Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Evoleth wrote:Lilou, ja jeszcze nie mam tego problemu ale zapobiegawczo zaopatrzyłam się w kilka rzeczy.
Mam takie kompresy na poranione sutki.
https://allegro.pl/oferta/multi-mam-kompresy-na-bolace-piersi-12-szt-9204776166
Kupiłam jeszcze muszle laktacyjne, takie z dziurkami, żeby wentylować piersi i żeby nie stykały się one ze stanikiem:
https://allegro.pl/oferta/medela-ochrona-brodawek-muszle-laktacyjne-2szt-9272706653
Do smarowania wiele dziewczyn poleca własne mleko. Ja mam póki co maść z lanoliną Ziaja.
Ale słyszałam dużo dobrego o tym specyfiku, jak będzie potrzeba, to kupię:
https://allegro.pl/oferta/organiczny-krem-na-popekane-brodawki-bentley-17-g-9633169417
Na bolące krocze to chyba tylko czas. Albo pompowane koło ratunkowe pod tyłek.
mam identyczny zestaw
-kompresy muti mam (podobno rewelka - nie próbowałam sama ale bardzo polecane)
- muszle laktacyjne
- maść Ziaja - choć są różne inne firmy na rynku ale moja doradczyni laktacyjna mówiła że najważniejsze że była lanolina. Najlepiej sama, oraz własne mleko
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witamy się podwójnie 😁 Synek, nadal bezimienny, przyszedł na świat wczoraj w południe. I sposób porodu przestał mieć znaczenie. Wagą 3670 (czyli usg ok pół kilo zawyżało), 58 cm, 38 główka.
Położna jeszcze przed samym cc zapewniała mnie, że dobrze robię. Że jej doświadczenie mówi jej, że to za duże ryzyko. Lekarz, może chciał mnie pocieszyć, ale po cc powiedział, że blizna by nie wytrzymała porodu SN.
To było moje pierwsze świadome cc, więc było strasznie na początku i chciałam coś na uspokojenie. Anestezjolog delikatnie mnie od tego odwiodła i bardzo jestem jej wdzięczna. Mogłam usłyszeć pierwszy krzyk mojego syna. I zobaczyć reakcję męża.
Nawet pozwolili pępowinie tętnić i twierdzą że sama przestała, ale nie wiem czy to możliwe tak szybko. Mały poszedł do badania i ubrania. Potem dostałam go na chwilę przed twarz, ale bałam się że spadnie. Zabrali go i dali tacie na kangurowania na czas mojego szycia i bycia na pooperacyjnej. Podobno strasznie go wyciumkał w poszukiwaniu cyca. Jak się już do mnie przyssał to nie odpuszcza. Leży na mnie 24/h. Brodawki bolą, ale konsultantka twierdzi, że łapie dobrze, choć wąsko
Jest cudny, blondas. Wygląda jak skrzyżowanie moich dzieci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2020, 14:53
Evoleth, bebetka.b, Maybelle, Wowka, Mamaela86, Natalii, KotkaPsotka3, Jola17a, Misia78, Jagodazdw92, RedRose, baby, Kicior, Emka31, Sylwia Sylwia lubią tę wiadomość
-
Freja, ogromne gratulacje!😊😊😊
Super, że masz już synka przy sobie. Fajnie, że był z Tobą mąż i taka dobra ekipa. Jednak pomyślnie się wszystko ułożyło👍
Życzę mleczka, spokoju i wyboru pięknego imienia dla synka😉
Freja000 lubi tę wiadomość
Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Freja gratulacje 🍀
I już po wszystkim 😊
Teraz odpoczywaj i nabieraj sił!Freja000 lubi tę wiadomość
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Lilolu na sutki lano maść. Malantan odradzam i nawet położne w szpitalu mówiły że dużo lepsza jest lanolina 100% czy ta lano maść np. Co do krocza ja po pierwszym porodzie przykladałam rivanolem ale to mialam krwiaka. A teraz jakos bez więkazych przygód
-
Freja gratulacje, blondaski rodzą się rzadko. Chociaż ja liczę na blondaska.
A my dziś na wizycie, zero oznak zbliżającego się porodu, szyjka zamknięta 2 cm.. Mały to jest już mały klusek 3640g 😳
Jak przyspieszyć ten dzieńWowka, Freja000, Evoleth lubią tę wiadomość
-
Freja, gratulacje 😊
Bardzo podoba mi się zdanie "i sposób porodu przestał mieć znaczenie" ❤
Najlepszego dla Was, dla Ciebie i bezimiennego blondaska na cycku 😍
Natalii, to mamy mleczny synchron. Ostatnio też 2 i 5 to moje godziny. I też wydaje mi się, że kiedyś było łatwiej wstać 😄 albo już zapomniałam jak bardzo lubię spać 😄
Bluberry, o rany. I jak po wizycie u lekarza? Bardzo go ten katar męczy?
Soldering, lubię za wagę. Nie lubię za pozamykaną, dlugą szyjkę...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2020, 18:32
Freja000 lubi tę wiadomość
-
Freja ogromne gratulacje za synka oczywiście i za dobrą decyzję!!😀
Remigiusz z bujną fryzurą jest prześliczny. 😍
Jagoda ja też bym porozmawiała z lekarzem o bezdechu. Właśnie to jest to co mnie przeraża jak już Ignasia wypiszą. Też mamy monitor oddechu ale taki na pieluszkę, który ma czujnik bezpośrednio na brzuszku, zobaczymy jak się sprawdzi (ale oby nigdy nie musiał się włączać). Z wczesniaka i to jednak trzeba uważać.
A u nas wreszcie jakiś postęp. Ignaś wreszcie zaczyna synchronizować jedzenie z oddychaniem i spadki saturacji już są bardzo małe. Także oby tylko tak dalej i może się go w końcu doczekam. 😀Evoleth, Emka31, Jagodazdw92, Misia78 lubią tę wiadomość
26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)