X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2020, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nan nie ma oleju palmowego. Właśnie wróciłam z rossmana, czytałam wszystkie składy. Kupiłam puszkę, zobaczymy.
    Mi się wydaje ze mały nieraz jest spragniony i ja mu będę dawać wodę. Mleko mm to jest jednak jedna konsystencja przez cały czas, co innego mleko z piersi.
    U nas nie było kupy od przedwczoraj, czekamy na wielkie bum....

17u96iyefisxlskp.png
  • Jola17a Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2020, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja, ile razy bym nie dostawila do piersi, to za kazdym razem jest malo. Sorawdzalam odciagajac mleko, z obu piersi osiagam max 50ml
    Nie chce rezygnowac z karmienia cycem, a jednocześnie nie mam wyjscia, musze małą dokarmiac mm.

W naszym bebilon pepti tez w skladzie olej palmowy z certyfikowanych upraw.

Misia78 lubi tę wiadomość

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2020, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle, wedzidełko sprawdzane, nawet kilkakrotnie. Przez cdl i w poradni laktacyjnej.

Moja w trakcie też lubi odbić, ale już nie chce wrócić do piersi. Przez to mam wrażenie, że nasze karmienia trwają bardzo krótko.

Gdyby dobrze przybierała, tak jak to było na początku, to bym się nie czepiała dzieciaka. A tak, kombinuję i nie mogę dojść o co chodzi.

W ogóle, mamy podobnie-obie pozalewane mlekiem, strzelamy mlekiem, a dziewczyny się odrywają od piersi. Kiedyś to się musi unornować, no musi.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2020, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kup jest dużo. Nie wiem ile bo ja, z tych co niczego nie zapisują 😆🙈 idę na żywioł. Czasem w nocy nie ma wcale a czasem dwie. W dzień czasem co pieluchami i co karmienie, a czasem przerwa parę godzin. W nocy przewijam mniej więcej tak jak Freya czyli jak jest kupa albo jak sie przesika na wylot.

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2020, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 23:22

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • bebetka.b Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2020, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle ja córkę przemywałam miedzy wargami bo czasami najmowała tam kupę! Wiec rozchylalam wargi i przemywałam chusteczka przy przewijaniu pieluchy. A potem jak była większa to już nie, jedynie w kąpieli myłam normalnie.

Ech to karmienie piersią. Mój chyba przez smoczek tez zaczyna łapać sama brodawkę bez otoczki. Boli. Je krótko ale dość często. Łapie powietrze i dlatego się tak złości przy piersi. To wyglada tak ze w pewnym momencie jak pije zaczyna płakać szarpać i kręcić się z brodawka w buzi... po chwili puszcza, przestaje płakać i znowu szuka i się przyssysa. Possie, leci mleko i znów w ryk. U was tez??

W bebilon profutura nie ma oleju palmowego, ja go dawałam córce.
    Przy córce tez byłam kpi- nigdy więcej... choć jak wrócę do pracy może będę próbować odciągać żeby jak najmniej dokarmiać mm.

• Maybelle Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2020, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 23:22

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • ma.rysia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2020, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko ale mamy kryzys od wczoraj. Czytam Was przy karmieniu, ale nawet nie mam siły Wam odpowiadać... Mąż wczoraj usunął 8,wiec ani nie ponosi, ani nic innego, a mała jakby inne dziecko. Zaczęlo się od wczorajszego wieczora. Zasnęła mi wczoraj dopiero o północy. Płaczu było jak nigdy. O ile wcześniej uspokajała się przy piersi tak teraz jak nie jest ewidentnie głodna to na cycka jest ryk. Wcześniej jadła z obu, teraz je w dzień z jednego. Zanim ją zdążę ululać to kimnie 5 minut i oczy jak piątki bo albo już głodna albo coś ją wybudza po odłożeniu. Ogólnie jest nieodkladalna i ma turbo drzemki. Oj przez ostatnie 8 tygodni tyle mi łącznie nie płakała co przez te 2 dni ostatnie. Aż boję się dzisiejszego wieczoru. Nie wiem czy to brzuszek czy skok rozwojowy. Pieron wie.

Bebetka moja też tak czasami je. Chwilę je ładnie a zaraz zaczyna się cudowanie. Puszcza cycka, łapie, puszcza, łapie. Ale moja chyba faktycznie wtedy chce odbić, bo jak odbije to zwykle wraca do jedzenia i je spokojniej.

