X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusiagim1 wrote:
    No nie jest dobrze. Mam pytanie do Was dziewczyny które maja problemy z tarczyca. Właśnie odebrałam wyniki i nie jest dobrze. TSH chyba ok bo mam 1,235 a norma 0,34-2,500
    FT 4 - 12,28. norma 7,50 - 21,10

Anty TG p/ciała antytyreoglobulinowe (018) mam. 17,44. norma 0-4,10 IU/ml
    anty TPO p/ciała p. Peroksydazie mam. 70,16. norma 0-5,61 IU/ml
    Co myślicie. ? Robiliście takie badania komuś wyszły takie cuda?
    Zaraz zwariuje, jeszcze przez tego pieprzonego koronawirusa mam problemy z wizytą u specjalisty niech to szlag 😢

ale co ci tu nie pasuje? To są spisane normy dla ciężarnych? U mnie w labie jest od 12 ft4 w pierwszym trymestrze. A ja mam 10, więc wiesz ;)
    A przeciwciała to pewnie hashi. Miałaś hashi przed ciążą? Nic z tym nie zrobisz. patrz na ft4.

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły moje spodnie z h&m. I przedziwna sprawa, bo oba w tym samy rozmiarze, a jedne idealne, drugie ze 2 rozmiary za duże :/ muszę odesłać te jedne. Te pierwsze nie mają pasa tylko niski stan i ciekawa jestem czy zdadzą egzamin do końca ciąży...

Chcociaz na razie brzuch przestał rosnąć...

dqprp07wzt9w07bj.png
  • BuBu Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2020, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej od jakiegoś czasu was poczytuje i postanowiłam dołączyć. Jestem w 3 ciąży termin wg miesiączki 6.10 ale moja ginekolog coś wspomniała że może być tydzień później ale jeszcze nie zmieniała terminu. Czy u was też są problemy z wizytami u specjalistów w mojej przychodni w tym tygodniu wizyty odwołane tylko telekonsultacje i ewentualnie jeśli lekarz to uzna za koniecznie to wizyta jest. Ja mam wizytę 27.03 i nie byli w stanie mi powiedzieć co będzie dalej. 1.04 mam USG prenatalne w innej przychodni i też jak na razie nic nie wiedzą czy się odbędzie.Laboratoria zamknięte czy u was też są takie problemy.

3jgx3e3kxkbj0z7a.png
    wnidio4px2a5kwgs.png
    bl9cuay3m1ytu56k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2020, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu, ja dzisiaj od 7.dzwonilam i poszukiwałam punktu pobrań. Tylko Diagnostyka prywatnie działa, więc udałam się tam. W środę mam wizytę, ale już widziałam na fejsie u doktorka, że tylko wizyty pilne, reszta na kwiecień i tak czekam czy nie zadzwonią :( Mega mnie to przybija, bo chciałabym wiedzieć, czy jest okej. Jakieś wizyty przez telefon w ciąży są raczej niemożliwe :/
    Ale przezorny zawsze ubezpieczony i już zaklepałam sobie kolejną wizytę prywatną na czwartek w razie „w” 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2020, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prenatalne mam 30.03 u specjalisty i kilka dni później u mojego gina. Jeśli zajdzie potrzeba, poszukam jeszcze jakiegoś gabinetu czynnego „w czasie tej wojny” nawet w Trójmieście, a mam tam 30 minut drogi :)

• BuBu Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2020, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w Trójmieście chodzę ale nie wiem czy teraz w tak krótkim czasie jeszcze kogoś znajdę kto mnie przyjmie.

3jgx3e3kxkbj0z7a.png
    wnidio4px2a5kwgs.png
    bl9cuay3m1ytu56k.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ale tu duzo dziewczyn czekajacych na 3cie dziecko 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2020, 19:13

Emka31, Freja000 lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • agusiagim1 Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    ale co ci tu nie pasuje? To są spisane normy dla ciężarnych? U mnie w labie jest od 12 ft4 w pierwszym trymestrze. A ja mam 10, więc wiesz ;)
    A przeciwciała to pewnie hashi. Miałaś hashi przed ciążą? Nic z tym nie zrobisz. patrz na ft4.

Nie wiem sama co mi tu nie pasuje 🤪 zaczęłam czytać o tych wynikach i już powoli mi się rozjaśniło ze ten wynik 70,16 TPO to przez przewlekłą chorobę tarczycy czyli jak piszesz Freja - hashimoto. Od kilkunastu lat biore letrox i właściwie nie chodziłam do endokrynologa tylko internista mi wypisywał recepty, a w ostatnich latach nie miałam czasu przyglądać się tarczycy bo miałam problemy z nowotworem wykrytym przypadkiem przy zerwaniu więzadła i na tym się skupiłam, wiec nawet nie wiedziałam ze to się tak nazywa i w pierwszym momencie ogarnęło mnie przerażenie🤪
    Ja tydzień temu przez PZU umawiałam się do endo dziś dzwonię ponaglić i pani mówi ze przyspieszy-ciekawe

Freja000 lubi tę wiadomość

Córeczka Maja wrzesień 2009❤️
    psu3slr.png
  • BuBu Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2020, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie ogarniam ile tu nas jest.

