X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Aina Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rossman jestem juz 37 tyg
    Dostalam od nich pieluszki.oliwke i szczoteczki do masazu dziąseł

• agusiagim_ Ekspertka

Wysłany: 9 września 2020, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez odebrałam już dwie oliwki i pampersy. Miłe to.
    Sylwia ja od kilku tygodniu budzę się o tych samych godzinach i idę sikać tj. o 2:00 i 3:00, czasem jeszcze o 5:00. No chyba ze mam bezsenna noc to wiadomo.
    Dziś się znów wyspie bo stary ma na noc 😂😂😂😂

[link=https://www.suwaczki.com/]zrz6i09ka0hw7fyp.png[/link]
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka ja sama byłam w szoku co oni mówią. Doszłam do wniosku że może te clexane ze względy na to że muszę leżeć lub żeby dzidziuś był bardziej dotleniony. Sama już głupia jestem. Bo chodziło głównie o czynność skurczową macicy.

Misia trzeba mieć w aplikacji zaznaczone że jesteś w ciąży i planowaną datę porodu. Ale zastanawiam się od którego tygodnia można odebrać te pampersy.

Freja jak to 35tc i ostatnia wizyta?? Ja w poprzedniej ciąży chyba od 36tc miałam ktg w szpitalu co tydzień ale i tak normalnie wizyty miałam. Tyle że na jedną w 37tc nie poszłam bo już urodziłam 2 dni przed wizytą 🤣

Ogólnie nie wiem co jest grane ale znowu mam rozwolnienie. Szlag mnie trafia normalnie no i senna bardzo jestem. Malutką też czuję jak by mniej. Sama leżę na sali. Zastanawiam się czy wody nie zaczynają mi powolutku lecieć czy to taki śluz przez ten antybiotyk na gbs. Poproszę teściową może żeby mi przyniosła te papierki lakmusowe. Mam wrażenie że znowu mam skurcze a dopiero niedawno skończyła lecieć kroplówka z magnezem :( mam coraz większego stracha i stres że nocy nie prześpię...

A tak apropo gratisów to po porodzie jakaś paczka od dada jest w tym roku do odebrania także jak by coś to was informuję. Piszą że są tam pampersy dada extra care rozmiar 2, chusteczki nawilżane dada i patyczki higieniczne dada

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2020, 18:06

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • Sylwia Sylwia Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusiagim_ wrote:
    Ja tez odebrałam już dwie oliwki i pampersy. Miłe to.
    Sylwia ja od kilku tygodniu budzę się o tych samych godzinach i idę sikać tj. o 2:00 i 3:00, czasem jeszcze o 5:00. No chyba ze mam bezsenna noc to wiadomo.
    Dziś się znów wyspie bo stary ma na noc 😂😂😂😂
    Też ma swoje pory na nocne siku. 24, 1:00, 2:00, 4:00 no i już pobudka o 6:00. No i wiadomo czasem jakieś bonusy, bo zazwyczaj wstaje tak z 5- 8 razy, tylko rano to już ból bioder łapie. Teraz doszła 1:30 z tymi skurczami 🤦 ciekawe czy gdyby akcja się zaczęła to właśnie o tej porze 😅🤔
    Ja dzisiaj mojego ganiałam po łóżku, bo ciągle strony zmieniałam (co do mnie niepodobne). Wygonilabum go do drugiego pokoju ale wymyśliłam sobie że drugi pokój to już będzie dziecka i zostaliśmy tylko z jednym miejscem do spania 🤦

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2020, 18:38

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    17.12.2019 r. ICSI, punkcja
    16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
    Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2020, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda ale po co ci papierki lakmusowe jak leżysz w szpitalu?
    Nie zgłaszasz tych wszystkich dolegliwosci lekarzom?

• Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii zglaszam ale jak w ogole nie badają ani nic. Tylko podają leki jak są skurcze. Nie wiem ja już głupia jestem

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    Styczeń 2020 druga ciąża
    50cm, 2550g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2020, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, ze jak jesteś w szpitalu to juz więcej nic nie zrobisz, a takie zamartwianie się i skupianie na każdym drobiazgu bardziej szkodzi malenstwu. Co innego, jakbys byla w domu, ale jesteś w szpitalu, pod dobrą opieką, wiec ciesz się z każdego przetrwanego w dwupaku dnia, wciągnij się w jakąs książkę czy serial i odpusc trochę.

