Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
O kurczę Jagoda ale się porobiło. Ciekawe jak Zosia to zniesie.
Eveloth kciuki zaciśnięte:) kolejna dzidzia z nami:)
Ja zamawiam 20 -10 - 2020:) to mój
tp z om:)
Misia78 lubi tę wiadomość
Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
2 aniołki 7 tydz. [*]2012,10 tydz.[*]2013.
Sylwia 2017-04-01, Zosia 2020-10-25
-
nick nieaktualny
-
Ja się śmieje, że na mój termin porodu zadziałała chyba moja siła perswazji 🙈 od początku ciąży mówiłam że będzie wrzesniowa dziewczynka, chociaż termin aod początku na 8.10. I rzeczywiście Łucja urodziła się 30.09 więc zdążyła 😂
Mamaela86 lubi tę wiadomość
-
Jagoda, trzymaj się.
U nas też tylko cyc i kupa w nocy. A jak przyszła pani od laktacji to nie chciał jeść! Pierwszy raz.
Karmienie boli jak sk.. Jak nie minie po tygodniu to zawołam kogoś. Wydaje mi się, że on słabo otwiera buźkę.
A ja nadal nie wiem jak go nazwać... Tzn jest imię, które mi przekazuje i nawet mi się podoba, ale wczoraj mąż napisał, że tak o niego walczyłam, tzn żeby Małego mieć, że powinnam mieć przywilej wybrania imienia. I kusiMisia78, Mamaela86, Maybelle lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Freja000 wrote:Jagoda, trzymaj się.
U nas też tylko cyc i kupa w nocy. A jak przyszła pani od laktacji to nie chciał jeść! Pierwszy raz.
Karmienie boli jak sk.. Jak nie minie po tygodniu to zawołam kogoś. Wydaje mi się, że on słabo otwiera buźkę.
A ja nadal nie wiem jak go nazwać... Tzn jest imię, które mi przekazuje i nawet mi się podoba, ale wczoraj mąż napisał, że tak o niego walczyłam, tzn żeby Małego mieć, że powinnam mieć przywilej wybrania imienia. I kusi
No przecież to my nosimy, rodzimy, znosimy nieraz męki przy karmieniu. Mój tym razem chce wybrać imię, bo uważa ze to jego pierwszy SYN i ma do tego prawo, bo córkom wybrałam ja. Ale jakoś mu to wybieranie nie idzie, wiec tez nadal nie mamy imienia na 100%. Mamy 2 typy, oczywiście nie moje, tylko jego, ale mi tez się ostatecznie podobają - całe szczęście. Moje typy - Oskar, Aleksander i Maksymilian zostały odrzucone. Do tego w ten cały imienny ambaras wtrącają się przyszłe siostry. Nigdy nie spodziewałam się ze wybór imienia to taki problem! Chyba po prostu jesteśmy już tak zżytą i przyzwyczajoną do siebie rodziną, ze nie możemy sobie wyobrazić w niej kogoś jeszcze. Myśle ze coś w tym jest.Freja000 lubi tę wiadomość
-
Freja współczuję bólu podczas karmienia. Może wina w wędzidełku maluszka.
Co do imienia mi się podoba imię Eryk krótkie, królewskie i mam znajomego bardzo szlachetny człowiek.
Marysia to jest siła perswazji:) dzień po moich urodzinach;)
Maybelle a kiedy zaczął ? to trzymam kciuki może już jutro się zacznie:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2020, 13:35
Maybelle, Freja000 lubią tę wiadomość
Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
2 aniołki 7 tydz. [*]2012,10 tydz.[*]2013.
Sylwia 2017-04-01, Zosia 2020-10-25
-
Freja u mnie pomogło smarowanie lanoliną i muszle laktacyjne - wybawienie! U nas jeszcze został ból przy zasysaniu się do piersi, potem jest już całkiem dobrze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2020, 14:45
Freja000 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFreja gratulację, szybko zdrowi wracajcie do domku.
U nas przez ten katarek mały wisi na cycu przez cały czas, ale mało je bardziej tylko ciumka i śpi, każda próba odłożenia kończy się krzykiem. Mało dziś spałam i oczy na zapałki. Niestety okazało się że mały jednak ma pleśniawki na jezyczku, muszę mu smarować nystatyną, ale przez to ma duże bóle brzuszka, daję dicoflor ale płacz przy kupce duży 😔
Majorka tak my już w komplecie po drugiej stronie brzuszka 😉
Jagoda współczuję szpitala. Wracaj szybko do zdrowia i do rodziny!
Maybelle to już postęp jest oby po tym szybciej ruszyło, może nie będziesz musiała do 15 czekać 😉
Maybelle, Majorka, Freja000 lubią tę wiadomość
-
Kochane co zrobić źeny rozbudzić lajtacje bo mi chyba pokarm zanika. Z rana ściagnęlam 140 ale to po nocy cyckinpełne a o 11 tylko 60. Teraz o 14 już ledwie 50ml. Ratunku za chwile jie bedzie czym karmic Zosi 😭😭😭
-
Jagodazdw92 wrote:Kochane co zrobić źeny rozbudzić lajtacje bo mi chyba pokarm zanika. Z rana ściagnęlam 140 ale to po nocy cyckinpełne a o 11 tylko 60. Teraz o 14 już ledwie 50ml. Ratunku za chwile jie bedzie czym karmic Zosi 😭😭😭
pewnie tak jest bo nie karmisz tylko samo odciąganie - najlepszym odciągaczem jest dziecko. Ale skoro już tak jest to polecają Femaltiker. Taki specyfik w saszetkach - no i odciąganie w takim systemie jak kiedyś pisałam: 7-5-3 na ręcznym laktatorze lub 5-3-2 na elektrycznym. A to nic dziwnego że miałas wiecej a teraz masz mniej - nawały nie trwają wiecznie. Nie poddawaj siębędzie dobrze
czy ktoś mi powie jak długo jeszcze będę nosić "tę przesliczną piłeczkę":p która we wszystkich budzi zachwyt
a ja już po prostu bym chciała żeby wyskoczyła ...
a jeszcze Misia78 mnie dobiła że ładna data to 20-10-20buhuhuh
a chociaż z tydzień wcześniej? może byc nawet 13Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2020, 16:01
-
Baby, a wiesz ze ja jeszcze nie spakowana?
No ale trzymam się terminu, wiec mam jeszcze czas😂
Ty jak najbardziej możesz się wstrzelić na 20tego, ja tydzień później i chyba koniec porodów. To ile jeszcze się urodzi dzieci w międzyczasie! A właściwie to ile nas tu jest czynnych? Ciekawa jestem🤔 -
Dziękuję dziewczyny za kciuki, przydały się 😊
Iza urodziła się o 10.23, przez cc. Dostała 10/10 pnkt. Waga 4600g, długa na 58cm. Decyzja o cięciu była jak najbardziej słuszna. Dostałam ją po ok 1,5h, ładnie zassała cyca i dość długo tuliłysmy się skóra do skóry🥰
Ja czuję się nieźle, ale jestem po morfinie i przez pionizacja jeszcze. Także największe wyzwanie przede mną 😉
Jak tylko zrobię ładne foto, to się pochwalę 😊Jola17a, Maybelle, Wowka, Mamaela86, ma.rysia, Kicior, Misia78, Emka31, Freja000, KotkaPsotka3, Sylwia Sylwia lubią tę wiadomość
Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
nick nieaktualny
-
Evoleth gratulacje, duuza dziewczynka 🙂🍀 zdrówka dla was i czekamy na foto!
Evoleth lubi tę wiadomość
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.