Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja wazy juz 5200g. Planowalismy pojechac do Pl na pare dni a zostalismy miesiac a mialam tylko pare ubranek 50. W rezultacie wyrosla mi z rzeczy ktorych nawet nansobie nie miala i dzis zapakowalam do wora (nareszcie do sprzedania😄) caly ten rozmiar i wyjelam 62.
Czy wasze dzieci tez tak maja ze np gora pasuje na nie 62 a spodenki 56❓
Ps. Mam zagwostke. Chce sprzedac ubranka ale nie wiem jaki wpisac rozmiar bo...Ubranka praneni suszone w suszarce bebnowej bardzo sie kurcza wiec bardzo wiele z nich nie odpowiada temi co jest na metce tzn rozmiar 74 jest w rzeczywistosci mniejszy. -
Ja brałam i tabsy i plastry. Plastry o tyle były fajne że raz na tydzień naklejalam. A tabletki to trzeba codziennie o stałej porze brać.
Teraz że KP to mam tabsy jednoskładnikowe. Ja narazie nie chcę dzieci ale nie wiem jak w przyszłośći.
Mnie to denerwuje jak ktoś takie teksty rzuca że dzieci to terroryści. Taki maluszek przecież nie wie co i jak i płacze jak mu coś dolega lub chce bliskości. U nas nie tyle co noszenie ale wystarczy że do cyca się przytuli. Nie koniecznie ciągnie ale jest kontakt skóra so skóry. Nie wiem jak ludzie mogą mówić że takie maleństwo wymusza
Miała któraś z was u dziecka na usg bioderek stwierdzoną wiotkość stawów? -
Freja, mama mi pomoże, ale wiadomo kazdy ma swoje obowiazki.
Jagoda, bedzie dobrze z bioderkami, malutka to wczesniak, wiec pewnie dlatego te watpliwisci co do bioderek.
U nas dzisiaj mijaja 4 tygodnie odkad mala jest na swiecie. Nadal dninsanznosne a wieczory i noce to koczowanie. Najgorsze te jej spiecia/kolka?
Wazylam ja dzisiaj i chyba przybrala za duzo. Wazy 4780, a waga wyjsciowa ze szpitala to bylo 3090.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2020, 23:09
Lena955, agusiagim_, Wowka, Mamaela86, Natalii, Jlod lubią tę wiadomość
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Jagodazdw92 wrote:Jola moja pediatra patrzy od wagi urodzeniowej
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Jola17a wrote:No to u nas 3170, czyli w 4 tygodnie przybrala 1kg 610g
Wiem że temat kupek już był ale koja od jakiegoś xzasu robi kupiki o dziwnym zspachu. Nie wiedziałam jak to opusać aż terazpodczas przewijania samo mi wpadło do głowy to taki metaliczy zapach. Kupki takie zółtawe/musztardowe ale zapach mnie niepokoi czy to może być przez żelazo czy od czego? Zastanawiam się zy nie skonsultować tego z pediatrąWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2020, 03:03
-
Jola ale Klusia śliczna!! No cudowna Laura ☺️ I rzeczywiście dużo przybiera! Choć to chyba nie problem żeby się martwic. Ale może spróbuj nie dokarmiać mm? Co powiedziała polozna/pediatra?
Jagoda my na usg mielismy jedno bioderko nierozwinięte do końca, kontrola po 3 m, to biodro ma ograniczone odwodzenie. Tez się martwię. Ale to chyba co innego niż wiotkość. Tez myśle ze Zosia to wcześniak wiec tak może być, będziecie mieć kontrole ?
Mojemu kupki nie spiętrza, ale purczki już tak :😝
Kotka ja bym wpisała że rozmiar z metki 74, ale może w rzeczywistości być mniejszy. Zreszta nawet nowe ubranka różnych firm tego samego rozmiaru czasem się różnią.Jola17a lubi tę wiadomość
-
Jola_ moja Bibi urodziła się z wagą 2745g przy wypisie miała 2600g. Byłam na szczepieniu dokładnie 8tydzien nam leci i mała waży 4600. Pediatra już mi zwróciła uwagę, że mała za dużo przybrała a jest na MM... Położna za to mówiła, że dobrze przybiera. Także nie wiem sama co o tym myśleć. Zetknęłam do książeczki mojej starszej córki i przybierała podobnie do Bibi. Myślę, że co lekarz to inna opinia będzie.
