X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2020, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia jeszcze włosów z głowy nie rwę z tego powodu 😂 i nie przeżywam tego strasznie 😉 ale ważne dla mnie jest też samopoczucie, a ja mam niestety tą tendencję do kg i w ciąży szczególnie chcę to kontrolować.

• kitikotek Znajoma

Wysłany: 25 marca 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja startowałam z 57 kg, potem przytyłam 300 gram , potem schudłam 1 kg a teraz wróciłam do 57. W poprzedniej ciazy na tym etapie były 3 kg plus. Do slodyczy mnie nie ciągnie, wędlin ,mięsa nie za bardzo, herbata czarna odpada. Natomiast tak jak w poprzedniej ciągnie mnie do burgerów. Zajadam sie wszelkimi serami i z rana kakao

• Asia_ Koleżanka

Wysłany: 25 marca 2020, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    Asia jeszcze włosów z głowy nie rwę z tego powodu 😂 i nie przeżywam tego strasznie 😉 ale ważne dla mnie jest też samopoczucie, a ja mam niestety tą tendencję do kg i w ciąży szczególnie chcę to kontrolować.

Ja niestety jeszcze nie wiem czy mam tendencje czy nie, bo to nasza pierwsza wyczekana ciąża wiec wszystko przeżywamy pierwszy raz 🙂🥳 ale mam nadzieje ze okaże się ze nie 😄

Bluberry lubi tę wiadomość

• baby Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem ile ważę bo mi ze 3 miesiące temu padła bateria w wadze 😜 i uznałam to za znak. Żeby się nie ważyć 😊 I patrzcie - tak wyluzowałam że zaciążyłam 😅😅❤

Wazylam się potem u lekarza chyba w 6 tygodniu i było 68kg. To moja normalna waga. Zobaczymy za 9 dni na wizycie.

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja startowałam z 53 kg, ale zauważcie dziewczyny jak sie same piersi powiększają. Ja nie mam zbyt dużych swoich a teraz... idealne❤️❤️❤️

66f2b88525.png
  • Monia93 Koleżanka

Wysłany: 26 marca 2020, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynałam ciążę z wagą 79kg, a aktualnie mam 76kg,ze względu na psotliwy układ pokarmowy, dzięki któremu mogłabym przeżyć najlepiej na diecie ziemniaczanej, ponieważ mało co innego przyjmuje się bez rewolucji 🙈
    Soldering94 wrote:
    Ja startowałam z 53 kg, ale zauważcie dziewczyny jak sie same piersi powiększają. Ja nie mam zbyt dużych swoich a teraz... idealne❤️❤️❤️
    Żeby tak zostały z nami na zawsze 😅

• Evoleth Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldering94 wrote:

Kochana, zazdroszczę! Mi wszystko idzie w brzuch 🤣

U mnie już 3kg na plusie. Wymiotuję tylko rano z pustego żołądka. A potem muszę ciągle coś jeść, bo szybko robi mi się niedobrze. No i niestety, odrzuca mnie od bardzo wielu rzeczy. Ale buły, pierogi, frytki to bardzo chętnie 😉 Mam nadzieję że za kilka tygodni dojdę do ładu że swoim żołądkiem i zdrowsze produkty znów wrócą do łask.

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia93 wrote:
    Żeby tak zostały z nami na zawsze 😅

Ooo i tu też nie dogodzisz 😂😂 ja nie mam może wielkich i dla męża są idealne 😜 ale ja zawsze chciałam ciut mniejsze 😉

• Monia93 Koleżanka

Wysłany: 26 marca 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    Ooo i tu też nie dogodzisz 😂😂 ja nie mam może wielkich i dla męża są idealne 😜 ale ja zawsze chciałam ciut mniejsze 😉
    Zwykle chcemy tego, czego nie możemy mieć 🤣 Więc musimy przyjąć co jest 🤷‍♀️

• kic83 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny
    jestem już po pobraniu krwi na Nifty pro!

Wszystko sprawnie z zachowaniem najwyższych standardów ostrożności.

