X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, ja również poproszę o dopisanie do listy :) dziś kończę ósmy tydzień ciąży 😁 termin porodu mam na 1.11, ale chcialabym zostac tu z Wami na pazdziernikowym watku. Moja mama miala ze mna i z siostra terminy na 4.11 i 6.11 a obie jestesmy z pazdziernika 😉

Z objawow to przede wszystkim okropnie mecza mnie mdlosci, czekam aż miną...

Emka31, baby, Bluberry lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • agusiagim1 Koleżanka

Wysłany: 21 marca 2020, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu wrote:
    Mój brzuszek też już nieźle urósł kupiłam spodnie ciążowe z Lidla i są idealne wiadomo zapas na brzuszek jest ale brzuch jest już na tyle duży że nie da się tego ukryć. A ból bioder też mnie zastanawia miałam w poprzedniej ciąży ale pod koniec a teraz mnie od początku męczy.
    A kupowałas on-line czy były ostatnio w sklepie stacjonarnym?

Córeczka Maja wrzesień 2009❤️
    psu3slr.png
  • Atka Debiutantka

Wysłany: 21 marca 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja również chciałabym się dołączyć 😊 termin na 15 października :) też czasami męczą mnie mdłości, ale najbardziej jednak nadwrażliwość na zapachy.. dla mnie to koszmar 🙈 :P
    Mam pytanie Dziewczyny, czy Wy wszystkie robicie test PAPPA? czy tylko usg?

Pozdrawiam cieplutko 😊

Freja000 lubi tę wiadomość

• Asia_ Koleżanka

Wysłany: 21 marca 2020, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atka wrote:
    Cześć, ja również chciałabym się dołączyć 😊 termin na 15 października :) też czasami męczą mnie mdłości, ale najbardziej jednak nadwrażliwość na zapachy.. dla mnie to koszmar 🙈 :P
    Mam pytanie Dziewczyny, czy Wy wszystkie robicie test PAPPA? czy tylko usg?

Pozdrawiam cieplutko 😊

Ja nie robię testu pappa :)

• Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeśli usg wyjdzie ok to pappa nie robię.

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • Lajla Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie robię pappa

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2020, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuch też już niczego sobie 😉 odkopałam stare zdjęcie zrobione będąc z synem w 10-11tc i różnica między tamtym brzuszkiem a teraz jest sporo widoczna.

Atka ja też nie robię PAPPA.

Soldering94, Jola17a lubią tę wiadomość

• BuBu Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2020, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupowałam przez internet bo w stacjonarnym sklepie nie widziałam. Ja też mogę. Prosić o dopisanie do listy na 6.10.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2020, 07:44

3jgx3e3kxkbj0z7a.png
    wnidio4px2a5kwgs.png
    bl9cuay3m1ytu56k.png
  • agusiagim1 Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2020, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu a jak trafiłaś z rozmiarem? Brałaś o 1 większy niż masz czy jak

psu3slr.png
  • BuBu Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam 38 tak jak zawsze a one są z takim wszytym materiałem z przodu na brzuch nie wiem jak to nazwa i są idealne mam jeszcze zapas na brzuszek nogawki zwężane takie jeansy

3jgx3e3kxkbj0z7a.png
    wnidio4px2a5kwgs.png
    bl9cuay3m1ytu56k.png
  • agusiagim1 Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2020, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tez spróbuje wziąć 38, myślałam tez o tych ogrodniczkach też wyglądają na wygodne. Ma ktoś?

psu3slr.png
  • Nikaa92 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Dziś zaczęłam równo 9tydzien ciąży, i martwi mnie jedna rzecz. Wczoraj po dość długim spacerze miałam lekko podbarwiony śluz na brązowo, dziś już nie mam. Ale za to obudziłam się z brakiem mdłości co mnie zaniepokoiło. Czy któraś tak miała, że mdłości jej zniknęły. Nie ukrywam panikuje bo to moja 2 ciąża, pierwszą poroniłam w 8tyg. Dodam że w poniedziałek miałam usg i wszystko było ok, był zarodek 1cm i serducho biło 143/mim, przyjmuje luteinę dopochwowo 2x1. Przekopałam cały internet i nie wiem co o tym myśleć :(

tb73i09k51c5kem9.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też czasem mdłości puszczą na 1-2 dni ale wracają niestety.

