Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
RedRose wrote:Ja dużo słabiej czuje ruchy od kilku dni. U mnie 38+6 tc. Ale jutro idę do szpitala więc będę spokojniejsza. Tylko imienia nie mamy i ja nie potrafię podjąć decyzji.
Hmm może na końcowce to normalne? Sama nie wiem. U nas 37+4. Ja mam wizytę dopiero za tydzień. Jakbym nie czuła ruchów wcale to na pewno jechałabym to sprawdzać na szpital, a tak jak jakieś tam czuję to pewnie nie ma sensu. Sama już nie wiem. -
Marysia, ja miałam wczoraj taki dzień, że dużo słabiej czułam ruchy,aż mnie to zaniepokoiło. Na szczęście mam detektor tętna, więc sobie sprawdziłam i oczywiście wszystko było ok. Myślę że mała miała leniwy dzień, bo nawet jak ją szturchnęła w nóżkę, to ruszyła się tylko na chwilę a potem znów cisza. Za to dziś bryka dość mocno.
Bądź dobrej myśli, ale jeśli masz jakieś przeczucia, to pewnie że warto jechać na ip.
U mnie cisza na morzu. Dziś mam brzuchowo ciężki dzień, ciągle jakieś bóle i twardnienia. No ale skurcze to nie są, więc nic się nie dzieje. Moja córka siedzi i rośnie, a z każdym jej gramem maleją szanse na poród naturalny. Ale czy mogę coś z tym zrobić? Coraz bardziej interesuję się tym, jak to jest po cesarce, chcę być przygotowana. Widzę że dziewczyny po cc często dokarmiają dzieci mm, zwłaszcza w szpitalu. I tak się zastanawiam czy nie kupić jakiejś małej butelki.
Natalii, jakie mleko dają u Ciebie w szpitalu, a może trzeba mieć swoje? I w ogóle jak sytuacja, są widoki na wyjście niedługo? A jak starszy synek sobie radzi?
Wowka, kurcze, to już pewnie niedługo! Czujesz że coś się szykuje, skurcze jakieś?Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEvoleth jest Humana i Bebiko, wzielam Humanę. W takich jednorazowych buteleczkach.
Jeśli wszystko będzie dobrze, to wyjdziemy w srodę, takze proszę o kciuki
Juz sie nie mogę doczekać, zapomnialam jak przytlaczajacy jest szpital.Evoleth, Wowka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Natali trzymam kciuki żebyście wyszly w środę do domku
Wowka wowka jak tam u ciebie sytuacja??
A mam pytanie moze któraś się orientuje. W moim przypadku to do którego tygodnia muszę dotrzymać żebym nie musiała już leżeć?? Kurczę wiem że trochę wczeßnie by o tym myśleć ale strasznie mnie nutruje to pytanie. Zwłaszcza że na chwilę obecną nic nie wskazuje na poród u mnieNatalii lubi tę wiadomość
-
Pewnie macie rację, że te ruchy są inne na końcowce. Póki co obserwuję, a jak coś to pojadę na IP gdzieś i zobaczymy. Niestety u mnie w mieście w szpitalu zamknęli porodówkę jakiś czas temu więc muszę jechać ponad 30 km żeby cokolwiek sprawdzić jak coś.
Evoleth zawsze jest nadzieja, że usg się trochę myliło i mała nie będzie aż tak duża 😉 ja się nastawiam na SN ale obawiam się że wyskoczy nagle cc. No ale na to nie mam wpływu.
Natalii kciuki za szybkie wyjście 😊 -
Aina- wybacz ze sie wtracam, ale slyszalas o czyms takim jak PANDAS? Mam tu na mysli twoja corke i jej problemy. Wlasnie przexzytalam artykul o tym i jestem pod wrqzeniem jak podstepne to dziadostwo jest:
https://kobieta.onet.pl/pandas-choroba-dziecieca-ktora-w-kraju-leczy-zaledwie-kilku-specjalistow/28gjmw8
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2020, 16:08
-
Hejka dziewczyny, jestem po wizycie, mały ma 2,5 kg i siedzi główką na dole. Już dziś zgłupiałam, bo czkawkę czułam u góry! Ale lekarz wytłumaczył, że tak duże dzieci to czkają już całym ciałem:)
Jeszcze tylko jedna wizyta mnie czeka przed porodem, jejku jak to zleciało!?!
