Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Echhh głupi gbs wyszedł mi dodatni...
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
nick nieaktualny
-
Baby, ja rodzę 6go
Co do spania i karmienia, za cholerę nie pamietam jak to byłow czym spał... jestem jak pierworódka, pierwszy raz urodzę sn i nic nie pamietam jesli chodzi o opiekę
Teraz mam śpiworek taki od zera.
A propos urodzin to moje dziecko dziś ma
Stopy mam spuchnięte. Palce lekko też.
Sylwia współczujębaby, Natalii, Lena955 lubią tę wiadomość
-
No i proszę. Kolejne urodzinowe dziecko na wątku. Freja najlepszego dla.. Niej czy dla niego? ☺🎂
No jeśli by mi się udało donosić do tego 6.10 to jest to bardzo prawdopodobne. Nawet niezła data. Ja jestem matematykiem i liczby zawsze więcej dla mnie znaczą 😉😁
Acha. Mam odstawić już acard - tak jak myślałam. Ktoś tu ostatnio pytał jak długo mamy brać.
Gin mówił też że z naszego miejsca zamieszkania (bo jesteśmy z tej samej wsi 😁) do szpitala w którym pracuje jest godzinka jazdy i że raczej nie urodzę po drodze. No zobaczymy.. 😉 oby miał racjęFreja000 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Słyszalyście coś o tym żeby antybiotyk podawany przy dodatnim gbs wpływał negatywnie na laktację?
Że też musiało się dziadostwo przyplatac...
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Nie wiem jaki antybiotyk się podaje przy gbs ale ja brałam chyba Amoksycyline 2 tygodnie po porodzie przez 14 dni. Nie wpłynęło to na laktację i normalnie karmiłam w tym czasie.
Dziewczyny co rodziły sn. Miałyście jakieś oznaki zbliżającego się porodu? To prawda z tym że brzuch musi być opuszczony?Jezu ufam Tobie -
Co do aspiratora.. Najpierw był taki co się wciąga ustami przez rurke i to się sprawdzalo w nocy kiedy dziecko się budzi przez gluta co chwila. Dawało chodziaz jakąś godzinkę bez płaczu. Potem jak dziecko było większe kupiliśmy taki do odkurzacza aż trafiliśmy przy większej infekcji do pediatry która powiedziała żeby nie używać tego wszystkiego bo niszczymy błonę śluzową dziecka i to napędza jeszcze większy katar (i rzeczywiście tak było) . Powiedziała też ze w razie konieczności wyciągać tymi sprzętami sporadycznie przy samych dziureczkach noska (nie wpychać za głęboko). I powiem szczerze że przestaliśmy stosować i przeszło. Woda morska psikana do oczyszczania jest ok.
Sylwia Sylwia lubi tę wiadomość
Jezu ufam Tobie -
RedRose brzuch nie musi opaść, ja w pierwszej ciąży miałam do końca bardzo wysoko ale wody odeszły i trzeba było rodzić. Co prawda skoczyło się CC. A wody odeszły mi bo się bardzo zdenerwowałam, na szczęście byłam wtedy w domu.17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
RedRose ja rodziłam naturalnie i tak około 2 tygodnie przed porodem ginka mi powiedziała że brzuch mam już nisko. A co do oznakto raczej nic takiego. Poza tym że zaczęłam lekko plamić parę dni przed i poszłam do szpitala bo się wystrszyłam. Teraz też wszytsko wskazuje na SN o CC jikt na szczęście iie wspomina więc jestem dobrej myśli.
Ja przy synu miałam taki co ustami się ciągnie. Bywało ciężko ale dalam radę aczkolwiek ostatnio właśnie się zastanawiałam czy nie kupić elektrycznego. Nie koniecznie pod odkurzacz bo mój syn bardzo płaczejak tylko usłyszy dźwięk odkurzacza. Jedynie ostatnio przestał się bać blendera także jakiś postęp jest -
nick nieaktualnyRedRose wrote:Co do aspiratora.. Najpierw był taki co się wciąga ustami przez rurke i to się sprawdzalo w nocy kiedy dziecko się budzi przez gluta co chwila. Dawało chodziaz jakąś godzinkę bez płaczu. Potem jak dziecko było większe kupiliśmy taki do odkurzacza aż trafiliśmy przy większej infekcji do pediatry która powiedziała żeby nie używać tego wszystkiego bo niszczymy błonę śluzową dziecka i to napędza jeszcze większy katar (i rzeczywiście tak było) . Powiedziała też ze w razie konieczności wyciągać tymi sprzętami sporadycznie przy samych dziureczkach noska (nie wpychać za głęboko). I powiem szczerze że przestaliśmy stosować i przeszło. Woda morska psikana do oczyszczania jest ok.