3jgx3e3kxkbj0z7a.png
    wnidio4px2a5kwgs.png
    bl9cuay3m1ytu56k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2020, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu wrote:
    Ja też w Trójmieście chodzę ale nie wiem czy teraz w tak krótkim czasie jeszcze kogoś znajdę kto mnie przyjmie.
    Zerknij na lekarzebezkolejki.pl :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie i odetchnęłam dziś z ulgą! 🙂 moja kluseczka rośnie, serduszko ładnie bije i ma już 47mm.

Maybelle, Evoleth, Emka31, Natalii, BuBu, baby, Freja000 lubią tę wiadomość

• Asia_ Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka31 wrote:
    Prenatalne mam 30.03 u specjalisty i kilka dni później u mojego gina. Jeśli zajdzie potrzeba, poszukam jeszcze jakiegoś gabinetu czynnego „w czasie tej wojny” nawet w Trójmieście, a mam tam 30 minut drogi :)

Polecam w Gdańsku szpital prywatny swissmed, zawsze jest tam ginekolog który ma dyżur na oddziale (wizyta 250zl)
    Maja tam naprawdę dobrych specjalistów, nie z łapanki :) Ostatnio jak byłam u swojego lekarza na wizycie i pytałam czy będzie przyjmował to odpowiedział ze tak bo „ciąża nie poczeka” :) także polecam szczerze :)

Emka31 lubi tę wiadomość

• BuBu Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2020, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam USG prenatalne w Starmedzie też prywatnie już kolejna ciąża kiedy robię tam badania i byłam zawsze zadowolona więc liczę na to że się nie zawiodę.

3jgx3e3kxkbj0z7a.png
    wnidio4px2a5kwgs.png
    bl9cuay3m1ytu56k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_ wrote:
    Polecam w Gdańsku szpital prywatny swissmed, zawsze jest tam ginekolog który ma dyżur na oddziale (wizyta 250zl)
    Maja tam naprawdę dobrych specjalistów, nie z łapanki :) Ostatnio jak byłam u swojego lekarza na wizycie i pytałam czy będzie przyjmował to odpowiedział ze tak bo „ciąża nie poczeka” :) także polecam szczerze :)
    Ale dobre wieści! Czyli jest nadzieja? Znam swissmed. Zaraz sobie tam zerknę. Możesz kogoś polecić?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2020, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu wrote:
    Ja mam USG prenatalne w Starmedzie też prywatnie już kolejna ciąża kiedy robię tam badania i byłam zawsze zadowolona więc liczę na to że się nie zawiodę.
    Też chodzę do Starmedu 😉 póki co..

• Soldering94 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    Jestem po wizycie i odetchnęłam dziś z ulgą! 🙂 moja kluseczka rośnie, serduszko ładnie bije i ma już 47mm.
    Gratulacje! Widzisz, niepotrzebny tylko stres;)
    Jaki masz termin z OM i USG?

66f2b88525.png
  • Asia_ Koleżanka

Wysłany: 17 marca 2020, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka31 wrote:
    Ale dobre wieści! Czyli jest nadzieja? Znam swissmed. Zaraz sobie tam zerknę. Możesz kogoś polecić?

Osobiście mogę polecić doktora Marka Korożana, super specjalista, pełno ma opinii w necie wiec można sobie poczytać dla potwierdzenia ;)

Pozdrawiam :)

Emka31 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2020, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam nadzieję, ze nie odwołają mi wizyty w przyszły poniedziałek, bo mam prenatalne. W piątek planowałam zrobic badania, mocz, krew i Pappa, mam blisko siebie Diagnostykę, ale obawiam się, czy nie bedzie duzo ludzi, zwłaszcza, ze musze isc z synkiem :/

A czy Wy tez robiliście tak, ze test z krwi kilka dni wcześniej niz USG? To ma jakies znaczenie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2020, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldering94 wrote:
    Gratulacje! Widzisz, niepotrzebny tylko stres;)
    Jaki masz termin z OM i USG?

Ostatnio doszły mi trochę inne stresy+ chyba hormony ciążowe swoje też robiły, ale już coraz bliżej II trymestru i poczują ruchy dziecka będzie trochę większy spokój.

Wg OM termin mi wypada na 06.10 ale z USG 02.10

• ma.rysia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie bardzo podobnie,bo z OM wychodzi 08.10 a z usg 03.10.w sobotę dziecię miało 4 cm ❤️

Bluberry lubi tę wiadomość

‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