X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • BuBu Koleżanka

Wysłany: 23 marca 2020, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do mojej przychodni w sprawie wizyty bo mam mieć 27.03 i usłyszałam że lekarz skonsultuje mnie telefonicznie i jeśli będzie taka konieczność to mnie przyjmie. Chciałam zrobić samo USG genetyczne teraz jestem ciekawa czy to też biorą pod uwagę jak badania prenatalne. Jestem umówiona jeszcze w przyszłym tygodniu prywatnie w innej przychodni ale szczerze mówiąc wolałabym teraz to mieć za sobą i odwołać ta druga wizytę bo w przyszłym tygodniu będzie tylko gorzej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2020, 10:27

3jgx3e3kxkbj0z7a.png
    wnidio4px2a5kwgs.png
    bl9cuay3m1ytu56k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2020, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś mam o 13 🙂🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu to jest ważne usg bez względu na to, czy robisz Pappa czy nie. Z tego co czytałam to nie powinni odmawiać wykonania tego usg, ponieważ na nim jest sprawdzana po raz pierwszy budowa narządów dziecka itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2020, 11:30

• Kejti22 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny! Trzymam za was kciuki! 🙂 ja mam prenatalne jutro o 16 i siedzę jak na szpilkach 😢 strasznie się martwię

• BuBu Koleżanka

Wysłany: 23 marca 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wiem że to ważne a teraz znowu dzwoniła położna co ja od nich potrzebuje więc zaczęłam mówić a ona nawet mnie do końca nie wysłuchała tylko powiedziała że lekarz w przychodni nie przyjmuje tylko teleporady i rzuciła sluchawka co to za podejście.

3jgx3e3kxkbj0z7a.png
    wnidio4px2a5kwgs.png
    bl9cuay3m1ytu56k.png
  • Nikaa92 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldering94 wrote:
    W którym dniu miałaś usg? Generalnie gubię się w tych zaczęłam tydzień X, bo jak byłaś na usg w dniu 8t0d to zarodek trochę mały na ten dzień, jeśli 7t0d to Ok. Poza tym 8 tydzień to często czas spodziewanej miesiączki, która by normalnie wystąpiła i plamienia w tym terminie często się zdarzają plamienia, tez miałam. Lekarz kazał zwiększyć luteinę.

USG było 7tydz.1d tez na początku się gubiłam w tych tygodniach tak naprawdę jak lekarz mówi że zaczynasz 9tydzien to dokładnie jest 8tydz.0d.lekarz mówił że wszystko jest ok. Ale spanikowalam bo 2 lata temu jak mnie mdłości odpuściły a były mniejsze niż teraz to się okazało że fasolka nie rośnie i nie ma pracy serca. Wiem że każda ciaza jest inna ale człowiek jakoś spokojniejszy gdy czyta, że więcej osób raz ma mdłości a raz nie.

tb73i09k51c5kem9.png
  • Nikaa92 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oppo wrote:
    czesc, nie udzielam się na forum, ale regularnie podczytuję (moj termin to 27 pazdziernika). Piszę aby uspokoić, tydzień temu rano wstalam i nie czułam zadnych objawów. Mdłości nie było, piersi przestały być tkliwe, dodatkowo w tym samym tygodniu przeziębiłam się.(8 tc) Podobnie jak Ty przekopałam pół Internetu, byłam juz przygotowana na najgorsze. Tego samego dnia poszłam do lekarza i okazało się, ze jest wszystko ok. Więc weź wdech i wydech i zapomnij o strasznych wpisach w Internecie, a jesli to nie wystarczy, idz do lekarza. :)
    Będzie dobrze :)
    Dziękuję za Twój wpis, trochę mnie uspokoił. Odczekam parę dni i zobaczę jak nadal będę mieć "chore myśli" to wybiorę się do jakiegokolwiek lekarza bo do mojego się dostać to jakaś masakra, a wizytę kontrolna mam dopiero 20.04.

tb73i09k51c5kem9.png
  • tala77 Koleżanka

Wysłany: 23 marca 2020, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lekarka utkneła za granicą lekarz wykonujący badanie prenatalne nie zapisał mnie bo pol powiatu do niego wydzwania, w przychodni żaden z ginekologów nie przyjmuje, no masakra! Nie wiem co u kropka od miesiaca 😫😫 i jak się nie stresować

ckai9jcgrvnthk03.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś rozmawiałam z lekarzem. Sam zadzwonił. Ja mu wysłałam w sobotę czy w piątek sms z zapytaniem o wizytę (czy przyjmuje bez zmian), o badanie sanco kontra sens wykonywania testu pappa. Wszystko mi opowiedział. Uspokoił. Usg i pobranie krwi na sanco mam za tydzień w piątek. W międzyczasie jeszcze badania krwi różne mam zlecone. Zapewnil mnie też że jeśli będę potrzebowała L4 to nie ma problemu - mam dzwonić do rejestracji. Tam powiedzą mi co i jak.

