Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Na krocze polecam wietrzenie, na karmienie siadałam na podkładzie i tak samo na noc zakładałam podkład na łóżko, 2 dni i jedna noc i krocze zagojone
Ja muszę w nocy odciągać odrobinę pokarmu bo cycki kwadratowe ale nigdy w życiu nie ściągnęłam takich ilości jak wy. Mój rekord to było 90 ml
-
Edytka współczuje nieprzespanej nocy, tym bardziej ze przed Tobą ciężki dzień. Obybudalo ci się jeszcze zdrzemnąć.
Rozumiem jak się czujesz, ja tez nie śpię, denerwuje się tym co będzie, czy otworzą porodówkę czy nie.
Na ostatniej wizycie u mnie dobrze, mały ma 3 kg, na poród nic nie wskazuje. Na ktg zero skurczy.
Freja, Evoleth, ogromne gratulacje!!! ❤️
Jagoda ty to masz przeboje w życiu, przytulam mocno!!
Ach ta bezsenność.Evoleth, edytkaa93, Freja000 lubią tę wiadomość
-
Jagoda i nie zrażaj się (i nie przestawaj) jak będą przerwy w wypływaniu mleczka, ja też taj mam i wydaje mi się, że to normalne bo ilości mam spore.
Współczuję bezsennych nocy, ja to śpię jak suseł przeważnie. 😁26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
-
Marysia, ja odbijam jak widzę, że coś przeszkadza w spokojnym śnie. Jeśli ładnie usypia, to nie kombinuję 😊
A jak mam odbić to kladę Małą sobie między piersiami, ja wtedy pół leżę. Ewentualnie tradycyjnie na ramieniu.
Edytka, kciuki 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2020, 08:51
ma.rysia, edytkaa93 lubią tę wiadomość
-
Misia identycznie czuję. My to już team, a tu się nowe coś pojawia...
Mamaela, Eryk jest jednym z typów
U nas karmienie non stop. W sobotę będzie jednak cdl, bo nie daję rady. Sprawdzi wędzidełko też.
RedRose zaglądasz? Jakie były wasze wyniki po porodzie? Tylko usg macie zrobić?
Nastraszył mnie lekarka, że oprócz usg mogą chcieć scyntografie... U nas 6 jedna i 13 druga. I że jak już teraz widać to źle rokuje... A najbardziej interesowało ją żebyśmy jednak zaszczepili na wzwb..
Teraz iść do szpitala to masakra...Mamaela86, Misia78 lubią tę wiadomość
-
Evoleth gratulacje🎉🍾🎉🍾. Dobrze ze ta cesarke wybralas!
A u nas koniec spokoju. Wczoraj przyszla moja polozna i juz od progu mowi "I jak? Spi niespokojni i ciagle chce cycka?" Glupio zapytalam skad to wie 😄
Ja powoli wychodze z baby bluesa. Jezcze wieczory sa troche ciezkie ale coraz lepiej. Rana po cc tez ladna, choc boli nadal.
Jagoda i co w koncu ci jest?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2020, 11:06
-
nick nieaktualny
-
A ja juz w domu!!! Jutro ide po wypis i ciekawe co mi napisza jakie rozpoznanie 🤣🤣🤣
Freja000, Mamaela86, Kicior lubią tę wiadomość
-
Kotka myślałam właśnie jak się czujesz.
Evoleth dobra decyzja. Przybij piątkę.
A ja się wścieknę zaraz. Zabrali mi małego żeby zbadać mu mocz. Że pośpi i nich chwilę i będą sprawdzać czy woreczek pełen. Wrócił. Śpi od godziny (a godzinę był u nich) i ulał na żółto! Wczoraj po usg też spokojny i ulał.
Do karmili mi go bez pytania i mojej wiedzy!!! Ja tu walczę a oni butlę? Kurwa! -
baby wrote:No i u mnie od jutra nie ma rodzinnych... Ani w jednym ani w drugim szpitalu który brałam Pod uwagę 😔😔
Niby się z tym liczyłam... Ale mi smutno... Nie zdążyłam... No bo dziś to raczej nie urodzę 😔😔😔🤣
A trochę dalej też nie ma?to jest świństwo
-
Wpolczuję Wam zamykania porodówek i zawieszania porodów rodzinnych. To, co się teraz dzieje jest nienormlne. U mnie niby są nadal porody rodzinne no ale ja nie skorzystałam. Za to teraz, kiedy leżę po cesarce, tak bardzo przydałaby się pmoc męża i tego też nie ma. Opieka jest tu dobra, położne w większości super. A jednak nie jestem w pełni sprawna po tym cięciu i muszę w wielu sprawach prosić o pomoc. Frustruje mnie to, przydałby się mąż.
Ja dziś usłyszałam od lakarki że przy takim dużym dziecku na pewno będzie potrzebne "wspomaganie" karmienia. Póki co podziękowałam, bo mała ładnie chwyta pierś. Na pewno spadnie z wagi i ma do tego prawo. No ale mleka spodziewam się dopiero za dzień-dwa. Wtedy też pewnie będzie ważenie i zobaczymy.
Iza jest takim samym nieodkładalnym ssakiem jak jej strasza siostra. Tyle że noc przespała mi ładnie. Zobaczymy jak będzie dalej. Walczę teraz o sprawdzenie i podcięcie wędzidełka, bo pielęgniarka latacyjna mówi że jest trochę za krótkie. Jeśli uda się to zrobić od razu, nie będziemy się potem szlajać po lekarzach, a i karmienie pójdzie lepiej.
A to moja duża kluska 😊
Jola17a, Mamaela86, Jagodazdw92, Bluberry, Maybelle, Natalii, Freja000, Kicior, Sylwia Sylwia lubią tę wiadomość
Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Eveloth
ale śliczna czarnulka:)
Baby współczuję, u mnie na razie nie ma zakazu dalej .
Jagoda super że już w domu. Jak Zosia to zniosła?
Maybelle jak tam dalej odchodzi czop? nic nie ruszyło?Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
2 aniołki 7 tydz. [*]2012,10 tydz.[*]2013.
Sylwia 2017-04-01, Zosia 2020-10-25