X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czym smarujecie się, żeby zapobiec rozstępom? Dziewczyny, które mają już doświadczenie z poprzednich ciąż poradzicie jakiś dobry kosmetyk, olej lub masełko?

66f2b88525.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2020, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldering z własnego doświadczenia mogę powiedzieć że nie warto wydawać kasy na specjalistyczne kremy przeciw rozstępom. Używałam takich w ciąży a i tak rozstępy mi wyszły. Potem używałam bio oil oliwka pomogła w wybieleniu pozostałości. W nastepnej ciąży i obecnej stosuje zwykły balsam z ziajki.

_Jagoda_ lubi tę wiadomość

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie mi wpisać w liście termin na 26.10 :)

Bluberry, Maybelle lubią tę wiadomość

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • BuBu Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2020, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam zadowolona z palmersa kosmetyków ale używam też oliwkę babydream

3jgx3e3kxkbj0z7a.png
    wnidio4px2a5kwgs.png
    bl9cuay3m1ytu56k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Możecie mi wpisać w liście termin na 26.10 :)

Jak wizyta? 🙂

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko okej, tylko zastanowiła mnie jedna rzecz. Byłam na dwóch wizytach u innego lekarza i on kazał mi przyjmować duphaston 2x2 tabletki. Dzisiaj pani doktor u której zdecydowałam się prowadzić ciążę kazała mi odstawić duphaston bo ostatni wynik progesteronu miałam 19.5 a normą dla pierwszego trymestru jest od 11, i teraz nie wiem kto ma rację? Co byście zrobiły? Odstawiłybyście tabletki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2020, 13:58

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:09

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Gochna Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2020, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Wszystko okej, tylko zastanowiła mnie jedna rzecz. Byłam na dwóch wizytach u innego lekarza i on kazał mi przyjmować duphaston 2x2 tabletki. Dzisiaj pani doktor u której zdecydowałam się prowadzić ciążę kazała mi odstawić duphaston bo ostatni wynik progesteronu miałam 19.5 a normą dla pierwszego trymestru jest od 11, i teraz nie wiem kto ma rację? Co byście zrobiły? Odstawiłybyście tabletki?
    Miałam tak w pierwszej ciąży, ale nie odstawilam z dnia na dzień tylko zmniejszyłam, żeby nie było szoku.
    Z 2x2 kolejny dzień 2x1 a potem jedna tabletka, kilka dni i akurat byl u mnie koniec opakowania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2020, 14:13

Córeczka 10.2018
    ...? 10.2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2020, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Ja również w poprzedniej ciąży brałam Duphaston i mój lekarz odstawiał mi go stopniowo od 12tc do 16tc, żeby nie było szoku i by dać się łożysku wykształcić, dlatego byłabym ostrożna. Chociaż Duphaston to syntetyk i z doświadczenia wiem, że dla zdrowia korzystniej jest brać Luteinę.

• White Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:

Ja mam progesteron 75 i biore duphaston i luteine..
    Jutro się dowiem czy dalej brać.
    Trzeba słuchać lekarza, każdy przypadek jest inny.
    Napewno te leki nie zaszkodzą, mogą tylko pomóc 🙂🙂
    Lepiej miej pod kontrolą proga i sprawdzaj co jakiś czas czy nie spada 😉👍

43ktwn150j520yak.png
    32 l.,
    4 lata starań,
    11.2019 - IUI ☹,
    12.2019 - IUI ☹,
    niepłodność idiopatyczna ??,
    01.2020 - cud 🤰🥰
    02.2020 - jest ❤
  • Kejti94 Znajoma

Wysłany: 18 marca 2020, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja dziś po kolejnej wizycie. Maluszek ma już. 5,32cm 😍😍 to 12 tydzień według crl, a według om 11 i 5 dzień :)

Termin zmienił się na 2.10

Paulinqa, Natalii, Maybelle, Bluberry, Jola17a lubią tę wiadomość

thgf90bvuiqcznz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2020, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się i miałam wizytę :) wszystko gra, 3,5 cm człowieka :) Lekarz, który mnie przyjął od razu kazał mi się przepisać do przychodni przyszpitalnej, bo tam wizyty dla ciężarnych będą musiały się odbyć i laboratorium tez tam musi działać. W tej sytuacji NFZ mam z przymusu nie wyboru, ale lekarz ten sam, tylko sprzęt słabszy. Trudno, najważniejsze, żeby mnie w 12 tygodniu zbadali :)
    Ulga, ogromna... !! ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2020, 14:51

Natalii, Maybelle, Bluberry, baby, Paulinqa lubią tę wiadomość

• ma.rysia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti94 wrote:
    Hej, ja dziś po kolejnej wizycie. Maluszek ma już. 5,32cm 😍😍 to 12 tydzień według crl, a według om 11 i 5 dzień :)

Termin zmienił się na 2.10

Super, ja póki co 03.10 z ostatniego usg. Zobaczymy co po I prenatalnym wyjdzie,ktore mam we wtorek 😊 Czyli mogę się domyślać ze u mnie w brzuchu też już około 5cm szczęścia powinno być, a w sobotę było 4cm.

