Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Kejti22 wrote:Hej dziewczyny! Miałam dzisia usg prenatalne
z dzidzia wszystko w porządku
badania wyszły bardzo dobrze
dzisiaj 11+5 i młody/a ma 52mm
lekarz nagrał mi na płytę filmik i zdjęcia, na badanie musiałam przyjść sama...
jednak odetchnęłam z ulga słysząc ze wszystko jest dobrze
Gratulacje, czyli chłopak? -
nick nieaktualny
-
Ja mam we wtorek ;( strasznie się boje. Dla mnie płeć jest najmniej istotna, nawet jak ostatnio mówił, ze może zgadywać ze... to mu przerwałam i powiedziałam, ze tak cieszę się, ze serduszko bije ze płeć jesy najmniej istotna.
Maybelle, Kejti22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyVirad wrote:Witajcie,
Czy możecie polecić dobrego lekarza do badań prenatalnych w Warszawie?
Lekarza, który ma bogate doświadczenie i jest naprawdę dobry w tym co robi
Jestem w 8tc i spodziewam się bliźniąt. Moja lekarka kazała się już umawiać na prenatalne a ja nie wiem do kogo iść...
Ja mogę polecić dr Renatę Jaczyńską ona jest dobrą specjalistką jeśli chodzi o ultrasonografię, robiłam u niej połówkowe w dwóch ciążach i zawsze wszystko dokładnie sprawdzała. Przyjmuje w przychodni novum w Warszawie. I zależy z której strony, części Warszawy jesteś i jeśli nie masz daleko to też mogę polecić do badania prenatalnych dr Michała Głuszak przyjmuje w poradni przy szpitalu św. AnnyVirad, Krąsi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Maybelle wrote:Super wieści Kejti 😄
Trzymam kciuki Soldering. Będzie dobrze 👍 😊
Ja mam wizytę za tydzień w piątek i już się ekscytuję 🙈 nie mogę się doczekać.
Nie wierzę, że już skończyłam 12 tydzień. Nie wierzę, żedoszłam tak daleko. Mam nadzieję, że będzie wszystko u dzidzi w porządku i że zobaczę bijące serduszko
Mamy takie same obawy ;( ale mam nadzieje, ze tym razem bedzie dobrze. A jak sie czujesz?
Dziewczyny przytyłyście juz coś? Ja jak stanęłam ostatnio na wagę to +4kg mam. Ale szczerze w domu jak sie jest to ciagle myśle o jedzeniu, nie Milan te mdłości nie licząc dwóch dni i waga idzie w gore;) -
Ja się wolę nie ważyć. Chociaż mam dopiero 10 tydzień to wydaje mi sie że już zaczyna robić mi się brzuszek. I mam jakieś problemy z dziąsłami, co jakiś czas mnie bolą, ale tylko z jednej strony:/ nie wiem co to może być bo zęby mam raczej wszystkie wyleczone.17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Zaczynam mieć dość tego całego koronawirusa. Wczoraj odwołali mi usg prenatalne, czekam na kolejny termin, ale nie wiem czy się doczekam. Odwołali mi właśnie dentystę, cytologii też pewnie nie zrobię,a termin mam na 30.03 i usg piersi mam zaległe, które chciałam jeszcze zrobić w I trymestrze, ale teraz nigdzie nie robią. Lekarz prowadzący też prawdopodobnie zacznie prowadzić wizyty telefoniczne...
-
ma.rysia wrote:Zaczynam mieć dość tego całego koronawirusa. Wczoraj odwołali mi usg prenatalne, czekam na kolejny termin, ale nie wiem czy się doczekam. Odwołali mi właśnie dentystę, cytologii też pewnie nie zrobię,a termin mam na 30.03 i usg piersi mam zaległe, które chciałam jeszcze zrobić w I trymestrze, ale teraz nigdzie nie robią. Lekarz prowadzący też prawdopodobnie zacznie prowadzić wizyty telefoniczne...
