X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po obchodzie. Zapis im sie nie podoba bo skurcze się piszą. Włączają znowu kroplówki z magnezu i clexane. To łóżko już mnie wykańcza ale wiem że muszę leżeć dla dobra Zosi

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusiagim_ wrote:
    Soldering ja mam zamiar rodzic na Żelaznej jeśli dotrwam i dojadę.😆 Ty tez? Na kiedy masz termin?
    Tak ja też :) termin mam na 8 października i chyba nic się do tej pory nie zmieni :)

66f2b88525.png
  • agusiagim_ Ekspertka

Wysłany: 9 września 2020, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z om 9 października ale mam wyznaczona cc na 5.10 wiec czwartego muszę się stawić w szpitalu 🙈 ja tez liczę ze nic się nie zmieni i dotrwam😜

[link=https://www.suwaczki.com/]zrz6i09ka0hw7fyp.png[/link]
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda czemu clexane?

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodze w Instytucie Matki i dziecka ale moja siostra pojechała rodzic na Żelazna tydzień temu i niestety skierowali ja do innego szpitala bo przed nią bylo 7 innych kobiet w kolejce. Pojechała na Inflandzka i tam urodziła w przeciągu 3h. Powiedziała że bardzo spoko szpital więc tak źle nie wyszło. Ale ze mieli takie o obłożenie też tam że jej mąż musiał asystować przy porodzie czyli trzymać jej jedna nogę w górze bo zaciskała z bólu w ostatnim etapie porodu.
    Także pierworodki jeszcze jakoś mogą się załapać na porod na Żelaznej ale już te co rodzą kolejne dzieci mogą zostać odesłane. Bo można urodzić w każdej chwili

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2020, 10:56

Jezu ufam Tobie
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytka nie wiem. W sumie lekarz chciał spasmoline ale pielęgniarki stwierdziły że nie mają i stanęło na clexane ale co to ma do skurczy macicy to sama się zastanawiam

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz współpracuje z prof. JAKIEL, który ma ogarnąć żeby mnie nie odesłali jak będę tam czekała. Mam nadzieję, że to wypali, jak nie to pojedziemy gdzie indziej. Cóż wtedy to już będzie pozamiatane :p

66f2b88525.png
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze pytanie o polozenie główkowe ale potyliczne, spotkałyście się z czymś takim? Lekarz mówi, że musi się obrócić bo w innym przypadku to nie da się urodzić naturalnie, ale to obrót 180 stopni, mam nadzieję, że na następnej wizycie będzie już idealnie

66f2b88525.png
  • Pastelova Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję dziewczyny,ze w Rosku i Klubie Rossnę macie do odebrania paczkę pampersów care premium, ta najmniejsza za 1 grosz. W kazdym razie jak ktoś robi tak jak ja, ze kupuje różne rodzaje w razie czego, to fajny patent na przetestowanie :) w ogóle to dzień dobry. Powiem wam,mam dzień tęsknoty dzisiaj. Nudzi mi się już w domu, teskni za mamą, siostrą. Ogolnie wlaczyl mi się tryb rozculający
    Przynajmniej słonko u nas i cieplutko. Walizka spakowana, wsio✌💪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2020, 12:02

ckai43r80uurljcv.png
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ten piękny dzień🌞 U Was też?

Pastelova, dobrze wiedzieć👍

Czy Wam też tak dokucza 'ciążowy mózg'? Dziś prawie dostałam zawału, bo byłam pewna że ktoś mi się włamał na konto bankowe przez internet. Robiłam płatność i po wpisaniu numeru klienta wyskakiwały mi jakieś dziwne rzeczy. A to Pin, który miał przyjść na telefon, a to miejsce na hasło dłuższe niż moje. No nie mogłam dostać się na moje konto🥺😣 Już pomyślałam że zhakowali mi je chińczycy, bo rano płaciłam za coś z Ali Express.
    Aż za którymś razem...trybiki w mojej głowie wróciły na swoje miejsce i odkryłam, że źle wpisuję nr klienta, który od kilkunastu lat z pamięci wpisywałam bezbłędnie😂😂😂 Wiecie, różnica jednej cyferki. A już do banku chciałam lecieć 😆
    Także ten, od dziś sprawdzam samą siebie po pięć razy😉

Freja000 lubi tę wiadomość

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• Lena955 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evoleth, mój mąż w nocy wstawał sprawdzać czy w mojej torebce na pewno jest portfel bo sobie nagle przypomniałam i nie byłam pewna....😂

Evoleth lubi tę wiadomość

• Wowka Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldering, to położenie znaczy że dzidzia ma kręgosłup wzdłuż Twojego i od jego strony. Obrót jest potrzebny wzdłuż jego własnej osi. A na to jeszcze czas i miejsce, po kolejnej wizycie pewnie będzie wszystko jak należy 😊

Pastelova, też dostałam maila z rossmanna o tych pieluchach. Ostatnio ta paczka starczyła w sam raz do szpitala.

Mój mózg też jest ułomny. Dziś na stacji benzynowej zastanawiałam się jakie paliwo mam nalać 😄 a jeżdżę tym samochodem już z 5 lat 😄 fakt faktem, mąż ma diesla, ja benzynę, ale prawie nigdy nie tankuję jego auta 😄

U nas poranek był piękny, ale robi się jakoś duszno i pochmurno...

