Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Freja000 wrote:Jola... Spróbuj bez tych probiotykow. Serio. Dwa dni jak odstawisz nic się nie stanie. Tylko nie w tym samym czasie co wprowadzisz nutramigen, bo nie będzie wiadomo co pomogło.
Moja córka leciała na nutramigenie.
Tylko jeśli to kwestia uczulenia to jak nie odstawisz ty nabiału to nutramigenie nie pomoże...
A co do mojej diety, to juz ok. 2 tygodnie mija jak jem jedynie maslo bez laktozy i zolty ser bez laktozy. Reszte nabialu odpuscilam.Freja000 lubi tę wiadomość
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
zgłupiałam , czyalam na temat diety dla mamy na nietolerancje białka krowiego i trafiłam na taki artykuł.
https://www.wymagajace.pl/mleczne-zamieszanie-nietoleracja-laktozy-a-alergia-bialka-mleka-krowiego/
Pisze w nim , że zazwyczaj odstawianie szkodzi bardziej matkom niż dzieciom. Już sama nie wiem.
Ufałam swojej pediatrze no ale nie wiem.Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
2 aniołki 7 tydz. [*]2012,10 tydz.[*]2013.
Sylwia 2017-04-01, Zosia 2020-10-25
-
Wiecie z tym nabiałem to jest tak, że bardzo często pediatrzy polecają odstawić, gdy tylko coś niepokojącego dzieje się z dzieckiem. Jakieś wysypki, bóle brzucha, kolki. Tymczasem tylko kilka procent dzieci ma nietolerancję białek mleka krowiego. Matka odstawia nabiał, je mniej kalorycznie, laktacja na tym cierpi i zaczynają się prawdziwe kłopoty.
Także warto to przemyśleć. Przy starszej córce byłam 2 tygodnie na diecie bezmlecznej, bo miała biegunki. Okazało się że to wirus. Ja schudłam 2kg.
Maybelle, Jola17a lubią tę wiadomość
Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Kurcze no to teraz tez zglupialam.
Poki co przeczekam.... I zaczne powoli wracac do nabialu. Jesli dolegliwosci lub jakies zmiany pojawia sie...bedzie mozna przypuszczac ze jednak nabial.baby lubi tę wiadomość
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Misia pisała ostatnio że Franio lysieje na czubku głowy jakby od czoła. Mam to samo z Jakieś 🤣 wygląda jak stary człowiek z meeega zakolami aż po czubek głowy. Odrośnie? 🥺🤨
Kurcze razem z Janem będziemy płacic miesięcznie za wywóz śmieci 120pln 😱 wiem już na co to 500+ -
Z synem jak jęczał, za radą środowiskowej, wyeliminowałam nabiał z laktozą. Jadłam ser bez laktozy, jogurty. Pediatra na wizycie powiedziała mi mniej więcej to co jest w tym linku-laktoza i białko mleka krowie go to dwie różne rzeczy. Ludzkie mleko też ma laktozę.
Baby, odrosną 😉 mój Janek też wygladał jak św Franciszek, włosy dookoła a na czubku łysy 😄
My za śmieci płacimy 100zł, za cztery osoby...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2020, 17:37
-
Jola17a wrote:Masz rację, wstrzymam sie kilka dni i nie podam poki co probiotyku i infacolu.
A co do mojej diety, to juz ok. 2 tygodnie mija jak jem jedynie maslo bez laktozy i zolty ser bez laktozy. Reszte nabialu odpuscilam.
tylko tak jak piszą, to nie o laktoze chodzi tylko o białko mleka... Bo teraz jest tak, jakbyś nie odstawiła w ogóle... nie naamawiam na długotrwałe odstawienie. U nas to był natychmiastowy efekt. Wiem, ze alergia to po paru miesiąccach jest poprawa, ale przy nietolerancji, a ta się częściej zdarza, natychmiast. Ja bym odstawiła wszystko, czyli nabiał jakikolwiek i leki na 2-3 dni i zobaczyła czy jest lepiej, a potem pojedynczo wprowadzała. Parę dni nikomu nie zaszkodząMoja córka wyła 5 tygodni, a po odstawieniu nabiału dziecko anioł. Potem jeszcze musiałam odstawić soję (brzyszkowo reagowała) i gluten (skóra), ale to już inna historia.
