.

ALE ☝ właśnie przyszła paczka z laktatorem. Jest... Przepraszam... 😉 zajebisty. Oczywiście że już sprawdziłam jak działa. Nigdy więcej ręcznego. Dwa minusy ma. Cena. Choć produkt zacny. I tyle części trzeba myć 😜 ale to nic. Jest super!

Baby, na który się zdecydowałaś? Ja dzisiaj chce zamówić ale nadal się waham .... 🙄

• Pastelova Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicior, super,ze wszystko z Wami dobrze :)!

Ja jestem po wizycie. Główka bardzo nisko,szyjka zamknięta niby,rozwarcia brak,ale badana tylko palpacyjnie, co by jej ponoc już nie drażnić i nie grzebać tam za bardzo. GBS pobrany. Cóż, jesteśmy tykającą bombą zatem dalej;) nikt nie przewidzi kiedy urodzę więc to jak gra w rosyjska ruletkę.

Mały ma ok 2.5 kg, wiercił sie:p 35 tydz. Z taka waga i moja posturą według mojej lekarki, moglabym urodzić w 37, 38 i byłoby to dla mnie lepsze.

Cóż wiecej mogę rzec.Pchamy dalej, a kiedy się zacznie zobaczymy :)

Dziewczyny zaryzykowałybyscie na moim miejscu spotkanie z przyjaciółkami za tydzień w sobote ? One oczywiście znają sytuacje, taki spóźniony nieszczęsny baby shower.siostra zajmie się organizacją, cateringiem, itp. Zadnych gotowan samodzielnie:p waham się, dziewczyny chca się spotkać,no jest to ryzyko, bo tak naprawdę moge urodzić w każdej chwili🤔 ale mogę też nie, mam straszną zagwozdkę teraz.

RedRose 37 tydz, w trakcie pakowania, szacun✌ja myślałam, że pozno zaczynam :d tam na gorących mamuskach niektore już popakowane w 23 tyg:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 12:38

Kicior, Evoleth, Wowka lubią tę wiadomość

ckai43r80uurljcv.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pastelova a czemu mozesz w kazdej chwili urodzic? Ja nie znam sytuacji.
    U mnie byly przedwczoraj kokezanki a dzisiaj jade do Polski (3h) i licze ze tam nie urodze 🤪

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pastelova ja bym zaryzykowała ;) zawsze to ostatnia okazja do zabawy i wyluzowania w najblizszym czasie, na pewno przyda Ci się taka chwila, a i będzie z tego super pamiątka :)

• Lena955 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też dzisiaj po wizycie. 34+0 waga 2520(wiadomo z zakresem błędu). Chyba, też się większy Chłopczyk szykuje... na razie nie pytałam lekarza o szczegóły ale trochę mnie to zestresowało :D

Evoleth, Natalii, Wowka lubią tę wiadomość

• Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 11 września 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocior ale super że wszystko jest na dobrej drodze..

Ja się rzadko udzielam ale mój 5latej nie chodzi do przedszkola przed porodem bo się boję kwarantanny w razie co. A i tak od dwóch dni ma katar..

W poniedziałek mam ostatnią wizytę i jak nic się nie zmieni to za tydzień w piątek będę już po cc ;)

Z jednej str nie mogę się doczekać z drugiej boję się.
    Mąż dziś przyjeżdża juz z Niemiec na dłużej więc będzie mi lżej juz nawet z Mikołajem. Bo ciężko mi tak już z tym dużym brzuchem że szok

Kicior, Natalii lubią tę wiadomość

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 23:02

Lena955 lubi tę wiadomość

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Pastelova Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:
    Pastelova a czemu mozesz w kazdej chwili urodzic? Ja nie znam sytuacji.
    U mnie byly przedwczoraj kokezanki a dzisiaj jade do Polski (3h) i licze ze tam nie urodze 🤪

