Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez lepiej. Wymioty tylko rano, potem czasem takie uczucie przepełnienia mam a wcale dużo nie jem. Piersi bolą nawet jak smaruje kremem to bardzo delikatnie trzeba się z nimi obchodzić i napęczniały bardzo, niedługo z D przerzucę się na E 🤪. Ja tez płacze czasem sama nie wiem po co.
-
Ja też tak płacze! Coś sobie tam pomyśle i już mi się chce płakać haha:p
Mi nadal niedobrze, nie jest tak źle jak było to na pewno, ale nie mogę nic zjeść, nawet chleb jak zjem wieczorem to go czuję potem całą noc na żołądku.
Zmęczona jestem praktycznie cały czas. Na dworze jak jestem z małą to chodzę z krzesłem za nią i przysiadam co chwila: pbebetka.b lubi tę wiadomość
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Hej wszystkim! Rzadko mogę dorwać się do telefonu z moją trzylatką w domu😉
Ja też mam prenatalne w poniedziałek w poradni Szpitala Wojewódzkiego i nie jestem pewna, czy się odbędą. Dziś próbowałam się tam dodzwonić ale nikt nie dbiera. Liczę na to, że jeśli sami nie dzwonią, to wszystko zgodnie z planem.
U mnie samopoczucie bez większych zmian. Poranne wymioty, potem zajadanie mdłości i wieczorne zmęczenie. Brzuch mi rośnie, więc wyjęłam spodnie ciążowe ale w domu pomykam w legginsach.
Tęsknię za wiosną i normalnością...
Ale jest, jak jest. Ta ciąża i obecna sytuacja to dla mnie wielkie lekcje cierpliwości. Czekam teraz najbardziej na prenatalne. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok, powiemy o ciąży rodzinie i wszystkich ucieszymy 😊bebetka.b lubi tę wiadomość
Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Natalii wrote:Ja tez mama własną działalność i poki co średnio jest mozliwosc zarobienia. Rozważam pójście na L4, orientujecie się, jak to wygląda finansowo, tzn. Ile płaci nam zus a l4, a ile na macierzyńskim? Bo teraz każdy przedsiębiorca dostaje tyle samo, czy moja księgowa coś pokrętła?
Zasiłek dla wszystkich na działalności jest taki sam bo płacimy takie same zusy(chyba ze ktoś płaci większe dobrowolnie ale wątpię). Jeśli się nie zawiesza działalności to trzeba nawet na l4 i na macierzyński płacić zusy zdrowotne ok 300 zł. Ja w poprzedniej ciąży nie zawieszałam, ale pracowałam . A teraz na prace się nie zanosi...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2020, 17:54
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Natalii wrote:Bebetka dziękuję za info. A wiesz, ile netto wychodzi tego zasiłku?
Wiec najgorzej nie jest, przeżyć się da...dodatkowo na działalności jak pobierasz zasiłek macierzyński możesz pracować/ wystawiać faktury a i tak dostajesz zasiłek i to jest legalne. Gorzej jest na L4 bo wiadomo ze pracować się nie da.
Natalii lubi tę wiadomość
-
Ja mam prenatalne w 13+1 ale podobno moja dzidzia jest tydzień młodsza wg USG tak czy inaczej lekarz zawsze mi mówił przy poprzednich ciążach że jemu lepiej jest wykonać badanie i obliczać te parametry w okolicach 13 tygodnia niż 11 bo dziecko jest większe i jego zdaniem to jest dokładniejsze więc tak się umawiamy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2020, 18:25
-
Też się czuję właściwie dobrze. Poza tym napiętym brzuchem
wczoraj nagle mnie dopadły mdłości po kolacji, ale zwykle już ich nie ma.
Męczę się łatwiej, wiadomo. Dziecko się pyta co tak dyszę wchodząc po schodachu mnie poza mężem nikt nie wie. Jedyna zaleta wirusa, mogę ukrywać ciążę do oporu, bo świąt przecież też nie będzie...
-
KotkaPsotka3 wrote:No nie wiem czy to kwestia genow. Moja mama nie miala, moja siostra nie miala a ja mam mega wielkie.
Już ci pisałamTo kwestia Twoich genów
nie masz genów swojej mamy w 100%.
To tak jak z robieniem rulonika z językato genetyczne. Ja nie umiem, a dzieci i mąż umieją.
-
Znowu zaczęłam plamić 😔 od 3tygodni spokój a tu takie zaskoczenie. Dzwoniłam do ginekologa kazał od nowa brać duphostan 3*1 tabletka. W razie krwawienia do szpitala. Dziewczyny uspokoić się nie mogę. Nie wiem czy to od stresu mam to plamienie czy od kaszlu bo od paru dni mnie męczy kaszel. Mam nadzieję, że będzie wszystko ok.