Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki kochane.😘 Na razie nie wiadomo nic odnośnie wyjścia ze szpitala, zobaczymy jak maluch zacznie sam jeść. No i na pewno musi mieć ponad 2 kg, bo muszą go zaszczepić.
Baby u mnie też biustu prawie nie było ale powiem Ci, że teraz daje radę jak mało który! Jeszcze nigdy nie byłam taka dumna z moich piersi!😁😁 Także wielkość chyba nie ma żadnego znaczenia, ważne żeby rozkręcić a potem utrzymywać, regularnie odciągać albo przystawiać maluszka i powinno być ok.
Jagoda trzymaj się tam w tym dwupaku ile dasz radę. A ile malutka teraz waży?26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
-
Tak tak. Wiem. Ja takimi małymi cyckami 2 dzieci wykarmiłam 😁 ale to było wiele lat temu.
ALE ☝ właśnie przyszła paczka z laktatorem. Jest... Przepraszam... 😉 zajebisty. Oczywiście że już sprawdziłam jak działa. Nigdy więcej ręcznego. Dwa minusy ma. Cena. Choć produkt zacny. I tyle części trzeba myć 😜 ale to nic. Jest super!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 11:24
Kicior, agusiagim_ lubią tę wiadomość
-
Kicior zdrówka dla Ignasia. Cieszę się że wpadasz z dobrymi wieściami
oby Ignaś niebawem zaczął sam jeść i żebyście mogli jak najszybciej wrócić z nim do domku.
Moja coreczka waży około 2100 także nie jest źle.
Ja już po badaniu i czekam na wypis. Pani doktor powiedziała że rozwarcie dalej 4cm, jak się zacznie znowu czynność skurczowa macicy to już będę rodzić bo iuż nie mają leków które podtrzymują ciążę w skończinym 33tc. Duphastonu już brać nie mogę. Zostaje jedynie spaskolina i magnez. Dodatkowo mam brać ten clotrimazol dopochwowo i maść żeby wyleczyć tą grzybicę po antybuotyku. No i żelazo mi przepisała widocznie anemia wyszła w wynikach.
Szczerze to chyba czystki robią przed weekendem bo w sumie mało osób zostało. Ogólnie już wczoraj był oddział prawie pusty. A wiecie jak to wygląda po weekendzie??Kicior lubi tę wiadomość
-
baby wrote:Tak tak. Wiem. Ja takimi małymi cyckami 2 dzieci wykarmiłam 😁 ale to było wiele lat temu.
ALE ☝ właśnie przyszła paczka z laktatorem. Jest... Przepraszam... 😉 zajebisty. Oczywiście że już sprawdziłam jak działa. Nigdy więcej ręcznego. Dwa minusy ma. Cena. Choć produkt zacny. I tyle części trzeba myć 😜 ale to nic. Jest super!
Baby, na który się zdecydowałaś? Ja dzisiaj chce zamówić ale nadal się waham .... 🙄 -
Kicior, super,ze wszystko z Wami dobrze
!
Ja jestem po wizycie. Główka bardzo nisko,szyjka zamknięta niby,rozwarcia brak,ale badana tylko palpacyjnie, co by jej ponoc już nie drażnić i nie grzebać tam za bardzo. GBS pobrany. Cóż, jesteśmy tykającą bombą zatem dalej;) nikt nie przewidzi kiedy urodzę więc to jak gra w rosyjska ruletkę.
Mały ma ok 2.5 kg, wiercił sie:p 35 tydz. Z taka waga i moja posturą według mojej lekarki, moglabym urodzić w 37, 38 i byłoby to dla mnie lepsze.
Cóż wiecej mogę rzec.Pchamy dalej, a kiedy się zacznie zobaczymy
Dziewczyny zaryzykowałybyscie na moim miejscu spotkanie z przyjaciółkami za tydzień w sobote ? One oczywiście znają sytuacje, taki spóźniony nieszczęsny baby shower.siostra zajmie się organizacją, cateringiem, itp. Zadnych gotowan samodzielnie:p waham się, dziewczyny chca się spotkać,no jest to ryzyko, bo tak naprawdę moge urodzić w każdej chwili🤔 ale mogę też nie, mam straszną zagwozdkę teraz.
RedRose 37 tydz, w trakcie pakowania, szacun✌ja myślałam, że pozno zaczynam :d tam na gorących mamuskach niektore już popakowane w 23 tyg:D
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 12:38
Kicior, Evoleth, Wowka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kocior ale super że wszystko jest na dobrej drodze..
Ja się rzadko udzielam ale mój 5latej nie chodzi do przedszkola przed porodem bo się boję kwarantanny w razie co. A i tak od dwóch dni ma katar..
