SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Asia_ Koleżanka

Wysłany: 30 marca 2020, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie odebraliśmy telefon z wynikami badań genetycznych NIFT i będzie zdrowa dziewczynka ! Ale się cieszę, jakaś pozytywna wiadomość w tym czasie :) od wczoraj zaczęliśmy 2 trymestr.. oby do przodu i żeby zdrowie było 🙂

Nina83, Monia93, Lajla, Maybelle, Freja000, Natalii, Evoleth, baby, Bluberry, gondi, Jola17a lubią tę wiadomość

• Maybelle Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:12

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam inny problem... mój mąż jest totalnie zeschizowany przez wirusa. Pracujemy w tej samej firmie i jeśli przestaną wypłacać pensje (a na razie jest obsuwa) to leżymy.
    Ja się skupiam na dziecku i wyprawce, a z nim nie da się na ten temat w ogóle porozmawiać...
    powiedział, że pozamieniają wszystkie szpitale na zakaźne, nie będę miała gdzie rodzić, pozamykają apteki, a ja nie będę mogła karmić... jakieś totalnie czarne wizje, jak nie on...
    przecież trzeba myśleć do przodu...

Paulinqa lubi tę wiadomość

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    a ja mam inny problem... mój mąż jest totalnie zeschizowany przez wirusa. Pracujemy w tej samej firmie i jeśli przestaną wypłacać pensje (a na razie jest obsuwa) to leżymy.
    Ja się skupiam na dziecku i wyprawce, a z nim nie da się na ten temat w ogóle porozmawiać...
    powiedział, że pozamieniają wszystkie szpitale na zakaźne, nie będę miała gdzie rodzić, pozamykają apteki, a ja nie będę mogła karmić... jakieś totalnie czarne wizje, jak nie on...

Trzeba poczekać z wyprawką, do października wszystko można skompletować w dobie internetu, to samo z mlekiem modyfikowanym nawet na Allegro można kupić, trzeba myślec pozytywnie.
    Jeśli chodzi o pensje, trzymam kciuki aby to była chwilowa obsuwa i szybko pieniążki wpływały.

Freja000 lubi tę wiadomość

66f2b88525.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem alergikiem. Najbardziej uczula mnie bylica, komosa i babka lancetowata. Czyli lipiec sierpień. Nic nie można brać 😬 W poprzednich ciążach jakos mi to aż tak nie doskwierało. Nie pamiętam za bardzo.

Teraz za to mam problemy atopowej skóry. No zadrapię się w końcu 😳 W piątek wizyta. Na pewno zapytam co z tym można zrobić.

Freja mój mąż też jest trochę trudny. Twardo stąpa po ziemi. I choć jednocześnie się cieszy, to też stresuje. I liczy. I liczy. I liczy. Jak nie kasę to metry kwadratowe, albo remont łazienki i planowanie. I tak na okrągło. Ale jakoś to zniose. Byle było dobrze

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • baby Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle też mam wizytę w piątek. Już się tak nie mogę doczekać...

Maybelle lubi tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem alergikiem i to nawet bardzo, z astmą. W poprzedniej ciąży w maju umierałam, opuchnięta i zapłakana chodziłam. Pomagał mi trochę syrop calcium allergy czy jakoś tak się to nazywało. Muszę się za wczasu zaopatrzeć. Potrafiłam całą butelkę wypić w kilka dni:p

Ja ze swędzącymi atopowymi nadgarstkami męcze się gdzieś od stycznia. Wcześniej nic z tym nie robiłam, ale ostatnio znalazłam ectokrem który moja mała miała przepisany na takie suche placki i tym to smaruje, trochę mi pomaga. Nie umiem rozgryźć z czego to się robi, ale ostatnio obstawiam banany.

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiosna mam zawsze krople bo jak pyli nie idzie wytrzymać, załzawione i czerwone oczy 🥺
    Dziewczyny ja liczę że do października ta sytuacja się trochę już uspokoi, ale też mnie to niepokoi w moim rejonie najbliżej dwie porodówki zostały zamknięte.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia gratulacje mamy na forum pierwszą dziewczynkę 😉

baby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2020, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja spokojnie, trzeba dac sobie czas, ta sytuacja na każdego wpływa inaczej. Tak jak dziewczyny mówią, z wyprawką można trochę poczekać, a jak sytuacja się ustabilizuje to maz tez będzie inaczej patrzeć :)

• Asia_ Koleżanka

Wysłany: 30 marca 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, kupujecie już jakieś drobiazgi dla dziecka ? :) czy jeszcze spokój 🙂?

• baby Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_ wrote:
    Właśnie, kupujecie już jakieś drobiazgi dla dziecka ? :) czy jeszcze spokój 🙂?

Zdecydowanie nie mam odwagi...
    Może po badaniach coś zacznę myśleć. Albo po wynikach sanco. Lepiej. Ta moja radość wciąż taka pomieszana z niepokojem...

f2wl4z17a25l2zbv.png

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdzieś może dopiero za 2-3 miesiące zacznę coś kupować. Wolę jak najpóźniej bo i tak narazie nie mam gdzie tego dawać. No i zależy co będzie, jak dziewczynka to nie będę potrzebowała tylu nowych ubrań.

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja praktycznie wszystko mam więc jedynie takie podstawowe rzeczy będziemy kupować. Ale jak już to też dopiero w wakacje pomyślimy.

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby poczekać można, ale finansowo rozsądniej byłoby rozłożyć na te nadchodzące miesiące...

dqprp07wzt9w07bj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    Niby poczekać można, ale finansowo rozsądniej byłoby rozłożyć na te nadchodzące miesiące...

Spróbujcie odkładać pieniądze stopniowo na ten czas zakupów.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja to prawda, zależy ile musicie kupic.
    Ja jeszcze nic nie kupiłam i w zasadzie mamy wszystko po młodym: foteliki, wózki, łóżeczko, to te najdrozsze wydatki.
    Chciałabym kilka większych rzeczy dokupić, na ktore nie starczyło kasy czy synku i musieliśmy sobie odpuścić, ale to pewnie gdzies w okolicach lipca.
    Tez dużo zależy od tego, kto się w brzuszku chowa, bo jak chłopak to prawie wszystko mam, a jak dziewczynka to zamierzam przebrac ubranka, żeby wybrać te uniwersalne, a potem poszaleć na dziale dla dziewczynek 😍

• Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    Freja nie chciałam polubić A teraz nie mogę cofnąć

Przykro mi że mąż tak panikuje chrzan go ,musi myśleć trzeźwo .

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