X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Sylwia Sylwia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    U mnie plamienie na beżowo cały czas, a progesteron piękny.
    Odebrałam badania i wszystko gra, oprócz tarczycy. Muszę zwiększyć dawkę i nie starczy mi leku do czasu aż mój lekarz otworzy klinikę, muszę kombinować, może ktoś mi przepisze :(

A propos progesteronu, czy któraś z Was badała na tym etapie?
    u mnie jest 41, poziom właściwie taki jak na początku. Norma dla 1 trymetru to maks 44, więc jest git.
    Ja badałam w czwartek. Jestem obstawiona lekami więc co jakiś czas badam żeby sprawdzić czy mogę powoli schodzić z dawek. W tej chwili mam 47 czyli łożysko zaczęło już samo produkować proga, więc powoli będę odstawiać leki.
    Jeśli chodzi o plamienia ja miałam od początku ciąży mimo progesteronu w granicach 20-30

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    17.12.2019 r. ICSI, punkcja
    16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
    Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.
  • Desperatka_87 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, widzę, że nie jestem sama i jest więcej takich "szczęściar", które walczą z objawami ciąży, jakby to mało stresu, a w gratisie aktualna sytuacja na świecie. Odwołali mi wszystkie możliwe wizyty: endokrynolog, a mój gin tzn. przychodnia zamknięta do końca marca i nie wiadomo co dalej. Dzisiaj o 5:50 rano byłam już na badaniach w przyszpitalnym laboratorium, było nas tam 5, same ciężarówki...

Udało mi się na wtorek załatwić wizytę prywatnie, oby nie odwołali.

Aktualnie jestem na Luteinie (2x dziennie)+ euthyrox 1/2 z 75.
    Moim głównym problemem są wymioty, od kilkunastu do kilkudziesięciu razy dziennie mam bliskie spotkanie z porcelaną.
    Dostałam już wyniki z dzisiaj i mi ulżyło, leki działają tarczyca powróciła do normy, miałam tez bardzo wysokie leukocyty w moczu, bogu dziękirównież spadek.

Pobolewa mnie podbrzusze, mam nadzieję, że wszystko ok i że to skutki 9 tygodnia i rozrastającej się macicy.

Miewacie tez bóle podbrzusza?
    Również latam co chwilę na siku, mam parcie na pęcherz...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2020, 18:02

Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
    ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)
    2nn39jcg7m3w65mu.png

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldering94 wrote:
    Maybelle ❤️ W takim razie rownież trzymam kciuki za spokoj do wizyty. Strasznie długo musisz czekac...
    Freja, pisz jak by Ci brakowało ja mam wolną receptę to mogę sie podzielić bo u mnie nie ma problemu z wypisaniem.

dzięki kochana, ale ja mam lek z Niemiec... wysłałam zapytanie do lekarza z medicoveru, gdzie mam abonament czy mi nie wypisze recepty, bo wtedy mogę ją wysłać do niemiec i przyślą. Na razie zamawiam na lewo... nie ten sam, trochę inna dawka, ale muszę mieć coś...
    Sylwia Sylwia wrote:
    Ja badałam w czwartek. Jestem obstawiona lekami więc co jakiś czas badam żeby sprawdzić czy mogę powoli schodzić z dawek. W tej chwili mam 47 czyli łożysko zaczęło już samo produkować proga, więc powoli będę odstawiać leki.
    Jeśli chodzi o plamienia ja miałam od początku ciąży mimo progesteronu w granicach 20-30

To jest twój własny poziom czy po luteinie?

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Jola17a Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wczorajszym usg od rana plamiłam na bezowo/jasny brąz. Tak zabarwiała się wydzielina Utrogestanu, zauważyłam też odrobinę krwi w tym wszystkim. Brzuch pobolewa cały dzień. Pisałam do mojego dr, kazał zmniejszyc Acard. Biorę 2x1, więc już dziś tylko 1 dawka. Progesteronu nie badałam od czasu transferu, nie zlecał mi.

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • ma.rysia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Maluszek ma całe 4 cm 😊 i termin przesunął się na 3.10 a z OM wychodzi 8.10

Evoleth, Emka31, edytkaa93, Soldering94, Natalii, Lajla, Bluberry, Maybelle, Sylwia Sylwia, Freja000 lubią tę wiadomość

• Soldering94 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma.rysia wrote:
    Ja już po wizycie. Maluszek ma całe 4 cm 😊 i termin przesunął się na 3.10 a z OM wychodzi 8.10
    Gratulację! Oby tak dalej!;)

ma.rysia lubi tę wiadomość

66f2b88525.png
  • Tolhith Nowa

Wysłany: 15 marca 2020, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, jestem tu nowa :) 9tydz. Dziewczyny, czy to normalne, że w ciąży boli kręgosłup... szyjny? Podobno pod wpływem hormonów luzuje się tkanka kostna, ale czy może dojść do dyskopatii?