Jola17a lubi tę wiadomość
-
Jola ślicznotka piękna 🥰😁
I waga imponująca 😁 dobrze że tyle waży ☺️
Mamy podobna wagę i urodzeniową (3200) i wyjściowa(3060) ale moja wczoraj tylko 4160 ważyła.
Aaa i super body 🥰
My mamy inne motywujące tatusia 😁
Fiku Miku tatuś zakłada pieluszkę a ja robię siku
Jola17a, Wowka lubią tę wiadomość
Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
2 aniołki 7 tydz. [*]2012,10 tydz.[*]2013.
Sylwia 2017-04-01, Zosia 2020-10-25
-
nick nieaktualnyMy wczoraj mieliśmy bioderka i wszystko ok, ale lekarka zauwazyla asymetrię i dala nam skierowanie na rehabilitację. Sama tez widzialam, że Tosia uklada się w literę C na prawą stronę, ale myslalam, że jeszcze to jest rozwojowe i mowilam o tym pediatrze we wtorek, ale nie skomentowała:/
-
Kurczę o co chodzi z tym noszeniem na prosto? Ja też dzisiaj przeczytałam, że to źle, a ciągle tak mała noszę i ona tak zasypia ☹️ jest ułożona jak w chuście, bioderka podwijane i jakby siedzi mi na ręce. Tak jest źle?
Też się umówiłam do fizjoterapeuty. Bo już sama nie wiem, raz że się dowiedziałam że źle ja noszę ciągle, a dwa że powinna już odpowiadać na uśmiech. A ona albo śpi (na mnie) albo wrzeszczy. A że śpi w ciągu dnia jakieś 3h no to... Może rzeczywiście ja popsulam. -
nick nieaktualny
-
Mamaela Twoja lalka tez slucznotka 😊
Sluchajcie no nie dardy karmic tylko piersia... Mam za malo mleczka 😔 tu o jakby stanelo na pewnej ilosci i koniec, pije slod jeczmienny, bawir sie z laktatorem... I dupka ciagle ten sam poziom a mala krzyczy i wpycha lapki do buzi, chetnie tez zjada moje policzki 😉
Po flaszce jest syta i spi wlasnie 3 godzine.
Na 21 grudnia zapusalam ja do poradni alergologicznej bo idziemy na bebilon pepti a do niego potrzebna opinia specjalisty.
Bioderka mamy 18 grudnia.
Natali nir wiem czy u nas nie bedzie tej samej sytuacji. Laura uklada sie zawsze glowa na jej prawa strone, mimo ze klinuje, klade n alewym boku.... Ucieka mi i koniec, no i lekko skrzywiona jest w prawo..., ale moze to moje wrazenie tylko.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
CC w Salve. Polecam!
Dziewczyny my mieliśmy konsultacje fizjo też z powodu odginania się do tyłu w C. Plus Mały ma swoją ulubioną stronę. Kliny ani układanie na inny bok nic nie dało. Po jednym spotkaniu Pani porozciagala go troszkę i stwierdziła asymetrię. Pokazała jak odpowiednio nosić. Czyli przekręcamy na bok, wkładamy rękę między nóżki i podnosimy. Plus pozycja na samolot na ręku. Nie mogłam uwierzyć jak Mały jest silny i jak pięknie obraca główka na obie strony. Polecam udać się do fizjo. Na prawdę pomaga. My źle Małego nosiliśmy, dlatego wrzeszczał i nie lubił tego. Teraz jak go nosimy to wszystko widzi i jest wszystkiego ciekawy...
Jola17a lubi tę wiadomość