X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Asia_ Koleżanka

Wysłany: 30 marca 2020, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie odebraliśmy telefon z wynikami badań genetycznych NIFT i będzie zdrowa dziewczynka ! Ale się cieszę, jakaś pozytywna wiadomość w tym czasie :) od wczoraj zaczęliśmy 2 trymestr.. oby do przodu i żeby zdrowie było 🙂

Nina83, Monia93, Lajla, Maybelle, Freja000, Natalii, Evoleth, baby, Bluberry, gondi, Jola17a lubią tę wiadomość

• Maybelle Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:12

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam inny problem... mój mąż jest totalnie zeschizowany przez wirusa. Pracujemy w tej samej firmie i jeśli przestaną wypłacać pensje (a na razie jest obsuwa) to leżymy.
    Ja się skupiam na dziecku i wyprawce, a z nim nie da się na ten temat w ogóle porozmawiać...
    powiedział, że pozamieniają wszystkie szpitale na zakaźne, nie będę miała gdzie rodzić, pozamykają apteki, a ja nie będę mogła karmić... jakieś totalnie czarne wizje, jak nie on...
    przecież trzeba myśleć do przodu...

Paulinqa lubi tę wiadomość

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    a ja mam inny problem... mój mąż jest totalnie zeschizowany przez wirusa. Pracujemy w tej samej firmie i jeśli przestaną wypłacać pensje (a na razie jest obsuwa) to leżymy.
    Ja się skupiam na dziecku i wyprawce, a z nim nie da się na ten temat w ogóle porozmawiać...
    powiedział, że pozamieniają wszystkie szpitale na zakaźne, nie będę miała gdzie rodzić, pozamykają apteki, a ja nie będę mogła karmić... jakieś totalnie czarne wizje, jak nie on...

Trzeba poczekać z wyprawką, do października wszystko można skompletować w dobie internetu, to samo z mlekiem modyfikowanym nawet na Allegro można kupić, trzeba myślec pozytywnie.
    Jeśli chodzi o pensje, trzymam kciuki aby to była chwilowa obsuwa i szybko pieniążki wpływały.

Freja000 lubi tę wiadomość

66f2b88525.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem alergikiem. Najbardziej uczula mnie bylica, komosa i babka lancetowata. Czyli lipiec sierpień. Nic nie można brać 😬 W poprzednich ciążach jakos mi to aż tak nie doskwierało. Nie pamiętam za bardzo.

Teraz za to mam problemy atopowej skóry. No zadrapię się w końcu 😳 W piątek wizyta. Na pewno zapytam co z tym można zrobić.

Freja mój mąż też jest trochę trudny. Twardo stąpa po ziemi. I choć jednocześnie się cieszy, to też stresuje. I liczy. I liczy. I liczy. Jak nie kasę to metry kwadratowe, albo remont łazienki i planowanie. I tak na okrągło. Ale jakoś to zniose. Byle było dobrze

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • baby Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle też mam wizytę w piątek. Już się tak nie mogę doczekać...

Maybelle lubi tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem alergikiem i to nawet bardzo, z astmą. W poprzedniej ciąży w maju umierałam, opuchnięta i zapłakana chodziłam. Pomagał mi trochę syrop calcium allergy czy jakoś tak się to nazywało. Muszę się za wczasu zaopatrzeć. Potrafiłam całą butelkę wypić w kilka dni:p

Ja ze swędzącymi atopowymi nadgarstkami męcze się gdzieś od stycznia. Wcześniej nic z tym nie robiłam, ale ostatnio znalazłam ectokrem który moja mała miała przepisany na takie suche placki i tym to smaruje, trochę mi pomaga. Nie umiem rozgryźć z czego to się robi, ale ostatnio obstawiam banany.

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiosna mam zawsze krople bo jak pyli nie idzie wytrzymać, załzawione i czerwone oczy 🥺
    Dziewczyny ja liczę że do października ta sytuacja się trochę już uspokoi, ale też mnie to niepokoi w moim rejonie najbliżej dwie porodówki zostały zamknięte.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia gratulacje mamy na forum pierwszą dziewczynkę 😉

baby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2020, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja spokojnie, trzeba dac sobie czas, ta sytuacja na każdego wpływa inaczej. Tak jak dziewczyny mówią, z wyprawką można trochę poczekać, a jak sytuacja się ustabilizuje to maz tez będzie inaczej patrzeć :)

• Asia_ Koleżanka

Wysłany: 30 marca 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, kupujecie już jakieś drobiazgi dla dziecka ? :) czy jeszcze spokój 🙂?

• baby Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_ wrote:
    Właśnie, kupujecie już jakieś drobiazgi dla dziecka ? :) czy jeszcze spokój 🙂?

Zdecydowanie nie mam odwagi...
    Może po badaniach coś zacznę myśleć. Albo po wynikach sanco. Lepiej. Ta moja radość wciąż taka pomieszana z niepokojem...

f2wl4z17a25l2zbv.png

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdzieś może dopiero za 2-3 miesiące zacznę coś kupować. Wolę jak najpóźniej bo i tak narazie nie mam gdzie tego dawać. No i zależy co będzie, jak dziewczynka to nie będę potrzebowała tylu nowych ubrań.

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja praktycznie wszystko mam więc jedynie takie podstawowe rzeczy będziemy kupować. Ale jak już to też dopiero w wakacje pomyślimy.

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby poczekać można, ale finansowo rozsądniej byłoby rozłożyć na te nadchodzące miesiące...

dqprp07wzt9w07bj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    Niby poczekać można, ale finansowo rozsądniej byłoby rozłożyć na te nadchodzące miesiące...

Spróbujcie odkładać pieniądze stopniowo na ten czas zakupów.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja to prawda, zależy ile musicie kupic.
    Ja jeszcze nic nie kupiłam i w zasadzie mamy wszystko po młodym: foteliki, wózki, łóżeczko, to te najdrozsze wydatki.
    Chciałabym kilka większych rzeczy dokupić, na ktore nie starczyło kasy czy synku i musieliśmy sobie odpuścić, ale to pewnie gdzies w okolicach lipca.
    Tez dużo zależy od tego, kto się w brzuszku chowa, bo jak chłopak to prawie wszystko mam, a jak dziewczynka to zamierzam przebrac ubranka, żeby wybrać te uniwersalne, a potem poszaleć na dziale dla dziewczynek 😍

• Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    Freja nie chciałam polubić A teraz nie mogę cofnąć

Przykro mi że mąż tak panikuje chrzan go ,musi myśleć trzeźwo .

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