Pan pielęgniarz wysoki i przystojny ;) przebrał się w fartuch, maseczkę, zdezynfekował ręce, pobrał krew i dostałam uroczy plasterek z... księżniczką ;)

co do wagi, pierwsza ciąża, waga startowa 51 kg, końcowa 63 kg
    Teraz startowałam z 53,5, póki co 1kg przytyłam, ale mam gdzieś wagę, i tak wszystko zleci po ciąży, ważne żeby maluch był zdrowy

Wik89, bebetka.b lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2020, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JESTEM po usg. Dzidzia zdrowa;) kręciło się jak nie wiem doktor nie mógł zbadać śmiał się że nie miał tak trudnego pacjenta już dawno;) nie widać było czy chłopiec czy dziewczynka bo tak uciekalo ale najważniejsze że wszystko jest ok

Natalii, Lajla, Evoleth, Freja000, Kejti94, Bluberry, Wik89 lubią tę wiadomość

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • ma.rysia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też już po usg I trymestru. Na szczęście udało się znaleźć jeszcze termin na dziś. Maluszek nie chciał współpracować, kiepsko się ułożyl i wiercił się strasznie, ale wszystko co trzeba udało się zmierzyć. Usg i przez brzuch i dopochwowo bo lekarz musiał się trochę naszukać 😀 ale jest wszystko ok, maluszek 63 mm wiec rośnie dobrze 😊

Evoleth, Natalii, Freja000, Maybelle, Kejti94, Wik89 lubią tę wiadomość

• Sylwia Sylwia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj po USG. Narazie wszystko ok. U mnie bobas chyba spał, bo o ile 2 tyg temu przeciągał się non stop, tak teraz podskoczył dopiero jak pani dr docisnęła głowice. Już w myślach widziałam oburzona minke że ktoś śmiał malucha obudzil 🙂

Evoleth, Natalii, Freja000, Maybelle, Kejti94, Wik89 lubią tę wiadomość

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    17.12.2019 r. ICSI, punkcja
    16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
    Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny wizyt😘
    Ja dziś byłam na badaniach przed wizytą, morfologia itd.
    Zazdroszczę Wam, ze macie te wizyty już za sobą. Mnie strach juz paraliżuje, złe wspomnienia biorą gore...

66f2b88525.png
  • Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2020, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma.rysia u nas też zero współpracy nawet nie mógł sprawdzić nt A także długości tak się wiercilo;) u nas już długości ma 7.19 cm;)

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • baby Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam za tydzień. Jutro idę na pobranie krwi na takie tam różne badania. W sumie wyszło mi 400 ponad 😬

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • agusiagim1 Koleżanka

Wysłany: 26 marca 2020, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie dziś dzwonili ze przekładają mi prenatalne z 1go kwietnia na 31.03 i mam mieć maseczkę i rękawiczki własne oczywiście. Wiec szybko zamówiłam maskę na Allegro. Ciekawe czy mi zdąży dojść do wtorku. U Was tez tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 17:51

Córeczka Maja wrzesień 2009❤️
    psu3slr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2020, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt :)
    Paulinqa to rzeczywiście już dużo mierzy :)
    Agusia ja nie musiałam miec maseczki ani rękawiczek, był tylko płyn do dezynfekcji rąk.

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ważę się , bo lekarz musi wpisac do książeczki. Na razie +1kg, co dziwne, bo jem co 2h...

U mnie strasznie długo lekarz przy głowie majstrował i oczywiście to mój powód do stresu, a co tam ;)
    Dziś mi się śniło, że to chłopiec, ale miałam tez sny o dziewczynce, więc nie wiem. Zwykle mam świetną intuicję, ale w tym przypadku nie umiem powiedzieć...

Mdłości mi już minęły zupełnie :)

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Lilolu Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2020, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, że wszystkie wizyty zaliczone i wszystkie udane 😊 Ja czekam na swoją aż do 8.04 ale wcześniej zadzwonię czy jest aktualna... Jak to teraz z badaniami wyglada? Mam do zrobienia glukozę trochę nie uśmiecha mi się czekać 2h za kolejnym pobraniem, ze względu na koronawirusa... W pierwszej ciąży na glukozie byłam tylko raz chyba koło 5miesiaca a tu takie zaskoczenie...

Ja jeszcze nie przytyłam startuje z wagi 56kg w poprzedniej ciąży przytyłam 14kg najwięcej na samym końcu, butów włożyć nie mogłam więc sądzę, że to po prostu "opuchlizna ciążowa" jakoś to tłumaczyć trzeba... Waga też się jakoś specjalnie nie przejmuje chociaż wiadomo 40kg na plusie nie chciałabym mieć😄

‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