X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Pastelova Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka to może faktycznie mnie naciska,bo mysle ze w piatek usg pokaze ok 2.5 kg dla mnie to spory ciężar a dopiero wiekszy przede mna:D kurde zazdroszczę mani i pedi🥰🥰🥰🥰ja przez to leżenie,jak typowe nieszczescie:D

Jagoda czyli nie ma reguły na nieszczesne problemy żoladkowe :p

Przyszła mi koszula z doctor nap. Pokusiłam się na probe i musze odesłać. Rozmiar S jest tak szeroki na mnie ze wygladam jak sierota w niej. Z kolei fajna mam z dolce sonno długość, ale no materiał lepszy w dr napie:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 13:15

Emka31 lubi tę wiadomość

ckai43r80uurljcv.png
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wróciłam z zakupów, musiałam kupić coś na jesień. Miałam latem 3 pary szortów i 2 legginsy I jedne takie luźne „portki” z hm. Dżinsy z lidla od początku mnie cisnęły i nie nosiłam.
    Kupiłam dziś legginsy z hm (wydają się lepsze gatunkowo od tych z lidla) i 2 bluzy na zwykłym dziale damskim. I chyba w tym co mam będę chodzić do października. Kupię jeszcze chyba kamizelkę puchową. Kurtki nie kupuje. A jak Wasza garderoba? Uzupełniacie czymś na zimniejsze dni? Nie wiem tylko co zrobić ze stanikiem- przymierzylam 85b-za duże, a 75b tak na teraz. Dużo cycki rosną? Kupić większy? Ja niż nie pamietam jak to było 🤦‍♀️ A ten 2- pak kosztuje 99 zł i mi trochę szkoda kasy na coś co zaraz wyrzucę.

17u96iyefisxlskp.png
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pastelova jaką masz z dr nap?? Bo ja zamówilam dwie w rozmiarze M i sie okazało że jedna wlasnie jest ok bo jest bardziej z tych dopasowanych a druga jest luźna ale ona ma poprostu taki krój

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia a patrzyłaś na to że piersi przy karmieniu mogą urosnąć to jedno a drugie to że musisz jeszcze wkladkę laktacyjną włożyć

Misia78 lubi tę wiadomość

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    Styczeń 2020 druga ciąża
    50cm, 2550g
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym proszeniem o lewatywę to różnie bywa , ja mówiłam przy pierwszym porodzie i mi powiedzieli że nie praktykują, i wyprozniłamm się dopiero w domu a miałam CC, ale nawet w szpitalu mi się nie chciało ani nie czułam bólu brzucha z tego powodu czy jakiegoś dyskomfortu. Różnie to bywa.
    Jeśli chodzi o bóle siuski Jagoda to mnie już boli całe krocze, ale to przy wstawaniu z łóżka czy zmianie pozycji albo gdy postoje czy pochodzę. Ale w 1 ciąży też tak miałam. Wydaje mi się że to powoduje ciężar brzucha te bóle.

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Pastelova Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda ja mam dokladnie ta :

0a0534d0fc75.jpg

Ma bardzo fajny materiał z bawełny organicznej, no szkoda. Tę odesle i zanim przyjdzie mi jakas inna spakuje dwie do karmienia, które okazaly sie być oki i jedna typowo porodową. Mysle,ze w razie czego dam radę z taką ilością zanim zrobię zwrot.
    Wiedzialam, ze bedzie szersza, owszem. Tylko żeby az tak...😱🤔

Misia, ja kupilam te dwupaki staników z Hm, zobaczymy co to będzie jak paczka dojdzie. Wiadomo, typowe domówy, oby były wygodne. Nie kupuje już nic. W ogóle nie mam spodni ciążowych, caly czas dresy no i sukienki jak jest ciepło. No trudno :p tylko,ze u mnie wychodzenie teraz to wizyty, badania i w sumie raz na miesiąc spożywczak🤣

Jest kod do Hm DZIALKA15 (15 %) a jak masz konto w ING to masz 20 % i razem się łączą:p na wątku "gorące mamuśki "można takich rzeczy sie dowiedzieć 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 14:18

Misia78 lubi tę wiadomość

ckai43r80uurljcv.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytkaa93, to mnie zaskoczyłaś. Ja co prawda miałam swoją i teraz też już dorzuciłam do aptecznej wyprawki. Ale położna nie robiła żadnego problemu. Ale jak widać, co szpital to inne zasady.

Misia, ze stanikami jest ten problem, że niestety rozmiar zmienia się błyskawicznie. Przed pierwszą ciążą miałam 70b a w pewnym momencie karmienia miałam 65E. Ważne by mieć choć jeden dobrze dobrany stanik bo przecież od tego zależy kondycja naszych piersi.
    A z ciuchami też mam problem. W pierwszej ciąży chodziłam tylko w sukienkach (ale rodziłam koniec sierpnia), a teraz zaczęło się robić dość zimno. Wczoraj byłam na spacerze w rozpiętym płaszczu bo oczywiście się nie dopiełam.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • bebetka.b Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pastelova ja tez taka mam tylko granatowa i właśnie z niej jestem najmniej zadowolona. Jest obszerna jak namiot!
    Choć na zdjęciu piękna, tez się skusilam bo jest śliczna. Ale ma taki krój. Ja ogólnie jestem duża wiec chyba jej nie odsyłam, ale mam inne bardziej dopasowane i są mega.

• Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pastelova one mają taki krój.
    Ja mam taką i też jest taka szeroka

e1d7dc73df9e.jpg

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    Styczeń 2020 druga ciąża
    50cm, 2550g
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładne te koszule, mimo wszystko. Ja mam 4, różnej jakości, więcej nie kupuję. Mam nadzieję że do szpitala mi wystarczy, potem już w domu pewnie wskoczę w rozpinane piżamy.

Ciuchów ciążowych też już nie kupuję. Donaszam to, co nosiłam wczesną wiosną, bo już wtedy miałam brzuch. Pod niektóre sukienki wkładam leginsy. Na wierzch zarzucam jakiś dłuższy sweter albo moją zwykłą kurtkę, a że się nie dopinam, to jeszcze szal.
    Zaczynam się powoli rozglądać za ubraniami do karmienia. Chciałabym znaleźć fajną bluzę na zimę. Bo sukienki i koszule, to po prostu będę miała rozpinane.

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam nic z ubrań do karmienia. Avteraz nawet nie mam do tego głowy

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    Styczeń 2020 druga ciąża
    50cm, 2550g
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie do stanika wchodzi jeszcze ta wkładka. Muszę zrobić 2 podejście.
    Pastelowa dzięki za kod😗😗😗
    Ten z ing już wykorzystałam, a można tylko raz.
    Dziewczyny, przeciętne dziecko które rodzi się z waga 3 kg to ponosi trochę rozmiar 62? Bo zaczynam zakupy i nie wiem na jakim rozmiarze teraz się najbardziej skupić. Nie chce kupować powyżej 68, kupię te rozmiary później. Czyli od 56-68 max teraz, tylko nie wiem czego najwiecej. Oczywiście domniemam ze mały będzie jak siostry czyli do 3 kg (ja mała, 2 córki po 2900 z groszem, to duża szansa ze on tez gigantem nie będzie)

17u96iyefisxlskp.png
  • Jola17a Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obkupilam dzidzie w pampersy. 0 w ogóle nie mam, tylko 1 i 2 co wizyta w sklepie to bach paczuszka najczęściej z promocji i właśnie poukładałam je w garażu w kartonie. Lacznie chyba z 10 paczek, jedna już w torbie szpitalnej.
    Dzisiaj odblozylam ubrania w które się nie mieszczę, tzn leginsy i spodenki ciążowe...opinaja już bardzo brzuch wiec poszukam chętnej na to.... No chyba że nie schudnę po porodzie 🙈🙉
    Co do koszul spakowałam 3 szt.plus jedna szpitalna flizelinowa będzie(doporodu)bo tak zaznaczyłam w planie porodu. Szlafrok cienki dopakowuje bo może się przyda żeby go zwinąć i podłożyć np przy karmieniu (poduszki nie biorę).
    Ubran do karmienia w ogóle nie mam. Nie pomyślałam. Przejrzę szafę. Jejuuu świat do góry nogami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 15:03

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • Lena955 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam koszule z bonprix. Material ok ale sa dosc dlugie.

Dziewczyny, nie wiem co robić
    Dzwonilam do lekarza powiedzieć o tym bólu brzucha na wysokości żołądka. Dzisiaj rano dodatkowo miałam podwyzszona temperaturę ok 37,1. Wizyta automatycznie mi odpadła. Do przychodni nawet nie wpuszcza.
    Lekarz kazał wziac apap i rennie i odpoczywać. Powiedział że to prawdopodobnie jakas infekcja. W każdym razie mam odpoczywać....
    Po apapie ból minął. Jest mi trochę niedobrze ale ogólnie lepiej. Nie mam biegunki. Nie wymiotuje.
    Ale kurczę.. martwie się... infekcja? I brać apap i czekać? No z drugiej strony jak wyjdę gdzieś z domu to z podwyzszona temperatura i tak mnie nigdzie nie wpuszcza więc siedzę...
    Miałam już podobne bóle i skurcze żołądka przed ciążą. Sporadycznie. Nasilały się rano szczególnie po zjedzeniu czegoś, przed pracą. Czasem aż musiałam się na chwilę skulić. Ale szybko mijały, więc je ignorowalam.
    Siostra mojej mamy miał A wrzody żołądka, brat też ma. Zastanawiam się czy To nie były ignorowane objawy? A teraz Dziecko jest już spore i może się nasiliły?
    Ale skąd ten stan podgorączkowy?
    Co za czasy... Nie można pójść do lekarza... boję się, że jeśli to infekcja to czy nie zaszkodzi Maleństwu... Nie wiem co robić;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2020, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia78 wrote:
    A ja właśnie wróciłam z zakupów, musiałam kupić coś na jesień. Miałam latem 3 pary szortów i 2 legginsy I jedne takie luźne „portki” z hm. Dżinsy z lidla od początku mnie cisnęły i nie nosiłam.
    Kupiłam dziś legginsy z hm (wydają się lepsze gatunkowo od tych z lidla) i 2 bluzy na zwykłym dziale damskim. I chyba w tym co mam będę chodzić do października. Kupię jeszcze chyba kamizelkę puchową. Kurtki nie kupuje. A jak Wasza garderoba? Uzupełniacie czymś na zimniejsze dni? Nie wiem tylko co zrobić ze stanikiem- przymierzylam 85b-za duże, a 75b tak na teraz. Dużo cycki rosną? Kupić większy? Ja niż nie pamietam jak to było 🤦‍♀️ A ten 2- pak kosztuje 99 zł i mi trochę szkoda kasy na coś co zaraz wyrzucę.