Maybelle lubi tę wiadomość

• bebetka.b Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Ja byłam dziś na wizycie. Moje dziecię ma 2,28 cm. Serduszko bije, 180.
    Kiedy widać było u was raczki i nóżki dzidzi?
    8 kwietnia mam prenatalne, a wizytę u swojego gin dopiero za miesiąc bo w tym czasie najlepiej ograniczać wizyty.

Ja jestem na L4 dwa tygodnie a potem zobaczymy. Oby ten wirus szybko się wyciszył... przeraża mnie to bardzo i boje się ze to się rozprzestrzeni za bardzo.
    Gratuluje wszystkim wizytującym dobrych wiadomości !

Maybelle, Bluberry, Jola17a, Natalii lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2020, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebetka ja z poniedziałkowej wizyty mam zdjęcia USG i na nich widać człowieczka rączki nóżki i okrągły brzuszek 🙂

Maybelle, bebetka.b lubią tę wiadomość

• Sylwia91.08 Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2020, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldering94 wrote:
    Czym smarujecie się, żeby zapobiec rozstępom? Dziewczyny, które mają już doświadczenie z poprzednich ciąż poradzicie jakiś dobry kosmetyk, olej lub masełko?
    Smarowalam a i tak mam pełno rozstępow. To kwestia genów i żaden krem nie pomoże

Mama dwóch chłopców;)
    cukrzyca typ 1, niedoczynnośc, hashimoto, pcos, wrogi śluz 3 x inseminacje a udało się naturalnie w najmniej oczekiwanym momencie!!!
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldering94 wrote:

jak masz mieć to i tak będziesz miała.
    Smarowałam się i smaruję czystymi olejami, ale dlatego, ze po pierwsze mnie skóra swędzi, a po drugie mam blizny i je muszę masować.
    Olej migdałowy jest super. Teraz mam ten:
    https://www.iossi.eu/kategoria/ciaza/olej-migdalowy-i-lipidy-owsiane-delikatny-olejek-do-masazu-w-ciazy
    następny czeka w kolejce już innej firmy.

Od paru ładnych dni już nie plamię. Napięcie się utrzymuje. Przez to miałam w nocy dwa orgazmy ;) heheheh

Przyszły te spodnie z h&m co były za duże. Dwa rozmiary wzięłam. Jedne uciskają mnie pod brzuchem a w brzuchu idealne. Drugie pod brzuchem idealne, ale pas lata :/ ale wezmę te większe...

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    Bebetka ja z poniedziałkowej wizyty mam zdjęcia USG i na nich widać człowieczka rączki nóżki i okrągły brzuszek 🙂

moje w 10 tc wyglądało jak stonka ;)

bebetka.b, Emka31, Bluberry lubią tę wiadomość

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2020, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w 9 już było widać bo mi pokazywał lekarz;)

bebetka.b lubi tę wiadomość

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • bebetka.b Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) dzięki dziewczyny U mojej dzidzi nie widać jeszcze raczek i nóżek, ale miałam usg przez brzuch. Za 3 tyg prenatalne mam nadzieje ze już wtedy wszystko będzie widoczne.
    Długość Crl wyglada na 5 dni młodsza ciąże niż OM. Cieszę się ze ta różnica zanika, wcześniej było tydzień.

Martwi mnie ten koronawirus.. ach życie jest takie nieprzewidywalne. Jestem na własnej działalności wiec jeśli nie pracuje to nie zarabiam, a zasiłki same wiecie jakie są... a jeśli to potrwa z trzy miesiące to będzie bardzo ciężko.. a jak u was? Martwicie się sytuacja finansowa, czy raczej spokój?
    Wiadomo, na chleb mamy, oszczędności tez, ale chcieliśmy ruszać z budowa domu a teraz taki niepewny czas. Niewiadomo co robić.

‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