X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • baby Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose wrote:
    A czy zaczął się u kogoś porod parciem na stolec i bólem brzucha?

Mój drugi poród zaczął się od pobudki w nocy do toalety. Jedna luzna kupa. Po kwadransie kolejna. Może i jeszcze jedna. Doszły wtedy skurcze już od razu dość regularne. Urodził się po paru godzinach ale miałam niewydolność szyjki od 30 tc i do szpitala przyjechałam z 6cm rozwarcia.

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi te skurcze przeszły albo są takie delikatne raczej i parcie na stolca nadal mam ale nie chodzę do toalety. Ogólnie się czuje źle. Tak jak wczoraj pojechałam do fryzjera tak dziś bym się w życiu nie ruszyła nigdzie

Jezu ufam Tobie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2020, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose a który już u Ciebie tydzień? Musisz być czujna, pakuj torbę. Nigdy nie wiadomo, może to już coś się zaczyna. Cześć z nas już jest na takim etapie że wszystko możliwe.

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juhuu GBS ujemny 😊😊 (poprzedni porod byl dodatni)
    Moze dzieki temu, ze sie objadalam tymi probiotykami.
    To teraz bede chociaz mogla malej po porodzie swoje bakterie podarowac 😊. Ale sie ciesze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 09:02

Freja000, Evoleth, baby, Jola17a, edytkaa93, agusiagim_ lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2020, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Redrose faktycznie lepiej mieć juz torbę spakowaną, ale dobrze, ze przeszlo.

Kicior, co u Was? :)

Kicior lubi tę wiadomość

• baby Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tadam tadam łóżeczko złożone i ustawione w docelowym miejscu 😁

Wszyscy mi się gdzieś rozjechali. Dzieci do szkół. Mąż coś tam naprawia u kogoś. I mam spokojny czas na wicie gniazda 😉

Bluberry, Evoleth lubią tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

• RedRose Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wiem że trochę późno się zabrałam ale jak. Trzeba to i w 5 min się spakowałam wczoraj ze skurczami :D a dziś jak zapuka kurier wszystko do walizki
    Wczoarj jak pomyślałam że mam jechać i zostawić córkę w środku nocy to się popłakałam. Szczerze wolałabym jakoś zacząć w dzień żeby mąż wrócił na wieczór. Wiem że. To w bólu porodowym nie będzie miało znaczenia ale na pewno się będę martwić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 09:16

Jezu ufam Tobie
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ten gbs to się sprawdza z wymazu z pochwy?

Jezu ufam Tobie
  • baby Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose wrote:

Tak. I odbytu

Faktycznie Kicior milczy.. Od 28.08
    Dobrze by było żeby dała jakoś znak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 09:16

f2wl4z17a25l2zbv.png

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose wrote:

Z pochwy i odbytu.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Kicior Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny 😀 ale miło że pamiętacie o nas. Wybaczcie, że się tak rzadko odzywam ale u mnie teraz życie kręci się wokół laktacji, telefonów do szpitala i odwiedzin u małego (możemy jeździć tylko na umówione wizyty 2 lub 3 x w tygodniu). Ale w takim razie już robię update. 😀
    Ja jestem w domu już ponad tydzień i już prawie nie czuję, że miałam cc, chodzę nawet z naszym owczarkiem niemieckim na spacery. 😉 A Ignaś jest takim dzielnym wojownikiem, że robi duże postępy prawie każdego dnia. Oddycha już zupełnie sam, infekcja płuc wyleczona (także już nie potrzebuje żadnych leków), jedzonko dostaje sondą ale uczy się ssać, a że to jest moje mleczko to wchodzi mu super i przybiera na wadze, ostatnio 10g dziennie, wczoraj ważył już 120g więcej niż jak się urodził.😀❤️ Leży już sobie w takim otwartym półinkubatorze, a wczoraj jak byłam u niego to miałam zaszczyt przebierać kupę. 😁 No i na całe szczęście badania, które ma robione z krwi i inne (usg główki, serduszka, badania tarczycy) wychodzą dobrze, więc tylko oby tak dalej. 😀