Macie nieraz takie uczucie, jakby dziecko was uszczypnęło?
Ja też już odczuwam te ruchy inaczej niż kiedyś, a co dopiero Wy, które jesteście w "starszej" ciąży. Ja zawsze jak pomyślę o tym, że podejrzana cisza, to dostaję po chwili kopniaka i już jestem spokojna:)
Maybelle, baby, Natalii, ma.rysia, Evoleth, Bluberry, Jagodazdw92, Wowka, Jola17a, Jlod lubią tę wiadomość
-
Misia78 wrote:Hejka dziewczyny, jestem po wizycie, mały ma 2,5 kg i siedzi główką na dole. Już dziś zgłupiałam, bo czkawkę czułam u góry! Ale lekarz wytłumaczył, że tak duże dzieci to czkają już całym ciałem:)
Jeszcze tylko jedna wizyta mnie czeka przed porodem, jejku jak to zleciało!?!
Macie nieraz takie uczucie, jakby dziecko was uszczypnęło?
Ja też już odczuwam te ruchy inaczej niż kiedyś, a co dopiero Wy, które jesteście w "starszej" ciąży. Ja zawsze jak pomyślę o tym, że podejrzana cisza, to dostaję po chwili kopniaka i już jestem spokojna:)
Moja ważyła tydzień temu 2 ale też ja czuję jak czka to w górze to z boku 😊 i też nie raz tak jak by mnie szczypała czuję 😊 dziwne uczucie bo w poprzednich ciążach tego nie pamiętam żebym czuła 😊Misia78 lubi tę wiadomość
Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
2 aniołki 7 tydz. [*]2012,10 tydz.[*]2013.
Sylwia 2017-04-01, Zosia 2020-10-25
-
Gratulacje dla mamuś które już powitały na świecie swoje skarby 😘🥰 dużo siły i zdrowia dla was 😊
Trzymam kciuki za następne mamusie 😊Natalii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny przedstawiam Wam mojego Wojtusia 🥰 urodził sie o 10:20 ma 3910g i 56cm także wagowo u nas USG przekroczyło o +500g jest taki słodki i spokojny ładnie cyca ssie narazie tylko tzw. siara ale najważniejsze że ładnie chwyta i pomału myślę pokarm nam ruszy. Jestem przeszczęśliwa że jest już z nami.
❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 05:08
Maybelle, bebetka.b, Wowka, Natalii, Jola17a, Evoleth, Misia78, ma.rysia, Jlod, agusiagim_, Kicior, Soldering94, Freja000 lubią tę wiadomość
-
ma.rysia wrote:Czy Wasze dzieci pod koniec też są bardziej leniwe w brzuszku? Mnie moja już kolejny dzień stresuje. Niby coś się rusza czasami, ale nie jakoś tak bardzo jak wcześniej...
A zazwyczaj przed porodem kilka dni to chyba zależy ale u mnie raz np u córki 3 lata temu, nie czułam i leżałam w szpitalu bo się właśnie bałam że coś nie tak, leżałam 3 dni wszystko ok , pod ktg ok, główka już była w kanale , wypuścili mnie i nad ranem następnego dnia odeszły mi wody 😊
Najważniejsze że jak coś niepokoi to najlepiej do gina dzwonić 😊
U mnie też w szpitalu nie ma porodówki i też ponad 20 km do najbliższego szpitala więc wiem o co chodzi 😊Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
-
Blubery 😍😍😍😍😍 gratulacje, przeslodki 😍😍😍 😊 trzymam kciuki za laktację 🥰 i oby długo was nie trzymali .
Bluberry lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bluberry, śliczny kawaler 🥰 kochany 😍
Gratulacje, witaj na świecie Wojtusiu 😍
Natalii, kciuki za szybkie wyjście. W domu najlepiej 😊
U mnie są delikatne skurcze, co 10-15 minut. Czasem ustają na godzinę i wracają. Nie bardzo bolesne. Odchodzi czop z krwią po kawałku, brązowe glutki. Coś się niby dzieje, ale jeszcze nieśmiało. Ciało się chyba szykuje, ale dynamicznej akcji nie ma. Wypiję herbatkę i idę spać, zobaczymy co dalej 😊Jola17a, Misia78, Natalii, Bluberry lubią tę wiadomość