Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySoldering z własnego doświadczenia mogę powiedzieć że nie warto wydawać kasy na specjalistyczne kremy przeciw rozstępom. Używałam takich w ciąży a i tak rozstępy mi wyszły. Potem używałam bio oil oliwka pomogła w wybieleniu pozostałości. W nastepnej ciąży i obecnej stosuje zwykły balsam z ziajki.
_Jagoda_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wszystko okej, tylko zastanowiła mnie jedna rzecz. Byłam na dwóch wizytach u innego lekarza i on kazał mi przyjmować duphaston 2x2 tabletki. Dzisiaj pani doktor u której zdecydowałam się prowadzić ciążę kazała mi odstawić duphaston bo ostatni wynik progesteronu miałam 19.5 a normą dla pierwszego trymestru jest od 11, i teraz nie wiem kto ma rację? Co byście zrobiły? Odstawiłybyście tabletki?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2020, 13:58
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
edytkaa93 wrote:Wszystko okej, tylko zastanowiła mnie jedna rzecz. Byłam na dwóch wizytach u innego lekarza i on kazał mi przyjmować duphaston 2x2 tabletki. Dzisiaj pani doktor u której zdecydowałam się prowadzić ciążę kazała mi odstawić duphaston bo ostatni wynik progesteronu miałam 19.5 a normą dla pierwszego trymestru jest od 11, i teraz nie wiem kto ma rację? Co byście zrobiły? Odstawiłybyście tabletki?
Z 2x2 kolejny dzień 2x1 a potem jedna tabletka, kilka dni i akurat byl u mnie koniec opakowaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2020, 14:13
Córeczka 10.2018
...? 10.2020
-
nick nieaktualnyedytkaa93 wrote:Wszystko okej, tylko zastanowiła mnie jedna rzecz. Byłam na dwóch wizytach u innego lekarza i on kazał mi przyjmować duphaston 2x2 tabletki. Dzisiaj pani doktor u której zdecydowałam się prowadzić ciążę kazała mi odstawić duphaston bo ostatni wynik progesteronu miałam 19.5 a normą dla pierwszego trymestru jest od 11, i teraz nie wiem kto ma rację? Co byście zrobiły? Odstawiłybyście tabletki?
-
edytkaa93 wrote:Wszystko okej, tylko zastanowiła mnie jedna rzecz. Byłam na dwóch wizytach u innego lekarza i on kazał mi przyjmować duphaston 2x2 tabletki. Dzisiaj pani doktor u której zdecydowałam się prowadzić ciążę kazała mi odstawić duphaston bo ostatni wynik progesteronu miałam 19.5 a normą dla pierwszego trymestru jest od 11, i teraz nie wiem kto ma rację? Co byście zrobiły? Odstawiłybyście tabletki?
Ja mam progesteron 75 i biore duphaston i luteine..
Jutro się dowiem czy dalej brać.
Trzeba słuchać lekarza, każdy przypadek jest inny.
Napewno te leki nie zaszkodzą, mogą tylko pomóc 🙂🙂
Lepiej miej pod kontrolą proga i sprawdzaj co jakiś czas czy nie spada 😉👍 -
nick nieaktualnyUdało się i miałam wizytę
wszystko gra, 3,5 cm człowieka
Lekarz, który mnie przyjął od razu kazał mi się przepisać do przychodni przyszpitalnej, bo tam wizyty dla ciężarnych będą musiały się odbyć i laboratorium tez tam musi działać. W tej sytuacji NFZ mam z przymusu nie wyboru, ale lekarz ten sam, tylko sprzęt słabszy. Trudno, najważniejsze, żeby mnie w 12 tygodniu zbadali
Ulga, ogromna... !! ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2020, 14:51
Natalii, Maybelle, Bluberry, baby, Paulinqa lubią tę wiadomość
-
Kejti94 wrote:Hej, ja dziś po kolejnej wizycie. Maluszek ma już. 5,32cm 😍😍 to 12 tydzień według crl, a według om 11 i 5 dzień
Termin zmienił się na 2.10
Super, ja póki co 03.10 z ostatniego usg. Zobaczymy co po I prenatalnym wyjdzie,ktore mam we wtorek 😊 Czyli mogę się domyślać ze u mnie w brzuchu też już około 5cm szczęścia powinno być, a w sobotę było 4cm.Maybelle lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny! Ja byłam dziś na wizycie. Moje dziecię ma 2,28 cm. Serduszko bije, 180.
Kiedy widać było u was raczki i nóżki dzidzi?
8 kwietnia mam prenatalne, a wizytę u swojego gin dopiero za miesiąc bo w tym czasie najlepiej ograniczać wizyty.
Ja jestem na L4 dwa tygodnie a potem zobaczymy. Oby ten wirus szybko się wyciszył... przeraża mnie to bardzo i boje się ze to się rozprzestrzeni za bardzo.
Gratuluje wszystkim wizytującym dobrych wiadomości !Maybelle, Bluberry, Jola17a, Natalii lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Soldering94 wrote:Czym smarujecie się, żeby zapobiec rozstępom? Dziewczyny, które mają już doświadczenie z poprzednich ciąż poradzicie jakiś dobry kosmetyk, olej lub masełko?Mama dwóch chłopców;)
cukrzyca typ 1, niedoczynnośc, hashimoto, pcos, wrogi śluz 3 x inseminacje a udało się naturalnie w najmniej oczekiwanym momencie!!! -
Soldering94 wrote:Czym smarujecie się, żeby zapobiec rozstępom? Dziewczyny, które mają już doświadczenie z poprzednich ciąż poradzicie jakiś dobry kosmetyk, olej lub masełko?
jak masz mieć to i tak będziesz miała.
Smarowałam się i smaruję czystymi olejami, ale dlatego, ze po pierwsze mnie skóra swędzi, a po drugie mam blizny i je muszę masować.
Olej migdałowy jest super. Teraz mam ten:
https://www.iossi.eu/kategoria/ciaza/olej-migdalowy-i-lipidy-owsiane-delikatny-olejek-do-masazu-w-ciazy
następny czeka w kolejce już innej firmy.
Od paru ładnych dni już nie plamię. Napięcie się utrzymuje. Przez to miałam w nocy dwa orgazmyheheheh
Przyszły te spodnie z h&m co były za duże. Dwa rozmiary wzięłam. Jedne uciskają mnie pod brzuchem a w brzuchu idealne. Drugie pod brzuchem idealne, ale pas lataale wezmę te większe...
-
dzięki dziewczyny U mojej dzidzi nie widać jeszcze raczek i nóżek, ale miałam usg przez brzuch. Za 3 tyg prenatalne mam nadzieje ze już wtedy wszystko będzie widoczne.
Długość Crl wyglada na 5 dni młodsza ciąże niż OM. Cieszę się ze ta różnica zanika, wcześniej było tydzień.
Martwi mnie ten koronawirus.. ach życie jest takie nieprzewidywalne. Jestem na własnej działalności wiec jeśli nie pracuje to nie zarabiam, a zasiłki same wiecie jakie są... a jeśli to potrwa z trzy miesiące to będzie bardzo ciężko.. a jak u was? Martwicie się sytuacja finansowa, czy raczej spokój?
Wiadomo, na chleb mamy, oszczędności tez, ale chcieliśmy ruszać z budowa domu a teraz taki niepewny czas. Niewiadomo co robić.