X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia lepiej powtórz badanie bez przelewania z pojemnika w pojemnik (ja czasem tak musiałam robić jak laboratorium wymagało w probówce żeby był mocz). Za kazdym Razem (nawet bez przelewania) jak wychodzi mi coś źle w moczu np teraz mi wyszło niewiaodmo jakie białko powtórzyłam po kilku dniach i wszytsko ok.
    Ja podczas cc prawie się wyproznilam (chyba że do tego doszło a ja nawet się nie zorientowałam) i prawie zwymiotowałam po oksy.
    Oki ja też kupię czopki. Gorzej jak nie zdążę po czopkach przed wyjazdem się wypróżnić :D a ja mam do szpitala jakieś 50 km.
    Misia masz 2 porody sn za sobą?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 16:01

Jezu ufam Tobie
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jeny, tyle napisałam i anulowałam.

To teraz już w skrócie.

Misia, ja miałam. W jednym badaniu, za dwa dni powtórzyłam i już nie było 😄 i jeśli się nie mylę, Sylwia miała i też nic poważnego. Jadłaś kolację przed badaniem? Spędziłaś normalnie dzień? Czy może sprzątałaś czy więcej się ruszałaś? Duże masz przekroczenie?

Rozmiar 62 mój syn (3225g, ale po urodzeniu z tych mniejszych dzieci cały czas) nosił ponad 4 miesiące. Popatrzyłam po zdjęciach 😉

Dlatego nie jestem zwolennikiem zakupu ciuszki na zapas, nie wiadomo jaki rozmiar. Mam sporo ubranek, które ktoś kupił na wyrost, a później zmieniła się pora roku 😄 teściowa też to zauważyła i zmieniła TYB zakupu z "na zaś" na "na rozmiar większe teraz". Bo zazwyczaj dziecko nosi dwa rozmiary, nie wiedzieć czemu 😄

Lena, współczuję dolegliwości. Ten stan podgorączkowy nie jest jakiś mega, przeszedł po paracetamolu? Ten bol to taki jednostajny ucisk, czy nasila się przed/po jedzeniu lub w określonych sytuacjach?

Natalii, cieszę się że już lepiej 😊

W swojej szafie po ciążowej stawiam na wygodę. Muszę kupić spodnie bez golfa 😄, marzę już o takich. Mam kilka topów z rozpisany dekoltem, kupię jeszcze bluzki z dłuższym rękawem-teraz masa takich w sieciówkach. Do tego mam rozpinane swetry, w których chodzę i teraz, i grube bluzy. Przez te pierwsze miesiące ma mi być po pierwsze wygodnie i praktycznie 😄 staniki mam bawełniane na start karmienia, jak już się ustabilizuje rozmiar to kupię coś ładniejszego 😊

Emka31, Misia78, Sylwia Sylwia lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Pastelova Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, mi pisze w aplikacji, że kody możesz wygenerować 3 dziennie. Sprawdzilam, działa:) jesli chcesz połączyć kody to najpierw wpisz ten na 15 % a potem ten z ING.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 16:17

Wowka lubi tę wiadomość

ckai43r80uurljcv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2020, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pastelova wrote:
    Emka to może faktycznie mnie naciska,bo mysle ze w piatek usg pokaze ok 2.5 kg dla mnie to spory ciężar a dopiero wiekszy przede mna:D kurde zazdroszczę mani i pedi🥰🥰🥰🥰ja przez to leżenie,jak typowe nieszczescie:D

Jagoda czyli nie ma reguły na nieszczesne problemy żoladkowe :p

Przyszła mi koszula z doctor nap. Pokusiłam się na probe i musze odesłać. Rozmiar S jest tak szeroki na mnie ze wygladam jak sierota w niej. Z kolei fajna mam z dolce sonno długość, ale no materiał lepszy w dr napie:/

Długo jeszcze musisz leżeć? Jak wgl szyjka? 🙂

• Wowka Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi czopkami boję się tego samego,co Red Rose-ze nie zdążę się wyproznic przed szpitalem. Też muszę ok 50km dojechać 😄 w szpitalu się pytali czy chcę, nie chciałam, więc nie wiem co mieli do zaoferowania 😄

Ból krocza też mam. Jakbym miała wielkiego arbuza w nim. Uczucie jest szczególnie silne w nocy, lub po dłuższym odpoczynku. Jak pochodzę to nie czuję 😄

Zawiozłam syna do babci, zrobiłam przegląd w aucie i zakupy. Wróciłam do cichego, pustego domu, zjadłam i spać. Własnie przecieram oczy, wreszcie się wyspałam. Jak dobrze, rany, jak mi dobrze...

