Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzwoniłam do mojej przychodni w sprawie wizyty bo mam mieć 27.03 i usłyszałam że lekarz skonsultuje mnie telefonicznie i jeśli będzie taka konieczność to mnie przyjmie. Chciałam zrobić samo USG genetyczne teraz jestem ciekawa czy to też biorą pod uwagę jak badania prenatalne. Jestem umówiona jeszcze w przyszłym tygodniu prywatnie w innej przychodni ale szczerze mówiąc wolałabym teraz to mieć za sobą i odwołać ta druga wizytę bo w przyszłym tygodniu będzie tylko gorzej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2020, 10:27
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBubu to jest ważne usg bez względu na to, czy robisz Pappa czy nie. Z tego co czytałam to nie powinni odmawiać wykonania tego usg, ponieważ na nim jest sprawdzana po raz pierwszy budowa narządów dziecka itp.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2020, 11:30
-
No właśnie wiem że to ważne a teraz znowu dzwoniła położna co ja od nich potrzebuje więc zaczęłam mówić a ona nawet mnie do końca nie wysłuchała tylko powiedziała że lekarz w przychodni nie przyjmuje tylko teleporady i rzuciła sluchawka co to za podejście.
-
Soldering94 wrote:W którym dniu miałaś usg? Generalnie gubię się w tych zaczęłam tydzień X, bo jak byłaś na usg w dniu 8t0d to zarodek trochę mały na ten dzień, jeśli 7t0d to Ok. Poza tym 8 tydzień to często czas spodziewanej miesiączki, która by normalnie wystąpiła i plamienia w tym terminie często się zdarzają plamienia, tez miałam. Lekarz kazał zwiększyć luteinę.
USG było 7tydz.1d tez na początku się gubiłam w tych tygodniach tak naprawdę jak lekarz mówi że zaczynasz 9tydzien to dokładnie jest 8tydz.0d.lekarz mówił że wszystko jest ok. Ale spanikowalam bo 2 lata temu jak mnie mdłości odpuściły a były mniejsze niż teraz to się okazało że fasolka nie rośnie i nie ma pracy serca. Wiem że każda ciaza jest inna ale człowiek jakoś spokojniejszy gdy czyta, że więcej osób raz ma mdłości a raz nie. -
Oppo wrote:czesc, nie udzielam się na forum, ale regularnie podczytuję (moj termin to 27 pazdziernika). Piszę aby uspokoić, tydzień temu rano wstalam i nie czułam zadnych objawów. Mdłości nie było, piersi przestały być tkliwe, dodatkowo w tym samym tygodniu przeziębiłam się.(8 tc) Podobnie jak Ty przekopałam pół Internetu, byłam juz przygotowana na najgorsze. Tego samego dnia poszłam do lekarza i okazało się, ze jest wszystko ok. Więc weź wdech i wydech i zapomnij o strasznych wpisach w Internecie, a jesli to nie wystarczy, idz do lekarza.
Będzie dobrze -
Ja dziś rozmawiałam z lekarzem. Sam zadzwonił. Ja mu wysłałam w sobotę czy w piątek sms z zapytaniem o wizytę (czy przyjmuje bez zmian), o badanie sanco kontra sens wykonywania testu pappa. Wszystko mi opowiedział. Uspokoił. Usg i pobranie krwi na sanco mam za tydzień w piątek. W międzyczasie jeszcze badania krwi różne mam zlecone. Zapewnil mnie też że jeśli będę potrzebowała L4 to nie ma problemu - mam dzwonić do rejestracji. Tam powiedzą mi co i jak.
Ufff jaka ulga ☺ prawie jakbym na badaniu była 😂😂 -
Jola17a wrote:Po dzisiejszym USG w 7 tyg.i 6 dniu mamy bijace❤️ czekalam na ten widok... Całe życie.
Apetyt rośnie! Zalecenie to codzienne spacery w odludne miejsca. Las mam blisko.
Zapomniałam dopytać o wielkość fasolki ale chyba dobrze ja odczytuje znad tygodnia mam CRL 1.49widzę, że miałam transfer rowno tydzień po Tobie
mogę zapytać czy bylas na naturalnym, czy sztucznym cyklu i czy/jaki przyjmujesz progesteron ?
-
nick nieaktualnyJa juz po wizycie, wszystko u nas ok
Maluszek ma 6 cm, skacze i bawi się pępowiną
Włożył ją sobie między nóżki, wiec lekarz nawet nie próbował zgadywać płci.
Czekam na badania z krwi i jak wyślę swojemu lekarzowi, to mi da znać, ale ogólnie wszystkie parametry były ok
Tylko serduszko biło bardzo szybko, bo 184 uderzenia, ale lekarz stwierdził, ze na tym etapie to jest jeszcze w górnej granicy normy.
Cieszę się bardzo, ze wszystko ok, maluszek współpracował i lekarz wszystko mógł pokazac i pomierzyćWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2020, 16:06
Evoleth, Kejti94, Jola17a, Emka31, Bluberry, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Ja też już po prenatalnych. Wszystko ok😊
Nie znam dokładnych pomiarów, bo nic nie dostałam. Wynik przyjdzie pocztą łącznie z testem Pappa. Podejrzałam tylko, że duże to moje dziecko. Z OM 12t3d, a z tego USG 13 tydz😲 Lekarka twierdzi, że są większe szanse na dziewczynkę, ale to jeszcze nic pewnego.
Odwołałam piątkową wizytę w przychodni i zamieniłam na teleporadę, żeby przedłużyć zwolnienie.
Dobrego dnia, dziewczyny!😘Natalii, Kejti94, baby, Emka31, Bluberry, Wik89 lubią tę wiadomość
Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
nick nieaktualny
-
MartaSer2 wrote:Cześć Jola
widzę, że miałam transfer rowno tydzień po Tobie
mogę zapytać czy bylas na naturalnym, czy sztucznym cyklu i czy/jaki przyjmujesz progesteron ?
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.