Mam tak samo 🙈 wszystkie spodnie z wiosny za małe.. i nie w dupsku, to wciskam, ale pas na brzuch jest za mały! 🤷🏻‍♀️ kupiłam jedne leginsy w HMie o rozmiar większe i tam pas jest okej... a no i jedne rajstopy ciążowe do sukienek z lata.. musi starczyć.. już zerkam w nowe kolekcje w sieciówkach i niech no tylko urodzę !! Dziecię z ojcem, a ja do galerii... 😂
    Cycki sporo urosną.. ale potem zmaleją... 🤷🏻‍♀️

Evoleth, Misia78 lubią tę wiadomość

• Jola17a Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, faktycznie nie dziwię się ze jesteś zmartwiona. Ale poczekaj spokojnie, bierz apap tak jak można, on dzidzi nie zaszkodzi. A może zgasic infekcje.
    Co do bólu... Który u ciebie tydzień ciąży? Ucisk? Wszystko mamy poprzemieszczane.
    Żebys chociaż tej temperatury się pozbyła to i do lekarza się dostaniesz.

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka31 wrote:
    Jakie to pieluszki?

A i nie wiem, czy wszystkie już macie aplikacje Rossnę 🙂 tam po zarejestrowaniu się, wpadają gratisy i mam już do odbioru paczkę Pampersów, tych prawdziwych 😊

Bambo Nature, Naty a jeszcze w domu mam Beaming Baby. APki nie mam, bo pampersów nie chcę ;)
    Misia78 wrote:

Kupiłam legginsy i bluzki oversize. MOja córka takie kocha, więc będzie miała po mnie. Kupiłam jednak spodnie, 2 pary, typowo ciążowe. Góry będę nosiła albo te oversizy ze swetrami albo męzowe bluzy.
    Jako kurtkę mam bluzę do noszenia dziecka. Fajna jest, bo ma dwa zamki, na ciążę/dziecko i na normalną figurę.
    A ze stanikami masakra, bo rośnie mi biust i te co teraz dobre nie będą na początku dobre na pewno :/ ale zostawię je na czas ustabilizowania laktacji. Na początek mam taki do karmienia bawełniany. Jak się ustabilizuje i te co mam nie będą dobre to pójdę dobrać osobiście. Wyjątkowo biust mi urósł dużo w tej ciąży.

Emka31 lubi tę wiadomość

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Lena955 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola17a wrote:
    Lena, faktycznie nie dziwię się ze jesteś zmartwiona. Ale poczekaj spokojnie, bierz apap tak jak można, on dzidzi nie zaszkodzi. A może zgasic infekcje.
    Co do bólu... Który u ciebie tydzień ciąży? Ucisk? Wszystko mamy poprzemieszczane.
    Żebys chociaż tej temperatury się pozbyła to i do lekarza się dostaniesz.

U nas 33+4. Wezmę ten apap, nie mam wyjścia. Tak bardzo bym chciala, żeby był już październik....

• Lena955 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bielizny. Ja kupiłam te staniki z hm. Są ok. Bardzo fajne mial też esotiq. Stamtąd mam 1. I jak robiłam zamówienie to właśnie zobaczyłam na bonprix, że są fajne i koszule i stanik i. I tak jak pisałam, materiał jest organiczny (tak przynajmniej jest na metce) i na stanikach i na koszulach.
    Mi rozmiar zwiększył się szczególnie w obwodzie. Z 75b na85D. Ale też wolę mieć luzniejsze bo ciągle mam wrażenie, że mnie coś uciska.

• Misia78 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miała któraś ketony w moczu??
    Dziś robiłam badanie i 1 raz w życiu ktoś do mnie zadzwonił z laboratorium. Mam
    Się skonsultować z lekarzem. Poczytałam o tym i już mam sraczke :((

17u96iyefisxlskp.png
‹‹ 359 360 361 362 363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