X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Virad Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinqa wrote:
    U nas przeziernosc 2.2 ale lekarz mi wytłumaczył że po 13 tyg już u dziecka jest większa przeziernosc i mam się nie martwić bp wszystko jest ok. Więc na pewno u Ciebie też ok. I u mnie dzidziuś większy o 3 dni . Więc prenatalne miałam 13.2 A to już było 13.5 wg usg więc na granicy robienia
    Czyli lepiej umówić się na to badanie wcześniej?
    Ja właśnie szukam lekarza i tak na pierwszy rzut... wychodzi że terminy są wolne, ale właśnie w okolicy mojego 13t4d...

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpóźniej można robić do 13.6 dnia tak mój mi mówił . Później też ciężko zmierzyć wszystko bo dziecko już się odgina wypina itp.

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • BuBu Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bardzo często tydzień obliczony z ostatniej miesiączki nie pokrywa się z tym rzeczywistym także lepiej mieć parę dni zapasu mój lekarz mówił że przełom 12 i 13 tygodnia jest najlepsxy.

3jgx3e3kxkbj0z7a.png
    wnidio4px2a5kwgs.png
    bl9cuay3m1ytu56k.png
  • tala77 Koleżanka

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prenatalnych wszystko jest ok, całe 5.5cm szczescia❤️ mimo mojej nadczynności tarczycy dziecko ma idealnie bijace serducho 159 💪 na 60% chłopczyk, choć ja ciągle czuje ze to dziewczynka, syna już mam i cała ciąże super się czułam.. A tu zupełnie inaczej 😉

Soldering94, Maybelle, Freja000, Virad, gondi, Jola17a, Natalii, Evoleth lubią tę wiadomość

ckai9jcgrvnthk03.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po badaniu. Wszystko pięknie oprócz NT 😬 3mm. Pobrali krew na sanco. Za 5 dni wóz albo przewóz...
    Trochę mi ulżyło że ciąża żywa i że urosło odpowiednio do tygodnia. Ale to NT... No nic. Czekamy..

Jola17a lubi tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby! Będzie dobrze 😊 to, ze minimalnie ponad normy nie oznacza od razu najgorszego 🙂 bądź dobrej myśli! 😊

• Kejti22 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś rozpoczynam 2 trymestr 🥰 najbliższa wizyta za tydzień, czuje się jakoś za dobrze 🤔 pełno energii, chęci do roboty, jakbym nie była w ciąży 😜

• Asia_ Koleżanka

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wieczorem pojawiło się lekkie plamienie żywa krwią po aplikacji tej luteiny. Lekarz uspokajał przez telefon ze to może być od luteiny dopochwowej i naruszenia po badaniu. Rano nic nie było już żadnych plamien a teraz pojawiło się leciutkie brązowe ślady w śluzie. Lekarz każe leżeć i brać luteinę na szczęście te bóle wczorajsze odpuściły. Czy która miała takir wyskokowe plamienie ? Aktualnie 12w4d. Leżę i mam nadzieje ze od wczorajszego usg z młoda wszystko dobrze ..ehh

• baby Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti22 wrote:
    Ja dziś rozpoczynam 2 trymestr 🥰 najbliższa wizyta za tydzień, czuje się jakoś za dobrze 🤔 pełno energii, chęci do roboty, jakbym nie była w ciąży 😜

Ja też czuje się zupełnie nieciążowo 😉 a wszystko jest ok. Widziałam na własne oczy. No prócz tego NT 😣 ale na to hormony wp płyty nie mają.
    Po prostu wrócę zaczynamy kolejny trymestr - ten chyba najlepszy pod względem samopoczucia. Więc dlatego pewno nam być lepiej

f2wl4z17a25l2zbv.png

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się czuje ostatnio bardzo dobrze, aż się boje zapeszać:) mdłości ustąpiły całkowicie, tylko teraz brzuch mnie pobolewa co jakiś czas. Ale pani doktor kazała brać nospe i po tej nospie jest naprawdę dużo lepiej. Siły mi powróciły, także jest super:) i najważniejsze jest to że z dnia na dzień jestem coraz bardziej przekonana że wszystko będzie dobrze:)

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:13

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tala 60% to jeszcze nie 100% jeszcze 40% szansy na dziewczynkę jest do następnej wizyty 🙂 najważniejsze że jest wszystko w porządku.

