Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Nooo te uśmiechy nad ranem rekompensują wszystko 😁❤
Jan budził się jeszcze tylko o 5 i teraz. I prawdopodobnie jeszcze pośpi. Ja już chyba nie. Ale i tak było nieźle jak na taki wieczór
Miłej niedzieli mikolajkowej Wam życzę 🎅🤶🌨⛄☕🥧🍼Maybelle, Jola17a lubią tę wiadomość
-
Ja nie zauważyłam zależności pomiędzy tym co jem a kolką. Przedwczoraj jadłam sałatę, chuda wędlinę i odrobinę pieczywa to wrzask był niesamowity. Wczoraj zamówiliśmy pizzę wieczorem ( a propos nadprogramowych kg 😅), to płaczu wieczorem praktycznie nie było... Ja diety nie pilnuję, jem wszystko. Staram się zdrowo ale różnie to bywa. A co do cytrusów to nawet nie wiedziałam ,że trzeba uważać... Mąż podał mi na drugi dzień po porodzie pomarańcze i kiwi i jadlam i jem do tej pory. Chociaż fakt jest taki, że na tłuszcze akurat trzeba uważać i starać się wybierać zdrowe ale zdarza się zjeść coś niezdrowego i u nas nie zauważyłam zależności...
Maybelle lubi tę wiadomość
-
Ja też jem generalnie wszystko ale tłuste to i na mnie samą działają niedobrze. Ale już jest ok. Rano kupa gigant 😆
U młodego oczywiście 😆😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2020, 08:45
Lena955 lubi tę wiadomość
-
Jagoda lacze sie w bolu w zwiazku z nocka. U nas podobnie. I dzien niespokojny, Laura jak obudizla sie o 7 tak zasnela na rekach o 12, odkladana 3 razy za jazdym razem budzila sie z krzykiem.
Wczoraj dalam popis. Bylysmy na spacerze, jak wrocilysmy mala dalej tak smacznie spala... Ze nie mialam sumienia zmienic jej pieluchy. No i przelezala z kupa chyba ze 4 godziny.... Odpazyla pupe i cipencje. Tym bardziej ze po tym Delicol zauwazylam kupke/popuszczone w kazdym pampersie.
Bepanthen niby naj naj ale od wczoraj nie widze poprawy. Zasypałam skrobia. A teraz w koncu zapidalam alantan masc i spi z golym tylmiem okryta pielucha.
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Śliczna Mikołajka-Gabrysia 😍
U syna hitem był ten grzybek Mombella i piłka oball. Do dziś jak widzi tą piłkę to chce się nią bawić 😄 przyszłościowo polecam też kulkoklocki sensoryczne z trefla, lalaboom. Starczają na długo, bo mają kilka zastosowań.
U nas Mikołajki rozłożone na dwa dni. Dwa dni radości 😄 pierwsze co zrobił mój syn po wstaniu z łóżka to sprawdził wczorajsze kryjówki prezentow, czy dzisiaj też coś tam jest 😄
Jola, goły tyłek najlepszy 😄 u nas dobrze działał sudocrem, albo babydream z cynkiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2020, 13:19
Maybelle lubi tę wiadomość
-
Ja jem wszystko i spoko. Nadszedł sezon mandarynek i też nie zamierzam sobie odmawiać. Ale będę obserwowała małą.
U nas tradycyjnie dobra pierwsza połowa nocy. Nas ranem wzięłam małą do karmienia i odkryłam przesikany tulik. A w pampersie była też duża kupa. Kurcze, zastanawiam się czy nie przejść na pampersy trójki.
Nasza starsza córka dostała od Mikołaja zegarek na rękę i kubek świąteczny, bo tak napisała w liście do mikołaja😉 Mikołaj dorzucił od siebie jeszcze książeczki kreatywne i słodycze więc w ogóle radość. Iza dostała gryzak i grzechotkę. Ja się załapałam na termokubek, a mąż na nowe rękawiczki. Potem jeszcze przyszła babcia z kolejnymi prezentami dla dziewczyn. Miał być spacer ale strasznie wieje u nas. Ale i tak fajny dzień😊Jola17a lubi tę wiadomość
Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Śliczna Gabi😍i jaka już duża! Ile waza wasze maluchy na dwa miesiące ? Ja zważa mojego za tydzień wtedy będzie 2 miesiące.
Na razie ciagle wytrwale karmie piersią, raz babcia dała butle z moim mlekiem jak nie było mnie w domu- i super zjadł heh wiec chyba będzie z niego łakomczuszek.
Freja na razie nie odważyłam się na wielo. Ciagle jest kupa nawet w nocy... na razie kupiłam ze sklepu kokosi MOS i OS . No i wielorazowe wkładki laktacyjne! Hit. Wreszcie nie muszę kupować tych jednorazowych.
U nas tez był Mikołaj ale u dzieci :p córka dostała lego duplo a mały ciuszki.
Wowka właśnie wydaje mi się ze z tego co piszesz Janek fajnie i dużo mówi, przynajmniej buduje zdania, a moja w ogóle....
choć dawniej nikt się nie przejmował tym ze dwuletnie dziecko nie mówi, mój mąż właśnie mówił dopiero po 3 roku życia, wiec zwalam to na geny 😛 ale muszę przyznać ze spędza mi to sen z powiek..
