X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2020, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii wrote:
    Ja tez mam nadzieję, ze nie odwołają mi wizyty w przyszły poniedziałek, bo mam prenatalne. W piątek planowałam zrobic badania, mocz, krew i Pappa, mam blisko siebie Diagnostykę, ale obawiam się, czy nie bedzie duzo ludzi, zwłaszcza, ze musze isc z synkiem :/

A czy Wy tez robiliście tak, ze test z krwi kilka dni wcześniej niz USG? To ma jakies znaczenie?

Też mam w poniedziałek prenatalne i też mam nadzieję że nie odwołają. Ja nie tobie wcześniej badan

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam usg dopiero 24.03 ale....w niemczech. To znaczy, ze jak tam pojade to tutaj narazie nie wroce...I teraz nie wiem co robic 😟. W ten pietek mam morfologie e De ale olewam.

Soldering94 lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2020, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę Kotka, a nie możesz w Polsce gdzies zrobić w razie czego?

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro wizytę i dzwoniłam, i będę przyjęta normalnie, przyjmują tylko pilne przypadki. I tak mam stracha iść gdziekolwiek do ludzi, no ale muszę iść przecież.

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    Ostatnio doszły mi trochę inne stresy+ chyba hormony ciążowe swoje też robiły, ale już coraz bliżej II trymestru i poczują ruchy dziecka będzie trochę większy spokój.

Wg OM termin mi wypada na 06.10 ale z USG 02.10

O to spora różnica ;) ale podobno teraz dziecko szybko rośnie ;) u mnie 3,33 cm 10t2d zgodnie z OM, ale jak widać kilka dni różnicy i juz ponad centymetr większe ;)
    Wszyscy mówią aby się nie stresować, tylko jak? Wierze, ze teraz po przekroczeniu tego nieszczęsnego 8 tygodnia bedzie juz dobrze ✊🏻😍
    Pytałaś może jak szybko bije serduszko? U mnie 163 bpm.

66f2b88525.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii wrote:
    O kurczę Kotka, a nie możesz w Polsce gdzies zrobić w razie czego?

Mieszkamy u moich rodzicow. Nie chce ich narazac. Jedynie to moze jeszcze raz zakupy zrobimy.
    Ale chyba odpuszcze to usg. Serio czlowiek (przynajmni j ja) w trzeciej ciazy to jakos bardziej lajtowo przechodzi. W pierwdzej to czekalam z niecierpliwoscia na nastepny tydzien i czytalam co tam sie akuraz dzieje a teraz to nawet nie wiem w ktorym jestem 😄. No i tez niezbyt mnie to usg interesuje, zawsze to fajnie bylo zobaczyc malucha ale w pierwszej to bylo wszystko takie nowe a teraz to w nie mam zadnego parcia zeby podgladac.
    Oczywisie ja rozumiem dziewczyny ktore sanw pierwszej ciazy albo mialy problrmy w pierwszej ze to tak przezywaja i chca wiedziec i widziec jak najwiecej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2020, 13:18

Maybelle lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka rozumiem, jasne, ze nie ma sensu ryzykować. Ja jesrem w drugiej ciazy i najpierw myślałam, ze będę lajtowo znosić i w sumie w porównaniu z pierwsza jest dużo lepiej, czas szybciej leci, ale wizyty mam rzadko i mimo wszystko nie moge się doczekać 🙈

• Maybelle Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:09

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie usg nie wzrusza, ale chcę wiedzieć czy dziecko zdrowe, więc muszę mieć sanco i prenatalne.
    Wydaje mi się, że za 10 dni nie otworzą granic. Nie po to sprowadzają wszystkich Polaków z całego świata. To wszystko dłużej potrwa...
    Co do badań krwi to zapiszę się na pobranie domowe, chociaż nie wiem jaka to różnica, bo ta pielęgniarka też ma kontakt z dużą ilością osób...
    Do sklepów chodzę. Pustki są a ludzie (podziwiam) bardzo pilnują odległości i zasad higieny.

dqprp07wzt9w07bj.png
  • agusiagim1 Koleżanka

Wysłany: 17 marca 2020, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chodzę do sklepów, ceny mięsa mnie powoli kładą na łopatki, ciekawe co będzie dalej.

