Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBebetka, ja co dzień jak tylko otwieram oczy, zerkam na fejsa, czy moja porodówka działa 😕 to straszne!
W przypadku medyków to chyba trwa krócej, więc życzę Ci, byś urodziła jak tylko oddział ruszy!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2020, 22:07
-
Bebetka, ja w dniu porodu przyjezdzajac pod moj szpital sie tego dowiedzialam. Mialam skurcze co 10 min. Lepiej, ze wiesz wcześniej 💪masz czas wybrac inny.
Remigiusz. 3120kg w dniu porodu, 55 cm
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2020, 22:56
Wowka, Maybelle, Mamaela86, Evoleth, Misia78, Kicior lubią tę wiadomość
-
Jesteśmy już w domu, ale nie wiem czy to dobrze. Waga spadkowa w dolnej granicy. Spadliśmy do 2900. Najgorsze, ze mamy też wysoka bilirubinę ( czyli zagrożenie zoltaczka) przez to maly jest apatyczny i ciężko wybudzić go na jedzenie, mało sika. Tylko by spał. A nas wypuścili ze szpitala... jutro wizyta poloznej. Będziemy wszystko omawiać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2020, 23:00
-
Powiem Wam że u mnie sytuacja się powtórzyła a wiecie jak to jest w nerwach nie pomyślałam żeby zerknąć czy naprawdę mała nie wykonuje oddechów w każdym bądź razie kazałam mężowi wyjąć z łóżeczka kokon no i od 22 cisza z monitorem. Nie wiem co myśleć. Czy to możliwe że od soboty leżała w kokonie i nic się nie działo a wczoraj 2 razy się włączył alarm?? Chyba niemożliwe żeby przez kokon.
-
Jagodazdw92 wrote:Powiem Wam że u mnie sytuacja się powtórzyła a wiecie jak to jest w nerwach nie pomyślałam żeby zerknąć czy naprawdę mała nie wykonuje oddechów w każdym bądź razie kazałam mężowi wyjąć z łóżeczka kokon no i od 22 cisza z monitorem. Nie wiem co myśleć. Czy to możliwe że od soboty leżała w kokonie i nic się nie działo a wczoraj 2 razy się włączył alarm?? Chyba niemożliwe żeby przez kokon.
Jagoda, pilnujcie się 🍀
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
nick nieaktualnyPastelova, jaki macie poziom bilirubiny? Kciuki, zeby bylo ok
Jagoda, może przez kokon monitor nie wyczuwal oddechow, jak malutka mocniej zasnela? Na spokojnie sprawdźcie bez.
Bebetka, w moim szpitalu co chwilę byl ten problem, ale po 3-5 dniach otwierali, może u Ciebie tez szybko otworzą i zdążysz, ale warto mieć plan B -
Natalii, jak tam, co u Was? Też prowadzisz bar mleczny o tej godzinie? 😄
Pastelova, słodki jest i ile włosów ma 😄 spadek wagi jeszcze w normie, może być do 10%. Ale żółtaczka sprawia ze mniej chętny do jedzenia. Mój syn taki był, czasem nie budziło go nawet rozebranie do naga i kąpiel 😉 dobrze, ze przyjdzie położna do Was, może będzie miała wagę ze sobą i coś podpowie. Trzymajcie sie 😊
Bebetka, o masz. No to klops, mam nadzieję, ze będzie tak jak dziewczyny piszą-dwa, trzy dni i po sprawie. Trzymam kciuki, żeby się udało urodzić w tym szpitalu, ale współczuję nerwów na sam koniec ciąży. Eh, jaki głupi przypadek...
Jagoda, obserwuj. Używałam monitora z synem. Wydaje się to logiczne, ze włączył się przez kokon. To dodatkowa amortyzacja, a Zosia jest jeszcze leciutka. Nie włączał się wcześniej, bo może mieliście inaczej położony ten kokon, a dziś ciut inaczej i płytka nie zarejestrowała? Wywal kokon i patrz co będzie się działo 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2020, 05:45
Natalii lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny na noc Zosia spała w swoim łóżeczku bez kokona. Przykryta ciepłym kocykiem. Brałam ją tylko do karmienia bo i tak karmię na siedząco. I powiem wam monitor w nocy w ogóle nie włączył alarmu. A czasami jak wstawalam to spala wręcz w poprzek łóżeczka tak się zsunęła
teraz nie wiem czy zgłaszać lekarzowi te wczorajsze incydenty czy sobie darować
-
Ja bym lekarzowi wspomniała , ale wyjaśniła z tym kokonem. Przynajmniej może lekarz powie na co zwracać uwagę i co robić jeśli jednak sytuacja się powtórzy.