Hmm to tylko moja tyle kup robi? Ma 8 tygodni a prawie przy każdym karmieniu robi. Także ja przy każdym karmieniu muszę ją przebierać. Raz na ruski rok zdarzy się że nie przewijam jak czuję że kupy nie ma.

• Jola17a Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2020, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas toaleta tez polega na rozchyleniu warg sromowych, bo jakos pechowo malutka jak robi kupkę ma ja wszędzie.

3i49df9hlhtx65e4.png
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
  • ma.rysia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2020, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle ja też wymywam stamtąd tylko wtedy jak widzę że znalazła się tam kupa. A tam to nie ruszam. Położna mówiła żeby tak robic. A jeśli chodzi o to mruczenie podczas snu to naszej też zdarzają się takie drzemki. Szczególnie rano, kręci się nieraz całą i ponad godzinną drzemkę.

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2020, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    Freja, rozwiń myśl dlaczego Twoja córka wkurzała się na pierś.

.

Moja teoria jest taka, że to wina dokarmiania jej w szpitalu + charakter. Syn ciagnął godzinami, cierpliwie. Ona jak tylko przestwało jej lecieć to się zaczynała drzeć, nie chciało jej się pracować. Szybko dałam butlę i było coraz gorzej. A w szpitalu dali, bo ja straciłam przytomnośc i przetaczali mi krew, więc córkę zabrali na noc.
    Jola17a wrote:
    Freja, ile razy bym nie dostawila do piersi, to za kazdym razem jest malo. Sorawdzalam odciagajac mleko, z obu piersi osiagam max 50ml
    Nie chce rezygnowac z karmienia cycem, a jednocześnie nie mam wyjscia, musze małą dokarmiac mm.

W naszym bebilon pepti tez w skladzie olej palmowy z certyfikowanych upraw.

To ile odciagasz nie ma nic wspólnego z tym ile jest. Wiesz ile ja odciagnęłam? Parę kropli. Tyle, żeby wpuścić małemu do oka. Nie dałam rady więcej. A przybrał 300 g tego tygodnia. Moim zdaniem realnie nie masz powodu, tylko emocjonalnie tego potzebujesz. A to jest mega wazne, żebyś była spokojna, więc jesli Tobie tego potrzeba to dawaj mm.

Eryk ma skok chyba, bo jakiś taki, jak na niego marudny, mniej się uśmiecha, tylko śpi
    Też się wierci przez sen, ale głównie jak mu idzie ulewka lub bek.

dqprp07wzt9w07bj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    Freja, rozwiń myśl dlaczego Twoja córka wkurzała się na pierś.

U nas cały czas z tym problem. Je ładnie kilka minut, później ryk. Karmię blokami, zalewam się tym mlekiem, a ona nadal krzyczy na pierś. Przyrosty są mniejsze, poniżej normy.

Nie daje butelki, syn też szybko się do niej przekonał i nie chcial cyca. Tylko że on po prostu nie jadł z niego. Byłam kpi, dziękuję już nie chcę.

Wowka u nas jest to samo. Je parę minut, a potem krzyk i nie ma szans, zeby jadla dalej.odbijam, ale jest dalej krzyk. Daję smoczka i po chwili sie uspokaja i wtedy wymieniam go na piers, raz zadziała, a raz nie. Nie wiem, o co chodzi. Mi nie leci raczej duzo tego mleka, w sensie nie wycieka mi pokarm.
    No i przyrost u nas tez słaby :/
    Na razie tylko kp, ale kupilam juz w razie czego mm, bo nie mam siły czasem i pewnie w koncu podam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle, mi polozna mowila, zeby raz dziennie przemyc miedzy wargami ta biała maz, czesto to jest krem. Ale tak mokrym wacikiem z góry na dół raz i juz. Uzywam przegotowanej wody.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja, jak spi, to mega fajny skok 😉

• baby Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2020, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janek od wczoraj wreszcie się świadomie uśmiecha 🥰 cudne to uczucie
    Trochę mu to zajęło bo 5 tygodni z hakiem
    Zastanawiam się teraz czy było to poprzedzone jakimś kryzysem związanym z tym słynnym skokiem rozwojowym. Nie wierzę trochę w tę teorię no ale niech im będzie 😉

Jola17a, Evoleth, Misia78 lubią tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

• ma.rysia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby u nas mała zaczęła się do nas śmiać jakoś w 6 tygodniu i faktycznie 1 dni wcześniej było trochę marudzenia i cudowania przy cycu. Zwalalam to na skok 😀

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas trochę śniegu, łał już zapomniałam jak to wygląda. Starsza jak wstanie to zaraz lecimy na dwór.

