X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    Kicior, super, że dobre wieści, kciuki za dalsze :)

Pastelova, ja tam normalnie funkcjonuję, goście, spotkania, zebrania i tak dopóki sił starczy. Tyle się naczytałam o kobietach, którym się skracała szyjka a rodziły po terminie, ze się nie zdziwię jak pochodzisz jeszcze sporo ;) o ile tam nie będziesz skakać i szalec, to czemu nie?

Maybelle, ale to od ciąży czy coś się dzieje? U mnie psychika siadła. Nie wiem czemu, chyba stres przed poznaniem synka. I przed porodem... jednak... a taka byłam dzielna i hop do przodu.
    Btw dziś wetka, którą pierwszy raz na oczy widziałam, powiedziała, ze mam nisko brzuch.

A ja mam pytanie do Misi, Baby i Joli: czy Wasze dzieciaczki będą miały babcie i dziadków? U nas tylko dwie babcie. Jeden dziadek nie żyje, a drugi jest dupkiem i nie chce nas znać.

Co do tej szyjki, to również tak uważam. Teraz nie bada się już nawet jej długości, tylko rozwarcie. Ona kiedyś musi się nam poskracać, a to i tak nie oznacza porodu lada chwila.. dziś, to już nawet nie dam pogrzebać 🤪 biorę te probiotyki i nie dam sobie nic tam nowego dołożyć..

Moj brzuch wysoko, strasznie. Oddycha się ciężko..

Freja000 lubi tę wiadomość

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    Kuźwa, mam gbs dodatniego :/
    Mam jeszcze czas, może poradzę się homeopatki... coś szybko przyszedł. Dwa dni. Też tak miałyście?

Kijiwo 😐
    Ja ci moge jedynie poradzic brac masowo teraz doustnie i dowcipnie probiotyki i za dwa tyg zrobic znowu test.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2020, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinqa to jesteś następna ;) ja 21 mam miec przyjęcie, wiec coraz blizej.

Freja ja mialam po 3 dniach wynik ujemny. Kotka pisala duzo o tym, co brac, zeby się go pozbyć chyba.

• Lajla Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2020, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzisiaj pobrali ten gbs, i sprawdzam jak nawiedzona wynik i odświeżam i odświeżam a zapomniałam że to około 5 dni się czeka na wynik, chociaż jak widać może być i szybciej

• baby Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena955 wrote:
    Baby, na który się zdecydowałaś? Ja dzisiaj chce zamówić ale nadal się waham .... 🙄

Lovi Expert się chyba nazywa. W sklepie ponad 500. W necie znalazłam za 450.

Lena955 lubi tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Lajla Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2020, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko od 3 dni strasznie się wierci, chodzę jak kowboj bo czuję kłujący ból w okolicy spojenia, czasami się uspokaja ale wieczorem jest najgorzej, chodzić źle, leżeć nie bardzo, siedzę i sapie i tak ogólnie ciąża to piękny stan😁

Jola17a lubi tę wiadomość

• baby Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    A ja mam pytanie do Misi, Baby i Joli: czy Wasze dzieciaczki będą miały babcie i dziadków? U nas tylko dwie babcie. Jeden dziadek nie żyje, a drugi jest dupkiem i nie chce nas znać.

Tak ☺ dwie babcie i jeden dziadek. Drugi zmarł jak bylam w pierwszej ciąży. Po nim imię będzie miał nasz syn. Wcześniej nie byłam na to gotowa i starszy syn ma na imię Hubert. Bo tak nam się podobało 😊

Z babcia mi i dziadkiem relacje spoko. Dziś np tesciowie wpadną na kawę i łóżeczko zobaczyć

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:
    Kijiwo 😐
    Ja ci moge jedynie poradzic brac masowo teraz doustnie i dowcipnie probiotyki i za dwa tyg zrobic znowu test.

tak zrobię.

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Jola17a Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja u nas tylko moja mama na miejscu (tata nie żyje już 10 lat) Teściowie mieszkają w Chełmie, to ode mnie kupa km, 4 godziny drogi przy do rych wiatrach, a oni bez prawa jazdy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 15:21

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 23:02

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Pastelova Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam dziewczynom,ze jesli nie urodzę możemy się spotkać. Teraz obym dotrwała i nie odmawiała drugi raz:D wzielam sobie catering, nie zamierzam szaleć a wyluzujemy się jak fix macie racje ;) :p 7 dni, to będzie 36 tydzień wiec wow💪💪💪

Wowka, Emka31, baby lubią tę wiadomość

ckai43r80uurljcv.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pastelova, do mnie rodzina przyjedzi w ostatni weekend wrzesnia 😄. I bardzo chcialam z nimi isc jeszcze na mala wesrowke bo mamy piekne sklaiste okolice.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka31 wrote:
    Jagoda, to ja tu pytałam. I już nawet dzwoniłam do położnej, nie daje mi nadziei odnośnie gbs, ale mam pobrać Lactovaginal i Invag dopochwowo (to kwas mlekowy), Lakcid na noc i na czczo rano. To na odbudowanie flory jak najbardziej 🙂
    No ja dopochwowo nie bardzo chcę coś brać. A nawet nie wiem jak z tym clotrimazolem czy on może jakoś wpłynąć na wynik gbs? Bo w sumie to wyszło tak że mi doktórka kazała brać ten clotrimazol nie mówiła do kiedy więc chyba do wizyty muszę brać. A na wizycie mam mieć pobrany gbs. I zastanawiam się czy jest jakiś czas przed badaniem żeby nic dopochwowo nie brać?

