X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Jola17a Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do plamień dziewczyny to może być jakaś zmora dla nas. Ja posłuchałam lekarza i wyczynialam porządne spacery. Zaczelo się plamienie że świeża krwią, po USG okazało się że mam krwiaki na macicy nie zagrażające płodowi, spacery sama dawkuje mną zmianę z polegiwaniem. Zero napinania mięśni brzucha i maci y jednocześnie. Nie chcę żeby pękały kolejne krwiaki, bo to jest stres ogromny kiedy co trochę zagląda się w majtki.

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2020, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam drugie prenatalne w czwartek. Dziecko ułożyło się plecami nie chciało się odwrócić plus głowę miał w dole i nic nie dało się zobaczyc Dwa podejścia lekarz robił. jak probowal ruszac brzuch to dziecko wierzgalo nogami i rękami ale nie obrocilo sie no moze na sekundę. Wiem ze ma 7 cm około jest większe o 3 dni serduszko bije reszta w czwartek;)

Gonia92, Natalii, Wik89, Evoleth, baby lubią tę wiadomość

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • ma.rysia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn, które miały dziś usg prenatalne - mogli wejść z Wami tatusiowie na badanie, czy nie?

• MartaSer2 Debiutantka

Wysłany: 23 marca 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola17a wrote:
    Hej. Byłam na sztucznym cyklu, na naturalnym nawet nie byłoby szans. Przed transferem i nadal przyjmuje dopochwowo Utrogestan a 4 tyg.po transferze brałam jeszcze zastrzyki z prolutexu.
    A ja od owulacji cały czas na prolutexie jadę 1x1 i do początku 12 tygodnia mam juz wykupiony zapas zastrzykow :) ile razy przyjmujesz utrogestan? I czy lekarz wspominał Ci juz kiedy będziecie schodzić z leków?

010iol2amxktgu6z.png
    p8uu0g1.png39f8xqpk0s4rg9c9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma.rysia wrote:
    Pytanie do dziewczyn, które miały dziś usg prenatalne - mogli wejść z Wami tatusiowie na badanie, czy nie?
    U nas dzwonili wcześniej i informowali, żeby na wizytę przyjeżdżać bez osoby towarzyszącej.

• BuBu Koleżanka

Wysłany: 23 marca 2020, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.ptgin.pl/zalecenie-sekcji-ultrasonografii-ptgip-w-zakresie-badan-usg-w-sytuacji-epidemiologicznej-covid-19?fbclid=IwAR1lEn_FSD8QOFexHnLpaE14zkGGWsS4f0IWl90qhQEiKbrod-QgQXuPXsc

3jgx3e3kxkbj0z7a.png
    wnidio4px2a5kwgs.png
    bl9cuay3m1ytu56k.png
  • agusiagim1 Koleżanka

Wysłany: 23 marca 2020, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ja dziś się strasznie czułam dopiero doszłam do siebie i zajrzałam na forum. Gratki dla Was dziewczynki za pozytywne wieści z wizyt💕🥰💕
    Tez chciałam iść ze starym na usg ale chyba nici z tego😢

Kejti94 lubi tę wiadomość

Córeczka Maja wrzesień 2009❤️
    psu3slr.png
  • amelka_27 Znajoma

Wysłany: 24 marca 2020, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Czy mogę się dopisać na 15.10 :D

I po pierwsze gratuluję wszystkim :)

Moja krótka historia: mam 29 lat, staramy się o maluszka od lutego 2019 roku. Jestem po 2 poronieniach :( samoistne w kwietniu 2019 i zatrzymane w 10 tyg ciąży w listopadzie 2019 - zabieg łyżeczkowania. Udało się zajść w kolejną ciąże w 3 cyklu po zabiegu - czyli praktycznie od razu kiedy wznowiliśmy starania. Był To trudny okres dla nas, niektóre z Was znają to uczucie. Obecnie martwię się każdego dnia... Nie potrafię inaczej. Od początku ciąży praktycznie cały czas przebywam w domu - mam dosyć stresującą pracę - więc spasowałam.
    Obecnie moja ciąża ma 10 + 3 - czyli jestem dalej niż ostatnio :) Wczoraj widziałam jak Mały/Mała robi fikołki w mojej macicy - widok niesamowity. W przyszłym tygodniu mam badanie prenatalne.