A nam znów pediatra mówił by nie przesadzać z psikaniem dziecku do noska wody, soli i innych tego typu płynów bo głównie one niszczą śluzówkę. Co lekarz to widać ma swoje opinie. Ja wiem tylko jedno nie wyobrażam sobie nie czyścić dziecku noska jak ma katarek a samo sobie z nim nie poradzi. -
nick nieaktualnyFreja również 100 lat dla dziecka 😉
Ja też co prawda dzieci mam po cesarce ale drugi poród rozpoczął się sam. Z oznak to miałam przez 3-4 dni wcześniej bóle okresowe, ból krocza i bolesne skurcze takie 2-3 na godzinę. Jak w piątek odbierałam syna z przedszkola koleżanka oznajmiła że do jutra urodzę i miała rację córka urodziła się na drugi dzień w sobotę. -
Ja jestem fanka spiworkow i w ogole nie wyobrazam sobie klassc dzieci pod kocem lub koldra. Balabym sie ze sobie glowe nakeyja a do tego ciagle je trzeba przykrywac (te starsze). Spiwor ma same zalety (no moze oprocz ceny). Ja od noworodka pakowalam w spiwory. Syn to do 3rz spal w spiworze.
Maybelle lubi tę wiadomość
-
A ja z innej beczki🙈 złapałam dziś gumę jak jechałam po paczkę do paczkomatu (kokon). Dobrze ze mi facet powiedział ze nam kapcia jak stałam koło auta, bo bym felgę pokrzywila😆😆😆 a spieszyłem się na wywiadówkę i karate 😱😱 trener córki pytał czy ze stresu nie zaczęłam rodzic hrhe. Ale ja luzik trudno stało się. Tylko troszkę za szybko jechałam potem drugim autem żeby zdążyć. Ale kokon rewelka z La millou w autka - taki milusi🥰🥰 sama bym w niego wskoczyła 😜😜😜😜😜🙈
baby lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Ile tych gratów przy dziecku trzeba mieć 🙈 Matko, mam wrażenie, że połowy w ogóle nie będę używała 😂 Dzięki za wskazówki co do aspiratora, wezmę na próbę zwykłą fride 😊 Mąż mnie zaczyna poganiać z wyprawką i prostuje, bo o każdej rzeczy czytam, czy dobra, czy potrzebna,opinie innych rodziców idą w ruch. Wiecie, że nawet o nożyczkach do obcinania paznokci można czytać godzinę? 🙈 Także chyba przesadziłam z lekka z tym wiciem gniazda 😎
Sylwia Sylwia, Maybelle, Evoleth, baby lubią tę wiadomość
-
ja do noska używałam aspiratora do odkurzacza, moja super sobie dała odciągać, ale było to wówczas kiedy kichnęła i wylatywało jej z nosa mnóstwo wodnistego kataru. Sami z siebie jej tego nie odciagalalismy. W nocy tez nie. Na noc kroiłam czosnek zawijałam w gaze i kładłam koło poduszki - pomagało - noce mielismy przespane. Do psikania tez nie używaliśmy nieczego. Na szczęście katarki nie były częste i odpukać od września tamtego roku nie było kataru.
Sto lat dla solenizantowi
Bluberry ja mam tez urodziny tak jak tyale u mnie na pewno poród w październiku, myśle ze wcześniej nic się nie zacznie.
Ostatnio na wizycie mały 2200. Nie będzie giga bobem ale wszystko u niego dobrze.
Łącze się w bólu z chodzącymi jak kaczki mnie już tak bolą pachwiny i krocze ze ledwo si obracam z boku na bok.
I potrzymuje podziw dla podwójnych mam - ja czasami przy jednym dziecku wysiadam i mam ochotę beczeć.
Ale musimy dac radę, jeszcze trochę. -
Ja myślałam że już pojedziemy do szpitala w nocy tak się czułam. Miałam skurcze połączone z wypróżnieniem. Słaboi się robiło i w ogóle bardzo dziwnie się czułam. Ale przeszło. Na biegu się pakowałam w jakąś torebkę mała bo walizka ma mi przyjść dopiero dzisiaj.. Tak mnie bolą żebra że już nie wiem w jakiej pozycji się kłaść i siedziec
Chciałabym to mieć za sobą chce już weocic do córki bo wiem że ta tęsknota będzie bolesna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 07:57
Jezu ufam Tobie