X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • BuBu Koleżanka

Wysłany: 23 marca 2020, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do mojej przychodni w sprawie wizyty bo mam mieć 27.03 i usłyszałam że lekarz skonsultuje mnie telefonicznie i jeśli będzie taka konieczność to mnie przyjmie. Chciałam zrobić samo USG genetyczne teraz jestem ciekawa czy to też biorą pod uwagę jak badania prenatalne. Jestem umówiona jeszcze w przyszłym tygodniu prywatnie w innej przychodni ale szczerze mówiąc wolałabym teraz to mieć za sobą i odwołać ta druga wizytę bo w przyszłym tygodniu będzie tylko gorzej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2020, 10:27

3jgx3e3kxkbj0z7a.png
    wnidio4px2a5kwgs.png
    bl9cuay3m1ytu56k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2020, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś mam o 13 🙂🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu to jest ważne usg bez względu na to, czy robisz Pappa czy nie. Z tego co czytałam to nie powinni odmawiać wykonania tego usg, ponieważ na nim jest sprawdzana po raz pierwszy budowa narządów dziecka itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2020, 11:30

• Kejti22 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny! Trzymam za was kciuki! 🙂 ja mam prenatalne jutro o 16 i siedzę jak na szpilkach 😢 strasznie się martwię

• BuBu Koleżanka

Wysłany: 23 marca 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wiem że to ważne a teraz znowu dzwoniła położna co ja od nich potrzebuje więc zaczęłam mówić a ona nawet mnie do końca nie wysłuchała tylko powiedziała że lekarz w przychodni nie przyjmuje tylko teleporady i rzuciła sluchawka co to za podejście.

3jgx3e3kxkbj0z7a.png
    wnidio4px2a5kwgs.png
    bl9cuay3m1ytu56k.png
  • Nikaa92 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldering94 wrote:
    W którym dniu miałaś usg? Generalnie gubię się w tych zaczęłam tydzień X, bo jak byłaś na usg w dniu 8t0d to zarodek trochę mały na ten dzień, jeśli 7t0d to Ok. Poza tym 8 tydzień to często czas spodziewanej miesiączki, która by normalnie wystąpiła i plamienia w tym terminie często się zdarzają plamienia, tez miałam. Lekarz kazał zwiększyć luteinę.

USG było 7tydz.1d tez na początku się gubiłam w tych tygodniach tak naprawdę jak lekarz mówi że zaczynasz 9tydzien to dokładnie jest 8tydz.0d.lekarz mówił że wszystko jest ok. Ale spanikowalam bo 2 lata temu jak mnie mdłości odpuściły a były mniejsze niż teraz to się okazało że fasolka nie rośnie i nie ma pracy serca. Wiem że każda ciaza jest inna ale człowiek jakoś spokojniejszy gdy czyta, że więcej osób raz ma mdłości a raz nie.

tb73i09k51c5kem9.png
  • Nikaa92 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oppo wrote:
    czesc, nie udzielam się na forum, ale regularnie podczytuję (moj termin to 27 pazdziernika). Piszę aby uspokoić, tydzień temu rano wstalam i nie czułam zadnych objawów. Mdłości nie było, piersi przestały być tkliwe, dodatkowo w tym samym tygodniu przeziębiłam się.(8 tc) Podobnie jak Ty przekopałam pół Internetu, byłam juz przygotowana na najgorsze. Tego samego dnia poszłam do lekarza i okazało się, ze jest wszystko ok. Więc weź wdech i wydech i zapomnij o strasznych wpisach w Internecie, a jesli to nie wystarczy, idz do lekarza. :)
    Będzie dobrze :)
    Dziękuję za Twój wpis, trochę mnie uspokoił. Odczekam parę dni i zobaczę jak nadal będę mieć "chore myśli" to wybiorę się do jakiegokolwiek lekarza bo do mojego się dostać to jakaś masakra, a wizytę kontrolna mam dopiero 20.04.

tb73i09k51c5kem9.png
  • tala77 Koleżanka

Wysłany: 23 marca 2020, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lekarka utkneła za granicą lekarz wykonujący badanie prenatalne nie zapisał mnie bo pol powiatu do niego wydzwania, w przychodni żaden z ginekologów nie przyjmuje, no masakra! Nie wiem co u kropka od miesiaca 😫😫 i jak się nie stresować

ckai9jcgrvnthk03.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś rozmawiałam z lekarzem. Sam zadzwonił. Ja mu wysłałam w sobotę czy w piątek sms z zapytaniem o wizytę (czy przyjmuje bez zmian), o badanie sanco kontra sens wykonywania testu pappa. Wszystko mi opowiedział. Uspokoił. Usg i pobranie krwi na sanco mam za tydzień w piątek. W międzyczasie jeszcze badania krwi różne mam zlecone. Zapewnil mnie też że jeśli będę potrzebowała L4 to nie ma problemu - mam dzwonić do rejestracji. Tam powiedzą mi co i jak.

