X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle wrote:
    Jagoda tak właśnie miałam jak opisujesz. Nie były sutki we krwi ani nic. Wyglądały raczej normalnie, ale ból był przeokropny. Najbardziej bolało właśnie, kiedy zaczynała ssać. Źle chwytała i to było od tego.
    Musi minąć parę dni i ból Ci przejdzie, ale zwracaj uwagę na to czy dobrze łapie sutka. Nie ma nic gorszego niż ból przy karmieniu 😩😩
    No ok. Mam nadzieję że to od tego bo boli coraz bardziej. Jednak mimo bólu przystawiam Zosie do obu piersi. Prawą super a karmienie z lewej to poprostu tragedia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2020, 21:17

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagoda ja tak mam przy przystawianiu. i umówiłam się jednak z doradczynią, na za tydzień dopiero.

Maybelle, u nas smarują dzieciom oczy antybiotykiem, na choroby weneryczne. Mój nie miał.

dqprp07wzt9w07bj.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby gratulacje 🎉🎉 napisz jak bylo.

A po co sa te plastry Sutricon ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2020, 21:54

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 23:15

Evoleth, Jagodazdw92 lubią tę wiadomość

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybell muszę zwrócić uwagę bo prawą teraz karkiłam i jest tak jak na ostatnim zdjęciu i pięknie idzie a zobaczyny jak bedę do lewej przystawiać jak to pójdzie. Tylko pewiie jak teraz będę dobrze dostawiać to i tak ból przez jakiś czas będzie nie?

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    Styczeń 2020 druga ciąża
    50cm, 2550g
  • gondi Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby, Soldering, gratulacje dziewczyny !!!

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • gondi Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam właśnie, że położne mówiły żeby nosem do sutka przystawiać ;)

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 03:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może uda mi się w 1 karmieniu opisać jak było 😁

O 7.30 przyjęli mnie na oddział. O 8.30 mój lekarz założył mi balonik. Już wtedy były 3 cm. Po 3-4 godzinach przy wyjęciu było już 5. I porodowka. Jak chodziłam z balonikiem miałam skurcze ale nie wiem jak częste bo było fajne towarzystwo i zleciało.

Na porodowce byłam chwile przed 13. Lewatywa. Potem ktg na łóżku porodowym i w międzyczasie oxytocyna i przebicie pecherza. Atak skomasowany. O 14.11 w jednym partym urodził
    Się nasz synek 😁 spory i głośny

Jola17a, Maybelle, Evoleth, Freja000 lubią tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • ma.rysia Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby a więc poszło całkiem sprawnie! Super, teraz możecie się tulić i tulić. ❤️

A nasza Lusia dzisiaj kończy 3 tydzień. Nie chcę mi się wierzyć, że tyle już z nami jest.

Jagoda jeśli chodzi o femaltiker to między tym z plusem a bez raczej nie ma większej różnicy. Różni się chyba smakiem. Może i zawartością tego słodu odrobinę. Ja mam bez plusa akurat.

Evoleth masz rację, że pewność siebie jest ważna w laktacji. Wczoraj wieczorem znów podałam małej moje mleko z butelki bo wyglądała jakby była głodna po odstawieniu od piersi. No i potem spala spokojnie przez 3h. Ja za to obudziłam się z takimi twardymi cyckami, że się aż przestraszyłam. Jak chciałam małą przystawić to tak że mnie kapalo, że zalałam małą i musiałam przebierać 😂 także ta moja laktacja robi sobie ze mnie jaja. Czasami mi się wydaje że nie mam mleka, a niedługo potem leje się że mnie jak z kranu.

Pisałyście o odbijaniu maluchów. My małej praktycznie nie odbijamy. Dlatego, że ona zwykle zasypia przy piersi. No i jej jakość rzadko w ogóle się odbija. Raczej wszystko tyłem wychodzi. I nie wiem czy dobrze robimy, bo czasami faktycznie wygląda na to że męczy ją brzuszek. Ale czy to przez brak odbicia to też nie sądzę.