Ufff jaka ulga ☺ prawie jakbym na badaniu była 😂😂

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • MartaSer2 Debiutantka

Wysłany: 23 marca 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczęta :) myślę, ze będę Was co jakis czas podczytywac :) dopiszecie mnie na 1. stronie? Termin 31.10.2020 :)

Bluberry, Wik89 lubią tę wiadomość

010iol2amxktgu6z.png
    p8uu0g1.png39f8xqpk0s4rg9c9.png
  • Lajla Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak dziewczyny wasze wizyty?

• MartaSer2 Debiutantka

Wysłany: 23 marca 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola17a wrote:
    Po dzisiejszym USG w 7 tyg.i 6 dniu mamy bijace❤️ czekalam na ten widok... Całe życie.
    Apetyt rośnie! Zalecenie to codzienne spacery w odludne miejsca. Las mam blisko.
    Zapomniałam dopytać o wielkość fasolki ale chyba dobrze ja odczytuje znad tygodnia mam CRL 1.49
    Cześć Jola ;) widzę, że miałam transfer rowno tydzień po Tobie :) mogę zapytać czy bylas na naturalnym, czy sztucznym cyklu i czy/jaki przyjmujesz progesteron ? :)

010iol2amxktgu6z.png
    p8uu0g1.png39f8xqpk0s4rg9c9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2020, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie, wszystko u nas ok :) Maluszek ma 6 cm, skacze i bawi się pępowiną ;) Włożył ją sobie między nóżki, wiec lekarz nawet nie próbował zgadywać płci.
    Czekam na badania z krwi i jak wyślę swojemu lekarzowi, to mi da znać, ale ogólnie wszystkie parametry były ok :)
    Tylko serduszko biło bardzo szybko, bo 184 uderzenia, ale lekarz stwierdził, ze na tym etapie to jest jeszcze w górnej granicy normy.
    Cieszę się bardzo, ze wszystko ok, maluszek współpracował i lekarz wszystko mógł pokazac i pomierzyć:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2020, 16:06

Evoleth, Kejti94, Jola17a, Emka31, Bluberry, Wik89 lubią tę wiadomość

• Evoleth Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii, wspaniałe wieści 😊😊😊

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś potwierdzali sanco na środę. Siedzę jak na szpilkach, żeby tylko dotrwać. Potem czekanie na genetyczne usg… i potem można odetchnąć do połówkowego...

baby lubi tę wiadomość

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po prenatalnych. Wszystko ok😊
    Nie znam dokładnych pomiarów, bo nic nie dostałam. Wynik przyjdzie pocztą łącznie z testem Pappa. Podejrzałam tylko, że duże to moje dziecko. Z OM 12t3d, a z tego USG 13 tydz😲 Lekarka twierdzi, że są większe szanse na dziewczynkę, ale to jeszcze nic pewnego.
    Odwołałam piątkową wizytę w przychodni i zamieniłam na teleporadę, żeby przedłużyć zwolnienie.
    Dobrego dnia, dziewczyny!😘

Natalii, Kejti94, baby, Emka31, Bluberry, Wik89 lubią tę wiadomość

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• Kejti94 Znajoma

Wysłany: 23 marca 2020, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również po wizycie. Wszystko jest ok:)) czekam jeszcze na wyniki z krwi. Lekarz mówi że raczej dziewczynka ale jeszcze nic pewnego :) dzidzia ma 6cm.

Natalii, Evoleth, baby, Bluberry, Wik89 lubią tę wiadomość

thgf90bvuiqcznz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2020, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evoleth, Kejti super!

• Lajla Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2020, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści dziewczyny! Ja mam swoje prenatalne w piątek i już lekki stresik jest

• Jola17a Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaSer2 wrote:
    Cześć Jola ;) widzę, że miałam transfer rowno tydzień po Tobie :) mogę zapytać czy bylas na naturalnym, czy sztucznym cyklu i czy/jaki przyjmujesz progesteron ? :)
    Hej. Byłam na sztucznym cyklu, na naturalnym nawet nie byłoby szans. Przed transferem i nadal przyjmuje dopochwowo Utrogestan a 4 tyg.po transferze brałam jeszcze zastrzyki z prolutexu.

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
‹‹ 79 80 81 82 83 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