X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • agusiagim1 Koleżanka

Wysłany: 30 marca 2020, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam prawie nic. Wszystko po córci porozdawalam albo sprzedałam. Póki co patrzę na necie, tyle tych nowości teraz... np. kokon czy gniazdko jak to nazywają. Ładne, ale czy to serio się przydaje??

Córeczka Maja wrzesień 2009❤️
    psu3slr.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:12

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Virad Autorytet

Wysłany: 31 marca 2020, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z was spodziewa się bliźniąt? W grupie będzie raźniej ☺️

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2020, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz prowaszący w końcu zadzwonił, ze może mnie przyjąć ale za tydzień. Chyba wole poczekać niż pojechać do lekarza, którego nie znam tylko tyle, że szybciej. Ktoś tez bedzie miał tak późni prenatalne? 13t4 d?

66f2b88525.png
  • Asia_ Koleżanka

Wysłany: 31 marca 2020, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldering94 wrote:
    Lekarz prowaszący w końcu zadzwonił, ze może mnie przyjąć ale za tydzień. Chyba wole poczekać niż pojechać do lekarza, którego nie znam tylko tyle, że szybciej. Ktoś tez bedzie miał tak późni prenatalne? 13t4 d?

Ja tez będę miała usg W kierunku oceny płodu 13w2d :) chociaż tydzień temu na kontroli usg lekarz już potwierdził ze mam spać spokojnie bo wszystko wyglada dobrze :)

• Soldering94 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2020, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_ wrote:
    Ja tez będę miała usg W kierunku oceny płodu 13w2d :) chociaż tydzień temu na kontroli usg lekarz już potwierdził ze mam spać spokojnie bo wszystko wyglada dobrze :)
    U mnie to tak wszystko przez tego koronowirusa po odwoływał, miałam mieć już dziś. Mam na usg 10.2d pozaznaczane narządy, ze są wykształcone dobrze, mózg, serduszko cztery jamy, żołądek juz wypełniony był płynem. Eh.. mam nadzieje, ze wytrzymam ten długi tydzień.
    Zawsze przy takim badaniu jest pobierana krew do testu pappa? Nic lekarz nie wspominał o tym badaniu a jak zapisywała się, jak odwołał wyzuty do innego to tam był od razu test pappa.
    Asia a Ty który teraz tydzień??

66f2b88525.png
  • Asia_ Koleżanka

Wysłany: 31 marca 2020, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldering94 wrote:
    U mnie to tak wszystko przez tego koronowirusa po odwoływał, miałam mieć już dziś. Mam na usg 10.2d pozaznaczane narządy, ze są wykształcone dobrze, mózg, serduszko cztery jamy, żołądek juz wypełniony był płynem. Eh.. mam nadzieje, ze wytrzymam ten długi tydzień.
    Zawsze przy takim badaniu jest pobierana krew do testu pappa? Nic lekarz nie wspominał o tym badaniu a jak zapisywała się, jak odwołał wyzuty do innego to tam był od razu test pappa.
    Asia a Ty który teraz tydzień??

My teraz 12w2d :) testu pappa nie robimy bo robiliśmy badanie NIFTY i lekarz powiedział że w tym przypadku jest zbędny wiec nie będziemy robić

• Jola17a Autorytet

Wysłany: 31 marca 2020, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle wrote:
    Freja, mój to czasem kichnie i od razu panikuje, że ma korone 🤦🏼‍♀️ Już dostał ochrzan, że ma nie schizować i mnie nie denerwować. Oprócz korony, przecież są też inne choroby: alergie, przeziębienie, przewianie... Wiosną o nie nie trudno.
    A właśnie, czy któraś z was cierpi na alergię i katar sienny wiosną? Wcześniej brałam leki przeciwhistaminowe, ale w ciąży podobno ich nie wolno brać. Wie któraś jak w naturalny sposób poradzić sobie z katarem siennym? Wszystko mnie w środku swędzi, nawet gałki oczne z tych wiosennych pyłków 🙈
    Ja mam to nieszczęście, kicham i płaczę od kwietnia do czerwca. Niestety za wiele w tej kwestii nie zrobimy. Możemy jedynie uzbroić się w wapno, takie krystalicznie czyste bez dodatków, w saszetkach, dostępne w aptekach a krople do oczu polecam Chylo Comod niebieskie, łagodzą objawy.

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • amelka_27 Znajoma

Wysłany: 31 marca 2020, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jestem po badaniu prenatalnym. W gabinecie podano mi maseczkę, polecono zdezdezynfekować ręce.
    Samo badanie bardzo dobrze. Wszystko pięknie, w normie. Kość nosowa jest, przezierność karkowa bardzo wąziutką bo 0,6! Serduszko ładnie bije - 152. Ciąża nawet starsza o 2 dni ;) 11+5.