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaa92 wrote:
    Cześć dziewczyny. Dziś zaczęłam równo 9tydzien ciąży, i martwi mnie jedna rzecz. Wczoraj po dość długim spacerze miałam lekko podbarwiony śluz na brązowo, dziś już nie mam. Ale za to obudziłam się z brakiem mdłości co mnie zaniepokoiło. Czy któraś tak miała, że mdłości jej zniknęły. Nie ukrywam panikuje bo to moja 2 ciąża, pierwszą poroniłam w 8tyg. Dodam że w poniedziałek miałam usg i wszystko było ok, był zarodek 1cm i serducho biło 143/mim, przyjmuje luteinę dopochwowo 2x1. Przekopałam cały internet i nie wiem co o tym myśleć :(

W którym dniu miałaś usg? Generalnie gubię się w tych zaczęłam tydzień X, bo jak byłaś na usg w dniu 8t0d to zarodek trochę mały na ten dzień, jeśli 7t0d to Ok. Poza tym 8 tydzień to często czas spodziewanej miesiączki, która by normalnie wystąpiła i plamienia w tym terminie często się zdarzają plamienia, tez miałam. Lekarz kazał zwiększyć luteinę.

66f2b88525.png
  • Oppo Nowa

Wysłany: 23 marca 2020, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaa92 wrote:

czesc, nie udzielam się na forum, ale regularnie podczytuję (moj termin to 27 pazdziernika). Piszę aby uspokoić, tydzień temu rano wstalam i nie czułam zadnych objawów. Mdłości nie było, piersi przestały być tkliwe, dodatkowo w tym samym tygodniu przeziębiłam się.(8 tc) Podobnie jak Ty przekopałam pół Internetu, byłam juz przygotowana na najgorsze. Tego samego dnia poszłam do lekarza i okazało się, ze jest wszystko ok. Więc weź wdech i wydech i zapomnij o strasznych wpisach w Internecie, a jesli to nie wystarczy, idz do lekarza. :)
    Będzie dobrze :)

• Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2020, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mam prenatalne o 15❤

Kejti94, Natalii, Evoleth, Freja000, Jola17a lubią tę wiadomość

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • Kejti94 Znajoma

Wysłany: 23 marca 2020, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinqa wrote:
    Dziś mam prenatalne o 15❤
    Ja 13:40 ❤️

Paulinqa, Evoleth lubią tę wiadomość

thgf90bvuiqcznz7.png
  • bebetka.b Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinka, Kejti - powodzenia kciuki! Dajcie znać! Dziewczyny tak się zastanawiam bo tętno mojego bobo było 180? To nie za dużo? Ile było u was? Nika czytam ze miałaś niższe tętno. Odpocznij sobie może skróć spacery żeby nie forsować organizmu będzie dobrze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2020, 09:50

• Soldering94 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyty, powodzenia!;)

66f2b88525.png
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebetka.b wrote:
    Paulinka, Kejti - powodzenia kciuki! Dajcie znać! Dziewczyny tak się zastanawiam bo tętno mojego bobo było 180? To nie za dużo? Ile było u was? Nika czytam ze miałaś niższe tętno. Odpocznij sobie może skróć spacery żeby nie forsować organizmu będzie dobrze!
    Koleżanka miała takie tętno, była to górna granica ale w czasie, którym jesteś często osiąga maksimum. ;) następnie powoli spada, będzie dobrze. Jaka wielkość miałaś na USG?

66f2b88525.png
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