Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulinqa wrote:U nas przeziernosc 2.2 ale lekarz mi wytłumaczył że po 13 tyg już u dziecka jest większa przeziernosc i mam się nie martwić bp wszystko jest ok. Więc na pewno u Ciebie też ok. I u mnie dzidziuś większy o 3 dni . Więc prenatalne miałam 13.2 A to już było 13.5 wg usg więc na granicy robienia
Ja właśnie szukam lekarza i tak na pierwszy rzut... wychodzi że terminy są wolne, ale właśnie w okolicy mojego 13t4d...
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Po prenatalnych wszystko jest ok, całe 5.5cm szczescia❤️ mimo mojej nadczynności tarczycy dziecko ma idealnie bijace serducho 159 💪 na 60% chłopczyk, choć ja ciągle czuje ze to dziewczynka, syna już mam i cała ciąże super się czułam.. A tu zupełnie inaczej 😉
Soldering94, Maybelle, Freja000, Virad, gondi, Jola17a, Natalii, Evoleth lubią tę wiadomość
-
No i po badaniu. Wszystko pięknie oprócz NT 😬 3mm. Pobrali krew na sanco. Za 5 dni wóz albo przewóz...
Trochę mi ulżyło że ciąża żywa i że urosło odpowiednio do tygodnia. Ale to NT... No nic. Czekamy..Jola17a lubi tę wiadomość
-
U mnie wieczorem pojawiło się lekkie plamienie żywa krwią po aplikacji tej luteiny. Lekarz uspokajał przez telefon ze to może być od luteiny dopochwowej i naruszenia po badaniu. Rano nic nie było już żadnych plamien a teraz pojawiło się leciutkie brązowe ślady w śluzie. Lekarz każe leżeć i brać luteinę na szczęście te bóle wczorajsze odpuściły. Czy która miała takir wyskokowe plamienie ? Aktualnie 12w4d. Leżę i mam nadzieje ze od wczorajszego usg z młoda wszystko dobrze ..ehh
-
Kejti22 wrote:Ja dziś rozpoczynam 2 trymestr 🥰 najbliższa wizyta za tydzień, czuje się jakoś za dobrze 🤔 pełno energii, chęci do roboty, jakbym nie była w ciąży 😜
Ja też czuje się zupełnie nieciążowo 😉 a wszystko jest ok. Widziałam na własne oczy. No prócz tego NT 😣 ale na to hormony wp płyty nie mają.
Po prostu wrócę zaczynamy kolejny trymestr - ten chyba najlepszy pod względem samopoczucia. Więc dlatego pewno nam być lepiej -
Ja też się czuje ostatnio bardzo dobrze, aż się boje zapeszać
mdłości ustąpiły całkowicie, tylko teraz brzuch mnie pobolewa co jakiś czas. Ale pani doktor kazała brać nospe i po tej nospie jest naprawdę dużo lepiej. Siły mi powróciły, także jest super:) i najważniejsze jest to że z dnia na dzień jestem coraz bardziej przekonana że wszystko będzie dobrze:)
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
nick nieaktualnyTala 60% to jeszcze nie 100% jeszcze 40% szansy na dziewczynkę jest do następnej wizyty 🙂 najważniejsze że jest wszystko w porządku.
Kejti u mnie to samo po skończonym I trymestrze spory skok ku lepszemu samopoczuciu.
Maybelle kciuki 😉Maybelle lubi tę wiadomość
-
Freja000 wrote:Baby, czyli robiłaś zwykłe sanco, nie plus? U mnie już 6ty dzień roboczy czekania...
Dziś się obudziłam z bólem podbrzusza, takim okresowym
A w ogóle jeśli chodzi o bóle to np. mam bardzo silny ból z boku jak kichnę.
Tez taki ból mam jak kicham, ból podbrzusza jak na okres tez się pojawia, ostatnio u mnie coraz częściej
Freja000 lubi tę wiadomość
-
Ja też się witam od dziś w II trymestrze. U mnie póki co nie ma jakiejś odczuwalnej zmiany w samopoczuciu. Nadal wieczorne mdłości plus arytmia, która mnie też męczy szczególnie wieczorami. Ale brzuszek rośnie, nie wiem czy tylko przez ciążę czy nie przypadkiem przez to siedzenie w domu 😂 mam wrażenie, że cały czas coś jem 😀
Jola17a lubi tę wiadomość
-
Freja000 wrote:Baby, czyli robiłaś zwykłe sanco, nie plus? U mnie już 6ty dzień roboczy czekania...
tak - zwykłe
rozmyślałam rozmyślałam i wymysliłam że krócej bede czekać a i tak sporo się dowiem
a teraz myślę że te 5 dni to kosmiczna odległośćFreja000 lubi tę wiadomość
-
Baby kciuki za wyniki.
Ja jutro mam prenatalne. Samo usg, chyba nie chce więcej.
Boje się, niepotrzebnie się zapisałam, chyba nie chce wiedzieć jeśli coś byłoby nie tak... wcześniej myślałam ze z pewnością chce wiedzieć, a teraz chyba jestem coraz bardziej przekonana ze nie chce. Poza tym to jest tylko usg, lekarzowi się przesunie kursor o 1 mm! I już wynik nieprawidłowy. To tak nie wiele. A może przekształcić ciąże w koszmar.
W pierwszej ciąży robiłam tylko usg II trymestru. Teraz jestem starsza i lekarz namówił mnie na to genetyczne.. ale mam mętlik w głowie.
Ech musiałam się gdzieś wygadać, w głębi serca czuje ze musi być dobrze, ale strach jest.
Dla mnie wiadomość nawet zła nic nie zmieni, bo na pewno urodzę dziecko, tylko bezsensnu będę się stresować i zamartwiać jak coś będzie nie tak. -
Ja po dzisiejszej wizycie wiem że moje serduszko bije i ma 4cm1mm, wg Usg ciąża starsza o 8 dni, czyli 11t.0d.Zapisałam się na prenatalne na 10.04. Wypadnie wtedy wg usg 12t.0d.Myslicie że to dobry termin? Czy dzidzia podrośnie przez tydzień o 9mm? Czytałam że prenatalne może się odbyć kiedy maleństwo ma 5cm.
??Bluberry, bebetka.b, Virad lubią tę wiadomość
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.