Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie teściowa chętna żeby z dziećmi zostać ale to dopiero jak by mała na butli była bo tak z synem nam zostawała a my np do kina sobie skoczyliśmy
Jestem w szoku Zosia jadła koło 20. Obudziła się po 1 i po 5. A po 5 to miałam tak twardego cyca, że ona nie mogła złapać a ja nie mogłam ścisnąć żeby jej pomóc 🙈🙈🙈 -
Maybelle mam takie same dylematy 😀 Ja nadal najczęściej przebieram, ale mojej też rzadko się zdarza żeby prY karmieniu kupy nie było 🙈 ale raz czy dwa zdarzyło się że nie było kupy, a ta mi zasnęła więc odłożyłam do spania. Nic się nie stało 😀
A powiedzcie czy kupy waszych maluchów też już nie ładnie pachną? Bo u nas od razu czuc że jest kupa 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2020, 09:37
Mamaela86 lubi tę wiadomość
-
Jenyy jak ja bym chciała taką dłuższą przerwę w nocy. Choć jedną...
Dziś znów co 2-1,5h 😖
Ale to kiedyś się skończy
Będą kiedyś takie czasy że dobudzic nie będzie można ☺😉
Ja niby mam teściow blisko. Ale czy będą chętni do pilnowania? Zobaczymy. Janek jest ich 9 wnukiem 😆 to trzeba się w kolejkę zapisaćWowka lubi tę wiadomość
-
Dobry,
Baby, haha, ja też sobie to powtarzam po, każdej mało przespanej nocy, że kiedyś trzeba będzie ich budzić do szkoły 😄 bardzo się cieszę, że potwierdzasz moje przypuszczenia 😄
Maybelle, ja nie zmieniam w nocy. Jeśli nie ma kupy, a praktycznie nigdy jej nie ma 😉
Marysia, śmierdzą. Ewidentnie to już nie niewinne noworodkowe mleczne kupki. Hardkor będzie przy rozszerzeniu diety 😃
I mama, i teściowa zostawały z synem. Od czasu kiedy miał kilka miesięcy. Teraz już trudniej, bo po pierwsze dwójka, a po drugie Julia potrzebuje cyca. Ale jak już będzie trochę bardziej ogarnięta, to myślę że nie będzie problemu. Teraz jak teściowa bierze Młodego do siebie, a w domu zostaje jedno dziecko to i tak wczasy 😄
Widziałam śliczne dziewczynki ❤
Nie będę mowic, ile dziś pospała Julia. Oby jej tak zostało, oby tak już było 🙏baby lubi tę wiadomość
-
Ja dziś przewinęłam małą dopiero ok 6.00. Wcześniej w nocy miała dwie pobudki na jedzenie, ale za każdym razem szybko zasypiała i nie słyszałam kupy, więc dałam jej spokój. Żeby nie było tak pięknie, wieczorem że trzy razy do niej latałam bo się wybudzała, więc oglądaliśmy z mężem serial na raty.
Kilka dni temu była taka noc, że przwijalam Izę rano z praktycznie suchego pampersa. Oczywiście poszło siusiu na przewijak. A pół godziny później po porannej drzemce kolejny pampers był przesikany 😉
My mamy teściów niedaleko, w sąsiedniej dzielnicy. Teściowa po raz pierwszy została ze starszą jak ta miała 10 miesięcy, a my bardzo chcieliśmy iść do kina na Gwiezdne Wojny😁 Teraz oczywiście ogranicza mnie gęste karmienie piersią, dlatego chcę powalczyć o butelkę. No i zostawić babci dwie dziewczyny to już trochę większe zamieszanie. Ale tak myślę że może bliżej wiosny? Teraz i tak za bardzo nie ma gdzie pójść na randkę 😂Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Baby jak czytam twój wpis to normalnie jak bym się cofnęła 3 lata wstecz 😊 Sylwia była takim cycocholikiem aż do 3 lat ! W nocy co 2 godziny przynajmniej do 4 miesiąca życia ! A później i tak raz w nocy wstawała . A po skończeniu 2 lat cyc był 3 razy dziennie 😁
Teraz się zapowiada tak jak ze starszakami . Bo widzę że jak mleko się kończy to zaciska buźkę i już nie chce dalej ssać tylko drugi musi iść w ruch albo w ogóle nie chce . Sylwia ssała nawet jak nie leciało . To też miało wpływ na długą laktację.
Ona w ogóle dalej przychodzi tuli się do cyca , maca masuje 😊
U mnie rodzice dużo pomagali . Mieszkamy w jednym małym mieście. Mam też rodzeństwo które chętnie pomagało .
