X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby daj znać :)
    Takie nakładki też zapakowałam do torby do szpitala, żeby mieć. Ochronę w rwzie czego. Tak bardzo bym chciała karmić piersią, mam delikatne wycieki teraz. Ostatnio jak się położyłam na boku to i w dzień mi trochę poleciało. 🤭

66f2b88525.png
  • Lena955 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby, jaki laktator wybrałaś?
    Czy wszystkie kupujecie od razu?
    Może ktoś polecić jakiś elektryczny? :)

• Jola17a Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za dzień? Pogoda fatalna. Ja dziś nie mam siły palcem ruszyć, ciśnienie niskie, piję kawę, ledwo zrobilam sobie śniadanie. Głowę mam jak z ołowiu. Poziom energi mam 0

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam poziom energii na minusie 😉

Noc słaba, na zmianę ja się budziłam i syn. Skończyła się o 6, bo Młody zasikał prześcieradło... Ale właśnie zawiozłam go do babci, a sama się położyłam do łóżka i idę spać. Głowa boli, ciśnienie niskie, brzuch ciągnie. Mam nadzieję, że po drzemce będzie lepiej.

Lena, laktator mam canpola elektryczny easy start. Z synem najpierw kupilam ręczny, a jak się okazało ze często z niego korzystam dokupiłam elektryczny. Trudno z góry powiedzieć, czy będziesz potrzebowała i jaki będzie Ci pasował. Dużo dziewczyn poleca też lansinoh. No i medelę, ale to już droższa impreza 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 09:46

Lena955 lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś farbuje włosy u fryzjera bo wiem że potem będzie mega odrost w połogu przez dłuższy czas ;)

Sylwia Sylwia lubi tę wiadomość

Jezu ufam Tobie
  • agusiagim_ Ekspertka

Wysłany: 10 września 2020, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przestaje od dziś marudzić. Właśnie w tv widziałam młodą kobietę z amputowaną nogą, radosną, cieszaca się życiem.... a ja jęczę że się w wannę nie mieszczę pfu pfu

Freja000, Evoleth, Wowka, Jola17a, baby lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]zrz6i09ka0hw7fyp.png[/link]
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda, no ostatnia wizyta, bo to 36 tc, a ja i tak nie robię usg na wizytach. W szpitalu mam obowiązkowe usg po 38 tc i ktg od 38, więc nie mam po co isć do gina. Szyjki też nie sprawdzamy, ale chyba niestety w szpitalu mi ma położna sprawdzić.

Ktg tak w ogóle nie jest chyba krytyczne w ciąży. Z dziećmi nie miałam w ogóle, a pierwsza ciąża przenoszona.

Laktatora nie kupuję.

Mały jednak leży jak leżał, ale jakoś głębiej albo niżej...
    U nas pogoda piękna, ale mi zatoki wróciły i taka zdechła jestem...

Zrobiłam zamówienie na połóg, supli i przypraw hinduskich. Jeszcze nianię muszę i otulacz do fotelika. Dziś składamy z synek wózek :D niech stoi i się wietrzy. Uprałam wszystko co się dało.

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia Sylwia wrote:
    Muszę się pochwalić bo poprostu zakochałam się w tym zestawie i w tych koliberkach 🤗
    cf89c7a8afac.jpg

prześliczne, ale... zupełnie niepotrzebne ;) niemowlę śpi na płaskim, nie na poduszeczce, a kołderka to ryzyko SIDS.

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Lena955 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc też średnia.
    Jak wstałam w nocy do toalety to nie wiedziałam co się dzieje. Miałam tak opuchnięte palce u rąk i stóp.. na co dzień nie mam żadnych obrzęków. A tu taka akcja... Mam nadzieję, że to jednorazowe. Słyszałam, ze to normalne po intensywniejszym dniu, ale wczoraj siedziałam w domu i odpoczywałam. Myslicie, że to normalne? 😯 rano mierzylam ciśnienie i niskie jak zazwyczaj. Ciekawe jakie było w nocy

• Sylwia Sylwia Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldering94 wrote:
    Lepiej niech się obróci, bo taki zabieg to mi się średnio widzi, tym bardziej cc.
    Kręgosłup tak mnie bolał na wczorajszej wizycie, że zapomniałam się spytać dlaczego nie mam zlecanych ktg do tej pory nie miałam ani jednego i nie wiem czy się sama nie umowie, ale kto to mi. Zinterpretuje.
    W następną sobotę mam wizytę u lekarza, który ma załatwić miejsce na Żelaznej więc może on coś zadecyduje z tym ktg, a Wy jak Macie?
    Te koliberki są super 😍😍😍
    Też nie mam zleconego ktg. Lekarz powiedział mi że wreszcie moją ciążę można nazwać fizjologicznie zdrową więc nie ma wskazań do ktg i dopiero będę miała jak mnie skieruje do szpitala

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    17.12.2019 r. ICSI, punkcja
    16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
    Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka ja też mam laktator canpola elektryczny :)

Ja po usg. Mała waży około 2100 ale to pomiar zakłamany bo ģlowy nie da się zmierzyć tak jak się powinko bo jest zbyt nisko. I coś wspomniał lekarz robiący usg że ujście wewnętrzne jest rozwarte na 1cm :/
    Badana nie byłam i raczej wszystko wskazuje na to że nie będę. Ale sie wkurzylam bo mieli mi dać clotrimazol w maści a położna przyniosła mi globułke coś wspomniala że maść też mam przepisaną ale czekają aż oddziałowa im da.
    Nie mam ochoty pchać sobie tej tabletki. Jestem tak tam obolała że nawet jak usg robił dopochwowo to stękałam z bólu

