Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Agusia przykro mi że tak się spłakałyście obie. Niestety ale w tych szkołach tak jest że Ci co układają jakieś zadania niestety nie zdają sobie sprawy że nie każde dziecko ma dziadków czy w ogóle rodzinę i takim dzieciom jest naprawdę przykro
agusiagim_ lubi tę wiadomość
-
Oo Jola, super. Rodzimy razem w takim razie
)
Temperatura u mnie już 36'6 wzięłam tylko 1 apap z rana więc zobaczę jeszcze na wieczór czy nie wezmę. Chyba po prostu się wczoraj lekko przeziębiłam. Wyszłam zgrzana od fizjo po zajęciach i się trochę nałożyło.
Ja z hm polecam też leginsy. Niektóre mają na prawdę super materiał. Są bardzo mięciutkie, naciągane na brzuch i bez żadnych gumek. Zamierzam przez jesień chodzić w getrach i swetrze, który zamówiłam na elili. Mam nadzieję, że będzie dość gruby, ma kaptur. Mi udało się zamówić w musztardowym kolorze. Do tego jakiś duży ciepły szalik na chłodniejsze dniJola17a lubi tę wiadomość
-
Jagoda masz racje. Ja się z tym pogodziłam i próbuje jej tez wytłumaczyć pewne sprawy żeby nie cierpiała z tego powodu. Poprzytulalysmy się a potem obróciłem wszystko w żart i mówię ze ja jestem starsza i może się ode mnie nauczyć cierpliwości hihi ... i takie tam różne, No suma Summarum lekcja zrobiona 😉😉🥰
JustynaG, baby, Wowka, Jagodazdw92 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Jagodowa, ale co Ci mają powiedzieć?
Podejrzewam, że Cię nie wypuszczą aż do porodu. Dziewczyno, nie jesteś pierworódką. Masz 4cm rozwarcia i dziecko wstawione w kanał. Ty w każdej chwili możesz zacząć rodzić.
Podali Ci to co mogli by wyciszyć akcję i teraz nie pozostaje nic innego jak cierpliwie czekać na rozwój wydarzeń. W Twoim przypadku każdy dzień jest cenny.
Postaraj się uspokoić głowę. Jeśli nie masz ubranek na rozmiar 50 to możesz przeszukać internety i coś kupić
A jeśli mowa o ubrankach to najlepiej przygotować się w ubranka 56/62. 68 można zostawić na później. Dlaczego?
- nie wiecie co Wam będzie najlepiej pasować, czy dziecko będzie ciepło czy zimno lubne. Czy będziecie nosić w chuście (wtedy lepiej się sprawdzają spodenki zamiast półśpiochów), czy będziecie woleć pajace czy body itd
- po porodzie wiele osób kupuje ciuszki na wyrost i naprawdę można sporo tego zebrać.
- dzieci rosną w różnym tempie a jednak ubieramy różnie ze względu na pogodę. Teraz możemy zamawiać przez internet i szybko uzupełnić zapasy odzieży
Do karmienia polecamy sukienki i bluzki z kopertowym dekoltem. Koleżanka zaś preferowały zwykły top i na to luźniejszą bluzkę. Wtedy unosiła bluzkę, zaginała top i cała była osłonięta.Emka31 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny wizytują w piątek A ja w czwartek. Ale zleciało 😳 od poprzedniego razu
Wyniki moczu ok. Tsh mi kazał zrobic ponownie. Też ok
Więc idę jakoś na luzie 😁
Jeśli chodzi o moją gotowość to już blisko coraz bliżej. Codziennie coś tam dokupuje pomalutku kompletuję. Będzie git 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 20:03
Emka31 lubi tę wiadomość
-
Redrose - tak, obie sn.
Co do czopków - spokojnie zdążycie przed wyjściem z domu, one bardzo szybko działają (w ulotce jest napisane że musują.. okropne nie?
Wowka - dzięki, Ty jesteś na czasie z synkiem, ja już kupuje staniki starszej:)
Co do tych ketonów są obecne, bez żadnych liczb.
Każą powtórzyć badanie. Jadłam normalnie, piłam, nic nie robiłam innego niż na co dzień.
Natalii i Evoleth, dzięki pocieszyłyście mnie, trochę ze mnie zeszło ciśnienie, ale jak przeczytałam w necie jakie to poważne to myślałam że padnę!
Powtórzę i zobaczymy.
To zacznę kupować głównie roz. 62, 68 się kupi później, przecież zdążęA i nie wiadomo jaka wtedy będzie pora roku.
Coś miałam jeszcze napisać ale zapomniałam, masakra z tym mózgiem...
