Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Misia lepiej powtórz badanie bez przelewania z pojemnika w pojemnik (ja czasem tak musiałam robić jak laboratorium wymagało w probówce żeby był mocz). Za kazdym Razem (nawet bez przelewania) jak wychodzi mi coś źle w moczu np teraz mi wyszło niewiaodmo jakie białko powtórzyłam po kilku dniach i wszytsko ok.
Ja podczas cc prawie się wyproznilam (chyba że do tego doszło a ja nawet się nie zorientowałam) i prawie zwymiotowałam po oksy.
Oki ja też kupię czopki. Gorzej jak nie zdążę po czopkach przed wyjazdem się wypróżnića ja mam do szpitala jakieś 50 km.
Misia masz 2 porody sn za sobą?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 16:01
Jezu ufam Tobie -
O jeny, tyle napisałam i anulowałam.
To teraz już w skrócie.
Misia, ja miałam. W jednym badaniu, za dwa dni powtórzyłam i już nie było 😄 i jeśli się nie mylę, Sylwia miała i też nic poważnego. Jadłaś kolację przed badaniem? Spędziłaś normalnie dzień? Czy może sprzątałaś czy więcej się ruszałaś? Duże masz przekroczenie?
Rozmiar 62 mój syn (3225g, ale po urodzeniu z tych mniejszych dzieci cały czas) nosił ponad 4 miesiące. Popatrzyłam po zdjęciach 😉
Dlatego nie jestem zwolennikiem zakupu ciuszki na zapas, nie wiadomo jaki rozmiar. Mam sporo ubranek, które ktoś kupił na wyrost, a później zmieniła się pora roku 😄 teściowa też to zauważyła i zmieniła TYB zakupu z "na zaś" na "na rozmiar większe teraz". Bo zazwyczaj dziecko nosi dwa rozmiary, nie wiedzieć czemu 😄
Lena, współczuję dolegliwości. Ten stan podgorączkowy nie jest jakiś mega, przeszedł po paracetamolu? Ten bol to taki jednostajny ucisk, czy nasila się przed/po jedzeniu lub w określonych sytuacjach?
Natalii, cieszę się że już lepiej 😊
W swojej szafie po ciążowej stawiam na wygodę. Muszę kupić spodnie bez golfa 😄, marzę już o takich. Mam kilka topów z rozpisany dekoltem, kupię jeszcze bluzki z dłuższym rękawem-teraz masa takich w sieciówkach. Do tego mam rozpinane swetry, w których chodzę i teraz, i grube bluzy. Przez te pierwsze miesiące ma mi być po pierwsze wygodnie i praktycznie 😄 staniki mam bawełniane na start karmienia, jak już się ustabilizuje rozmiar to kupię coś ładniejszego 😊Emka31, Misia78, Sylwia Sylwia lubią tę wiadomość
-
Misia, mi pisze w aplikacji, że kody możesz wygenerować 3 dziennie. Sprawdzilam, działa:) jesli chcesz połączyć kody to najpierw wpisz ten na 15 % a potem ten z ING.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 16:17
Wowka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPastelova wrote:Emka to może faktycznie mnie naciska,bo mysle ze w piatek usg pokaze ok 2.5 kg dla mnie to spory ciężar a dopiero wiekszy przede mna:D kurde zazdroszczę mani i pedi🥰🥰🥰🥰ja przez to leżenie,jak typowe nieszczescie:D
Jagoda czyli nie ma reguły na nieszczesne problemy żoladkowe :p
Przyszła mi koszula z doctor nap. Pokusiłam się na probe i musze odesłać. Rozmiar S jest tak szeroki na mnie ze wygladam jak sierota w niej. Z kolei fajna mam z dolce sonno długość, ale no materiał lepszy w dr napie:/
Długo jeszcze musisz leżeć? Jak wgl szyjka? 🙂 -
Z tymi czopkami boję się tego samego,co Red Rose-ze nie zdążę się wyproznic przed szpitalem. Też muszę ok 50km dojechać 😄 w szpitalu się pytali czy chcę, nie chciałam, więc nie wiem co mieli do zaoferowania 😄
Ból krocza też mam. Jakbym miała wielkiego arbuza w nim. Uczucie jest szczególnie silne w nocy, lub po dłuższym odpoczynku. Jak pochodzę to nie czuję 😄
Zawiozłam syna do babci, zrobiłam przegląd w aucie i zakupy. Wróciłam do cichego, pustego domu, zjadłam i spać. Własnie przecieram oczy, wreszcie się wyspałam. Jak dobrze, rany, jak mi dobrze...