A moje dziecko zaczęło być aktywne w dzień, co jest super, bo odłożony do kosza gapi się i gada a ja mogę zjeść jak człwoiek i zrobić coś.
BTW co po koszu? Bujaczki niby po 3 miesiącu...
Za to spanie na dworze coraz krótsze. Dziś pojechałam do galerii, a po godzinie moja mama wrócila z nim. Nie było mnie ani mężą, a mama go nie bierze na ręce. Moja córka go przejęła na szczęście. Mam podejrzenie, że nie podoba mu się klin ... kupiliśmy, bo mama twierdziła, że może dlatego śpi z otwartą buzią, że mu za nisko.
BTW wiecie, że on nigdy nie ulał w wózku na spacerze?? A poza nim ulewa na prawo i lewo. Nie rozumiem tego fenomenu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2020, 18:59
-
Ja juz tez zaplacilam za smieci do konca roku z uwzglednieniem Laury.
Mamaela ciekawe czy to nie tradzik?
Odstawiam nabial w takim razie całkiem na kilka dni.Freja000 lubi tę wiadomość
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
CC w Salve. Polecam!
Jolu trądzik miała ale już przeszło. Teraz te krostki to raczej taka kasza pod skóra. a przy buzi to aż taka skorupa twarda. a na uszkach to się zaczęło łuszczyć.Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
-
U nas sytuacja poprawiła się bo odstawieniu wszystkiego co białkiem mleka krowiego jaj i cytrusów. Na początku zaczęliśmy od laktozy ale to nic nie dało ( przy kp podawałam wtedy delicol). Tak naprawdę efekty widzę po jajach.
Jesteśmy po szczepieniu, dzielnie zniósł, krzyknął dwa razy a później zajął się się patrzeniem na światełka w suficie. Za to teraz troszkę marudzi i płacze. Suszarka narazie daje radę.
Mamy skierowanie do kardiologa 😔 szmery które były po porodzie są cały czas 😔
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
A ja się pochwalę że mamy smoczka:) lovi nie chciała, nuka nie chciała, bibs zadziałał. Brzydkie to jak noc ale przeżyje, ważne że ma i teraz łatwiej ją uspokoić i uspać
od razu poczułam że mnie ręce tak nie bolą od noszenia
Mamaela86, Lena955, Evoleth, Wowka, Freja000 lubią tę wiadomość
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Dziewczyny, u nas wieczorne wrzaski i krzyki wróciły ... I mam problem, ponieważ tak bardzo płacze, że aż ma suche usteczka i połyka samo powietrze(karmię go, usypia przy piersi ale gdy tylko odstawię to od razu krzyk)... Już piersi mi odpadają, nie daje nawet czasu na regenerację, tylko by siedział i cmoktał. .. wiem, że nie można dopajac woda przy kp ale wydaje mi się, że chce mu się pić po prostu przy tym płaczu. Nie dam rady go przystawić na chwilę żeby się napił i odstawił bo znowu wrzask. Błędne koło...
-
Lena kurde nie wiem co ci doradzić . Bo po twoim wpisie wnioskuję że masz pokarm i on chętnie je tylko później jak odkładasz płacze ? Chyba chce być cały czas z tobą , może spróbuj odciągnąć jak ci się uda i dać z butelki , ale nie wiem czy to dobry pomysł .
Może to jakiś skok rozwojowy i potrzebuje twojej bliskości non stop.Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
-
Marysia, ja ubieram w kombinezon (ale nie taki gruby, można powiedzieć że przejściowy) i spiworek. Jakbym nie miała spiworka (a z synem nie miałam) to po prostu gruby koc lub kołderka. I może przykrycie na wózek 🤔
Lena, też bym sie miałam zapytać o smoczek. Ewentualnie daj trochę wody, nie sadze że to specjalnie zaszkodzi laktacji. Bo dziecku na pewno nie 😊 i zobaczysz czy to o to chodzi. A moze po prostu o bliskość?