O wadze tez wole nie mówić , przed dwoma ciążami miałam 63, w pierwszej przytyłam do 83, zeszło do 73 i z takiej wagi startowałam z druga ciąża. Teraz jest znów 73 i ani nie drgnie nie dół... No ale słodyczami się obkładam to fakt ale mnie tak do nich ciągnie 😭
Miłej niedzieli ☺️Maybelle lubi tę wiadomość
-
Ja mam chęć na czekoladę... Ale się boję. Jan jest z tych wrażliwych i nie chcę mu dokładać problemów.
My do 2 miesięcy to jeszcze mamy równe 2 tygodnie więc sądzę że może wtedy ważyć około 6500. Może więcej. Duży chłopak niego -
Izie jutro stukną dwa miesiące i na pewno przekroczyła już 6kg. Brakuje mi regularnego ważenia przez położną. Ostatnia wizyta 13.11 i waga 5510g. Następne ważenie będzie dopiero przy szczepieniach w drugiej połowie stycznia.
Natomiast wyrastamy już z rozmiaru 62...
O, taka świąteczna Iza 😉
Zaczęły Wam już pociążowo wypadać włosy? Moje ciągle gęste i zastanawiam się kiedy to się zacznie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2020, 16:22
Maybelle, Wowka, Jola17a, Lena955, Mamaela86, agusiagim_ lubią tę wiadomość
Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Śliczna Iza, i jaka grzywka 😍
Bebetka, moja na dwa miesiące prawie równe 5kg. Waga raczej lekka. Dziś był jej dwumiesięczny kuzyn, 7kg. Różnica ogrooooomna.
Jano, tak jak piszesz, buduje zdania. Z tych słów, które uzywa. Nie zawsze są to słowa powszechnie rozumiane. Ale przy dobrych chęciach można się z nim dogadać.
Włosy mam gęste, ale powoli zaczynają wypadać. Dosłownie od wczoraj to zauważyłam. Ale jeszcze nie dużo, pamiętam że poprzednim razem wypala się garściami😔
Julia za to ma włosy. Nawet dosyć sporo. Syn był łysy do roku 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2020, 16:43
-
Mi włosy zaczynają wypadać niestety. Nie wiem czy to po ciąży czy tak po prostu. Zawsze dwa razy w roku wypadają 😔
Dajcie znać Dziewczyny ile u Was mniej więcej trwają karmienia? I czy zmieniło się coś do do częstotliwości... U nas po 2 godzinach już się zgłasza. Ja mam wrażenie, że mój Mały bardzo powoli je. Czasem karmienie trwa 40 min bo w między czasie przysypia... A potem się dziwię, że on mało śpi w dzień...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2020, 18:31
-
Mikołaj i pomocnik Mikołaja 😁
U nas radość już od 5 z prezentów 😁
Iza i Gabrysia slicznoteczki . Iza wymiata tymi włosami 😊
Jeśli chodzi o wagę 2 miesięcy to myślę że nie przebijemy 5 kg. Ale zobaczymy. Jeszcze trochę zostało.
Lena Zosia je 5 min , w dzień co 2 godziny po południu co półtorej przerwy.
Nie raz mi się uda ja przystawić na kolejne parę minut jak jej się odbije.
Chciałabym mieć gęste włosy, niestety po mamie i babci mam cienkie . Kiedyś próbowałam wszystkiego żeby zwiększyć objętość ale teraz po 10 latach i 3 ciążach się poddałam 😁 mam tak i już . Za to długie .Evoleth, Maybelle, Lena955, Jola17a, agusiagim_, Wowka lubią tę wiadomość
Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
2 aniołki 7 tydz. [*]2012,10 tydz.[*]2013.
Sylwia 2017-04-01, Zosia 2020-10-25
-
Izunia śliczności.
Dzieki dziewczyny, na szczęście mam sudocrem w domu, juz wysmarowany tyleczek. Spac bedziemy bez pampersa.
U nas karmienia butla to walka zeby jak najmniej powietrza pochlonac, ale z reguly butla 120 ml idzie w przyslowiowe 5 minut
Na cycku za to mala potrafi wisiec w nieskonczonosc, az brodawka robi sie jaśniutka od wyssania.
Regularnosc... Minimum co 3 godziny choc wciaz rytm sie zmienia.
Prezent mikolajkowy dla mamy to widoczny kontakt wzrokowy i uśmiechy kiedy mowie do laury, wpatruje sie i otwiera dziubek próbując cos w ten sposob wyrazic. Ale usmiech.... Jest bezcenny.Mamaela86, Evoleth, baby, Wowka lubią tę wiadomość
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
My tez wczoraj obchodziliśmy Mikołaja bo dziś stary poszedł rano na 24h.
Kuba wczoraj świętował dwa miesiące 💕
Ale jest kochany gugu gada powtarza po córci.
Wazy 5700g chyba normalnie. Nie za dużo nie za mało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2020, 22:21
Maybelle, Mamaela86, Evoleth, baby, Wowka, Jola17a lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]