Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Baby to na elektrycznym sie ściąga krócej? Ja nie wiedziałam i ściagam metodą 7-5-3. I sie martwie ze po 3-4minutach przestaje leciec
-
Evoleth, gratulacje ❤ tulcie się, ile się da 😊
I oczywiście, czekam na zdjęcie Izuni 😍
Marysia, my się karmimy różnie. Czasem starczy 10 minut, czasem pół godziny to mało...
Jagoda, tak jak pisze Baby. Nawał Ci się pewnie skończył, wypróbuj te metody, pij femaltiker, piwo bezalko, i jeszcze jest power pumping- 20min ściągania/10min przerwy/10min ścigania/10min przerwy/10min ściągania. Nie można się zrażać, że zapytać na pusto-chodzi o pobudzenie do większej produkcji. W domu w ogóle przystawiasz Zosię, czy tylko KPI?Evoleth lubi tę wiadomość
-
Evoleth gratulacje! Szybkiego powrotu do doju ❤️
Wowka my zwykle co najmniej 20 min, a czasami to i po 30-40 min z jednej piersi co daje nieraz ponad godzinę. Najgorzej w nocy żeby nie zasnąć. A nie umiem jej przystawić na leżąco więc karmię na siedząco co z bolesnym kroczem jest średnio przyjemne. Nie mogę się doczekać aż to się wszystko wygoi...Evoleth lubi tę wiadomość
-
Jagodazdw92 wrote:Baby to na elektrycznym sie ściąga krócej? Ja nie wiedziałam i ściagam metodą 7-5-3. I sie martwie ze po 3-4minutach przestaje leciec
Ściąga się wydajniej niby więc dlatego może być krócej. Ale myślę że dobrze ściągasz. Najpierw lewa prawa po 7, potem lewa prawa po 5 i na koniec lewa prawa po 3. Oczywiście można zmienić na prawa lewa 😆 Chyba to nie ma aż tak znaczenia.
Spróbuj ten Femaltiker. Słyszałam że skuteczny choć sama nie miałam jeszcze okazji spróbować -
Evoleth gratulacje! Ale masz dużą córcię! 😀😀❤️
Jagoda wracaj do zdrowia i do rodziny. A na laktację próbuj to co dziewczyny piszą dodatkowo bardzo ważne żeby odciągać regularnie w dzień co 3h w nocy ew. co 4 (ale nie rzadziej). Mnie laktacyjna w szpitalu powiedziała że elektrycznym nie ma sensu nawet zmieniać i jadę jedną pierś 15 min i pogem zmiana. U mnie to zdaje egzamin i po 3h mam 120 ml, a w nocy po 4 nawet 160/170 (nie wiem dokładnie bo miarkę na butelce mam do 150😜). Kontroluj też czy nie robią Ci się zastoje, bo ja miałam spadek ilości przy zastojach, to był pierwszy objaw, ale jak wyleczyłam ilości wróciły do normy. Powodzenia kochana! Na pewno wykarmisz Zosię.😉
A ja chciałam się pochwalić że mój synek od dzisiaj synchronizuje jedzenie z oddychaniem i wreszcie nie ma spadków saturacji podczas karmienia, na to czekaliśmy do wypisu. Teraz jeszcze szczepienia i badania kontrolne i jak tylko wszystko będzie dobrze to wypis w przyszłym tygodniu!! 😀😀❤️❤️Maybelle, Evoleth lubią tę wiadomość
26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
-
Kicior jak nie ma sensu zmieniac? Odrazu odciągać jednym ciągiem 15 minut z jednej impozkiej 15 mijut z drugiej?? Dobrze rozumiem??
Świetne wieści od Ignasia kochana -
Kicior, świetne informacje nam przynosisz 😊 trzymam kciuki żebyście jak najszybciej byli razem 😍
Maybelle, dużo jest tego czopa. Jakbym miała do czegoś porownać to wielkość korka od wina. Rozciagniety na papierze był wielkości środka dłoni. -
Wowka wrote:Marysia, jednoczę się. Też karmię na siedząco, szew ciągnie. Na leżąco umiem tylko z prawego cycka 😄
Haha, to i tak lepiej niż ja. Ja nie umiem tego ogarnąć, chyba mam za małe piersi na karmienie na leżąco. Ja mam nadzieję, że w najbliższych dniach już się to krocze zagoi, bo już mam dość 🙈
Kicior super, trzymam kciuki za synka!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2020, 20:47
-
nick nieaktualnyU nas karmienie trwa 20-30min na siedząco, chwila przerwy na orbicie i zmianę pieluszki i później na leżąco karmienie z drugiego cyca bo inaczej mi nie uśnie.
Kicior cieszę się że wszystko idzie w dobrym kierunku ✊✊ Ignaś świetnie robi postępy i dzielnie walczy o szybki powrót do kochających rodziców. -
Dzięki Dziewczyny 😀 już nie mogę się doczekać aż się pochwalę że jesteśmy w komplecie! 😀
Jagoda dobrze rozumiesz. Najpierw jedna pierś 15 min bez przerwy i potem druga tak samo i koniec. Ja tak robię od początku i u mnie to się sprawdza. Nawet teraz po 2,5h odciągnęłam 120 ml.26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
-
Bluberry wrote:U nas karmienie trwa 20-30min na siedząco, chwila przerwy na orbicie i zmianę pieluszki i później na leżąco karmienie z drugiego cyca bo inaczej mi nie uśnie.
Kicior cieszę się że wszystko idzie w dobrym kierunku ✊✊ Ignaś świetnie robi postępy i dzielnie walczy o szybki powrót do kochających rodziców.
Podobnie jak u nas jeśli chodzi o zmianę pieluszki pomiędzy jedynym a drugim cycem. Też tak zaczęliśmy robić, bo była strasznie zła jak była na głoda przebierana. A znów często idzie kupa podczas karmienia. Dobry patent z tym karmieniem z drugiej piersi na leżąco. Ja jeszcze zastanawiam się nad wizyta CDL, może pomogłaby mi ogarnąć pozycje do karmienia.