Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
edytkaa93 wrote:Agusiagim normą bilirubiny jest do 12, przynajmniej u nas tak było. My wychodziliśmy z przekroczoną normą, jakoś około 12,5 było, ale mała już nie jest żółta więc jej to zeszło.
Właśnie. A pani doktor się przyczepiła ze 5 dni po wyjściu ze szpitala i słabo przybrał. A tak na prawdę ja dopiero dwa dni wcześniej miałam taki tresciwszy pokarm, co tez jej tłumaczyłam 🙈 tylko niepotrzebnie się zestresowalismy i tyle.
A powiedzcie schodzi waszym maluszkom skórka z ciała? Taka delikatna? My smarujemy olejkiem ze słodkich migdałów. Hmm z córa tak nie miałam 🤷♀️[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Mamaela jak u ciebie? Coś wiadomo?
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Co to poziomu bilirubiny to zależy w której dobye życia. Bo my chyba w 3 mieliśmy 15 i były naświetlania a na drugi dzień eano było już niecałe 9. A znowu.dziewczyna z sali u syna miała w pierwszej dobie 11 i już był naświetlanyi ja też się pytałam jak to jest a doktor powiedziała że to zależy w której dobie.
bebetka.b lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jeszcze nie nadrobiłam co u Was bo mamy problemy i wpadłam się pożalić. Może któraś słyszała o podobnym problemie...
Franio dostał zakażenia dróg moczowych, od niedzieli jest na antybiotykach.
Przy okazjI leczenia zrobili mu usg nerek. Wyszło ze ma zdwojenie w układzie moczowym nerki lewej, co oznacza za ma 2 miedniczki i 2 moczowody. Wada wrodzona 😢 będą go leczyć na razie 8-10 dni antybiotykiem a następnie pojedzie do szpitala dziecięcego na oddział nefrologii na dalsza diagnostykę.
Nie pytajcie jak się czuje. Staram się być twarda, ale w domu 2 córki, smutek i płacz jednym słowem. Franio dziś ma 10 dni, nikt go nie widział i nie zapowiada się na razie.
Ja nie mam go przy sobie, moge chodzić karmić ale na ich telefon. Ciężko jest.
-
Misia tak mi przykro
kurczę żeby tylko nie była potrzebna jakaś operacja
trzymaj sie kochana. Musisz być silna. Wiem że jest Ci teraz bardzo ciężko ale musisz to przetrwać dla Frania i dla całej rodziny. Życzę Wam żebyście jak najszybciej mogli wrócić do domu
Misia78 lubi tę wiadomość
-
Maybelle, mój w ogóle nie chce odchylać głowy
w nocy mam wrażenie, że go duszę cyckiem. Stąd pomysł na CDL. Smieszne to. Prawie 2 lata karmiłam poprzedniego i nie sądziłam, że mnie coś zaskoczy, a czuję się jakby to był pierwszy raz.
Powiem Wam, że chusta ratuje mi zycie. I mały jest cudowny, bo uwielbia chustę i uwielbia wózek. POnadrabiałam wszystkie programy, na bieżąco mogę oglądać co chę w tv, wystarczy cycek lub chustatakie dziecko "w głębi kontinuum"
Jakbym miała takie macierzyńswto pierwsze albo chociaż drugie to miałabym z 5 dzieci.
-
Tak mój robi... niby teorię znam, ale myslę, że CDL mi pomoże jak zobaczę i przy niej potestuję.
A swoją drogą, interesujące, że mamy 3 dzieciaczki z wadami (dobrze liczę?) i w każdym przypadku są to wady układu moczowego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2020, 15:44
-
Jola17a wrote:Mamaela jak u ciebie? Coś wiadomo?
A tak to tylko rozwarcie 2 cm więc w tydzień 0,5 cm się powiększyło . USG mi nie robił miałam tylko ktg .
Misia ✊ masakra , to na USG nie było widać że podwójne są ? Bardzo mi przykro i ściskam mocno.
Oby jak najszybciej było to za wami . Dużo siły dla was 😘😘😘Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
2 aniołki 7 tydz. [*]2012,10 tydz.[*]2013.
Sylwia 2017-04-01, Zosia 2020-10-25
-
Misia, współczuję bardzo😔😘
Domyślam się jaka musisz być zmęczona i zestresowana... Trzymam kciuki za Frania, a Tobie życzę dużo siły. Oby ten koszmar jak najszybciej się skończył.
Freja, mnie te plastry kosztowały ok 100zl w aptece internetowej. A co do stosowania, to jeden wystarcza na kilka dni, poczytaj ulotkę.
Fajnie masz z tą chustą👍 A chustowałaś też starsze dzieci? Moja Iza ma coraz więcej nieodkładalnych dni, więc muszę też nad tym pomyśleć.
U mojej małej schodzi skóra na dłoniach i wokół nadgarstków. Mam dla niej krem nawilżający Eloderm, więc smaruję te miejsca. Położna polecała mi też krem z serii Emolium, zobaczę czy uda mi się znaleźć.
Acha, mamy trądzik niemowlęcy, więc buzię też smaruje tym kremem. Ale doświadczenie z pierwszą córka mówi mi, że to po prostu trzeba przeczekać.
Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Jola17a wrote:Ja od rana się stresuje. Muszę wypić melisę. Zaczelo mi skakać ciśnienie. Ja niskociśnieniowiec gdzie moja norma to 100/60 a często niżej, dzisiaj mam 140/65 puls 110
Ktg przed 15 tak bym chciała żeby powiedzieli zostaje pani...
Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
2 aniołki 7 tydz. [*]2012,10 tydz.[*]2013.
Sylwia 2017-04-01, Zosia 2020-10-25
-
Misia przykro mi z powodu tych nereczek. Człowiek tak się cieszy kiedy słyszy na usg że dziecko zdrowe... A potem wyskakuje jakiś problem 😩
Mamaela, to Ty masz choć trochę rozwarcia.
Ja wyszłam z ktg i badania z wiedzą że zapis prawidłowy a szyjka zamknięta. Ech... Muszę się napić! Piwa 0%😆Misia78 lubi tę wiadomość
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
nick nieaktualnyFreja000 wrote:wysłałam męża po te plastry, a tu 5 plastrów kosztuje 130 pln o.0 i codziennie jeden się używa???
No i zamow sobie przez internet, w gemini chyba 95 zl płaciłam.Freja000 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Misia, bardzo mi przykro, że wyszły takie problemy ze zdrowiem Franka. Bardzo współczuję i życzę Tobie dużo siły, a Małemu przede wszystkim zdrowia!
Mój syn nie miał cc, ale miał zakładany szew na buzi, prawie rok temu. Po zdjęciu doradzono nam te plastyczne sutricon i maść cepan. Atak zmasowany na bliznę pomógł, teraz jest ledwo co widoczna. A to jednak policzek...Misia78 lubi tę wiadomość
-
Misia jesteśmy z Tobą. Trzymajcie się ciepło, dużo siły dla Was.
Aa
Plastry w aptece internetowej doz.pl są za 92.99zl właśnie sobie zamówiłam. Ja mam jeszcze strupki z jednej strony wiec muszę poczekać aż odpadną.
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]