Pastelova, skusiłaś mnie, idę na zakupy do hm 😄 też mam ing, szkoda nie skorzystać 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 16:21

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Pastelova Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka mysle, ze to wyjasni sie w piatek. Mialam dwa tygodnie przerwy od lekarza i tak naprawdę nie wiem jak moja szyjka. Nastawiam się, że na tym etapie pewnie skrocila sie jeszcze bardziej, zwłaszcza jak mały napiera. Serio, wierzą we mnie w tej klinice🤣✌

Wowka, pochwal się jak dokonasz zakupu🤣✌ w końcu 35% rabatu łączonego, to nie zawsze sie zdarza. A i ing twierdzi, że kody sie nie łączą. Kłamczuszki:d

Apropo Esotiq, tam też 70 % rabatu na kolekcje wiosna lato, jak dołączycie do klubu. Autentycznie:p
    Nie,ze jestem Grażynka promocji, hahah, ale vinted i inne fora bywaja kopalnią wiedzy w tych tematach:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 16:36

ckai43r80uurljcv.png
  • agusiagim_ Ekspertka

Wysłany: 8 września 2020, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy pierwszym porodzie miałam lewatywę, noi całe szczęście, bo skończyło się cc. Nawet sikać nie umiałam bo myślałam ze mnie rozerwie a co dopiero zrobić dwojke🙈
    Teraz obligatoryjnie muszę mieć lewatywę bo nie będę się po porodzie martwić i spinać tylko dzieckiem zajmować.

Ja już chce 5 październik normalnie tak mi już ciezko, i denerwuje mnie to ze tak szybko się mecze, ze wstaje tak wolno, kłuje mnie krok, kręgosłup boli🙈🙈🙈

Chyba tez skocze do hm😂zachecilyscie mnie. Ja mam jeden stanik z Esotiq i drugi z lidla. Noi nie wiem czy kupować jeszcze , jakaś jestem niezdecydowana w tej ciąży - to tez mnie wkurza.

[link=https://www.suwaczki.com/]zrz6i09ka0hw7fyp.png[/link]
  • Jola17a Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena955 wrote:
    U nas 33+4. Wezmę ten apap, nie mam wyjścia. Tak bardzo bym chciala, żeby był już październik....
    Rany! To idziemy brzuch w brzuch. U mnie 33+5. Na paseczku w stopce nie mogę tego poprawic.
    Daj znać jak temperatura.

Lena955 lubi tę wiadomość

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chcę już wiedzieć co dalej ze mną. Czy mają jakieś plany albo cokolwiek. W Łodzi miałam wszystko czarno na białym że jak nic się nie będzie działo to do domu a jak zacznie się poród to urodzę. A tu nic kompletnie. "Narazie leżymy" ale coś więcej mogli by powiedzieć

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2020, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pastelova wrote:
    Emka mysle, ze to wyjasni sie w piatek. Mialam dwa tygodnie przerwy od lekarza i tak naprawdę nie wiem jak moja szyjka. Nastawiam się, że na tym etapie pewnie skrocila sie jeszcze bardziej, zwłaszcza jak mały napiera. Serio, wierzą we mnie w tej klinice🤣✌

Wowka, pochwal się jak dokonasz zakupu🤣✌ w końcu 35% rabatu łączonego, to nie zawsze sie zdarza. A i ing twierdzi, że kody sie nie łączą. Kłamczuszki:d

Apropo Esotiq, tam też 70 % rabatu na kolekcje wiosna lato, jak dołączycie do klubu. Autentycznie:p
    Nie,ze jestem Grażynka promocji, hahah, ale vinted i inne fora bywaja kopalnią wiedzy w tych tematach:D

Na tym etapie ciąży, to ona ma już prawo się skracać.. tak mówi, moj gin.. i nie będzie już mierzył, tylko badał rozwarcie...
    W piątek wizytujemy razem 💪🏼 Ja co prawda dopiero wieczorem, ale podejrzę na USG Bobka i zobaczymy co tam słychać 🙂

• Evoleth Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weźcie, nie kuście tymi zakupami😉 Bo już sobie obiecałam, że nic nie kupię, dopóki nie zbliżę się do swojej figury.

Misia, ja miałam ketony w moczu ostatnio, też się zdziwiłam. Miałam 15 przy normie do 5. A potem wyczytałam że tak może być przy diecie cukrzycowej. Mój lekarz spojrzał na wynik i powiedział, że ok.

A co do ciuszków 62 to właśnie moja córa długo nosiła. Bo choć urodziła się duża, to potem średnio przybierała na wadze i po prostu długo się w nie mieściła. Teraz też rozglądam się za tym rozmiarem, bo czuję że mam trochę za mało.

