Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
edytkaa93 wrote:Kurcze a mnie jakoś brzuch kłuje, najbardziej jak się ruszam, dziwne to jakieś
i tak żakłuję i puści, nigdy tak nie miałam
Ja tak mam od dłuższego czasu i na każdej kontroli lekarz mnie uspokaja ze wszystko okedytkaa93 lubi tę wiadomość
-
Ja też mam kłucia i ciągnięcia w podbrzuszu. W poprzedniej ciąży tak samo.
Jeśli chodzi o wyprawkę to zależy od płci bo mam ubranka dla chłopca, a z pozostałych rzeczy będę musiała kupić nosidełko (fotelik +bazę),chciałabym dostawkę Chicco next2 me(używaną-jak znajdę) i coś jeszcz ale nie mogę sobie przypomnieć -
Kupiłam w H&M faje jeansy ciążowe jak była promocja -20%, są mega! W takich spodniach rzeczywiście dużo bardziej widać już brzuszek
Edytka super! W którym tygodniu bedziesz miała prenatalne i w którym teraz jesteś? Ja prenatalne bede miała dwa dni przed Tobą -
Edytka jest chyba jakoś 4 dni po mnie czyli jeśli ja mam dziś 10+6 to ona może mieć 10+2. Zgadza się Edytka?
ja mam już jutro usg prenatalne - trzy razy pytałam gina czy nie za wcześnie - twierdzi że nie, ale myślę sobie że najwyżej każe mi przyjść za tydzien kolejny raz
zestawik do pobrania na sanco już czeka, do laboratorium na pobranie kazali się umówić tuż po usg. Więc tylko od dziecia zależy czy wszystko się odbędzie. Urósł? będzie git? wszyscy na niego/nią czekają -
Tak ja mam 10+2, ale to jest z USG zrobionego na poprzedniej wizycie. Dzisiaj wychodziło z USG 10+6. A z okresu wychodzi 11+4 także tak.... ale terminu z okresu nie biorę pod uwagę w ogóle bo owulację miałam w takim terminie że pasuje mi najbardziej ten 26 października czyli 10+2. Pytałam o to panią doktor to powiedziała że prenatalne nam to wyjaśnią.
baby lubi tę wiadomość
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Dziewczyny ! Mam pytanie, dzisiaj dostałam strasznych boli brzucha na samym dole, coś jak przy okresie tylko ze sto razy mocniejsze. Ból był tak silny ze leżałam przy ubikacji wymiotując i płacząca z bólu....oczywiście natychmiast pojechałam do lekarza który powiedział ze z młoda wszystko ok i możliwe ze to ból rozciągania macicy i przepisał luteinę. Czy któraś miała tez tak silne bóle ze były nie do wytrzymania ?
-
Właśnie miałam USG prenatalne dzidziuś ma 7cm. Bardzo się wierciło i ciągle odwracał więc ciężko było naprawdę zrobić to badanie. Jedyne co to przezierność karkowa wyszła duża bo aż 2.4 więc tak na granicy więc jutro robię PAPP-A i zobaczymy co dalej z tego wyniknie.
-
Asiu no aż tak to nigdy nie miałam. DObrze że lekarz Cię przyjął od razu. A może po prostu spanikowałaś i się przez to się ból nasilił? Grunt że jest ok
Murzynka piekę - ciekawe czy dam radę zjeść choć kawałekjeśli mnie zapach nie zabije...
-
nick nieaktualnyAsiu, oby się nie powtórzyło.. mnie czasami pobolewa, teraz już mniej zdecydowanie, ale nie aż tak bardzo... to Twoja pierwsza ciąża?
Gratuluję wszystkim dobrych wieści na wizytach!!
U nas też po prenatalnych, przezierność 0,6, kość nosowa jest, raczki, nóżki są.. serduszko, żołądek i inne narządy sąi mega radość już teraz, choć ta panika z tym wirusem i areszt domowy mnie wykańcza powoli.. ja chce do ludziiiii... 🙈
-
Maybelle wrote:Asia ja miałam takie bóle jak opisujesz. Zdarzyły mi się dwa razy jakoś w 7/8 tygodniu ciąży. Były mocne jak na okres i z bólu nie mogłam się wyprostować. Byłam cała zlana potem. Szczerze to do tej pory nie wiem czym to było spowodowane. Lekarze też za bardzo nie umieli mi wytłumaczyć. Kazali brać paracetamol jakby ból miał się powtórzyć. Też wtedy się mocno przestraszyłam i pojechałam na usg zobaczyć co się dzieje. Na szczęście było wszystko ok z dzidzią. Po tych dwóch razach, już tak silny ból się nie pojawił, a ja starałam się nie przemęczać. Teraz tylko lekko od czasu do czasu pobolewa i czuję rozciąganie. Ale to już nie to samo, co wtedy. Wtedy naprawdę bolało strasznie bardzo.
Nie dziwię się, że się przestraszyłaś. Mam nadzieję, że u Ciebie też to się już nie powtórzy. Może faktycznie lekarz ma rację i to takie mocniejsze rozciąganie macicy. A w którym jesteś tygodniu?
Aktualnie 12w3d dzisiaj dwa razy te bóle mi się zdarzyły raz rano ok 7 noni po wizycie u ginekologa również mnie dopadło, wzięłam ta nospe i luteinę i narazie leżę jest w miarę ok i się uspokoiło ...mam nadzieje ze nie wróci bo nigdy takiego bólu nie czułam aż, nawet podczas bolesnych bardzo miesiączek
Emka tak pierwsza ciąża wiec niepokoi mnie wszystko dwa razy bardziej ... -
nick nieaktualnyMi ostatnio lekarz powiedział, ze niektore kobiety mają tak silne bóle przy rozciąganie macicy, ze nie mogą się ruszyć itp. Strasznie o opisywał.
Ja nie miałam takich bóli, ale ostatnio miałam kłucia z obu stron i mnie bardzo zaskoczyły, takie wlasnie mocniejsze, ale poleżałam i przeszlo. I wydaje mi się (chociaz to brzmi głupio), ze zbiegło sie to jakos z rośnięciem brzuszka, bo od kilku dni wlasnie wydaje się okrąglejszy.Maybelle lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny! 🙂 chce zamówić legginsy i majtki ciążowe. Przejrzalam internetowe sklepy CA, HM, BON PRIX I LIDL. Ale nie jestem na nic konkretnie zdecydowana. Zwłaszcza majtki na odleglosc zamawiać ,nie znam zupełnie rozmiaru.😯 Któraś juz robiła zakupy? może nos doradzi? 2 kilo do przodu i brzusio jak arbuzik🍉
-
BuBu wrote:Właśnie miałam USG prenatalne dzidziuś ma 7cm. Bardzo się wierciło i ciągle odwracał więc ciężko było naprawdę zrobić to badanie. Jedyne co to przezierność karkowa wyszła duża bo aż 2.4 więc tak na granicy więc jutro robię PAPP-A i zobaczymy co dalej z tego wyniknie.
U nas przeziernosc 2.2 ale lekarz mi wytłumaczył że po 13 tyg już u dziecka jest większa przeziernosc i mam się nie martwić bp wszystko jest ok. Więc na pewno u Ciebie też ok. I u mnie dzidziuś większy o 3 dni . Więc prenatalne miałam 13.2 A to już było 13.5 wg usg więc na granicy robieniaMIKOŁAJ ♡ 2015
OLIWIER ♡ 2020