Uspokoiło mnie to badanie bardzo :)

Jola17a, edytkaa93, Bluberry, Maybelle, Evoleth, agusiagim1, Freja000, baby, Natalii, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

oar8rjjgljk52u9a.png
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amelka_27 wrote:
    Właśnie jestem po badaniu prenatalnym. W gabinecie podano mi maseczkę, polecono zdezdezynfekować ręce.
    Samo badanie bardzo dobrze. Wszystko pięknie, w normie. Kość nosowa jest, przezierność karkowa bardzo wąziutką bo 0,6! Serduszko ładnie bije - 152. Ciąża nawet starsza o 2 dni ;) 11+5.

Uspokoiło mnie to badanie bardzo :)
    Gratulacje;) oby same takie dobre wieści ;)

66f2b88525.png
  • agusiagim1 Koleżanka

Wysłany: 31 marca 2020, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez po badaniu. 12w4d, dzidzia wierci się niesamowicie. NT 0,98, doktorka mówi ze wszystko oki, narządy, kończyny, główka itp. Ufffff. Maska i rękawiczki oczywiście u mnie, położnej i doktorki(plus gogle). Fotki słodziutkie. Uspokoiłam się. Nic nie przytyłam. Ta maska mnie tak upijała ze myślałam ze się pod nią uduszę... na płeć za wcześnie, choć koleżanka która widziała fotkę twierdzi ze widzi tam jajeczka 🤪🤪🤪🤪🤣🤣🤣🤣🤣

Maybelle, Evoleth, Freja000, baby, Bluberry, Natalii lubią tę wiadomość

Córeczka Maja wrzesień 2009❤️
    psu3slr.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2020, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po moich dzieciach nie mam praktycznie nic. Z jedną bluzę zostawioną z sentymentu...
    Mam problem niestety z używanymi rzeczami, nie potrafię się przemóc, więc będzie drogo :/ a! mam torbę taką na pieluchy itp. ;)

dqprp07wzt9w07bj.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 31 marca 2020, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do gina sprawdzić czy wizyta piątkowa aktualna. I się okazalo że przesuniemy na czwartek 😁 1 dzień czekania mniej. Ufff
    I sanco będzie.
    Ach teraz tylko opanować stres...

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 31 marca 2020, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:12

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2020, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam miec dzisiaj wizytę ale mam jutro na 8.30. Mam nadzieję że nie będzie dużo ludzi, niby w naszym powiecie nie ma jeszcze wirusa ale jest w mieście obok i tego się boje:/

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę w poniedziałek, w sobotę będą dzwonić na potwierdzenie liczę że się wizyta odbędzie bo jak by mieli odwołać to raczej już by dzwonili.

U nas dziś stres trochę, moi teściowie od dziś zostali uziemieni na kwarantannie. Teściowa przeżywa bardzo emocjonalnie do tego podchodzi 😔

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virad witaj, chyba jesteś pierwsza z blizniakami na naszym wątku, gratulacje! 🙂

Gratuluję dziewczyny udanych wizyt, super, ze wszystko ok.
    Ja musiałam sama robić badania krwi na test Pappa, wiec to chyba zalezy od gabinetu.
    Freja ja tez mam problem z rzeczami używanymi i naprawdę rzadko kupuję, przede wszystkim unikam używanych ciuchów.

Freja000 lubi tę wiadomość

• Soldering94 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2020, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    Ja mam wizytę w poniedziałek, w sobotę będą dzwonić na potwierdzenie liczę że się wizyta odbędzie bo jak by mieli odwołać to raczej już by dzwonili.

U nas dziś stres trochę, moi teściowie od dziś zostali uziemieni na kwarantannie. Teściowa przeżywa bardzo emocjonalnie do tego podchodzi 😔
    Ja mam w środę, ostatnio dzień przed wizytą mi odwołali;( teraz to rożnie bywa, Otwock koło Warszawy ginekolog rezydent, który przyjmował na oddziale ma potwierdzony covid i cały oddział zamknięty, sytuacja jest bardzo dynamiczna.
    A jak się czujesz?

66f2b88525.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a mnie jakoś brzuch kłuje, najbardziej jak się ruszam, dziwne to jakieś:/ i tak żakłuję i puści, nigdy tak nie miałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2020, 20:53

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldering94 wrote:
    Ja mam w środę, ostatnio dzień przed wizytą mi odwołali;( teraz to rożnie bywa, Otwock koło Warszawy ginekolog rezydent, który przyjmował na oddziale ma potwierdzony covid i cały oddział zamknięty, sytuacja jest bardzo dynamiczna.
    A jak się czujesz?

Właśnie moja teściowa tam pracuje na drugi etat i dziś wszystkich z oddziału wysłali na kwarantannę. Mój ginekolog pracuje w Piasecznie na ginekologi i tam też zamknęli oddział położniczy dla bezpieczeństwa z tym że wirus stwierdzono u pacjenta z innego oddziału i dlatego nie wiem co z wizytą będzie. Dla mnie najważniejsze bezpieczeństwo dla maluszka i moich dzieci ja się czuję dobrze tylko ostatnie podobnie jak Edytka pisze mam kłucia pod wieczór. Jak mi odwołają trudno mam nadzieję że tylko z groszkiem wszystko w porządku no i L4 się kończy 6

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2020, 21:07

‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