hej, ja prenatalnych mieć teraz nie bede ze względu na to ,iz doktor ,która miała mi wykonać usg pracuje w największym szpitalu w moim mieście. Tam juz sa stwierdzone przypadki zakażeń. Wiec po prostu boje nie wirusa i zakażenia i odmowilam. Również na cały kwiecień rezygnuje z wizyt u mojego lekarza prowadzącego. Podziwiam mamy ,które chodza na badania, do lekarzy, do laboratoriów. Teraz w obecnej sytuacji tego wirusa nie ufam nikomu, ze zdrowy, ze uważa itd. Jeszcze przed nami połówkowe, a jak wątpliwości to testy z krwi. Znajdzie sie rada. -
nick nieaktualnyFreja to super, oby szybko zleciało no i trzymam kciuki za dobry wynik
Ja przytyłam...pól kilo 😂 ale brzuszek mam juz barszo widoczny, zwlaszcza jak zalozę spodnie ciążowe, moja rodzina nie wierzy, jak widzi ehh.
W poprzedniej ciązy tak naprawdę zaczęlam tyc w 5 miesiącu, ale potem to juz za bardzo, wiec staram sie pilnować.
Nie mam takiego apetytu jak w ciazy z synem, szybko sie przejadam, a wtedy jadłam dokladnie pół porcji więcej wszystkiego.
Ale jednak zachcianki na slodkie się pojawiają i tu muszę ze sobą walczycFreja000 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPrzyszły moje wyniki Pappa, lekarz stwierdził, ze jest ok
Dla mnie tez płec jest najmniej ważną, nie zmartwiłam się, tylko cieszyłam jak głupia, jak zobaczyłam, jak malenstwo trzyma sobie ta pepowinę miedzy nózkami i zakrywa to, co chcieliśmy zobaczyć 😀 kolejny psotnik w rodzinie 🙂
Co do samego pojscia na badanie to ja bylam prywatnie, wczesniej polozna dzwoniła i robiła wywiad. U mojego gin zawsze pełna poczekalnia i opóźnienia, a tym razem wizyty dokladnie zaplanowane. Jedna osoba w poczekalni, druga w przedsionku, wlasciwie z nikim sie nie spotkalam. Po wejsciu mycie i dezynfekcja rąk. Lekarz tez bardzo ostrożny. Tez pracuje w szpitalu, ale myślę, ze to usg jest na tyle ważne, ze wolę pojsc.
Niestety calkowicie się nje zamkniemy, trzeba czasami zrobić zakupy, itp. Wiadomo, środki ostrożności i jak najwieksza izolacja, ale nie każdy może całkowicie sie odizolowac. -
Lajla wrote:Dziewczyny macie apetyt? Ja otwieram lodówkę i stwierdzam że nie mam co zjeść, nie mam na nic ochoty
Ja mam podobnie... Gdyby nie mdłości z powodu głodu i zdrowy rozsądek jadalabym bardzo mało. Ale świadomość tego że muszę dostarczyć maluchowi wszystkie witaminki i minerały pomaga -
nick nieaktualnyA ja nie mam jakiegoś wielkiego apetytu jem normalnie, nie jem słodyczy bo mnie po nich mdli a waga od początku ciąży już 2kg 😔 fakt że w okresie tych największych mdłości przez gardło przechodziły tylko bułki i ser żółty i pewnie to jest ten efekt. Tyle pieczywa białego to ja w rok nie zjadłam 😒
-
Bluberry wrote:A ja nie mam jakiegoś wielkiego apetytu jem normalnie, nie jem słodyczy bo mnie po nich mdli a waga od początku ciąży już 2kg 😔 fakt że w okresie tych największych mdłości przez gardło przechodziły tylko bułki i ser żółty i pewnie to jest ten efekt. Tyle pieczywa białego to ja w rok nie zjadłam 😒
Ja od początku schudłam 5 kg (11w3d) i lekarz powiedziała ze w pierwszym trymestrze można przytyć ale nie jest to wyznacznikiem niczego
Także wagą to chyba ostatnia rzeczy o której powinno się teraz myśleć ! 🙂🙂 grunt ze wszyscy zdrowi 🙂