Teraz przy 4 narazie nie potrzebuje pomocy . Moi rodzice też starsi już . Swoje przeszli . Ja jestem najstarsza z 6 rodzeństwa. I jak na razie tylko ja mam dzieci . I z rodzeństwa tylko 2 w mieście .
Ale jak trzeba wyjść to moja mama zostaje z resztą dzieci a my z Zosią na badania czy zakupy.
Z pracą nie mam się co martwić bo jej już nie mam aktualnie . Jak skońcy 2 lata zacznę coś szukać i zapisze do żłobka w tedy.
Z przebieraniem to ja zawsze przed karmieniem.
Teraz w sumie mogła bym nie przebierać w nocy ale zawsze coś mi mówi sprawdź czy nie ma kleksa . No i sprawdzam 😁 raz jest raz nie ma . Ale boje się odparzenia więc przebieram .Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2020, 09:08
Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
2 aniołki 7 tydz. [*]2012,10 tydz.[*]2013.
Sylwia 2017-04-01, Zosia 2020-10-25
-
My nie mamy nikogo z rodziny do pomocy. Koleżanki owszem, ale do kilkulatka a nie niemowlęcia. Przy starszej córce był hardcore bo wtedy było pol roku macierzyńskiego i jak wróciłam do pracy, to zmienialiśmy się z mężem przy niej. Np. Ja szlam na dzień a stary na noc, w połowie drogi do pracy zamienialiśmy się autami żeby dziecka już nie przekładać 🙈a później ja na noc itd. to były ciężkie dwa lata, potem poszła do przedszkola. Teraz po roku młody pójdzie do żłobka 🤷♀️Nie ma wyjścia.
Teraz w nocy zazwyczaj raz przebieram. No chyba ze jest kupka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2020, 09:33
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
U nas wieczor ciezki, o 20 zjedzine mm, 15 min.pozniej zaczal sie koncert, prężenie, krzyki, napinanie sie, mala robila sie chwilami bordowa. Masaze, oklady, noszenie, cyc, 3 godziny z zegarkiem w reku, chcialo mi sie plakac przez ten jej pisk. Glowa i czółko upocone.
Jak zasnela.... Tak z dokladnoscia co 3 godziny pobudka i karmienie.
Ja przepajam mala po mm, wiec i pieluche zmieniam przy kazdej pobudce, inaczej przesikalaby materacyk.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2020, 09:39
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
KotkaPsotka3 wrote:Jak u was jest z pomoca rodziny? Na przyklad jak chxecie wyjsc (no nie teraz jeszcze ale powiedzmy za pol roku) do restauracji, pubu,na impreze, do znajomych itp? Macie kogos kto wam dzieci przypilnuje?
A pozniej... Jak bedzie strasza jesli mama bedzie na silach to oewnie przypilnuje, jesli nie to nie mam nikogo innego.
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Dziewczyny wczoraj przeczytałam skład mleka jaków podaje dziecku i jest w nim olej palmowy! Na 1 miejscu z
Wymienionych wszystkich olejów. To bebilon ha. Od razu je odstawiłam. Mieliśmy jeszcze puszkę Babilonu pro Futura. Tam całe szczęście nie ma tego gowna w składzie. Nie mogłam przeżyć ze wcześniej nie sprawdziłam. Człowiek myśli- no przecież to mleko od urodzenia! Musi być dobre!
Żałuje bardzo rozstania z cyckiem, mimo ze nie za bardzo lubię karmić bo często krwawią mi brodawki i ogólnie moje cycki nie są stworzone do karmienia, są drobne i delikatne, to widzę jaka przyjemność ma moje dziecko jak się dorwie do cyca i od razu chce mi się płakać. On normalnie obejmuje cycki ja je z nich. No i mruczy.
Czy wasze dzieci wydają wam się jakieś takie zbyt bystre jak na swój „wiek”? Moj mąż mówi ze chyba za dużo omega 3 jadłam w ciąży bo on taki cwany już jest, jakby mail kilka miesięcy a nie 7 tygodni. Ruchowo tez do przodu- przewraca się już na boki, nie można go już samego zostawic i wyjść nawet na chwilkę.
Jola- mówisz ze przepajasz? Sama wodą? Zastanawiam się czy kupić herbatkę koperkowa czy dawać wodę. -
Misia, przepajam sama wodą. Sa rozne szkoly, wiekszosc mowi ze w ogole sie nie przepaja, ale pomyslmy...Mm ti duzo bialka, ti jakbyśmy my zjedlu porcje miesa. Jak nie napic sie po sytym posilku?
Kp to inna bajka.
Może za miesiąc wprowadze herbatke ale poki co smak wody niech wchodzi w życie.Misia78 lubi tę wiadomość
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
CC w Salve. Polecam!