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g

Wysłany: 10 września 2020, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    prześliczne, ale... zupełnie niepotrzebne ;) niemowlę śpi na płaskim, nie na poduszeczce, a kołderka to ryzyko SIDS.
    Poduszeczki nie mam zamiaru teraz używać. To w koliberki to otulacz. Ten zestaw to raczej zakupiłam na lato ( trochę przed czasem ale była okazja). Z kolei z kocyka mam zamiar korzystać przy nosidełku, bo nie chce żadnych otulaczo-kombinezonów. W łóżeczku dla bobasa będzie tylko prześcieradło 🙂 do spania śpiworek - ale szczerze mówiąc nie wiem jak się sprawdzi. Nie bardzo wiem jak w takim śpiworku położyć dziecko na boku🤔 może powinno w śpiworku tylko na plecach leżeć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 11:31

Natalii, Freja000 lubią tę wiadomość

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia Sylwia wrote:
    W łóżeczku dla bobasa będzie tylko prześcieradło 🙂 do spania śpiworek - ale szczerze mówiąc nie wiem jak się sprawdzi. Nie bardzo wiem jak w takim śpiworku położyć dziecko na boku🤔 może powinno w śpiworku tylko na plecach leżeć?

O, to jest dobre pytanie. Podłączam się, bo też jeszcze jestem przed zakupem śpiworka. Starszą córkę owijałam w kocyk i zawsze udało mi się tak zamotać, żeby leżała trochę na boku.

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

Wysłany: 10 września 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusiagim_ wrote:
    A ja przestaje od dziś marudzić. Właśnie w tv widziałam młodą kobietę z amputowaną nogą, radosną, cieszaca się życiem.... a ja jęczę że się w wannę nie mieszczę pfu pfu
    Kiedyś w górach, jak sapałam i nie miałam już siły dać kroka, żeby wspiąć się trochę wyżej, wyprzedził mnie chlopak z jedną nogą, wspinal się przy pomocy kul - a ja z 2 nogami męczyłam się tym, że w ręce miałam butelkę z woda. Chłopak uśmiechnięty, wesoły, przywitał się ( jak to na szlaku) a mi było strasznie głupio ...dostałam wtedy takiego kopa, że mąż nie mógł mnie dogonić. 😉

Wowka, agusiagim_ lubią tę wiadomość

atdc9vvjubcfojyx.png
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️

Wysłany: 10 września 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evoleth wrote:
    O, to jest dobre pytanie. Podłączam się, bo też jeszcze jestem przed zakupem śpiworka. Starszą córkę owijałam w kocyk i zawsze udało mi się tak zamotać, żeby leżała trochę na boku.
    Ja trochę boję się opatulania w kocyk a właściwie to tego, że zbyt luźno owinę, mały mi się rozkopie i zarzuci sobie kocyk na buzię (ja jak byłam mała to strasznie się rozkopywałam). Dlatego zdecydowałam siena śpiworek, ale teraz to już sama nie wiem...w rozku boję sie, że przytuli buzię do rożka 🙆 najchętniej to ubieralabym małego cieplej i nie przykrywała niczym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 11:47

atdc9vvjubcfojyx.png
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, normalnie położysz na boku w śpiworku 😊
    Bo mówisz o takim zwykłym do spania dla dzieci, jak kamizelka z długim dołem na suwak?

Ja na noc używałam śpiworu, ale na drzemki syn spał pod kocykiem-grubszym lub cieńszym. Za chiny bym go nie wpakowała w ten worek przez sen, bo drzemki miał bardzo płytkie, a przed snem cenił sobie wolność. Dla mnie kocyki to must have, do wózka, fotelika, na drzemkę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 12:12

Sylwia Sylwia lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6105cb31f72c.jpg
    Mój pierworodny, 3,5 miesiąca prezentuje sen na boku w śpiworku 😊

Później sam zmieniał sobie boki, albo spał w poprzek łóżeczka, nawet wstawał albo raczkował w śpiworku 😄

Lena955, Evoleth, Jola17a, Sylwia Sylwia, Bluberry, Jagodazdw92, agusiagim_, Jlod lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Lena955 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy Wasze Maluchy będą spały od urodzenia w tych spiworkach? Też chcialam kupić ale nie wiedziałam jaki dla takiego Maleństwa. Myślałam o zwykłym rożku na początek?

• Wowka Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, jeśli jednorazowy obrzęk i do rana zszedł to nic takiego. Zatrzymanie wody, od zmęczenia, albo może zjadłaś coś słonego na wieczór?

Sorki za spam, tak jakoś w kawałkach piszę 😉

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena955 wrote:
    U nas noc też średnia.
    Jak wstałam w nocy do toalety to nie wiedziałam co się dzieje. Miałam tak opuchnięte palce u rąk i stóp.. na co dzień nie mam żadnych obrzęków. A tu taka akcja... Mam nadzieję, że to jednorazowe. Słyszałam, ze to normalne po intensywniejszym dniu, ale wczoraj siedziałam w domu i odpoczywałam. Myslicie, że to normalne? 😯 rano mierzylam ciśnienie i niskie jak zazwyczaj. Ciekawe jakie było w nocy
    Lena, ja mam od miesiąca rano opuchnięte ręce i lekko stopy. Dłonie są najgorsze, bo puchną mi kostki w palcach i to jest dość bolesne. Przechodzi jak tylko się trochę rozruszam. Leakrz mowi, ze to normalne, ciazowe obrzęki, jak spię to macica uciska zylę główna i krew moze do rąk nie dochodzić. Najlepiej jakby spac z dłońmi na gorze, ale nie wiem jak :P

‹‹ 364 365 366 367 368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