Córeczka Maja wrzesień 2009❤️
    psu3slr.png
  • _Jagoda_ Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2020, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh.. ja dzowniłam dziś do przychodni mój lekarz przyjmuje w czwartki- w ten czwartek odwołane wszystkie wizyty, co do nast. tygodnia jeszcze nie ma informacji. Chyba się załamię... :( nie mam nawet karty ciąży założonej, bo byłam końcem lutego potwierdzić ciąże, mam zlecone badania i teraz 26.03 miała być kolejna wizyta. Na prenatalne zapisałam się 3.04 ale wpisała mnie ołówkiem, bo nie wiadomo czy czwartkowa wizyta na której dr mi wystawi skierowanie się odbędzie...

8599rjjgz09aybtp.png
  • BuBu Koleżanka

Wysłany: 17 marca 2020, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w 3 ciąży ale i tak panikuję bo tak naprawdę każdą ciąża jest inna a jednak takie badania jak USG prenatalne czy badania krwi co niektóre muszą być wykonane przecież nie żyjemy w średniowieczu już nie mówiąc o tym co teraz z porodami się dzieje.

Freja000 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kxkbj0z7a.png
    wnidio4px2a5kwgs.png
    bl9cuay3m1ytu56k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2020, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldering94 wrote:
    O to spora różnica ;) ale podobno teraz dziecko szybko rośnie ;) u mnie 3,33 cm 10t2d zgodnie z OM, ale jak widać kilka dni różnicy i juz ponad centymetr większe ;)
    Wszyscy mówią aby się nie stresować, tylko jak? Wierze, ze teraz po przekroczeniu tego nieszczęsnego 8 tygodnia bedzie juz dobrze ✊🏻😍
    Pytałaś może jak szybko bije serduszko? U mnie 163 bpm.

Ja się uspokoję jak ruchy dziecka zacznę czuć, do tego czasu zawsze ta obawa jeszcze będzie. U nas jest 160 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2020, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wizyta jutro, na dzień dzisiejszy, jak mi to pani powiedziała, odbędzie się. Usg prenatalne na ten moment odwołane, ale mam dzwonić 30.03... załamka.. nigdy nie byłam w takiej sytuacji. I z całym szacunkiem do służby zdrowia, ale kobiet w ciąży nie powinni tak zostawić. Rozumiem wirus, ale ludzie z wirusem są bardziej zaopiekowani niż my :(

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie.
    Cały dzień dziś mam spięty brzuch, cały niemal czas :( i padłam dziś na 2h, a normalnie nie śpię w dzień...

dqprp07wzt9w07bj.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    Dokładnie.
    Cały dzień dziś mam spięty brzuch, cały niemal czas :( i padłam dziś na 2h, a normalnie nie śpię w dzień...

Miałam też coś takiego w poniedziałek i chyba niedzielę. Potem przeszło.

Ja się zastanawiam czy mój brzuch nie powinien już jakoś inaczej wyglądać. Owszem wieczorem, już po obiedzie jest wzdęty i wygląda jak 5 miesiąc 😜 ale rano zwykle płaski i zupełnie bez zmian. Nie czuję nawet żeby był jakiś napięty. Kończę właśnie 9 tydzień. Premie jeszcze czas. Ale tak bardzo chciałabym jakiegoś potwierdzenia że wszystko ok...

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Jola17a Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja miałam wczoraj chwile grozy, po sobotnim plamieniu, zmniejszyłam acard i było ok, wczoraj popołudniu krew. Wiedziałam że mój gin przyjmuje do wieczora, pojechałam na usg, w tych warunkach kosmicznych, przyjęli mnie. Maleństwo ok, ma 2 cm USG pokazuje 8t4d. Mam krwiaczki na macicy, powiedział że nie zagrażają ciąży. Także może się jeszcze dziać, co idę do łazienki to strach.

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2020, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola rozumiem Twój strach, najważniejsze że krwiaki nie wpływają bezpośrednio na rozwój ciąży. Krew może być dopóki krwiaki się nie oczyszczą. Dużo spokoju i odpoczynku teraz i będzie dobrze ✊

Jola17a lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2020, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pobudka z rana, pogoda drugi dzień rozpieszcza. Dzieci ogarnięte tylko ja jeszcze w piżamie 🤣 i szykujemy się na podwórko. 15st u nas dziś już.

Miłego dnia 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2020, 09:17

• nimfadorka Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2020, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja poszłam jednak na L4. Broniłam się przed tym, bo oszaleje w tym domu sama, ale to jest jednak naprawdę ryzykowane, żeby tam chodzić teraz. Tylko nie wiem co mam ze sobą zrobić :(
    Zamówiłam sobie spodnie ciążowe już z Lidla, na adres mojego zakładu pracy i... przepadły. Ktoś się zaopiekował moją paczką i pewnie chwile potrwa zanim się zorientuje, że te gacie to chyba nie dla niego :D

‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