Wysłany: 15 marca 2020, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    To jest twój własny poziom czy po luteinie?
    Ja biorę 2x2 lutinus i 3x1 progesteron besins . Badanie robiłam przed wzięciem porannej dawki.
    Ja byłam na cyklu sztucznym - bez owulacji ( jestem po ivf) więc organizm sam nie produkował progesteronu. Teraz dopiero łożysko powoli zaczyna pracować. W naturalnych cyklach progesteron po owulacji mam ładny bo ok 20

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 12:47

Freja000 lubi tę wiadomość

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tolhith wrote:
    Dzień dobry, jestem tu nowa :) 9tydz. Dziewczyny, czy to normalne, że w ciąży boli kręgosłup... szyjny? Podobno pod wpływem hormonów luzuje się tkanka kostna, ale czy może dojść do dyskopatii?

chyba za wcześnie na to... mam problemy z kręgosłupem i u mnie nic się na razie nie dzieje nowego.
    Idź do osteopaty.

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Kejti94 Znajoma

Wysłany: 15 marca 2020, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desperatka_87 wrote:
    Witajcie dziewczyny, widzę, że nie jestem sama i jest więcej takich "szczęściar", które walczą z objawami ciąży, jakby to mało stresu, a w gratisie aktualna sytuacja na świecie. Odwołali mi wszystkie możliwe wizyty: endokrynolog, a mój gin tzn. przychodnia zamknięta do końca marca i nie wiadomo co dalej. Dzisiaj o 5:50 rano byłam już na badaniach w przyszpitalnym laboratorium, było nas tam 5, same ciężarówki...

Udało mi się na wtorek załatwić wizytę prywatnie, oby nie odwołali.

Aktualnie jestem na Luteinie (2x dziennie)+ euthyrox 1/2 z 75.
    Moim głównym problemem są wymioty, od kilkunastu do kilkudziesięciu razy dziennie mam bliskie spotkanie z porcelaną.
    Dostałam już wyniki z dzisiaj i mi ulżyło, leki działają tarczyca powróciła do normy, miałam tez bardzo wysokie leukocyty w moczu, bogu dziękirównież spadek.

Pobolewa mnie podbrzusze, mam nadzieję, że wszystko ok i że to skutki 9 tygodnia i rozrastającej się macicy.

Miewacie tez bóle podbrzusza?
    Również latam co chwilę na siku, mam parcie na pęcherz...

Witaj :) ja też miałam bóle podbrzusza jakoś do 10tc, ale już się skończyły. Najbardziej to pobolewał brzuch w dniu, w którym miała być miesiaczka

thgf90bvuiqcznz7.png

Wysłany: 15 marca 2020, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti94 wrote:
    Witaj :) ja też miałam bóle podbrzusza jakoś do 10tc, ale już się skończyły. Najbardziej to pobolewał brzuch w dniu, w którym miała być miesiaczka
    Też mam bole podbrzusza, właściwie od początku ciąży. Teraz trochę się uspokajają, ale nie mogę np siedzieć, bo wtedy są bardziej intensywne

atdc9vvjubcfojyx.png
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
  • Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2020, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Siedzenia w domu ciąg dalszy dobrze że mamy podwórko duże to można wyjść. Ja też jak długo siedzę to brzuch mnie boli..

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • baby Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie boli tylko tak klasycznie mi się "stawia". Czyli uczucie jakby twardnial na chwilę i potem puszczal. Skurcze? Tak szybko?

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • agusiagim1 Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2020, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez bolał brzuch, ale tak do 8 tyg. Teraz mnie boli jak mam zaparcia albo w druga stronę 😖 dziś ledwo dobiegłam do domu ze spaceru bo tak mi się chciało na toaletę. Brrr

Córeczka Maja wrzesień 2009❤️
    psu3slr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2020, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie już zdecydowanie mniej pobolewa..
    Baby, myślę, że za szybko na takie „stawianie się”.. w poprzedniej ciąży brałam magnez i nospe na takie skurcze.. ale miałam je w połowie ciąży.. warto to powiedzieć doktorkowi na wizycie 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2020, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia, mamy ten sam tydzień ciąży 😁 na kiedy masz termin?

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie brzuch nie boli, ale znów dzisiaj po tygodniu nieobecności wróciły mdłości, ja się chyba zastrzelę...

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Monia93 Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2020, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Mnie brzuch nie boli, ale znów dzisiaj po tygodniu nieobecności wróciły mdłości, ja się chyba zastrzelę...
    Przyłączam się 🤦‍♀️ Robiłam dzisiaj żel antybakteryjny z dodatkiem olejków no i nie potrafiłam go skończyć, tak mną szarpało. Na szczęście na pomoc ruszył mąż ♥️ Jego pomoc jest nieoceniona, czuję się jak księżniczka, ogarnia mnóstwo rzeczy i nie muszę się niczym stresować 😊

baby lubi tę wiadomość

• baby Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam dzień bez mdłości. I fajnie 😁

Ale pewnie wrócą niebawem

No nie wiem co z tym brzuchem. To nie jest ból. Właśnie raczej takie lekkie spinanie, i nacisk na pęcherz przy tym

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • agusiagim1 Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka31 wrote:
    Agusia, mamy ten sam tydzień ciąży 😁 na kiedy masz termin?
    Emka31 mam termin na 9 października😄ty też?

Córeczka Maja wrzesień 2009❤️
    psu3slr.png
‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