Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa jeszcze dodam, że nam najlepiej na kolki pomaga Delicol. On ma za zadanie rozkładać laktozę, polozna powiedziala, ze większość dzieci ma kolki przez nietolerancję laktozy (taka fizjologiczną, ktora potem przechodzi).
Tylko trzeba podawać zgodnie z ulotką, przed samym karmieniem, ja podaję do każdego karmienia 11 kropli teraz i jest dużo lepiej.
U nas najgorzej bylo miedzy 4 a 5 tygodniem, wtedy też wypada pierwszy skok.Lena955 lubi tę wiadomość
-
Lena nasza Zosia też sie krztusi prawie przy każdym karmieniu i teraz nie chce cyca puszczać i musze wkladać malego palca i wyciągać pierś
-
Mój tez się czasem krztusi , szczególnie jak cyc bardzo pełny a on głodny czyli np. po spacerze. Wtedy szybko do pionu na ramie i klepiemy delikatnie po pleckach. Zawsze wtedy mam stan przedzawałowy 😱
Jeszcze w szpitalu miałam taka akcje ze zachłysnął się wodami płodowymi. O matko. Akurat była u mnie położna i całe szczęście bo jeszcze słabo szybko się ruszałam a ona zareagowała natychmiast, wzięła go jakos tak bokiem i otworzyła mu usta. Wtedy ta woda z pianą wypłynęła. 🙈
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
na brzuszkowe problemy to przynajmniej coś jest, a na ulewanie nic...
tego smoka potrzebowałabym w nocy i do drzemek...
wit D ponoć może powodowac bóle brzuszka. Mój nie dostaje. W ogóle, odpukać, z brzuszkiem nic, tylko z ulewaniem... dziś zjadłam pierwszy raz placka z serem, zobaczymy... -
nick nieaktualny
-
Zosia też ulewa , do łóżeczka pod materac wsadziłam kocyk złożony w taki klin i się tak nie krztusi . A przy piersi też parę razy się zakrztusiła.
Maybelle ja po kąpieli i przy przebieraniu jak płacze daję smoka . A i też na YouTube puszczam też biały szum dla noworodków 😁 tam jest tego pełno po parę godzin nagrania 🙂 i prysznic , suszarka, deszcz , morze do wyboru 🙂Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
2 aniołki 7 tydz. [*]2012,10 tydz.[*]2013.
Sylwia 2017-04-01, Zosia 2020-10-25
-
Moja też strasznie płacze przy przebieraniu. Pomaga jak druga osoba stanie i trzyma ja za rączki. No i płacze jak śpi i jej się uleje a tak to jak glodna lub coś. A biogaie chyba mozna od początku podawać bo synowi podawałam chyba od 6tyg bo tredy zaczęły się płacze od oolek bo nie szło go uspokoić a jak zaczęłam podawać biogaie i kolzym tak przeszło jak ręką odjął. Zosia narazie nie ma takich problemów. Jedynie wzdecia chyba bo czerwona się robi i pryka ale to na bank jeszcze nie kolki bo syn przy kolkach darł się w niebogłosy i nic nie pomagało. A córcia wystarczy że na ręce się weźmie żeby nóżki miała podkurczone. No i już znowu robi przerwy 2-3h w dzień i koło 4h w nocy
-
Maybelle takie buty 😁 Gabrysia nie lubi i tyle hehe
Fajne te nasze dzieciaczki 😁
Ten czas tak leci że masakra 🙂
A dziś nawet poszłam z dziećmi na mszę a mąż został z Zosią . Jak wychodziłam chciałam jej dać drugiego cyca ale nie chciała najadla się jednym .
Myślałam że w trakcie mszy Marcin zadzwoni że mam wracać a po godzinie jak przyszłam to spala jeszcze godzinę 🙂
Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
2 aniołki 7 tydz. [*]2012,10 tydz.[*]2013.
Sylwia 2017-04-01, Zosia 2020-10-25
-
O kolce niemowlęcej i sposobach na nią
https://pantabletka.pl/kolka-niemowleca/
Ja za to odkryłam ze zdziwieniem, że moja córka lubi być cieplej ubrana. Jak ma na sobie body z krótkim i ciepłego pajaca to ładnie śpi, spokojniej. Jesteśmy w fazie testów, czy to był zbieg okoliczności czy tak już będzie 😊 -
Freja, też czytałam o Wit D. My chyba zamienimy na Wit D na bazie wody a nie tłuszczu i zobaczymy. U nas przez cały dzień było lepiej po delicolu.. Mały ładnie robił kupy. Ale pod wieczór się zablokował. Brzuch twardy, duży spięty. Masaże nie pomagają. Jak nie będzie wyjścia to podam Espumisan bo bardzo się męczy. Ciepły okład chyba troszkę rozluźnił i lekko przysypia ale co z tego jak gazy nie odchodzą... Aż mnie brzuch boli na myśl o nocy...
-
nick nieaktualnyLena ja daję Delicol caly czas przed posiłkiem, a jak widzę, że są problemy z brzuszkiem to popołudniu daję Sab simplex/espumisan. Polozna nam tak doradziła i nawet się sprawdza.
Eh u nas duzy problem z refluksem. Ostarnio to malutka jak nie spi to większość czasu placze, bo ją piecze
Od jutra zaczynam dietę bez nabiału, mam nadzieję, że to pomoże. -
Dziewczyny jak to rozegrać jeżeli Zosia jadła z prawej piersi i musiałam po 22minutach dać jej lewą pierś i z niej pojadla ale nie za dużo to następne karmienie zrobić z lewej czy tak jak powinno być z prawej?? Bo ta lewa pierś wydaje mi się pełna i boję się żeby znowu nie zakikał mi z niej pokarm przez takie ledwie.ruszenie
-
Jagoda, z lewej. Nie była oprozniona, należy zacząć od niej.
Ja zawsze po karmieniu z jednej oferuję drugą. I czasami nie jest w ogóle z niej jedzone, czasem tylko trochę. I wtedy kolejne karmienie zaczynam od tej. A jeśli została oprozniona, to od przeciwnej strony.
Ale czasem mylę z której piersi jadła i daję tą, którą mam wygodniej, bądź tą która wydaje mi się pelniejsza.baby lubi tę wiadomość
-
Wowka dziękuję. Zosia dopiero wstała na jedzinko. Wcześniej karmiłam o 22:25 ale do 23:10. Ale co te maluszki by bez nas zrobiły? Dajemy om to co dla nich najlepsze. Cieszę się że mogę ją KP bo dla mnie to nyło marzenie żeby móc karmić nez dokarmiania mm
Jola17a lubi tę wiadomość
-
Jagoda lewà, bo nie opróżniona do końca.👍
Ja jestem nieprzytomna. Od dzisiaj śpię z Kubą w dzień, bo w przeciwnym razie się wykończę tym nocnym życiem.
Wczoraj córa do mnie ze może przejdę na tryb nocny 😱wtf[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Agusia, my też nie śpimy... Dzisiaj to ani w dzień ani w nocy. Ja zastanawiam się kiedy laktacja się unormuje. U nas odwrotny problem.
Mały najada się 1 piersią a moje piersi wytrzymują max 3,5 godz. Potem robią się twarde i gorące już gotowe do karmienia. Nie mam już pomysłu co robic bo cieszę się z pokarmu ale ten ból piersi ... Chyba jedyne czekać aż laktacja się unormujeWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2020, 04:33