Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
A u nas dzisiaj pobity rekord kolkowy (lub cokolwiek to jest)
Od godz. 19 wczoraj do 7 rano placz i wrzask ktorego nie potrafilam ukolysac. Laura lapala drzrmki 5, 10 minutowe przy cycku po czym trzymajac go w buzi plakala wrecz żałośnie. 12 godzin bez snu i odpoczynku, znowu robilysmy wszystko co mozna. Siedzialam z nia i glowa mi zwisala bo zasypialam chwilami.
Zachodze w glowe co zmienic zeby chociaz skrocic czas cierpienia dziecka. Czytalam ze niektore dzieci zle reaguja na biogaje. Dzisiaj odstawie, zmienie na dikoflor.
Delicol tez odstawie. Mam wrazenie ze dziecko jest wiecznie glodne, nienasycone.
No i chyba zaraz zadzwonie umowic jakas wizyte z pediatra bo nazbieralo sie wątpliwości i pytan.
Poza tym czy przypadkiem mala nie ma kręczu szyi i skad te jej niekontrolowane drzenie nóżki. Czy jest tak zestresowana...?
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Jola17a wrote:Freja, ile razy bym nie dostawila do piersi, to za kazdym razem jest malo. Sorawdzalam odciagajac mleko, z obu piersi osiagam max 50ml
Nie chce rezygnowac z karmienia cycem, a jednocześnie nie mam wyjscia, musze małą dokarmiac mm.
W naszym bebilon pepti tez w skladzie olej palmowy z certyfikowanych upraw.
Jak miałam kontrolę karmień w szpitalu to mały potrafił jeść 15-20 min i wychodziło że zjadł 40 ml, a przy jedzeniu 5 min 130 ml 🤷
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Jola, my mieliśmy incydent z kolkami, w miarę się uspokoiło (dzięki Bogu) po odstawieniu Wit D, która ma w składzie olej słonecznikowy. Biogaia też go ma. Dlatego ja wybrałam probiotyk, który ma tylko MCT (musi mieć ale Wit, która podaje też to ma). Czasem dzieci maja problemy z trawieniem tego oleju, tak czytałam. Dodatkowo polecam otulacz ale z tego co czytałam używasz i delikatnie podskakiwanie na piłce. oczywiście biały szum i cwiczenia na brzuszek. Jeśli nie masz piłki to fizjoterapeutka pokazała, żeby zwijać ręcznik i kłaść dzieciątko delikatnie na brzuszek na zwinięty duży ręcznik. Noszenie tak jak pokazuje Zawitkowski. Nasz Maluch wydzierał się tez gdy nie pasował mu sposób w jaki go nosimy.
Jola17a lubi tę wiadomość
-
Jola współczuję tak ciężkiej nocy😢 U mnie ciężka noc to kilka pobudek i zmian pieluch, prężenie, stękanie i trudności z zaśnięciem. Ale to i tak mały pikuś w porównaniu z kłopotami Laury...
Dobrze Lena radzi, że pomaga otulacz i biały szum. U mnie Iza bardzo fajnie zasypia z ciepłym termoforem na brzuszku. Ale kurcze... 12h płaczu to już dobry powód żeby pokazać dziecko pediatrze, także się nie wahaj.
Lena, jaki masz probiotyk bez oleju słonecznikowego? Mam właśnie Biogaję w koszyku w aptece internetowej, ale może zmienię na coś innego.
A w ogóle udało mi się dziś podać mojej Izie mm z butelki. Dobrze radziłyście, że medela calma jest na początek za trudna. Odnalazłam butelkę tommee tippee i poszło. Jeszcze tylko muszę się przekonać czy mąż też da radę z niej nakarmić i mogę się oddalić na dłużej niż godzinę👍Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
nick nieaktualny
-
Freja000 wrote:Jak pięknie głowę trzyma! Mój w ogóle...
z brzucha nie podnosi.
Wczoraj mieliśmy pierwszy wieczorne odrykiwanie... po raz pierwszy nie uspokoił go cyc. Dopiero jak mąż go wziął i pochodził z nim to znasnął i dał się odłożyć do mnie do cyca.
Czy wasze dzieci mają godzinę zasypiania na noc? Mój spi całą dobę i ma wymuszoną przez nas aktywność tzn jak go odłożę albo daję mężowi to się budzi. jesli zaczął go stresowac hałas i światło to mam przekichane, bo przecież nie będę się kładła spać popołudniudo tej pory wieczory spędzaliśmy całą rodziną u mamy. Ale być może tv, hałas i światło już mu przeszkkadza, bo już któryś dzień płacze wieczorem...
a, chyba dostałam okresjak to???? Po synu (kp) po roku dopiero...
