Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Kejti22 wrote:Dziewczyny, przy wyborze wózka na co zwracać uwagę? 🙂
Te podwójne wózki nie wyglądają wogóle zachęcająco...
na razie jeszcze o tym nie myśle wcale. Jak dotrwam do prenatalnych to może wtedy zacznę się rozglądać.
Ta ciąża to jeden wielki rollercoaster. Chciałabym się cieszyć ale tak ku... się boje.
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Cześć dziewczyny, ale ciężko za Wami nadążyć 😉
Gratuleję udanych wizyt! Maybelle, nareszcie 😊👍
A do mnie przyplątało się zapalenie oskrzeli 😓 Od tygodnia męczy mnie mokry kaszel, który leczyłam oczywiście tylko domowymi sposobami. Ale nic nie przechodził, więc dziś odważyłam się na wizytę w przychodni. Bałam się, że wyślą mnie od razu do szpitala zakaźnego, wiecie teraz każdy kaszel podejrzany. Ale okazało się że to początki zapalenia oskrzeli. No i dostałam antybiotyk. Pierwszy raz w życiu i to kiedy prawie nie wychodzę! No ale jestem trochę spokojniejsza, bo wiem że się leczę i wkrótce będzie lepiej.
Chyba jeszcze nigdy nie doceniałam zdrowia tak, jak teraz...Maybelle lubi tę wiadomość
Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Evoleth zdrówka! Rzeczywiście teraz każdy kaszel podejrzany i może być ciężko ale dobrze ze Cię zdiagnozowali i się leczysz, oby szybko minęło.
A wiec tak u mnie po prenatalnych. Byłam dziś ale dzidzia była obrócona pionowo i za mała trochę wiec nic lekarka nie mogła zobaczyć, przełożyli mi wizytę na środę w przyszłym tyg. Ech. Wiec jeszcze kolejne dni stresu. Ale wiem ze serce bijebaby, Evoleth lubią tę wiadomość
-
Ja jeszcze nie potrafię choćby myśleć o wyprawce. Nic a nic. Dziś samopoczucie lepsze. Nie wiem skąd czasem biorę optymizm, a innym razem dolina mnie nie opuszcza. Pewnie hormony szaleją 😉
Dziś mi bulgocze w brzuchu. Na ruchy jeszcze o wiele za wcześnie ale miło pomyslec że ktoś tam w środku jest - z bijącym sercem ❤😊
Do wyników 5 dni... -
nick nieaktualny
-
Ostatnią wizytę u mojego ginekologa miałam 6 marca. Potem 23.03 prenatalne, ale gdzie indziej. Kolejną wizytę zamieniłam na teleporadę, żeby przedłużyć zwolnienie. Kończy mi się ono 17.04, więc mam nadzieję że uda mi się umówić na ten dzień.Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
nick nieaktualny
-
Ja mam raz w miesiącu wizyte, pod koniec ciąży będzie co 2 tygodnie i ewentualnie co tydzień.
Jeśli chodzi o wózek, mam baby jogger city select lux (kupiliśmy go z założeniem że Hubert szybko będzie miał rodzeństwo) żeby móc go ewentualnie rozbudować do 2-ójki dzieci. Jest ciężki ale stabilny, raczej z tych droższych i większych ( w Combi zajmuje sporo miejsca), gondole można całkiem złożyć na płasko, a jak się odczepi kółka to zdecydowanie mniej miejsca zajmuje w bagażniku. Ja jestem zadowolona z tego wózka. Myślę, że nadaje się też jako wózek dla bliźniaków ( ewentualnie może być problem z podbijaniem na krawężnikach przy dodatkowym cieżarze). Koła są z tworzywa EVA i nie wyobrażam sobie, kupować dętki czy latać z pompką do wózka. Jedyne co robiłam przy tym wózku to pranie tapicerki, ściągnęłam całość i wrzuciłam do pralki ( tylko budka mi się nie zmieściła). -
Riki wrote:Dziewczyny czy ma któraś duphaston na sprzedaż pilnie?
[email protected]
-
Mam 3opakowania luteiny dopochwowej 100mg po 60 tabletek i duphaston wszystko z długim terminem ważności.Chętne zapraszam na priv [email protected]
-
Wizyty mam co miesiąc.
Kupowania wózka nie mogę się już doczekaćakurat to mnie kręciło, tak jak pieluchy wielo. Jakbym była milionerką to bym miała parę wózków
Tyle czasu upłynęło od niemowlęctwa moich dzieci, ze tamtych modeli już nie ma.
Myślę, że dla mnie ważna jest wielkość gondoli, bo dzieci będziemy miały jesienno zimowe, a moje chyba duże będzie
I podbijanie, cztery koła, łatwość składania i żeby mi się zmieścił do bagażnika.
Patrzyłam na stokke…
Nie wiem tylko jak to połączyć z wyborem fotelika, bo po wybór chcę jechać do sklepu gdzie foteliki dobierają do samochodów. NIe wiem czy każdy fotelik ma adaptery... więc nie wiem co wybrać najpierw czy fotelik czy wózek.
Co do reszty to wiem, że chcę dostawiane łóżeczko, wanienka stokke bardzo mi pasuje, bo składana. Komoda z przewijakiem podoba mi się Klupś, ale jeszcze popatrzę.
Ubranka eko chcę te początkowe. I jest firma, która szyje spodenki, które uwielbiam. Od razu po wynikach zamwiam
Chustę też kupię, chociaż to mnie akurat nie kręci, ale jak mi się trafi taki przyklejek jak ostatnie dziecko to się przyda.Asia_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Freja, a masz jakieś wielo po starszakachczy będziesz kompletować nowa wyprawkę? Ja przy Hubercie używam wielo odkąd skończył miesiąc ale musze uzupełnić trochę zestaw dla noworodka (wprałam codziennie a i tak mi potrafiło braknąć pieluch).
Kurcze zapomniałam że ta moja gondola może być szybko za mała przy kombinezonach, pajacach:/ -
Gondi, mój starszak od wielo ma 11 lat
i nie planowałam wtedy więcej dzieci. Nic nie mam. Wszystko od nowa... ale ja nie chcę od noworodka używać, tylko dopiero jak nie będzie kup rzadkich co chwila... i jak w ogóle okrzepnę w temacie niemowlęcia w domu.
Jak świat wróci do normy to bardzo bym chciała baby shower i wtedy zażyczę sobie pieluchy wielo
Virad, jeśli chodzi o bliźniacze to zawsze mi się podobały Phil &Teds, tzn oni mają takie rok po roku, ale pewnie bliźniacze też.
A w ogóle to aż mi głupio się przyznawać, ale parę razy przysięgam, ze czułam ruchy. Pamiętam to uczucie z ciąż... a głupio mi, bo jak dziewczyny na wrześniówkach mówiły, że czują w 12/13 to się pukałam w głowę, ze za wcześnie...baby, Virad, Wowka lubią tę wiadomość