Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
agusiagim1 wrote:No nie jest dobrze. Mam pytanie do Was dziewczyny które maja problemy z tarczyca. Właśnie odebrałam wyniki i nie jest dobrze. TSH chyba ok bo mam 1,235 a norma 0,34-2,500
FT 4 - 12,28. norma 7,50 - 21,10
Anty TG p/ciała antytyreoglobulinowe (018) mam. 17,44. norma 0-4,10 IU/ml
anty TPO p/ciała p. Peroksydazie mam. 70,16. norma 0-5,61 IU/ml
Co myślicie. ? Robiliście takie badania komuś wyszły takie cuda?
Zaraz zwariuje, jeszcze przez tego pieprzonego koronawirusa mam problemy z wizytą u specjalisty niech to szlag 😢
ale co ci tu nie pasuje? To są spisane normy dla ciężarnych? U mnie w labie jest od 12 ft4 w pierwszym trymestrze. A ja mam 10, więc wiesz
A przeciwciała to pewnie hashi. Miałaś hashi przed ciążą? Nic z tym nie zrobisz. patrz na ft4. -
Przyszły moje spodnie z h&m. I przedziwna sprawa, bo oba w tym samy rozmiarze, a jedne idealne, drugie ze 2 rozmiary za duże
muszę odesłać te jedne. Te pierwsze nie mają pasa tylko niski stan i ciekawa jestem czy zdadzą egzamin do końca ciąży...
Chcociaz na razie brzuch przestał rosnąć... -
Hej od jakiegoś czasu was poczytuje i postanowiłam dołączyć. Jestem w 3 ciąży termin wg miesiączki 6.10 ale moja ginekolog coś wspomniała że może być tydzień później ale jeszcze nie zmieniała terminu. Czy u was też są problemy z wizytami u specjalistów w mojej przychodni w tym tygodniu wizyty odwołane tylko telekonsultacje i ewentualnie jeśli lekarz to uzna za koniecznie to wizyta jest. Ja mam wizytę 27.03 i nie byli w stanie mi powiedzieć co będzie dalej. 1.04 mam USG prenatalne w innej przychodni i też jak na razie nic nie wiedzą czy się odbędzie.Laboratoria zamknięte czy u was też są takie problemy.
-
nick nieaktualnyBubu, ja dzisiaj od 7.dzwonilam i poszukiwałam punktu pobrań. Tylko Diagnostyka prywatnie działa, więc udałam się tam. W środę mam wizytę, ale już widziałam na fejsie u doktorka, że tylko wizyty pilne, reszta na kwiecień i tak czekam czy nie zadzwonią
Mega mnie to przybija, bo chciałabym wiedzieć, czy jest okej. Jakieś wizyty przez telefon w ciąży są raczej niemożliwe
Ale przezorny zawsze ubezpieczony i już zaklepałam sobie kolejną wizytę prywatną na czwartek w razie „w” 😁
-
nick nieaktualny
-
Freja000 wrote:ale co ci tu nie pasuje? To są spisane normy dla ciężarnych? U mnie w labie jest od 12 ft4 w pierwszym trymestrze. A ja mam 10, więc wiesz
A przeciwciała to pewnie hashi. Miałaś hashi przed ciążą? Nic z tym nie zrobisz. patrz na ft4.
Nie wiem sama co mi tu nie pasuje 🤪 zaczęłam czytać o tych wynikach i już powoli mi się rozjaśniło ze ten wynik 70,16 TPO to przez przewlekłą chorobę tarczycy czyli jak piszesz Freja - hashimoto. Od kilkunastu lat biore letrox i właściwie nie chodziłam do endokrynologa tylko internista mi wypisywał recepty, a w ostatnich latach nie miałam czasu przyglądać się tarczycy bo miałam problemy z nowotworem wykrytym przypadkiem przy zerwaniu więzadła i na tym się skupiłam, wiec nawet nie wiedziałam ze to się tak nazywa i w pierwszym momencie ogarnęło mnie przerażenie🤪
Ja tydzień temu przez PZU umawiałam się do endo dziś dzwonię ponaglić i pani mówi ze przyspieszy-ciekaweFreja000 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Emka31 wrote:Prenatalne mam 30.03 u specjalisty i kilka dni później u mojego gina. Jeśli zajdzie potrzeba, poszukam jeszcze jakiegoś gabinetu czynnego „w czasie tej wojny” nawet w Trójmieście, a mam tam 30 minut drogi
Polecam w Gdańsku szpital prywatny swissmed, zawsze jest tam ginekolog który ma dyżur na oddziale (wizyta 250zl)
Maja tam naprawdę dobrych specjalistów, nie z łapankiOstatnio jak byłam u swojego lekarza na wizycie i pytałam czy będzie przyjmował to odpowiedział ze tak bo „ciąża nie poczeka”
także polecam szczerze
Emka31 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAsia_ wrote:Polecam w Gdańsku szpital prywatny swissmed, zawsze jest tam ginekolog który ma dyżur na oddziale (wizyta 250zl)
Maja tam naprawdę dobrych specjalistów, nie z łapankiOstatnio jak byłam u swojego lekarza na wizycie i pytałam czy będzie przyjmował to odpowiedział ze tak bo „ciąża nie poczeka”
także polecam szczerze
-
nick nieaktualny
-
Emka31 wrote:Ale dobre wieści! Czyli jest nadzieja? Znam swissmed. Zaraz sobie tam zerknę. Możesz kogoś polecić?
Osobiście mogę polecić doktora Marka Korożana, super specjalista, pełno ma opinii w necie wiec można sobie poczytać dla potwierdzenia
PozdrawiamEmka31 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa tez mam nadzieję, ze nie odwołają mi wizyty w przyszły poniedziałek, bo mam prenatalne. W piątek planowałam zrobic badania, mocz, krew i Pappa, mam blisko siebie Diagnostykę, ale obawiam się, czy nie bedzie duzo ludzi, zwłaszcza, ze musze isc z synkiem
A czy Wy tez robiliście tak, ze test z krwi kilka dni wcześniej niz USG? To ma jakies znaczenie? -
nick nieaktualnySoldering94 wrote:Gratulacje! Widzisz, niepotrzebny tylko stres;)
Jaki masz termin z OM i USG?
Ostatnio doszły mi trochę inne stresy+ chyba hormony ciążowe swoje też robiły, ale już coraz bliżej II trymestru i poczują ruchy dziecka będzie trochę większy spokój.
Wg OM termin mi wypada na 06.10 ale z USG 02.10