W poniedziałek mam ostatnią wizytę i jak nic się nie zmieni to za tydzień w piątek będę już po cc
Z jednej str nie mogę się doczekać z drugiej boję się.
Mąż dziś przyjeżdża juz z Niemiec na dłużej więc będzie mi lżej juz nawet z Mikołajem. Bo ciężko mi tak już z tym dużym brzuchem że szok
Kicior, Natalii lubią tę wiadomość
MIKOŁAJ ♡ 2015
OLIWIER ♡ 2020 -
KotkaPsotka3 wrote:Pastelova a czemu mozesz w kazdej chwili urodzic? Ja nie znam sytuacji.
U mnie byly przedwczoraj kokezanki a dzisiaj jade do Polski (3h) i licze ze tam nie urodze 🤪
Szyjka skraca mi się już od 30 tyg. Na ostatniej wizycie mialam 1.2 cm. Pewnie teraz ma cm gdyby zmierzyła na usg, główka bardzo nisko. Dlatego siedze na bombie:p -
Pastelova haha no tak to jest jak się ma absorbująca i nadpobudliwa niespełna 2-latke w domu
Po wczorajszym wieczorze i skurczach ja bym nie ryzykowała na swoim miejscuale jak Ty masz 35 tydzień to chyba nie ma strachu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 13:34
Jezu ufam Tobie -
Moja córka dzisiaj przechodzi sama siebie, a może potrafi jeszcze więcej, ale jeszcze o tym nie wiem...
Tak się wierci boleśnie i wypycha, brzuch przybiera różne kształty. Może próbuje się znowu obrócić... Kurcze moja intuicja nic mi nie podpowiada... Czy to zwykle ruchy czy próba obrotu a ja nie wiem jak jej pomóc.
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
nick nieaktualny
-
Kicior, super, że dobre wieści, kciuki za dalsze
Pastelova, ja tam normalnie funkcjonuję, goście, spotkania, zebrania i tak dopóki sił starczy. Tyle się naczytałam o kobietach, którym się skracała szyjka a rodziły po terminie, ze się nie zdziwię jak pochodzisz jeszcze sporoo ile tam nie będziesz skakać i szalec, to czemu nie?
Maybelle, ale to od ciąży czy coś się dzieje? U mnie psychika siadła. Nie wiem czemu, chyba stres przed poznaniem synka. I przed porodem... jednak... a taka byłam dzielna i hop do przodu.
Btw dziś wetka, którą pierwszy raz na oczy widziałam, powiedziała, ze mam nisko brzuch.
A ja mam pytanie do Misi, Baby i Joli: czy Wasze dzieciaczki będą miały babcie i dziadków? U nas tylko dwie babcie. Jeden dziadek nie żyje, a drugi jest dupkiem i nie chce nas znać.Jola17a lubi tę wiadomość
-
Pastelova, ja bym się spotkała z koleżankami. Przecież nie zamierzasz tam skakać i robić przysiadów😉 Na tym etapie wszystko, co pomoga się wyluzować i przewietrzyć głowę jest ok.
Paulinqa, prawdopodobnie będziesz naszą następna mamą na wątku😊👍 Trzymaj się do tego czasu i dużo sił w opiece nad starszakiem!
Maybelle, biedna, a Ty już w końcu na zwolnieniu...?
Freja, nie do mnie pytanie, ale u nas jest jedna para dziadków. Rodzice męża. Tak się ułożyło, że moi rodzice zmarli zanim w ogóle wyszłam za mąż. Na szczęście teściowie mieszkają dość blisko i sprawdzają się w roli dziadków, więc myślę że moje dzieci niczego nie tracą.Freja000 lubi tę wiadomość
Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Dziewczyny kiedyś chyba pisałuście na temat probiotyków w ciąży... pomóżciebo nie chce mi się szukać. Co brać żeyy odbudować microflorę bakteryjną po anybiotyku?? Tu na wątku był temat o wyeliminowaniu gbs żeby wyszedł ujemny i nie pamiętam co polecałyście. Ja za 2 tyg mam iść do gin i wtedy będę miałapobrahy gbs.
-
nick nieaktualnyMój był po 3 nieszczęsnych dobach. Dziś idę do gina i będę go męczyć. Może teraz coś zadziałamy i pobierzemy raz jeszcze...
Jagoda, to ja tu pytałam. I już nawet dzwoniłam do położnej, nie daje mi nadziei odnośnie gbs, ale mam pobrać Lactovaginal i Invag dopochwowo (to kwas mlekowy), Lakcid na noc i na czczo rano. To na odbudowanie flory jak najbardziej 🙂