Ja wpadam czasem na forum i zerkam co u Was ale nie nadążam z nadrobieniem wszystkiego. Ale cięższe się że jak na razie trzymacie się jeszcze w tych dwupakach. Dla maluszków każdy dzień w brzuchu jest ważny. Także oby u każdej poród był pięknym doświadczeniem w odpowiednim czasie. 😀❤️

Jola17a, KotkaPsotka3, Natalii, Lena955, Evoleth, Maybelle, Lajla, bebetka.b, Freja000, Emka31, Sylwia Sylwia, Misia78 lubią tę wiadomość

26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
    mhsv2n0asvtkxel6.png
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie uwierzycir. Ta sama doktórka która wczoraj powiedziała zobaczymy po weekendzie dziś przyszła i powiedziała że idę do domu. Masakra. Obawaim się tego że za parę dni wrócę z porodem no ale lekarzy to nie interesuje. Czekam tylko jeszcze na badanie ginekologiczne i później na wypis. Koło 14 powinnam opuścić szpital.
    A mdli mnie masakrkycznie aż gorąco mi się robi. Nie wiem czemu może z nerwów,ze stresu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 09:59

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • Jola17a Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicior a mówią coś o terminie wypisu synusia? Cieszę się że rośnie zdrowo! Życzę wam żebyście jak najszybciej byli razem!

Kicior lubi tę wiadomość

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • baby Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicior 🥰 to dobre wieści. Kciuki za, dalsze postępy u Ignasia! Fajnie że walczysz dzielnie o laktacje. Też mam zamiar karmić mimo że moje mleczarnie nie wyglądają na duże i pełne mleka 🤣

Jagoda ale jaja. Być może faktycznie wrócisz za pare dni. Potulisz synka i męża. I czekasz. Nic więcej nie zrobisz. Pewnie potrzebują twojego łóżka dla kogoś następnego..

Kicior lubi tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicior cieszymy się że u Was wszystko zmierza w dobrym kierunku. Rzyczymy Ignasiowi dużo zdrówka i szybkiego powrotu do domku.

Kicior lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2020, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda dobre i parę dni jak Cię przetrzymali. Rozwarcie jest ale puki samo nic się nie dzieje to jest dobrze. W szpitalu myślę że nic więcej już by Ci nie zrobili, teraz to taka loteria albo zaczniesz niebawem rodzić, albo i przetrwasz tydzień, dwa nikt tego nie wie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2020, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicior to dobre informacje :) fajnie, że synek tak sobie dobrze radzi, oby szybko go wypuscili, zebyscie kogoś na spokojnie cieszyć się sobą :)

Kicior lubi tę wiadomość

• Lena955 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicior! Super, że się odezwałaś. Trzymamy za Was kciuki cały czas :)

Kicior lubi tę wiadomość

• Evoleth Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicior, super że się odzywasz😊 Wielkie kciuki za Ignasia i całą Waszą rodzinkę ✊✊✊ Jesteście bardzo dzielni💪, już niedługo będziecie wszyscy razem w domu😘😘😘

Kicior lubi tę wiadomość

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• Aina Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicior super wiesci oboje jestescie bardzo dzielni

Ja wczoraj mialam wiztyte wszystko oki moge czekac na cc 21.09

Niestety syn ma goraczke a j potluklam na pol kuchni termometr rteciowy i teraz umieram ze strachu ze nawdychalam sie przy sprzataniu i dziecko bedzie miec uszkodzebia neurologiczne

Cala noc szukalam informacji i artykulow to smiertelne zagrozenie dla plodu

Oszaleje te 10 dni

Dzis wreszcie pakuje torbe zbieralam sie do tego chyba 2 tyg

Ale ona caly czas smierdzi nowym plastikiem

Kicior lubi tę wiadomość

‹‹ 367 368 369 370 371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