Pastelova piękny Remik, jakie słodkie włoski długie:) Kciuki żeby ta żółtaczka sama szybko przeszła.
Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
2 aniołki 7 tydz. [*]2012,10 tydz.[*]2013.
Sylwia 2017-04-01, Zosia 2020-10-25
-
Jagoda ten monitor Cię dodatkowo stresuje. To właśnie tak jest - my mamy detektor gazu w domu, i włącza się notorycznie, nawet jak pies puści bąka, albo jak włączam kuchenkę np. na herbatę i najwidoczniej troszkę gazu z kuchenki się ulatnia. Przestaliśmy na niego reagować, i jak kiedyś naprawdę zacznie się ulatniać gaz, to pewnie to zignorujemy.
Pastelowa, Remik przesłodki! Moja 2 córka miała żółtaczkę przez co byłam 5 dni po porodzie w szpitalu i w tym czasie ona była naświetlana. W końcu nas wypuścili ale coś te wyniki jakieś dobre nie były. Teraz jak patrzę na nasze zdjęcia z jej pierwszych dni w domu, to miała dosłownie żółte białka w oczach! Wtedy tego nie widziałam, ona wydawała mi się śliczna i taka śniada, brałam to za cechę urody.
Bebetka - współczuję... tez nie wiem co ze mną będzie, bo po sieci krążą plotki ze mój szpital ma 2 nowe covidki i będzie zamknięty, ale oficjalnie nic nie potwierdzają. Może to plotki. Bo ciężarne z covidem są tam od początku pandemii, na osobnym oddziale.
Freja halooo, co u Ciebie????
-
Misia my też tak mieliśmy z czujnikiem gazu i czadu, wywaliłam to potem bo mnie to stresowało. Ale zamierzam kupić jakieś dobrej jakości to może nie będą tak wariować.
Freja prosimy o odzew:)
Ja jeszcze tylko jutro w domu, myślałam że gorzej to będę przeżywać, narazie to do mnie chyba nie dociera:)Misia78 lubi tę wiadomość
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Jagoda pewnie ze powiedz lekarzowi, Zosia jest wczesniakiem, musi być bacznie obserwowana i wiesz co uważaj też z tym kocykiem. Może spróbuj jakiś śpiworek który się nie zsunie. Ciężko doradzać ale wszystkie tu chcemy nawzajem dbać o nasze dzidzie
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Lilolu zawsze miałam maltan położna mi go polecała z tym że moje dzieci nie raniły sutków bo chyba mam duże dlatego .
A na ból krocza dobre są nasiadowki z kory dębu i też Tantum rosaSebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
2 aniołki 7 tydz. [*]2012,10 tydz.[*]2013.
Sylwia 2017-04-01, Zosia 2020-10-25
-
Lilou, ja jeszcze nie mam tego problemu ale zapobiegawczo zaopatrzyłam się w kilka rzeczy.
Mam takie kompresy na poranione sutki.
https://allegro.pl/oferta/multi-mam-kompresy-na-bolace-piersi-12-szt-9204776166
Kupiłam jeszcze muszle laktacyjne, takie z dziurkami, żeby wentylować piersi i żeby nie stykały się one ze stanikiem:
https://allegro.pl/oferta/medela-ochrona-brodawek-muszle-laktacyjne-2szt-9272706653
Do smarowania wiele dziewczyn poleca własne mleko. Ja mam póki co maść z lanoliną Ziaja.
Ale słyszałam dużo dobrego o tym specyfiku, jak będzie potrzeba, to kupię:
https://allegro.pl/oferta/organiczny-krem-na-popekane-brodawki-bentley-17-g-9633169417
Na bolące krocze to chyba tylko czas. Albo pompowane koło ratunkowe pod tyłek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2020, 12:52
Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️