Lena955 wrote:A u nas problemow z orzystawianiem ciąg dalszy... Mały łapie sama brodawkę. Jak mi się uda go zarzucić to odpycha się rączkami i ciągnie znowu za sama brodawkę. I zaciska usta... Konsultacja cdl online nic nie dała. Dzisiaj była prywatna położna, która stwierdziła, że pięknie je. A że boli? No boli bo mam zmacerowane brodawki. Lanolina ma pomóc. W ogóle nie zauważyła problemu, że Mały nie wywija warg na zewnątrz tylko zaciska... powiedziała, że to normalne i że im będzie starszy to się tego nauczy...Ale co tam... Dla tych położnych w moim mieście ważne , że je i przybiera ... Nie wiem jak długo dam radę karmić z takim bólem...
Mój tak cały czas je... jak to stwierdziła cdl łapie brodawkę jak spagetti i zasysa. Tylko mnie już nie boli. Staram się mu wywijać. Jeszcze ze 2 tygodnie temu bolało, ale nie tak bardzo... a wędzidełko?
Mamaela, super dzieciaki
Agusia, podziwiam gimnastykę i logistykę!
Mój już dawno w spiworku, do tego teraz kupiłam kombinezon z wełny merino. Cienki, ale ciepły.
KotkaPsotka3 wrote:Jak u was jest z pomoca rodziny? Na przyklad jak chxecie wyjsc (no nie teraz jeszcze ale powiedzmy za pol roku) do restauracji, pubu,na impreze, do znajomych itp? Macie kogos kto wam dzieci przypilnuje?
Teściowa pracuje, ale moja mama, za ścianą, żywi nas teraz i chodzi z małym na spacery. Ogromna pomoc. Żyjemy w symbiozie, bo za to mój mąż jej we wszystkim pomaga.
Na wyjazd nie zostanie z nimi, bo się stresuje. Dzieci jeżdżą do znajomych i tam zostają, jesli chcemy wyjechać. Co teraz, nie wiem, może córka się nim zajmie
Maybelle, ja przewijam na kupę lub jak się przesika... a jak nie to i 4h potrafię nie.
Misia, olej palmowy jest chyba w każdym mleku oprócz capri care.
Maybelle wrote:Ja też z 3 piętra, ale z windą 😆
Czy wy też słyszycie rady typu "nie noś, bo przyzwyczaisz, a dzieci to mali terroryści"? 🤦🏼♀️ Taki komentarz dostałam od rodziny jak pokazałam im się z dzieckiem w chuście.. Ja rozumiem, że dawniej tak się nie nosiło, no ale bez przesady. Jak takie maleństwo może być terrorystą, no jak??
Na szczęście w moim wieku i przy trzecim dziecku nikt tak już nie mówi
Jesli chodzi o antykoncepcję to wracamy do prezerwatyw. Pamietajcie, że ja, misia i baby jesteśmy dowodem na to, że można mieć dzieci "odchowane" i nagle zapragnąć kolejnegoGdyby mi ktoś 7 lat temu powiedział, ze będę miała trzecie to bym się chyba podwiązała
a potem jak mnie wzięło...
Kotka, mam tak samo z suszarką. Na pierwszy ogień idzie moja znajoma, która jest w ciąży z chłopcem i wybierze sobie, po taniości co chce. Tak ławteij niż wysyłać po 1 rzeczy...
Jola, a próbowałaś masazu shantala i asafoetidy? Naprawdę działają cuda. Polecam.
Jak możesz mieć za mało mleka, jak mała tyje za bardzo?dziecko zawsze lepiej, dłużej śpi po butli. A płacze po piersi, bo leci jej wolniej niż z butli. Moim zdaniem to zuepłnie bez sensu, albo butla albo pierś. Wiem co mówię, bo z córką się tak męczyłam 7 miesięcy. Przy piersi darła się tak, że moja mam wychodziła z pokoju, bo nie mogła na to patrzeć. Cóka bardzo szybko polubiła butlę i wkurzała się na pierś.
Misia78 lubi tę wiadomość
-
Ja przepajałam syna samą wodą jak był na mm. Ale w szpitalu się bauczył wody z glukozą i później samej wody nie chciał pić
-
Freja, rozwiń myśl dlaczego Twoja córka wkurzała się na pierś.
U nas cały czas z tym problem. Je ładnie kilka minut, później ryk. Karmię blokami, zalewam się tym mlekiem, a ona nadal krzyczy na pierś. Przyrosty są mniejsze, poniżej normy.
Nie daje butelki, syn też szybko się do niej przekonał i nie chcial cyca. Tylko że on po prostu nie jadł z niego. Byłam kpi, dziękuję już nie chcę.