Misia78 lubi tę wiadomość

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• Pastelova Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka31 wrote:
    Na tym etapie ciąży, to ona ma już prawo się skracać.. tak mówi, moj gin.. i nie będzie już mierzył, tylko badał rozwarcie...
    W piątek wizytujemy razem 💪🏼 Ja co prawda dopiero wieczorem, ale podejrzę na USG Bobka i zobaczymy co tam słychać 🙂

Tak wiem, boje się tylko żeby nie miała 0.5 cm i wlasnie rozwarcia:p ja odstawilam luteine, czekam na ten piątek jak na szpilkach:)
    Fajnie, w takim razie razem będziemy relacjonować wizyty oby udane:) mam na 10 wiec przed Tobą, jeśli wszystko będzie okej, ruszam po łóżeczko ! :D

ckai43r80uurljcv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2020, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co kupujecie z hm? Ja ostatnio kupiłam 2 bluzki do karmienia i są spoko, ale juz mam dość takich ciazowych rzeczy i najchętneij kupilabym jakies wygodne spodnie juz na po ciązy, takie luźne i miękkie. I jakies luźne bluzki, które będą maskowały brzuszek :P
    Co do staników to chce zamowic z Chabur bielizna, można napisać na fb do nich i doradzają. Ja pisalam w sierpniu i powiedzialy, żebym odezwała się na spokojnie w okolicach porodu lub po, zeby dobrze dobrX rozmiar. A są piękne :)
    A z Esotiq które zamowilyscie? Ja uwielbiam jak stanik jest wygodny, nie lubię jakichs twardych koronek, które mnie obcierają i przez to nie wiem, co wybrać. Chcialabym tez cos ładnego, bo maz smieje się, że cala ciaze chodze w babcinych (to te szmatkowe z hm) 😂 i nie powiem, sama bym chciala sie lepiej poczuć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2020, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, ja w ciazy z synem mialam czesto kestony w moczu. Tu chodzi o to, ze moze akurst za malo zjadłaś, albo cos malo pożywnego. Na drugi dzień juz moze ich nie być, takze zadbaj o dietę i będzie ok :)

Misia78 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2020, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pastelova wrote:
    Tak wiem, boje się tylko żeby nie miała 0.5 cm i wlasnie rozwarcia:p ja odstawilam luteine, czekam na ten piątek jak na szpilkach:)
    Fajnie, w takim razie razem będziemy relacjonować wizyty oby udane:) mam na 10 wiec przed Tobą, jeśli wszystko będzie okej, ruszam po łóżeczko ! :D
    Będę trzymała kciuki, byś mogła wstać z wyra 🙂
    U nas też, jeśli będzie okej, jedziemy do Ikei😆
    Zatem, byle do piątku🙂😉

• Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam tego że możecie się normalnie poruszać. Mi się już atosiban skonczył na dobre. Zobaczymy co dalej będzie się dzialo i czy podejmą jakieś konkretne decyzje wobec tego co dalej ze mną. Czy leżę do rozwiązania czy jednak jest w planach jakiś wypis.

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    Styczeń 2020 druga ciąża
    50cm, 2550g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2020, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagódka, to już nie jest poruszanie sie🙈 czuje się jak wielka kula, Młody się rozciąga, w środku kłuje, jak wychodzę z domu, to muszę robić rozeznanie, gdzie najbliższe WC... i naprawdę, chciałabym już być w 37.skonczonym i wyganiać Młodego.. marzę o końcu, choć to moja ostatnia ciąża 🤷🏻‍♀️ jeszcze dwa tygodnie...
    Tobie też zleci! Pamiętaj, magiczne 34 🙂 to już za tydzień 💪🏼 Choć ja i tak uważam, że donosisz... po tych kroplówkach, tak Cię wyciszą, że organizm zapomni o porodzie 😁😘

• Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka chciałabym żeby tak było. Ale nie wiem jak to będzie bo w Łodzi też te kroplówki dostałam a wcale na długo nie pomogły. Dziś się kiepsko czuję. Najgorsze jest to że całe krocze mnie boli jak wstaję i ide do toalety. Muszę szeroko nogi rozstawiać i ciągnie tak jak by mi mialo coś wylecieć.

Patrzę na ten wykres i że zostało do terminu tylko 50 dni ale co z tego. Niby to bardzo mało ale ja wiem że tyle nie dam rady. Chyba że by mnie trzymali w szpitalu chociaż do tego 35/36 tygodnia. Ale sadzę że znowu mnie wypiszą bo nic się nie będzie działo a mają oddział pełny że nie mają gdzie nowych pacjentek kłaść. Także mogę pomarzyć że donoszę mają córeczkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 18:30

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    Styczeń 2020 druga ciąża
    50cm, 2550g
  • tala77 Koleżanka

Wysłany: 8 września 2020, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda Ty tak zawsze narzekasz, marudzisz?
    Naprawdę wspólczuje mężowi 🤦‍♀️

Nadzieja27, Ninka83 lubią tę wiadomość

ckai9jcgrvnthk03.png
  • agusiagim_ Ekspertka

Wysłany: 8 września 2020, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam skoczyć do hm. Taaa zawiozłam córkę na karate i młody tak mnie skopał po pęcherzu ze wróciłam do domu🙈
    Niech to się już skończy bo się wykończę.
    Jeszcze przed wyjściem się poplakalysmy obie, bo córa miała za zadanie domowe napisać czego /jej zdaniem/ może nauczyć się od starszych czyli dziadków 🙈 a bidna nie ma dziadków i mówi do mnie ze skąd ma wiedzieć i ryk ogromny😢😢 No to ja tez ryk😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 18:38

[link=https://www.suwaczki.com/]zrz6i09ka0hw7fyp.png[/link]
‹‹ 360 361 362 363 364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