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadrapę się dziś chyba. Rano r
    Dłonie teraz całe stopy odspodu nie daje sobie rady. Mamnadzieję że szybko mi to minie

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa a może masz cholestaze ciążową skoro tak Cie swędzi wszytsko?

Jezu ufam Tobie
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicior, miło Cię widzieć, a jeszcze milej czytać ze wszystko idzie ku dobremu 😊 życzę żebyście jak najszybciej byli razem 🥰

Pastelova, dobry wybór 😄 ja właśnie wrocilam ze spotkania z koleżankami, miło było powiedzieć i porozmawiać, wiadomo nie skakałam i nie tańczyłam 😉 ale czemu się nie spotkać i nacieszyć takimi chwilami?

Maybelle, chyba juz część z nas jedzie na tym samym wózku... Współczuję. I mam podobnie. Chciałabym żeby już było po porodzie, a z drugiej strony obawiam się jak to będzie.

Ja mam brzuch podobno wysoko. Nie umiem tego ocenić. Słucham tylko co mówią inni 😉

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie...
    wyjątkowo nie skaczę pod sufit 😉
    Młody wazy prawie 3500g.. i na pewno nie będzie październikowym bobasem 😔 słabną nam przepływy maciczne.. 21.09 kolejny Doppler i jeśli nadal będą się pogarszać idziemy na patologie i będziemy wywoływać poród.. Lekarz powiedział wprost, że jestem zbyt „drobna”, a Młody zbyt wymagający jak na ten tydzień ciąży i tak będzie bezpieczniej. Ogólnie jestem posrana 🤪
    Mam ponad tydzień, żeby nastawić się psychicznie na rychłe rozwiązanie... kuwa, noc z głowy w 100% 😖

Co do gbs, jeśli jest wynik dodatni, a kolejny będzie ujemny i tak podadzą antybiotyk.. 🤷🏻‍♀️ Tak więc gin rozwiał moje wątpliwości...
    Pogrzebać nie dałam, więc nie wiem jak szyjka..

I tak sobie mysle, że ten moj gin na fundusz nie bada przepływów, przez brak sprzętu, więc Bogu dzięki, za prywatną opiekę...
    FAA33557-84-A9-4885-BD6-D-094847-E21444.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 21:35

• Pastelova Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:
    Pastelova, do mnie rodzina przyjedzi w ostatni weekend wrzesnia 😄. I bardzo chcialam z nimi isc jeszcze na mala wesrowke bo mamy piekne sklaiste okolice.

Podziw. Ja tak sie zastalam w domu przez to lezenie,ze mimo, iż bylam aktywna i robilam wszystko wcześniej, teraz krotki spacer, a ja dysze, boli mnie wszystko, narzekam, no istna baba w ciąży :D jak twoj plan wypali to wow:p

ckai43r80uurljcv.png
  • Pastelova Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka. Spory bobas, faktycznie. No cóż wiesz co i jak przynajmniej, a nóż coś jeszcze się zmieni i nie traficie na ta patologię:) śpij jeszcze spokojnie, kiedys musicie się z maleństwem spotkac, a w twoim przypadku może rzeczywiście tak będzie lepiej❣

Emka31 lubi tę wiadomość

ckai43r80uurljcv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pastelova wrote:
    Emka. Spory bobas, faktycznie. No cóż wiesz co i jak przynajmniej, a nóż coś jeszcze się zmieni i nie traficie na ta patologię:) śpij jeszcze spokojnie, kiedys musicie się z maleństwem spotkac, a w twoim przypadku może rzeczywiście tak będzie lepiej❣

Ja mam jeszcze tak dużo do ogarnięcia, że te 10 dni to strasznie małoooo... i jak mnie położą, to mój mąż ma przesrane🙈 akurat na tydzień od 21.do 28. ma z dziećmi dentystę, ortodontę, usg tarczycy u młodego, akrobatykę, angielski i ich szkole na bani 🙈 niech se chłop radzi, ale biedny będzie 😁

Trudno, muszę tylko piżamy dokupić 🙈

I pewnie masz rację, lepiej wcześniej, niż miałoby się coś niedobrego wydarzyć...
    Dzięki ❤️

‹‹ 369 370 371 372 373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