Wowka lubi tę wiadomość
-
Misia staniki? Ja kupuje podpaski córce 😆😆 i to już ponad 2 lata. A syn od ponad roku się goli 😄😄😄
I teraz pampersy... 🥰😂🤣
Mąż chyba zaczyna łapać stresa 😉 bo zaproponował jazdę próbną do szpitala 😁 ale nie wiem czy skorzystam. Na wizycie pogadam z lekarzem i przemyśle propozycję
Jutro szkoła rodzenia znów. Przedostatnie zajęcia...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 20:09
Misia78, Evoleth lubią tę wiadomość
-
Jagodowa ja leżałam plackiem przez 6 miesiecy, wstawałam tylko do WC, mąż podstawiał jedzenie na cały dzień na szafkę nocną i szedł do pracy. Teraz wychodze najdalej do piekarni pod blokiem. Wazne, że z dzidzią wszystko ok, a ja tam mogę leżeć i się meczyc. Nie miał nam kto pomoc więc mąż już powoli pada na pyszczek 🙈 Cała wyprawkę zrobiłam online. Udało mi się tylko wyjść obejrzeć wózek na żywo, co później odchorowalam. Ale jakoś to da się ogarnąć nawet z łóżka szpitalnego (przerabiałam zakupy że szpitalnego łóżka😉). Pewnie tęsknisz za synkiem, ale przynajmniej on ma teraz opiekę, nie musisz się nim zajmować tylko mozesz skupić się na corci. A Ty i dzidzia jesteście pod kontrolą.
Misia, ja miałam ketony, a cukrzycy nie mam. WysLy bo przed badaniem zjadłam wcześniej kolację i to drobną, a wcześniej wzięłam się za sprzątanie (po długim leżeniu w łóżku). Lekarz mowil, że za mało zjadłam i przemeczylam się przez co organizm zaczął spalać to co miał w zapasie i stąd te ketony.JustynaG, Misia78 lubią tę wiadomość
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Justyna wiem ale mogli by mi w prost powiedzieć że do porodu nie wyjdę.
Byl obchód i na obchodzie ordynator. Pytal co i jak wiec mu powiedzialam że jak wstaje do wc to mnie cale kroczr boli jak by mi miało coś wylecieć ale stwierdzil ze mam duże rozwarcie wiec tak może być. Na ktg jakieś pojedyncze skurcze się teraz pisały. Ale on powiedział że mam nie wstawać. To co ja mam sikać w pampersy??
Ubranka na 50 mam jakieś. Chyba z 5 kompletów więc raczej wystarczy. Mój syn urodził się 55cm a przez 3 tygodnie chodził w 50 -
Misia78 wrote:A ja właśnie wróciłam z zakupów, musiałam kupić coś na jesień. Miałam latem 3 pary szortów i 2 legginsy I jedne takie luźne „portki” z hm. Dżinsy z lidla od początku mnie cisnęły i nie nosiłam.
Kupiłam dziś legginsy z hm (wydają się lepsze gatunkowo od tych z lidla) i 2 bluzy na zwykłym dziale damskim. I chyba w tym co mam będę chodzić do października. Kupię jeszcze chyba kamizelkę puchową. Kurtki nie kupuje. A jak Wasza garderoba? Uzupełniacie czymś na zimniejsze dni? Nie wiem tylko co zrobić ze stanikiem- przymierzylam 85b-za duże, a 75b tak na teraz. Dużo cycki rosną? Kupić większy? Ja niż nie pamietam jak to było 🤦♀️ A ten 2- pak kosztuje 99 zł i mi trochę szkoda kasy na coś co zaraz wyrzucę.
Ja na lato mialam:
+ dwie pary leginsow z lidla
+ Dwie minispodniczki zwykle
+ Jedne jeansy
+ Krotkie spodenki ktore zalozylam raz
+ Sporo t-shirtow ale takich typowo ciazowych to moze ze 3
+ Dwie ciazowe bluzki z dlugim rekawem
Kurtki ciazowej nie mialam nigdy, tak samo jak nigdy nie kupowalam stanikow wiekszych tylko od razu takie do karmienia.
Szkoda mi kasy na ciazowe ciuchy.
Do karmienia kupowalam rzeczy ktore moglabym normalnie tez pozniej zalozyc czylicw moim wypadku z duzym dekoltem (bo ja preferuje karmienie od gory).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 20:25
Misia78 lubi tę wiadomość
-
Ja mam dwie pary legginsów z Lidla i jedną parę dżinsów z poprzedniej ciąży. Cała ciążę teraz praktycznie przechodziłam w sukienkach, a do legginsów miałam jakieś zwykle koszulki tylko troszkę większe:) szkoda mi kasy na specjalne ciążowe ciuchy.17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Misia, u mnie już ketonów nie ma. Ale mocz brzydki. Niemiłe panie z labu miały rację
bakterie, nabłonki i fosforany. mam nadzieję, ze to od tego sikania w labie, bo 10 dni temu posiew ujemny. Jutro wizyta, dowiem się.
I wyszło mi, że przechodziłam cytomegalię.
Nie lubię badań i wizytMisia78 lubi tę wiadomość
-
Ja z ciążowych rzeczy kupiłam tylko jeansy, rajstopy i leginsy. Bluzki mam sprzed ciąży - takie bardzo luźne a większość czasu chodziłam w sukienkach. Zawsze lubiłam takie odcinane pod biustem i teraz na okres ciąży były super.
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Po wizycie, mały ma 2600 36 tydzień.
Polozenie potylicowe tylne, ale może się obróci.
Ciągle dolegliwości, ból pleców i po wczorajszej wizycie odcinka krzyżowego..
Mało pisze, ale staram się czytać na bieżąco.
Któraś z Was rodzi w Warszawie na Żelaznej?Jola17a, Sylwia Sylwia, Jlod, Freja000, baby lubią tę wiadomość