Jak bylam u rodzicow 4 tygodnie to mala sie tam strasznie darla. Moja mama ciagle sie martwila ze cos jej jest. Ja podejzewalam kolki.
A potem pomyslalam tak jak ty ze to tv. Moj tato wieczorem wlacza tv do nocy poznej i to bardzo glosno, mnie ten jazgot meczy. Wrocilismy domu i Livka sie uspokoila...
Freja000 lubi tę wiadomość
-
Czy miała któraś z Was problem z zaczerwienionym paluszkiem przy paznokciu? Wygląda tak jakby mu wrastał paznokietek ale ma króciutki. Mimo to paluszek przy paznokciu jest zaczerwieniony... Daje się dotknąć więc raczej go nie boli a paluszek dość mocno zaczerwieniony
-
Lena u nas tak było z paluszkiem u nóżki. Był zaczerwieniony i lekko obrzęknięty. Zauważyłam że paznokieć się wrasta a raczej tak jakby wyrósł wolniej niż paluszek i wadził o ciałko. Delikatnie podszedł ropką. Odchylilam od ciałka ile się dało i przemywałam octaniseptem. Jak do tej pory jest ok, ale obserwuje co z tym paznokciem będzie się działo dalej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2020, 21:10
Lena955 lubi tę wiadomość
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Jagoda Zosia 😍 jak laleczka piekna.
Wowka Jula ślicznie sobie już leży królewna 😊
Eveloth śliczne córeczki masz 😊 A Iza jakie włoski gęste 😊 Ala przypomina mi moją Sywie 😊
Jolu Laurunia też jak laleczka śliczna 😁
Mam mało czasu strasznie , zaczęły się sprawdziany w "szkole " i z Sara muszę dużo siedzieć , bo 4 klasa ona nie przyzwyczajona do tyłu przedmiotów .
Sebastian sobie radzi bo już wie jak się uczyć ale Sarcia nie czaji tego.
Jadę dziś do chirurga dziecięcego z pępkiem. Mam też drugie skierowanie na wędzidełko ale w rejestracji mówiła pani że nie może dwóch skierowań na jedną wizytę wcisnąć, mam pytać lekarza. Kurcze oby się zgodził zająć obiema sprawami.Jola17a lubi tę wiadomość
Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
2 aniołki 7 tydz. [*]2012,10 tydz.[*]2013.
Sylwia 2017-04-01, Zosia 2020-10-25
-
U nas noc w miarę cztery karmienia po północy 🤪
Wczoraj byliśmy u chirurga, noi w sumie nic nowego się nie dowiedziałam, czeka nas operacja w wieku przedszkolnym. Lekarz stwierdził ze to podczas rozwoju prenatalnego mięśnie proste brzucha zrosły się „za luźno” i dlatego teraz podczas wytwarzania dużego ciśnienia w brzuszku czyli płacz, stękanie do kupki robi się taki grzebyk na powierzchni brzuszka bo mięśnie
przepuszczają. Wczoraj próbowałam sobie tłumaczyć ze to nic poważnego i ze będzie wszystko dobrze. Noi tak będzie.
Tak się zagadslismy ze starym po wyjściu od lekarza, ze oboje zapomnieliśmy przypiąć fotelika 😱o matko dobrze ze nic się nie stało bo bum sobie nie wydarowala🥴[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
jola, odstaw wszystko i zobacz czy się poprawi. jak nie to proponuję osteopatę lub chociaż fizjo. Dzieci z podwyższonym napięciem mogą się drzeć tak... i może zmiana mleka na takie dla alergików a ty odstaw mleczne. kolki az tyle nie trwają... coś jej jest... ja nie jestem fanką pakowania w dzieci probiotyków, espumisanu itp a widze, ze teraz taka moda.
Może też zbadaj jej mocz?
Ona płacze tylko nocami czy w dzień też? -
KotkaPsotka3 wrote:Jak bylam u rodzicow 4 tygodnie to mala sie tam strasznie darla. Moja mama ciagle sie martwila ze cos jej jest. Ja podejzewalam kolki.
A potem pomyslalam tak jak ty ze to tv. Moj tato wieczorem wlacza tv do nocy poznej i to bardzo glosno, mnie ten jazgot meczy. Wrocilismy domu i Livka sie uspokoila...
zdecydowanie jest lepiej bez tv wieczorem.
Siedzę ciemności, przy kompie oglądam i jest ok.
Dziś cudna noc, tylko 1 przewijanie o 4, potem o 7 i dopiero po 10 mąż mnie obudził, bo mam dziś fizjo gin
A, Eryk miał parę dni bez uśmiechów, a teraz rozdaje na prawo i lewo. Do kota się uśmiechnąłbtw macie zwierzęta?