Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej hej, ja również poproszę o dopisanie do listy
dziś kończę ósmy tydzień ciąży 😁 termin porodu mam na 1.11, ale chcialabym zostac tu z Wami na pazdziernikowym watku. Moja mama miala ze mna i z siostra terminy na 4.11 i 6.11 a obie jestesmy z pazdziernika 😉
Z objawow to przede wszystkim okropnie mecza mnie mdlosci, czekam aż miną...Emka31, baby, Bluberry lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
BuBu wrote:Mój brzuszek też już nieźle urósł kupiłam spodnie ciążowe z Lidla i są idealne wiadomo zapas na brzuszek jest ale brzuch jest już na tyle duży że nie da się tego ukryć. A ból bioder też mnie zastanawia miałam w poprzedniej ciąży ale pod koniec a teraz mnie od początku męczy.
-
Cześć, ja również chciałabym się dołączyć 😊 termin na 15 października
też czasami męczą mnie mdłości, ale najbardziej jednak nadwrażliwość na zapachy.. dla mnie to koszmar 🙈
Mam pytanie Dziewczyny, czy Wy wszystkie robicie test PAPPA? czy tylko usg?
Pozdrawiam cieplutko 😊Freja000 lubi tę wiadomość
-
Atka wrote:Cześć, ja również chciałabym się dołączyć 😊 termin na 15 października
też czasami męczą mnie mdłości, ale najbardziej jednak nadwrażliwość na zapachy.. dla mnie to koszmar 🙈
Mam pytanie Dziewczyny, czy Wy wszystkie robicie test PAPPA? czy tylko usg?
Pozdrawiam cieplutko 😊
Ja nie robię testu pappa -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny. Dziś zaczęłam równo 9tydzien ciąży, i martwi mnie jedna rzecz. Wczoraj po dość długim spacerze miałam lekko podbarwiony śluz na brązowo, dziś już nie mam. Ale za to obudziłam się z brakiem mdłości co mnie zaniepokoiło. Czy któraś tak miała, że mdłości jej zniknęły. Nie ukrywam panikuje bo to moja 2 ciąża, pierwszą poroniłam w 8tyg. Dodam że w poniedziałek miałam usg i wszystko było ok, był zarodek 1cm i serducho biło 143/mim, przyjmuje luteinę dopochwowo 2x1. Przekopałam cały internet i nie wiem co o tym myśleć
-
Nikaa92 wrote:Cześć dziewczyny. Dziś zaczęłam równo 9tydzien ciąży, i martwi mnie jedna rzecz. Wczoraj po dość długim spacerze miałam lekko podbarwiony śluz na brązowo, dziś już nie mam. Ale za to obudziłam się z brakiem mdłości co mnie zaniepokoiło. Czy któraś tak miała, że mdłości jej zniknęły. Nie ukrywam panikuje bo to moja 2 ciąża, pierwszą poroniłam w 8tyg. Dodam że w poniedziałek miałam usg i wszystko było ok, był zarodek 1cm i serducho biło 143/mim, przyjmuje luteinę dopochwowo 2x1. Przekopałam cały internet i nie wiem co o tym myśleć
W którym dniu miałaś usg? Generalnie gubię się w tych zaczęłam tydzień X, bo jak byłaś na usg w dniu 8t0d to zarodek trochę mały na ten dzień, jeśli 7t0d to Ok. Poza tym 8 tydzień to często czas spodziewanej miesiączki, która by normalnie wystąpiła i plamienia w tym terminie często się zdarzają plamienia, tez miałam. Lekarz kazał zwiększyć luteinę. -
Nikaa92 wrote:Cześć dziewczyny. Dziś zaczęłam równo 9tydzien ciąży, i martwi mnie jedna rzecz. Wczoraj po dość długim spacerze miałam lekko podbarwiony śluz na brązowo, dziś już nie mam. Ale za to obudziłam się z brakiem mdłości co mnie zaniepokoiło. Czy któraś tak miała, że mdłości jej zniknęły. Nie ukrywam panikuje bo to moja 2 ciąża, pierwszą poroniłam w 8tyg. Dodam że w poniedziałek miałam usg i wszystko było ok, był zarodek 1cm i serducho biło 143/mim, przyjmuje luteinę dopochwowo 2x1. Przekopałam cały internet i nie wiem co o tym myśleć
czesc, nie udzielam się na forum, ale regularnie podczytuję (moj termin to 27 pazdziernika). Piszę aby uspokoić, tydzień temu rano wstalam i nie czułam zadnych objawów. Mdłości nie było, piersi przestały być tkliwe, dodatkowo w tym samym tygodniu przeziębiłam się.(8 tc) Podobnie jak Ty przekopałam pół Internetu, byłam juz przygotowana na najgorsze. Tego samego dnia poszłam do lekarza i okazało się, ze jest wszystko ok. Więc weź wdech i wydech i zapomnij o strasznych wpisach w Internecie, a jesli to nie wystarczy, idz do lekarza.
Będzie dobrze -
Paulinka, Kejti - powodzenia kciuki! Dajcie znać! Dziewczyny tak się zastanawiam bo tętno mojego bobo było 180? To nie za dużo? Ile było u was? Nika czytam ze miałaś niższe tętno. Odpocznij sobie może skróć spacery żeby nie forsować organizmu będzie dobrze!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2020, 09:50
-
bebetka.b wrote:Paulinka, Kejti - powodzenia kciuki! Dajcie znać! Dziewczyny tak się zastanawiam bo tętno mojego bobo było 180? To nie za dużo? Ile było u was? Nika czytam ze miałaś niższe tętno. Odpocznij sobie może skróć spacery żeby nie forsować organizmu będzie dobrze!
następnie powoli spada, będzie dobrze. Jaka wielkość miałaś na USG?