Evoleth, Wowka, Pastelova, Misia78, JustynaG, Freja000 lubią tę wiadomość

• Sylwia Sylwia Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się pochwalić bo poprostu zakochałam się w tym zestawie i w tych koliberkach 🤗
    cf89c7a8afac.jpg

Natalii, Evoleth, Wowka, Jola17a, baby, Misia78, JustynaG, agusiagim_ lubią tę wiadomość

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    17.12.2019 r. ICSI, punkcja
    16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
    Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusiagim_ wrote:
    Ja z om 9 października ale mam wyznaczona cc na 5.10 wiec czwartego muszę się stawić w szpitalu 🙈 ja tez liczę ze nic się nie zmieni i dotrwam😜

Ja tez mam cc na 5.10 ale tp mam na 2.10 wiec sadze ze bedzie wczesniej.

agusiagim_ lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia piękne 😀

Sylwia Sylwia lubi tę wiadomość

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia78 wrote:
    To ułożenie miałam ja, przy poprzednim porodzie, nie da się tak urodzić.
    Najlepsze jest to, ze dzień wcześniej byłam na wizycie i było ok, kolejnego skurcze, szpital, przyjęcie - usg - i było ok, po czym w trakcie porodu nagle akcja, ze jest odwrotnie. Od razu przyjechało łóżko, że biorą mnie na cesarkę, kilka zamaskowanych osób w fartuchach stało, ja "zesrana" jak nigdy. Lekarz zdecydował ze jedna próba obrócenia i jak się uda to zostaję - no i udało mu się. Ekipa od cesarki wyszła. Ale miałam po tej "operacji" bardzo nadwyrężone mięśnie, nie czułam zwieraczy żadnych. Dobrze ze doszłam do siebie... chociaż do dziś jak kichnę to zdarza mi się siknąć.A to obracanie dziecka bardziej mnie bolało jak urodzenie.

Ja mam kartę w Rossmannie ale nic nie przyszło, trzeba dodać status ze się jest w ciąży pewnie?

A wybacz bo to intymne pewnie pytanie ale jak on to dziecko obrocil??

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, piękne te koliberki 😍

Freja, moja leży głową koło spojenia, dupkę ma pod moim żebrem z prawej strony. Kiedyś miałam tam talię, teraz mam taką bułę 😄 nogi zazwyczaj są gdzieś w okolicy mojej przepony i żołądka. Ewidentnie pasuje jej moja prawa strona, na lewym boku mogę się położyć na max 10minut...

Jagoda, popieram zdanie Natalii. Nic Ci nie da analizowanie każdego szczegółu i samodiagnoza. Jesteś w szpitalu, pod opieką, co więcej możesz zrobić? Leżysz, bierzesz leki, które są dostępne, a na resztę nie masz już wpływu.

Sylwia Sylwia lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok. Już wszystko wiem. To jest na szczęście tylko śluz szujka trzyma narazie. A boli mnie całe krocze bo mam wzzystko obrzękniete (grzybicze) a nie przez to że mam duże rozwarcie. Pani doktor się upierała że raczej mnie to swędzi ale mnie właśnie nie swędzi tylko boli jak chodzę czy jak się podcieram. Jeśli z ginekologi dostaną clotrimazol w maści to mi dadzą i będę smarować. Teraz chociaż jestem pewna że ten ból to nie od rozwarcia. Ulżyło mi

Jola17a lubi tę wiadomość

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    Styczeń 2020 druga ciąża
    50cm, 2550g
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne że ciągle cię leczą tym clotrimazolem, ja w pierwszej ciąży też co chwilę miałam jakąś infekcje i clotrimazol można sobie było w tyłek wsadzić, najlepszy był pimafucort, kilka dni i po sprawie.