Jagoda, jak oni doszli od spasmoliny do clexanu? To nawet nie pokrewne leki, każdy działa na coś zupełnie innego 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2020, 13:01

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o moim mózgu ciążowym wolę nie wspominać, mi się nawet źle rozmawia z innymi osobami bo po prostu czasem nie rozumiem o co im chodzi haha:p no normalnie nie czaję co do mnie mówią:p i ogólnie wszystko robię jakoś powoli bo muszę 10 razy pomyśleć nad tym co robię. Straszne to jest już i męczące.

Wowka haha ja też ostatnio jak tankowałam 10 razy sprawdzałam czy przy baku pisze diesel i czy mam w ręce odpowiedni pistolet do tankowania haha:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2020, 12:58

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytka, no dokładnie 😄 też szukałam dziś naklejki i ze trzy razy sprawdziłam czy odpowiedni pistolet trzymam 😄

I też mi się źle rozmawia z innymi ludźmi. Jak jest ich kilkoro to czasem nie nadążam za wątkiem rozmowy 😄

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ułożenie miałam ja, przy poprzednim porodzie, nie da się tak urodzić.
    Najlepsze jest to, ze dzień wcześniej byłam na wizycie i było ok, kolejnego skurcze, szpital, przyjęcie - usg - i było ok, po czym w trakcie porodu nagle akcja, ze jest odwrotnie. Od razu przyjechało łóżko, że biorą mnie na cesarkę, kilka zamaskowanych osób w fartuchach stało, ja "zesrana" jak nigdy. Lekarz zdecydował ze jedna próba obrócenia i jak się uda to zostaję - no i udało mu się. Ekipa od cesarki wyszła. Ale miałam po tej "operacji" bardzo nadwyrężone mięśnie, nie czułam zwieraczy żadnych. Dobrze ze doszłam do siebie... chociaż do dziś jak kichnę to zdarza mi się siknąć.A to obracanie dziecka bardziej mnie bolało jak urodzenie.

Ja mam kartę w Rossmannie ale nic nie przyszło, trzeba dodać status ze się jest w ciąży pewnie?

17u96iyefisxlskp.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, trzeba w aplikacji dodać ciążę i planowaną datę porodu 😊

Po urodzeniu syna też jakieś gratisy dawali. No i rabat.

Misia78 lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jakoś inaczej leży. Mam wrażenie, że dupcie ma po prawej a nogi po lewej a było odwrotnie. Jak Wasze są ułożone?

A w ogóle to jestem po ostatniej wizycie u gina. Normalnie się wzruszyłam. Więcej wizyt nie ma co, bo od 38 tc mam mieć ktg w szpitalu, a po 38 usg.
    Mocz luz, mam się nie przejmować. GBS pobrany.

A w ogóle to ja chcę rodzić w domu... ale nie mam położnej... dziś rozmawiałam z jedną i mi odmówiła... jak to jest, ze zagranicą nie ma problemu z hbac a u nas to podziemie :/

dqprp07wzt9w07bj.png
  • ma.rysia Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z rossmanna już odebrałam te pampersy i oliwkę, a kilka dni temu przyszedł kolejny mail, że mogę odebrać kolejną oliwkę 😀

Soldering mamy termin na ten sam dzień 😀 ja wizytuje w poniedziałek i ciekawa jestem strasznie ile mała będzie ważyć. Torba już spakowana, ja przygotowuje się mentalnie do porodu 😂

Ogólnie dzisiaj miałam gorszą nic, ale tragedii jeszcze nie ma. W dzień muszę już więcej odpoczywać, chociaż staram się spacerować jeszcze ile mam siły. Najgorsze samopoczucie mam wieczorem, wtedy już wszystko boli. Brzuch ciężki, pachwiny bolą, nie wspominając już o kości ogonowej i krzyżach 😂 Ale dajemy radę jeszcze ogarniać dom, obiady i zakupy więc uznaje, że nie jest źle. A jutro zaczynamy 36 tc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj tez piekny dzien :)
    Ja juz odebrałam pampersy, przychodzi mail z powiadomieniem jakos w 34 tc.
    Oj ciazowy mozg sie zdarza, choc z synem mialam gorzej :P
    Ja mam dzisiaj pracowity dzień, będziemy z synem piec muffinki, bo jutro ma urodziny i zabierze do przedszkola, nie wiem, ile mam tego upiec 🙈
    A tak to dzien jak co dzień, czekam na poniedziałkową wizytę.

• Sylwia Sylwia Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm,mi Rossmann jeszcze nic nie przysłał...może za mało tam zakupów ostatnio robiłam 🤷
    Dziewczyny spotkaliście się z tym żeby mieć problem z przełykiem? Ostatnio za każdym razem jak coś pije czy jem to krztuszę się...może i tu wszystko się już poluzowało. Od 3 dni o tej samej porze w nocy budzą mnie dosyć mocne bóle miesiączkowe. Wiem że teraz to już normalne, ale dziwnie tak że o tej samej godzinie.

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    17.12.2019 r. ICSI, punkcja
    16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
    Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.
‹‹ 362 363 364 365 366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