• agusiagim_ Ekspertka

Wysłany: 21 października 2020, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby gratuluje 💕💕💕💕💕💕💕

[link=https://www.suwaczki.com/]zrz6i09ka0hw7fyp.png[/link]
  • agusiagim_ Ekspertka

Wysłany: 21 października 2020, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno nie pisałam, bo w tamtym tyg mieliśmy problem i nie miałam głowy pisać.
    Poszłam do pediatry na wizytę, bo wydawało mi się ze Kuba jakiś żółty jest, może nie bardziej niż był w szpitalu... teraz to jyz sama nie wiem.
    Lekarka na początku wszystko spoko nie czepiała się. Zważyła go i się zaczęło, ze za mało przybrał ze coś nie tak... nisz kyrrr ja jej tłumacze ze jak miał przybrać jak dopiero cztery dni (wtedy) mam pokarm. Nie ważył mniej niż przy wyjściu ze szpitala, zachowywał się normalnie, wiec dla mnie ok. Ona na to ze trzeba badania zrobić. Ok. Mocz morfo i bilirubina. Pojechaliśmy do laboratorium (wskazanego przez przychodnie), noszzzz kurwa myślałam ze tam zejdę. Jakaś super specjalistka wsadziła mu ogromna igle w rączkę, zaczęła nią świdrować na boki. Nic nie leci. Kurrr ja mówię do niej ze chyba nic z tego ze za duża igła chyba itp. Trzymała dalej. Na szczęście nie płakał dzielny chłopak💕. I tak jeszcze chwile trzymała dalej nic nie cieknie. W końcu się wkurwilam i powiedziałam żeby to wyjęła. I wiecie co.. dla niej najważniejsze było to co dalej z tym zleceniem bo ma je otwarte na komputerze... a nie jest wykonane i co ona ma teraz zrobić. Myślałam ze ją tam skrzywdzę na miejscu. Wyszliśmy stamtąd w pizdu. Byłam kłębkiem nerwów.
    I tak ze starym jak już się uspokoilismy zaczęliśmy rozmawiać, ze ta baba przyszykowała dwie ampułki takie wielkie jak dla dorosłego !! I chciała tyle krwi mu pobrać. Bo stary zapytał czy ta kropelka nie wystarczy co w strzykawce, a ta odp ze nie ze to musi być w ampułkach bo do dwóch badań. Potem dziękowałam Bogu ze to się nie udało. Ta kobieta nie miała zielonego pojęcia co robi i ile można noworodkowi pobrać krwi😱😱😱 po tym wszystkim żałowałam ze w ogóle poszłam do tego lekarza...trzeba było siedzieć w domu na dupie🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2020, 08:36

• agusiagim_ Ekspertka

Wysłany: 21 października 2020, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potem wysłałam starego do apteki, kupił woreczki na mocz. Złapałam mocz i zawiózł go do tego laba co zawsze ja chodziłam będąc w ciąży. I przy okazji zapytał ile tej krwi się pobiera noworodkowi. Pani mu powiedziała ze troszkę trzeba... a tamta dwie ampuły....
    Potem rozmawiałam ze znajomą i opowiadała mi ze w tym labie ktoś miał krew pobierana i dwa razy w zgięciu łokcia miał wielki siniak i obrzęk 😱
    Nie chce nawet myśleć co by mogło się stać gdyby mu tyle krwi upuściła ...

• Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby jeden party? O matko to Ty jesteś expres do rodzenia. Ja miałam 4 parte i corka była mała. Super poszło :)

Aguria współczuję przeżyć. Ta baba jakaś nienormalna 😡 przecież mogła dzieciątku wielką krzywdę wyrządzić jak by tyle krwi mu zabrała. A w końcu zrobiliście gdzieś te badania krwi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2020, 09:01

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    Styczeń 2020 druga ciąża
    50cm, 2550g
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle dziękuję kochana wyleczyłaś mnie 😍😍 faktycznie źle przystawiałam. Tzn mała głowę za bardzo odchyłała (brodę wciskała w pierś a przy nosie była dziura. W nocy karmię vez światła więc przecierpiałam ale teraz ją przystawiałam i jak fajnie. Lekko czułam ale to myślę że dlatego że pierś aż twarda była i to nie był taki ból jak wcześniej. No i pierś musi też się zagoić po nieumiejętnym karmieniu

Maybelle lubi tę wiadomość

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    Styczeń 2020 druga ciąża
    50cm, 2550g
  • Jola17a Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od rana się stresuje. Muszę wypić melisę. Zaczelo mi skakać ciśnienie. Ja niskociśnieniowiec gdzie moja norma to 100/60 a często niżej, dzisiaj mam 140/65 puls 110
    Ktg przed 15 tak bym chciała żeby powiedzieli zostaje pani...

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • bebetka.b Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wyszliśmy już ze szpitala :) bilirubina już spadła i mam nadzieje ze nie wróci.
    Mnie tez boli jak karmie z jednej piersi. I właśnie tez zauważyłam ze wtedy jak złapie za płytko. Ja muszę mieć świtało do karmienia bo inaczej nie widzę czy dobrze łapie. Ale trudno przecierpię tyle :) choć te rysunki Maybelle są bardzo dobre, właśnie trzeba głęboko włożyć pierś, szczególnie jak się ma płaskie brodawki :p

Agusiam współczuje przeżyć. Czasami jest tak ze jeśli dziecko przed karmieniem to krew nie leci. Biedna dzidzia. Udało wam się zrobić te badania? A z jakim poziomem bilirubiny was wypuścili ze szpitala??

Meybelle co za cudo z Gabi😍 ślicznotka!!!!

Baby gratulacje!!!!! 😍😍Super ze jesteście już razem!

Sylwia wyszliście już ze wszpitala? Są wyniki? Spóźnione życzenia urodzinowe 😘

Ciekawe co tam u Misi i Frania... daj zna Misia!!!

Maybelle lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2020, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusiam a takim maluszkom nie pobiera się z piętki krwi? Moj syn tak mial pobieraną, ale też nie wspominam tego dobrze, tak plakal biedny :( To jest tak, ze ta krew z piętki jest jakby wyciskana :/ no i bylo tego naprawdę malutko, nie wiem czy na pol takiej probowki by się nazbieralo.

• Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 21 października 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Nie jestem w stanie nadrobić.

Oliwier wazy 4620 super przybiera dziś była położna. Wszystkie odruchy w normie kłaść na brzuchu ma ćwiczyć głowę już sam obraca główka z jednej str na druga;)

Evoleth, Natalii, Jola17a, Maybelle, gondi, Jlod, Mamaela86 lubią tę wiadomość

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • agusiagim_ Ekspertka

Wysłany: 21 października 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypuścili nas z poziomem 8. Cokolwiek to znaczy, mówili ze ok.
    W końcu zrobiliśmy tylko mocz i wszystko wyszło oki.
    Potem miałam teleporade🙈 i pani doktor stwierdziła ze jak jest ok to mam go obserwować i w razie czego w kontakcie.
    Z piętki to wiem ze brali w szpitalu na posiew.
    A propos tego pobrania to bul najedzony bo w przychodni go karmiłam przed wyjazdem do labu. Ech szkoda gadać.
    Na szczęście przybiera ok i na razie mam dość wizyt lekarskich.

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusiagim normą bilirubiny jest do 12, przynajmniej u nas tak było. My wychodziliśmy z przekroczoną normą, jakoś około 12,5 było, ale mała już nie jest żółta więc jej to zeszło.

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
‹‹ 476 477 478 479 480 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