Tak więc dopinguję Wam wszystkim! I życzę szczęśliwego rozwiązania :)
    Buziaki :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2020, 09:01

MartaSer2, Bluberry lubią tę wiadomość

oar8rjjgljk52u9a.png
  • Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2020, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogłam przyjść z osobą towarzyszącą zakaz do odwołania jest.

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • Virad Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Czy możecie polecić dobrego lekarza do badań prenatalnych w Warszawie?
    Lekarza, który ma bogate doświadczenie i jest naprawdę dobry w tym co robi :)
    Jestem w 8tc i spodziewam się bliźniąt. Moja lekarka kazała się już umawiać na prenatalne a ja nie wiem do kogo iść...

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Amelka i rozgość się u nas :)
    Virad ja niestety nie pomogę, inny region Polski.
    Ja czekam na obliczenie wyników, wysłałam lekarzowi wczoraj wieczorem wyniki Pappy i całą noc się stresowałam przez to wysokie tętno ehh.

• Evoleth Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelka, witaj i rozgość się 😊

U mnie też badania prenatalne bez osoby towarzyszącej i z wszelkimi środkami ostrożności. Robiłam na NFZ w szpitalnej przychodni, ale w gabinecie obok przyjmował prywatny ginekolog i też wyprosił tatusia, który chciał wejść.
    Nie ma co żałować dziewczyny, taka sytuacja. Jeszcze przyjdzie czas na wspólne wzruszające badania, jak ten wirus odpuści.

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• Evoleth Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii, pamiętam że w poprzedniej ciąży moja córka miała tętno powyżej 180. To był 8 albo 10 tydzień. Lekarz nawet tego nie skomentował, a córka urodziła się zdrowa.

Natalii lubi tę wiadomość

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2020, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evoleth dzięki, mam nadzieję, ze u mnie tez tak będzie.

• Kejti94 Znajoma

Wysłany: 24 marca 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również nie mogłam przyjść z osobą towarzyszącą na prenatalne

thgf90bvuiqcznz7.png
  • ma.rysia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam miec dziś usg prenatalne i niestety lekarz mi odwołał w ostatniej chwili bo wezwali go do szpitala. Ehh, tyle nerwów i wszystkiego. Obiecał, że postara się zrobić mi to usg w tym tygodniu, ale mam czekać na telefon. Boję się, że przez to całe zamieszanie z tym koronawirusem może to usg nie dojść do skutku...

• Jola17a Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaSer2 wrote:
    A ja od owulacji cały czas na prolutexie jadę 1x1 i do początku 12 tygodnia mam juz wykupiony zapas zastrzykow :) ile razy przyjmujesz utrogestan? I czy lekarz wspominał Ci juz kiedy będziecie schodzić z leków?
    Utrogestan cały czas biore 3x1. Kilka dni temu zeszłam ten z Estrofemu czyli estradiol który bralam również 3x1. Został magnez, Acard, fraxeparyne, witaminy no i nieszczęsny Encorton.

MartaSer2 lubi tę wiadomość

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • MartaSer2 Debiutantka

Wysłany: 24 marca 2020, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola17a wrote:
    Utrogestan cały czas biore 3x1. Kilka dni temu zeszłam ten z Estrofemu czyli estradiol który bralam również 3x1. Został magnez, Acard, fraxeparyne, witaminy no i nieszczęsny Encorton.
    Dzieki za odpowiedź:) Czyli pewnie do 12-16 tygodnia będziemy wciąż na progesteronie

Jola17a lubi tę wiadomość

010iol2amxktgu6z.png
    p8uu0g1.png39f8xqpk0s4rg9c9.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virad polecany jest Roszkowski, ale czytałam o nim pod kątem połówkowego. Moje poprzednie robiłam u Osóbki Morawskiego. Nie pamiętam dlaczego, bo to dawno było, ale znając siebie zrobiłam research ;)
    Prenetalne robię u mojego prowadzącego, ale na połówkowe pójdę chyba właśnie do O-M.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2020, 17:40

Virad lubi tę wiadomość

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Miałam dzisia usg prenatalne :) z dzidzia wszystko w porządku :) badania wyszły bardzo dobrze :) dzisiaj 11+5 i młody/a ma 52mm :) lekarz nagrał mi na płytę filmik i zdjęcia, na badanie musiałam przyjść sama... :) jednak odetchnęłam z ulga słysząc ze wszystko jest dobrze :)

Natalii, Wik89, Evoleth, Kejti94, Emka31, Paulinqa, Jola17a, Maybelle, Bluberry, amelka_27, Virad lubią tę wiadomość

‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