Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Evoleth, Twoja Iza będzie obchodziła urodziny ze mną 😉 7.10 to dobra data 😄 u Was dodatkowo magiczna, w sam raz pasuje do rodzinnej układanki 😄
Sylwia, fajnie, że dobrze sobie radzisz 😊 oby tak dalej!
Maybelle, moja intuicja mówi mi, że u Ciebie pójdzie naturalnie i piorunem. Tylko jeszcze nie nastał ten dzień 😉
Też jestem ciekawa, czy Freja już jest z synkiem 😊Evoleth lubi tę wiadomość
-
Gratulacje dla rozpakowanych, robi się gorąco 🤭
Dziś mierzyłam w nocy skurcze. Chodziliśmy wczoraj po lesie, umyłam podloge na kolanach i poskakałam na piłce i miałam skurcze w nocy takie silniejsze, już myślałam że to to ale skończyły się i zasnęłam ok 3. Później znów obudziły i znów się wyciszyły, ale takie typowo okresowe. Ciekawe czy coś tam się szykuje, do. Terminu 3 dni. Niby z USG 10 październik ale z OM 8 październik -
Wracam z szybkim opisem.
O 00.20 odeszły mi wody. Poszłam się wykąpać a mój krzyczał z pokoju czy ma dzwonić już po kogoś żeby przyjechał do starszej córki. Mówię, że jeszcze nie bo się nie wyszykowałam 😁 po 15min mówię dobra dzwoń bo nie wiadomo ile im zejdzie żeby przyjechać.
Po 1 byłam w szpitalu, zeszła po mnie położna a męża odesłali tymczasowo do auta bo trzeba zrobić moje przyjęcie. Około 2 przyszedł lekarz zrobił wywiad i badanie 2cm rozwarcia.
Położna podłączyła mi ktg ja skurcze czułam a położna mówiła, że moje skurcze to takie nie porodowe ( w poprzedniej ciąży było podobniejszy Ja już z partymi skurczami a lekarz mówi do położnych, że to nie są skurcze do porodu ) haha... Po ktg położna stwierdziła 4cm rozwarcia. Później schodziłam na porodówkę koło 4 ale kobieta mnie wyprzedziła i musiałam czekać na swoją kolej 😁 po 4 wróciłam na salę w której byłam ulokowana tymczasowo miałam się położyć ale przy łóżku złapał mnie mega mocny skurcz i stwierdziłam, że coś jest nie tak poszłam do położnej, położna wzięła mnie na badanie i 8cm rozwarcia kazała iść na pokój, poszłam ale zaraz się wróciłam bo czułam, że zaraz będą parte, szybko wpakowała mnie na wózek. Przekazała mnie położnym które miały odbierać poród, kazały się położyć po czym położna wychodzi z sali a ja się DRE, żeby się cofnęła bo mam parte. Mój M w między czasie dostał ode mnie SMS, że może przyjechać bo mam 8cm rozwarcia na salę wchodził jak już główka była widoczna. Trochę krzyczałam, trochę płakałam, parte wydawały mi się nie mieć końca a po 3razach mała była już z nami. Poród to coś niesamowitego a wszystkie bóle wynagradza nam później kruszynka z którą się spotykamy 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2020, 12:05
Jola17a, Maybelle, Mamaela86, KotkaPsotka3, Evoleth, Kicior, bebetka.b, Natalii lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny wybudzalyscie maluchy na karmienie? Mój fajnie sobie śpi, ale jak się obudzi to przy bolącym brzuchu nie jestem w stanie go utulić...
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Sylwia gratulacje 😊👏urodziłaś w dzień terminu ?
Lilolu ja poproszę taki poród 😝
Baby ja miałam wczoraj taki dzień napad totalny na czekoladę , batoniki mamby , żelki 🥺😱 dziś mam wyrzuty sumienia.
Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
2 aniołki 7 tydz. [*]2012,10 tydz.[*]2013.