Pastelova, skusiłaś mnie, idę na zakupy do hm 😄 też mam ing, szkoda nie skorzystać 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 16:21
-
Emka mysle, ze to wyjasni sie w piatek. Mialam dwa tygodnie przerwy od lekarza i tak naprawdę nie wiem jak moja szyjka. Nastawiam się, że na tym etapie pewnie skrocila sie jeszcze bardziej, zwłaszcza jak mały napiera. Serio, wierzą we mnie w tej klinice🤣✌
Wowka, pochwal się jak dokonasz zakupu🤣✌ w końcu 35% rabatu łączonego, to nie zawsze sie zdarza. A i ing twierdzi, że kody sie nie łączą. Kłamczuszki:d
Apropo Esotiq, tam też 70 % rabatu na kolekcje wiosna lato, jak dołączycie do klubu. Autentycznie:p
Nie,ze jestem Grażynka promocji, hahah, ale vinted i inne fora bywaja kopalnią wiedzy w tych tematach:D
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 16:36
-
Ja przy pierwszym porodzie miałam lewatywę, noi całe szczęście, bo skończyło się cc. Nawet sikać nie umiałam bo myślałam ze mnie rozerwie a co dopiero zrobić dwojke🙈
Teraz obligatoryjnie muszę mieć lewatywę bo nie będę się po porodzie martwić i spinać tylko dzieckiem zajmować.
Ja już chce 5 październik normalnie tak mi już ciezko, i denerwuje mnie to ze tak szybko się mecze, ze wstaje tak wolno, kłuje mnie krok, kręgosłup boli🙈🙈🙈
Chyba tez skocze do hm😂zachecilyscie mnie. Ja mam jeden stanik z Esotiq i drugi z lidla. Noi nie wiem czy kupować jeszcze , jakaś jestem niezdecydowana w tej ciąży - to tez mnie wkurza.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Lena955 wrote:U nas 33+4. Wezmę ten apap, nie mam wyjścia. Tak bardzo bym chciala, żeby był już październik....
Daj znać jak temperatura.Lena955 lubi tę wiadomość
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
A ja chcę już wiedzieć co dalej ze mną. Czy mają jakieś plany albo cokolwiek. W Łodzi miałam wszystko czarno na białym że jak nic się nie będzie działo to do domu a jak zacznie się poród to urodzę. A tu nic kompletnie. "Narazie leżymy" ale coś więcej mogli by powiedzieć
-
nick nieaktualnyPastelova wrote:Emka mysle, ze to wyjasni sie w piatek. Mialam dwa tygodnie przerwy od lekarza i tak naprawdę nie wiem jak moja szyjka. Nastawiam się, że na tym etapie pewnie skrocila sie jeszcze bardziej, zwłaszcza jak mały napiera. Serio, wierzą we mnie w tej klinice🤣✌
Wowka, pochwal się jak dokonasz zakupu🤣✌ w końcu 35% rabatu łączonego, to nie zawsze sie zdarza. A i ing twierdzi, że kody sie nie łączą. Kłamczuszki:d
Apropo Esotiq, tam też 70 % rabatu na kolekcje wiosna lato, jak dołączycie do klubu. Autentycznie:p
Nie,ze jestem Grażynka promocji, hahah, ale vinted i inne fora bywaja kopalnią wiedzy w tych tematach:D
Na tym etapie ciąży, to ona ma już prawo się skracać.. tak mówi, moj gin.. i nie będzie już mierzył, tylko badał rozwarcie...
W piątek wizytujemy razem 💪🏼 Ja co prawda dopiero wieczorem, ale podejrzę na USG Bobka i zobaczymy co tam słychać 🙂
-
Weźcie, nie kuście tymi zakupami😉 Bo już sobie obiecałam, że nic nie kupię, dopóki nie zbliżę się do swojej figury.
Misia, ja miałam ketony w moczu ostatnio, też się zdziwiłam. Miałam 15 przy normie do 5. A potem wyczytałam że tak może być przy diecie cukrzycowej. Mój lekarz spojrzał na wynik i powiedział, że ok.
A co do ciuszków 62 to właśnie moja córa długo nosiła. Bo choć urodziła się duża, to potem średnio przybierała na wadze i po prostu długo się w nie mieściła. Teraz też rozglądam się za tym rozmiarem, bo czuję że mam trochę za mało.Misia78 lubi tę wiadomość
Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Emka31 wrote:Na tym etapie ciąży, to ona ma już prawo się skracać.. tak mówi, moj gin.. i nie będzie już mierzył, tylko badał rozwarcie...