Ufff jaka ulga ☺ prawie jakbym na badaniu była 😂😂

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • MartaSer2 Debiutantka

Wysłany: 23 marca 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczęta :) myślę, ze będę Was co jakis czas podczytywac :) dopiszecie mnie na 1. stronie? Termin 31.10.2020 :)

Bluberry, Wik89 lubią tę wiadomość

010iol2amxktgu6z.png
    p8uu0g1.png39f8xqpk0s4rg9c9.png
  • Lajla Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak dziewczyny wasze wizyty?

• MartaSer2 Debiutantka

Wysłany: 23 marca 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola17a wrote:
    Po dzisiejszym USG w 7 tyg.i 6 dniu mamy bijace❤️ czekalam na ten widok... Całe życie.
    Apetyt rośnie! Zalecenie to codzienne spacery w odludne miejsca. Las mam blisko.
    Zapomniałam dopytać o wielkość fasolki ale chyba dobrze ja odczytuje znad tygodnia mam CRL 1.49
    Cześć Jola ;) widzę, że miałam transfer rowno tydzień po Tobie :) mogę zapytać czy bylas na naturalnym, czy sztucznym cyklu i czy/jaki przyjmujesz progesteron ? :)

010iol2amxktgu6z.png
    p8uu0g1.png39f8xqpk0s4rg9c9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2020, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie, wszystko u nas ok :) Maluszek ma 6 cm, skacze i bawi się pępowiną ;) Włożył ją sobie między nóżki, wiec lekarz nawet nie próbował zgadywać płci.
    Czekam na badania z krwi i jak wyślę swojemu lekarzowi, to mi da znać, ale ogólnie wszystkie parametry były ok :)
    Tylko serduszko biło bardzo szybko, bo 184 uderzenia, ale lekarz stwierdził, ze na tym etapie to jest jeszcze w górnej granicy normy.
    Cieszę się bardzo, ze wszystko ok, maluszek współpracował i lekarz wszystko mógł pokazac i pomierzyć:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2020, 16:06

Evoleth, Kejti94, Jola17a, Emka31, Bluberry, Wik89 lubią tę wiadomość

• Evoleth Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii, wspaniałe wieści 😊😊😊

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś potwierdzali sanco na środę. Siedzę jak na szpilkach, żeby tylko dotrwać. Potem czekanie na genetyczne usg… i potem można odetchnąć do połówkowego...

baby lubi tę wiadomość

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po prenatalnych. Wszystko ok😊
    Nie znam dokładnych pomiarów, bo nic nie dostałam. Wynik przyjdzie pocztą łącznie z testem Pappa. Podejrzałam tylko, że duże to moje dziecko. Z OM 12t3d, a z tego USG 13 tydz😲 Lekarka twierdzi, że są większe szanse na dziewczynkę, ale to jeszcze nic pewnego.
    Odwołałam piątkową wizytę w przychodni i zamieniłam na teleporadę, żeby przedłużyć zwolnienie.
    Dobrego dnia, dziewczyny!😘

Natalii, Kejti94, baby, Emka31, Bluberry, Wik89 lubią tę wiadomość

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• Kejti94 Znajoma

Wysłany: 23 marca 2020, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również po wizycie. Wszystko jest ok:)) czekam jeszcze na wyniki z krwi. Lekarz mówi że raczej dziewczynka ale jeszcze nic pewnego :) dzidzia ma 6cm.

Natalii, Evoleth, baby, Bluberry, Wik89 lubią tę wiadomość

thgf90bvuiqcznz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2020, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evoleth, Kejti super!

• Lajla Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2020, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści dziewczyny! Ja mam swoje prenatalne w piątek i już lekki stresik jest

• Jola17a Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaSer2 wrote:
    Cześć Jola ;) widzę, że miałam transfer rowno tydzień po Tobie :) mogę zapytać czy bylas na naturalnym, czy sztucznym cyklu i czy/jaki przyjmujesz progesteron ? :)
    Hej. Byłam na sztucznym cyklu, na naturalnym nawet nie byłoby szans. Przed transferem i nadal przyjmuje dopochwowo Utrogestan a 4 tyg.po transferze brałam jeszcze zastrzyki z prolutexu.

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
‹‹ 79 80 81 82 83 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