Kejti u mnie to samo po skończonym I trymestrze spory skok ku lepszemu samopoczuciu.

Maybelle kciuki 😉

Maybelle lubi tę wiadomość

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby, czyli robiłaś zwykłe sanco, nie plus? U mnie już 6ty dzień roboczy czekania...

Dziś się obudziłam z bólem podbrzusza, takim okresowym :(
    A w ogóle jeśli chodzi o bóle to np. mam bardzo silny ból z boku jak kichnę.

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:13

Freja000 lubi tę wiadomość

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Asia_ Koleżanka

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    Baby, czyli robiłaś zwykłe sanco, nie plus? U mnie już 6ty dzień roboczy czekania...

Dziś się obudziłam z bólem podbrzusza, takim okresowym :(
    A w ogóle jeśli chodzi o bóle to np. mam bardzo silny ból z boku jak kichnę.

Tez taki ból mam jak kicham, ból podbrzusza jak na okres tez się pojawia, ostatnio u mnie coraz częściej

• Soldering94 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy kichnięciu to zależy jak się ułożę, a takie bóle okresowe ale tylko chwila i koniec kiedyś musiałam tylko wziąć nospe.
    Gratulacje dla wszystkich po wizytach, ja jeszcze czekam...tydzień. Ale mam panikę..

66f2b88525.png
  • ma.rysia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się witam od dziś w II trymestrze. U mnie póki co nie ma jakiejś odczuwalnej zmiany w samopoczuciu. Nadal wieczorne mdłości plus arytmia, która mnie też męczy szczególnie wieczorami. Ale brzuszek rośnie, nie wiem czy tylko przez ciążę czy nie przypadkiem przez to siedzenie w domu 😂 mam wrażenie, że cały czas coś jem 😀

Jola17a lubi tę wiadomość

• baby Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:

tak - zwykłe
    rozmyślałam rozmyślałam i wymysliłam że krócej bede czekać a i tak sporo się dowiem

a teraz myślę że te 5 dni to kosmiczna odległość ;)

f2wl4z17a25l2zbv.png

• bebetka.b Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby kciuki za wyniki.
    Ja jutro mam prenatalne. Samo usg, chyba nie chce więcej.
    Boje się, niepotrzebnie się zapisałam, chyba nie chce wiedzieć jeśli coś byłoby nie tak... wcześniej myślałam ze z pewnością chce wiedzieć, a teraz chyba jestem coraz bardziej przekonana ze nie chce. Poza tym to jest tylko usg, lekarzowi się przesunie kursor o 1 mm! I już wynik nieprawidłowy. To tak nie wiele. A może przekształcić ciąże w koszmar.
    W pierwszej ciąży robiłam tylko usg II trymestru. Teraz jestem starsza i lekarz namówił mnie na to genetyczne.. ale mam mętlik w głowie.
    Ech musiałam się gdzieś wygadać, w głębi serca czuje ze musi być dobrze, ale strach jest.
    Dla mnie wiadomość nawet zła nic nie zmieni, bo na pewno urodzę dziecko, tylko bezsensnu będę się stresować i zamartwiać jak coś będzie nie tak.

• Jola17a Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po dzisiejszej wizycie wiem że moje serduszko bije i ma 4cm1mm, wg Usg ciąża starsza o 8 dni, czyli 11t.0d.Zapisałam się na prenatalne na 10.04. Wypadnie wtedy wg usg 12t.0d.Myslicie że to dobry termin? Czy dzidzia podrośnie przez tydzień o 9mm? Czytałam że prenatalne może się odbyć kiedy maleństwo ma 5cm.
    ??

Bluberry, bebetka.b, Virad lubią tę wiadomość

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