Sylwia 2017-04-01, Zosia 2020-10-25
-
Sylwia, tak. Ja wybudzałam, syna jakoś do ukończenia pierwszego miesiąca, ale on z tych niejadków. Julkę też wybudzam, ale nie traktuję tego czasu tak bardzo restrykcyjnie 😉
Lilou, świetny poród 😊
Ja urodziłam i też mam ochotę na słodkie 😄 właśnie jem placki z jabłkami 😄
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2020, 18:02
-
Boże dziewczyny jaka ja jestem sobie wdzięczna że namówiłam męża na zakup monitora oddechu. Dziś po raz pierwszy i mam nadzieję że ostatni nam się włączył alarm. Ja w wc mąż w kuchni z synem. Wyskoczylam dosłownie bez majtek. A teściowa tak negowała że to tyle pieniędzy, że niepotrzebne. Do tej pory się trzęsę.
Jak pomyślę co by było gdyby....
Lilolu u mnie ktg też skurczy iie pokazywało za barzo a nawet jak podłączyli mi magnez to stwierdzili że się wyciszają. Dopiero położna z rannej zmiany zajrzała i zobaczyla że łzy mi z bólu lecą odłączyła magnez i ktg kazała przejść na fotel a tam 7cm. Dała piłkę i jakoś dalam radę ale na piłce jak skurcz przychodził to myślałam że porozrywam materac z łóżka.
Tak się zastanawiam czy komukolwiek piszą się faktyczne skurcze na ktg. Bo mi ani przy pierwszym aki przy drugim porodzie nic. Na podstawie bólu wiedziałam że coś idzie do przodu i nie słuchałam tego co mówią położne -
Jagoda czy wszystko w porządku? Co to było? Jakieś bezdechy? Jak dzidzia?
A ja dziś właśnie przeglądałam monitory i mam zamiar zamówić.
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Jola tak jakiś bezdech bo to sie uruchamia jak przez 20 sekund nie wyczuje ruchu oddechowego. Na szczęście jak tylko ją wyjęłam z łóżezcka to oczy otworzyła ale jeszcze ten oddech był taki przerywany. Troche ja poszturchalam po klatce piersiowej i juz jest wszystko dobrze. Obyśmy już więcej takiej sytuacji nie mieli
-
Rany Jagoda i co teraz ? Trzeba by było z jakimś lekarzem to skonsultować 😱
Znalazłam coś takiego
https://www.mp.pl/pacjent/pediatria/choroby/noworodek/71809,bezdechy-u-noworodkowWiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2020, 19:58
Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
2 aniołki 7 tydz. [*]2012,10 tydz.[*]2013.
Sylwia 2017-04-01, Zosia 2020-10-25
-
Mamaela86 wrote:Sylwia gratulacje 😊👏urodziłaś w dzień terminu ?
Lilolu ja poproszę taki poród 😝
Baby ja miałam wczoraj taki dzień napad totalny na czekoladę , batoniki mamby , żelki 🥺😱 dziś mam wyrzuty sumienia.
To Ja życzę Tobie z całego serca takiego porodu 😁 powodzeniaMamaela86 lubi tę wiadomość
-
Jagoda mam nadzieję że wszystko jest ok póki co. Nie daj Boże sytuacja by się powtórzyła biegiem do lekarza albo 112.
Musi być dobrze, dużo spokoju i zdrówka dla was
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
nick nieaktualny
-
No właśnie jakoś... cisza. Nikt się nie zgłasza. Taka piękna data niewykorzystana😉 Freja miała termin cesarki ale chyba nie napisała,czy dziś czy jutro. Może już maluch jest na świecie🤔
U mnie dziś wielka burza za oknem przez całe popołudnie. Podobno porodówka przepełniona. Dwie dziewczyny z mojej sali czekają na indukcję i chyba jeszcze poczekają. Ja czekam na cesarkę i pewnie jutro dopadną mnie nerwy😣 Dziś na KTG zapisał mi się aż jeden skurcz. Szalenstwo 😆Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️