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:
    A wybacz bo to intymne pewnie pytanie ale jak on to dziecko obrocil??
    Spoko:) no po prostu włożył rękę, złapał małą za głowę i obrócił, ale to nie tak, że poszło od razu, dość długo to trwało. Musi być bardzo wprawny lekarz żeby to zrobić, no i mieć w miarę małe dłonie chyba... On akurat szczupły facet. Eh, tak się boję, ze może znowu być to samo... Po porodzie miałam straszne doły, ale miałam wesołą ekipę na sali i one mnie rozśmieszały i pocieszały i jakoś mnie wyciągnęły. Jakbym leżała sama z tym brakiem czucia, to bym się na pewno bardziej załamała.
    A i mała po tym miała całą główkę w siniakach, ale zanim wyszłam do domu to zeszły.

17u96iyefisxlskp.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko ... Misia ... ale to brzmi .. aż zabolało od czytania

oby jednak nas to ominęło ;)

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziś na wizycie pytałam lekarza o to ułożenie do porodu. I powiedział, że najlepiej jak leży na boku, jednym albo drugim. Czyli jak z którejś strony uwypukla się pupa, a na górze kopią nóżki, to dobrze.

U mnie nic nowego, dużo wód, duże dziecko,ciąża już prawie donoszona ale nic porodowego się nie dzieje. GBS ujemny, więc fajnie, anemii praktycznie już nie mam. To była taka wizyta dla ładnych fotek, bo regularną w przychodni mam w piątek. Ale średnio wyszły te zdjęcia, bo podobno mam 'bardzo gęsta tkankę' i mało co przez nią widać. Ale Wam wrzucę buźkę mojej pyzy.

68d841ed887f.jpg

Pan doktor mówi że ma duże pucka i że tluscioszek😉 Ja widzę podobieństwo do męża 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2020, 22:28

Sylwia Sylwia, Natalii, KotkaPsotka3, Wowka, Lena955, Jola17a, Maybelle, JustynaG lubią tę wiadomość

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• agusiagim_ Ekspertka

Wysłany: 9 września 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brrr Misia.. to musiało być dziwne przezycie😱 ja kilka tygodni temu w necie trafiłam przypadkiem na jakiś filmik gdzie lekarz przekręcał dziecko będące w brzuchu ale tam było ułożone miednicowo i miał je głowa w dół skierować .... jak tylko to zobaczyłam zmieniłam stronkę bo nie mogłam na to patrzeć 😱😱
    Widziałam wiele rzeczy i zdarzeń w życiu szczególnie w pracy, ale to jakieś takie szczególnie bolesne i nieprzyjemne, noi ten strach ze dziecku coś się stanie... najgorszy.

[link=https://www.suwaczki.com/]zrz6i09ka0hw7fyp.png[/link]
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej niech się obróci, bo taki zabieg to mi się średnio widzi, tym bardziej cc.
    Kręgosłup tak mnie bolał na wczorajszej wizycie, że zapomniałam się spytać dlaczego nie mam zlecanych ktg do tej pory nie miałam ani jednego i nie wiem czy się sama nie umowie, ale kto to mi. Zinterpretuje.
    W następną sobotę mam wizytę u lekarza, który ma załatwić miejsce na Żelaznej więc może on coś zadecyduje z tym ktg, a Wy jak Macie?
    Te koliberki są super 😍😍😍

66f2b88525.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 03:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam na nocnej zmianie 😉
    Wicher u mnie wieje jakiś i głodna jestem i nie mogę spać. Choć o dziwo spało mi się nieźle.

Soldering ja też nie miałam ktg jeszcze ale mam młodsza ciążę niż ty. Jutro (dziś 🤣) wizyta to zapytam.

Kupiłam w końcu laktator i takie muszle na piersi chroniące brodawki. Ciekawy wynalazek, nie powiem. Pomału kompletuję walizkę.

Mój synek Janek był 3 tygodnie temu ustawiony glowkowo i lekarz powiedział ze już się nie powinien obrócić. A co na wizycie będzie to się okaże

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 04:10

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
‹‹ 363 364 365 366 367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