Szyjka skraca mi się już od 30 tyg. Na ostatniej wizycie mialam 1.2 cm. Pewnie teraz ma cm gdyby zmierzyła na usg, główka bardzo nisko. Dlatego siedze na bombie:p

ckai43r80uurljcv.png
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pastelova haha no tak to jest jak się ma absorbująca i nadpobudliwa niespełna 2-latke w domu :D
    Po wczorajszym wieczorze i skurczach ja bym nie ryzykowała na swoim miejscu :D ale jak Ty masz 35 tydzień to chyba nie ma strachu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 13:34

Jezu ufam Tobie
  • Jola17a Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka dzisiaj przechodzi sama siebie, a może potrafi jeszcze więcej, ale jeszcze o tym nie wiem...
    Tak się wierci boleśnie i wypycha, brzuch przybiera różne kształty. Może próbuje się znowu obrócić... Kurcze moja intuicja nic mi nie podpowiada... Czy to zwykle ruchy czy próba obrotu a ja nie wiem jak jej pomóc.

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pastelova, ja od tej pory już wrzucam na luz.. wiadomo, biegać nie będę, ale te nasze tygodnie są już spoko.. 😊 posiedzisz z koleżankami, psychika odpocznie, będzie miło Tobie, a jak Tobie to i dzieciaczkowi 😊

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicior, super, że dobre wieści, kciuki za dalsze :)

Pastelova, ja tam normalnie funkcjonuję, goście, spotkania, zebrania i tak dopóki sił starczy. Tyle się naczytałam o kobietach, którym się skracała szyjka a rodziły po terminie, ze się nie zdziwię jak pochodzisz jeszcze sporo ;) o ile tam nie będziesz skakać i szalec, to czemu nie?

Maybelle, ale to od ciąży czy coś się dzieje? U mnie psychika siadła. Nie wiem czemu, chyba stres przed poznaniem synka. I przed porodem... jednak... a taka byłam dzielna i hop do przodu.
    Btw dziś wetka, którą pierwszy raz na oczy widziałam, powiedziała, ze mam nisko brzuch.

A ja mam pytanie do Misi, Baby i Joli: czy Wasze dzieciaczki będą miały babcie i dziadków? U nas tylko dwie babcie. Jeden dziadek nie żyje, a drugi jest dupkiem i nie chce nas znać.

Jola17a lubi tę wiadomość

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pastelova, ja bym się spotkała z koleżankami. Przecież nie zamierzasz tam skakać i robić przysiadów😉 Na tym etapie wszystko, co pomoga się wyluzować i przewietrzyć głowę jest ok.

Paulinqa, prawdopodobnie będziesz naszą następna mamą na wątku😊👍 Trzymaj się do tego czasu i dużo sił w opiece nad starszakiem!

Maybelle, biedna, a Ty już w końcu na zwolnieniu...?

Freja, nie do mnie pytanie, ale u nas jest jedna para dziadków. Rodzice męża. Tak się ułożyło, że moi rodzice zmarli zanim w ogóle wyszłam za mąż. Na szczęście teściowie mieszkają dość blisko i sprawdzają się w roli dziadków, więc myślę że moje dzieci niczego nie tracą.

Freja000 lubi tę wiadomość

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedyś chyba pisałuście na temat probiotyków w ciąży... pomóżciebo nie chce mi się szukać. Co brać żeyy odbudować microflorę bakteryjną po anybiotyku?? Tu na wątku był temat o wyeliminowaniu gbs żeby wyszedł ujemny i nie pamiętam co polecałyście. Ja za 2 tyg mam iść do gin i wtedy będę miałapobrahy gbs.

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa, mam gbs dodatniego :/
    Mam jeszcze czas, może poradzę się homeopatki... coś szybko przyszedł. Dwa dni. Też tak miałyście?

dqprp07wzt9w07bj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2020, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój był po 3 nieszczęsnych dobach. Dziś idę do gina i będę go męczyć. Może teraz coś zadziałamy i pobierzemy raz jeszcze...

Jagoda, to ja tu pytałam. I już nawet dzwoniłam do położnej, nie daje mi nadziei odnośnie gbs, ale mam pobrać Lactovaginal i Invag dopochwowo (to kwas mlekowy), Lakcid na noc i na czczo rano. To na odbudowanie flory jak najbardziej 🙂

‹‹ 368 369 370 371 372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