W piątek wizytujemy razem 💪🏼 Ja co prawda dopiero wieczorem, ale podejrzę na USG Bobka i zobaczymy co tam słychać 🙂
Tak wiem, boje się tylko żeby nie miała 0.5 cm i wlasnie rozwarcia:p ja odstawilam luteine, czekam na ten piątek jak na szpilkach:)
Fajnie, w takim razie razem będziemy relacjonować wizyty oby udane:) mam na 10 wiec przed Tobą, jeśli wszystko będzie okej, ruszam po łóżeczko ! -
nick nieaktualnyA co kupujecie z hm? Ja ostatnio kupiłam 2 bluzki do karmienia i są spoko, ale juz mam dość takich ciazowych rzeczy i najchętneij kupilabym jakies wygodne spodnie juz na po ciązy, takie luźne i miękkie. I jakies luźne bluzki, które będą maskowały brzuszek
Co do staników to chce zamowic z Chabur bielizna, można napisać na fb do nich i doradzają. Ja pisalam w sierpniu i powiedzialy, żebym odezwała się na spokojnie w okolicach porodu lub po, zeby dobrze dobrX rozmiar. A są piękne
A z Esotiq które zamowilyscie? Ja uwielbiam jak stanik jest wygodny, nie lubię jakichs twardych koronek, które mnie obcierają i przez to nie wiem, co wybrać. Chcialabym tez cos ładnego, bo maz smieje się, że cala ciaze chodze w babcinych (to te szmatkowe z hm) 😂 i nie powiem, sama bym chciala sie lepiej poczuć. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPastelova wrote:Tak wiem, boje się tylko żeby nie miała 0.5 cm i wlasnie rozwarcia:p ja odstawilam luteine, czekam na ten piątek jak na szpilkach:)
Fajnie, w takim razie razem będziemy relacjonować wizyty oby udane:) mam na 10 wiec przed Tobą, jeśli wszystko będzie okej, ruszam po łóżeczko !
U nas też, jeśli będzie okej, jedziemy do Ikei😆
Zatem, byle do piątku🙂😉 -
Zazdroszczę Wam tego że możecie się normalnie poruszać. Mi się już atosiban skonczył na dobre. Zobaczymy co dalej będzie się dzialo i czy podejmą jakieś konkretne decyzje wobec tego co dalej ze mną. Czy leżę do rozwiązania czy jednak jest w planach jakiś wypis.
-
nick nieaktualnyJagódka, to już nie jest poruszanie sie🙈 czuje się jak wielka kula, Młody się rozciąga, w środku kłuje, jak wychodzę z domu, to muszę robić rozeznanie, gdzie najbliższe WC... i naprawdę, chciałabym już być w 37.skonczonym i wyganiać Młodego.. marzę o końcu, choć to moja ostatnia ciąża 🤷🏻♀️ jeszcze dwa tygodnie...
Tobie też zleci! Pamiętaj, magiczne 34 🙂 to już za tydzień 💪🏼 Choć ja i tak uważam, że donosisz... po tych kroplówkach, tak Cię wyciszą, że organizm zapomni o porodzie 😁😘 -
Emka chciałabym żeby tak było. Ale nie wiem jak to będzie bo w Łodzi też te kroplówki dostałam a wcale na długo nie pomogły. Dziś się kiepsko czuję. Najgorsze jest to że całe krocze mnie boli jak wstaję i ide do toalety. Muszę szeroko nogi rozstawiać i ciągnie tak jak by mi mialo coś wylecieć.
Patrzę na ten wykres i że zostało do terminu tylko 50 dni ale co z tego. Niby to bardzo mało ale ja wiem że tyle nie dam rady. Chyba że by mnie trzymali w szpitalu chociaż do tego 35/36 tygodnia. Ale sadzę że znowu mnie wypiszą bo nic się nie będzie działo a mają oddział pełny że nie mają gdzie nowych pacjentek kłaść. Także mogę pomarzyć że donoszę mają córeczkęWiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 18:30
-
Miałam skoczyć do hm. Taaa zawiozłam córkę na karate i młody tak mnie skopał po pęcherzu ze wróciłam do domu🙈
Niech to się już skończy bo się wykończę.
Jeszcze przed wyjściem się poplakalysmy obie, bo córa miała za zadanie domowe napisać czego /jej zdaniem/ może nauczyć się od starszych czyli dziadków 🙈 a bidna nie ma dziadków i mówi do mnie ze skąd ma wiedzieć i ryk ogromny😢😢 No to ja tez ryk😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 18:38
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]