Od wczoraj mam z małą problem z usypianiem. Co się wczoraj z nią nachodziłam i nabujałam, ona jest cwana bo jak tylko się orientuję że ją chce uspać to zaczyna ryczeć. Smoczka nie chce, i uspać ją to mordęga. W nocy tak samo, jak mąż jest w domu to wieczorami on jest przy małej a ja idę spać, i dzisiaj koło 2 mnie budził że mam przyjść ją spróbować uspać bo nie daje rady. Mordowałam się dwie godziny, najbardziej się boje ze mi starszą obudzi bo często się tak zdarza. Jak mąż pójdzie do pracy na noc, a idzie już dzisiaj, to jak chyba oszaleje... W ogóle zauważam już pewnie rytm jesli chodzi o to jej spanie. Właśnie w środku nocy często ma oczy jak pięć złotych i nie chce spać ale zawsze nam się udawało ją jakoś ululać. Tak samo codziennie budzi się około 6-6.30 i ma problem z gazami, jak poryczy z jakieś 15 minut, ja w tym czasie jej rozmasowuje brzuch i przewijam to potem się uspokaja i zasypia. I tak codziennie. Przerwy w spaniu ma też przeważnie wtedy gdy chcemy zjeść obiad. I wydłuża sobie już przerwy między karmieniami, wczoraj padł rekord po tym gdy mi w końcu zasnęła, z tego zmęczenia miała 5 godzin przerwy w jedzeniu.

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Jola17a Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za nami kolejna ciezka nocka. Od 19 po karmieniu proba zasypiania....i tak do 3:40. W tym czasie olacze wrzaski prężenia karmienia kupki noszenia masaze spiewy tulenie do cyca. Przy cycu zasypiala na kilka minut. Nie pozwalala sie odlozyc do lozka. Jak juz zasnela przed 4 machala przez sen rekoma jakby pływała. Otulacz w praniu wiec juz nie kombinowalam. Spala 3 godzinybi dalej mamy koncert.
    Jestem przerazona jak przez to wszystko moje dziecko jest rozdrażnione. Podrapane jestesmy obie na twarzy, dzisiaj znowu przytne jej paznokietki.
    No i wieczorem stuknie nam miesiac!
    Moje szczęście wyczekane!

3i49df9hlhtx65e4.png
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    CC w Salve. Polecam!
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w nocy znowu karmienie o 1 i późni3j o 6. Nie wiem co sie dzieje z moim dzieckiem ale jak w domu znowu bedzie sie budzic co 2h to będzie oznaczało że u babci lepiej jej się śpi :)

Nie mogę się doczekać jak ona zacznie gadać. Jak narazie to wolniej się rozwija od syna może dlategonże wcześniak. Bo syn w wieku 2 miesięcy już się super rozglądał i sam poleżał. Zabawki go interesowały a ona jest taka nijaka. Sama nie poleży, płacze i jest mniej rozwinieta od brata. Mam nadzieje że to tylko dlatego że urodziła się 2 tyg szybciej niż on. Ale martwie się on już tak ładnie się uśiiechał w jej wieku....

A tak śpi dziś Zosia
    2567acbe4ca1.jpg

Evoleth, agusiagim_, Wowka, Maybelle, ma.rysia, Jola17a lubią tę wiadomość

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • baby Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach te szczęścia nasze 🥰😆
    Dają się czasem we znaki

Z dobrych wieści to poprawia się skóra 👍😁 i zasypiał wczoraj bez płaczu 👍😁
    Ale za to od 3:45 przez godzinę trzy razy przewijałam 🙈 To tak apropos kup jeszcze. Bo najpierw uznałam że od wieczora w tej samej pieluszce to za dlugo choć nie było kupy. A potem były dwie 😆😆

I od 6 już się wierci. Zasypia ale za chwilę znów coś nie pasuje

Wowka lubi tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

‹‹ 529 530 531 532 533 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