Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do plamień dziewczyny to może być jakaś zmora dla nas. Ja posłuchałam lekarza i wyczynialam porządne spacery. Zaczelo się plamienie że świeża krwią, po USG okazało się że mam krwiaki na macicy nie zagrażające płodowi, spacery sama dawkuje mną zmianę z polegiwaniem. Zero napinania mięśni brzucha i maci y jednocześnie. Nie chcę żeby pękały kolejne krwiaki, bo to jest stres ogromny kiedy co trochę zagląda się w majtki.
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Ja mam drugie prenatalne w czwartek. Dziecko ułożyło się plecami nie chciało się odwrócić plus głowę miał w dole i nic nie dało się zobaczyc Dwa podejścia lekarz robił. jak probowal ruszac brzuch to dziecko wierzgalo nogami i rękami ale nie obrocilo sie no moze na sekundę. Wiem ze ma 7 cm około jest większe o 3 dni serduszko bije reszta w czwartek;)
Gonia92, Natalii, Wik89, Evoleth, baby lubią tę wiadomość
MIKOŁAJ ♡ 2015
OLIWIER ♡ 2020 -
Jola17a wrote:Hej. Byłam na sztucznym cyklu, na naturalnym nawet nie byłoby szans. Przed transferem i nadal przyjmuje dopochwowo Utrogestan a 4 tyg.po transferze brałam jeszcze zastrzyki z prolutexu.
ile razy przyjmujesz utrogestan? I czy lekarz wspominał Ci juz kiedy będziecie schodzić z leków?
-
nick nieaktualny
-
Ja ja dziś się strasznie czułam dopiero doszłam do siebie i zajrzałam na forum. Gratki dla Was dziewczynki za pozytywne wieści z wizyt💕🥰💕
Tez chciałam iść ze starym na usg ale chyba nici z tego😢Kejti94 lubi tę wiadomość
-
Witajcie
Czy mogę się dopisać na 15.10
I po pierwsze gratuluję wszystkim
Moja krótka historia: mam 29 lat, staramy się o maluszka od lutego 2019 roku. Jestem po 2 poronieniachsamoistne w kwietniu 2019 i zatrzymane w 10 tyg ciąży w listopadzie 2019 - zabieg łyżeczkowania. Udało się zajść w kolejną ciąże w 3 cyklu po zabiegu - czyli praktycznie od razu kiedy wznowiliśmy starania. Był To trudny okres dla nas, niektóre z Was znają to uczucie. Obecnie martwię się każdego dnia... Nie potrafię inaczej. Od początku ciąży praktycznie cały czas przebywam w domu - mam dosyć stresującą pracę - więc spasowałam.
Obecnie moja ciąża ma 10 + 3 - czyli jestem dalej niż ostatnioWczoraj widziałam jak Mały/Mała robi fikołki w mojej macicy - widok niesamowity. W przyszłym tygodniu mam badanie prenatalne.
Tak więc dopinguję Wam wszystkim! I życzę szczęśliwego rozwiązania
Buziaki :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2020, 09:01
MartaSer2, Bluberry lubią tę wiadomość
-
Witajcie,
Czy możecie polecić dobrego lekarza do badań prenatalnych w Warszawie?
Lekarza, który ma bogate doświadczenie i jest naprawdę dobry w tym co robi
Jestem w 8tc i spodziewam się bliźniąt. Moja lekarka kazała się już umawiać na prenatalne a ja nie wiem do kogo iść...Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
nick nieaktualny
-
Amelka, witaj i rozgość się 😊
U mnie też badania prenatalne bez osoby towarzyszącej i z wszelkimi środkami ostrożności. Robiłam na NFZ w szpitalnej przychodni, ale w gabinecie obok przyjmował prywatny ginekolog i też wyprosił tatusia, który chciał wejść.
Nie ma co żałować dziewczyny, taka sytuacja. Jeszcze przyjdzie czas na wspólne wzruszające badania, jak ten wirus odpuści.Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Natalii, pamiętam że w poprzedniej ciąży moja córka miała tętno powyżej 180. To był 8 albo 10 tydzień. Lekarz nawet tego nie skomentował, a córka urodziła się zdrowa.
Natalii lubi tę wiadomość
Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
nick nieaktualny
-
Miałam miec dziś usg prenatalne i niestety lekarz mi odwołał w ostatniej chwili bo wezwali go do szpitala. Ehh, tyle nerwów i wszystkiego. Obiecał, że postara się zrobić mi to usg w tym tygodniu, ale mam czekać na telefon. Boję się, że przez to całe zamieszanie z tym koronawirusem może to usg nie dojść do skutku...
-
MartaSer2 wrote:A ja od owulacji cały czas na prolutexie jadę 1x1 i do początku 12 tygodnia mam juz wykupiony zapas zastrzykow
ile razy przyjmujesz utrogestan? I czy lekarz wspominał Ci juz kiedy będziecie schodzić z leków?
MartaSer2 lubi tę wiadomość
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Jola17a wrote:Utrogestan cały czas biore 3x1. Kilka dni temu zeszłam ten z Estrofemu czyli estradiol który bralam również 3x1. Został magnez, Acard, fraxeparyne, witaminy no i nieszczęsny Encorton.
Czyli pewnie do 12-16 tygodnia będziemy wciąż na progesteronie
Jola17a lubi tę wiadomość
-
Virad polecany jest Roszkowski, ale czytałam o nim pod kątem połówkowego. Moje poprzednie robiłam u Osóbki Morawskiego. Nie pamiętam dlaczego, bo to dawno było, ale znając siebie zrobiłam research
Prenetalne robię u mojego prowadzącego, ale na połówkowe pójdę chyba właśnie do O-M.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2020, 17:40
Virad lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny! Miałam dzisia usg prenatalne
z dzidzia wszystko w porządku
badania wyszły bardzo dobrze
dzisiaj 11+5 i młody/a ma 52mm
lekarz nagrał mi na płytę filmik i zdjęcia, na badanie musiałam przyjść sama...
jednak odetchnęłam z ulga słysząc ze wszystko jest dobrze
Natalii, Wik89, Evoleth, Kejti94, Emka31, Paulinqa, Jola17a, Maybelle, Bluberry, amelka_27, Virad lubią tę wiadomość