X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • nimfadorka Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesienna mama wrote:

P. S. Jak sobie radzicie z bólami głowy? Zwariować idzie, zwłaszcza że leżę i chyba od tego ciągły ból 🤷‍♀️

Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie 💐

de3dab218e.png

Możesz w ciąży brać Apap.

Jesienna mama lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesienna mama mi pomaga masaż skroni i wcieram kilka kropel Amolu i zawsze jak mogę chwilę przy tym staram się poleżeć odpocząć i zazwyczaj to pomaga. W poprzedniej ciąży lekarka powiedziała że wcierać troszkę można i nie powinno zaszkodzić.

Jesienna mama lubi tę wiadomość

• Evoleth Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gochna, u mnie leci 15 tydzień i dopiero od niedawna jest lepiej. Mdłości powoli zanikają, chyba że robię się głodna, to jeszcze je odczuwam. Wymiotuję rano, ale już coraz rzadziej. W poprzedniej ciąży poczułam się lepiej ok 16-17 tyg. To bardzo indywidualna sprawa.
    Trzymaj się, będzie lepiej...

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• Lajla Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrażliwość na zapachy u mnie już odpuszcza, kawa już nie śmierdzi jak mąż sobie robi 😊 ale mdłości jeszcze się pojawiają szczególnie jak jestem głodna to muszę szybko coś zjeść. U nas 14 tydzień. I podobno dziewczynka będzie. Czy to się może jeszcze zmienić czy raczej się sprawdza? Jak miałyście z poprzednimi maluchami?

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle wrote:
    Bluberry kciuki za dzisiejszą wizytę ✊🏻

Ja też czekam, aż ta pandemia się skończy i wtedy pomyślę nad kupowaniem. Moim zdaniem nie ma to jak zobaczyć i dotknąć w sklepie, zwłaszcza jeśli chodzi o talie rzeczy jak np. wózek.
    Tak w ogóle zastanawiam się czy kupić taką typową dostawkę do łóżka typu next2me, czy po prostu zwykłe łóżeczko i zdjąć jedną ściankę, żeby móc przystawić je do naszego łóżka. Co myślicie? Mam dość mało miejsca w moim mieszkaniu i dostawka next2me byłaby super rozwiązaniem. Ale z drugiej strony myślę, czy to nie jest zbyt duży wydatek, bo taka dostawka to na ile mi starczy? Na rok może max, a potem i tak będę musiała kupić zwykle łóżeczko. Kurcze no nie wiem. Jak macie jakieś sugestie to chętnie poczytam 😊

Asia ja nie kupuję detektora. Jak poczuję ruchy to to będzie wystarczający detektor dla mnie 😊 a do tego czasu, jakoś dam radę wytrzymać bez zbędnego przeszkadzania dzidzi. Niech rośnie sobie w spokoju 😅

Tez biorę pod uwagę dostawiane. Duzo zachwytów jest nad chicco, ale ja nie wiem czy materiał przy maluchu to dobry pomysł... jak to wyczyścić?
    Moje pierwsze dziecko spało w zwykłym łóżeczku w naszej sypialni, drugie na naszym łóżku, a teraz bym chciała wersję pośrednią. Czytam o nich i wychodzi mi, że tak do pół roku starczają... to krótko... ale może jest jakieś większe?

Muszę napisac o dziwnej rzeczy. Brzuch mi zniknął... skarżyłam się tu na wieczne rozdęcie i napięcie brzucha. I wspomniałam o tym mojej homeo na telewizycie. I dzień po wzięciu leku tam mnie wyczyściło (ale nie biegunka), że teraz mam dwukrotnie mniejszy brzuch! Zero napinania się i rozdęcia. Ogromna ulga. Prześmieszna sprawa ;) teraz to się mogę ukrywać z ciążą hehe ;)

No ale najważniejsze: przyszły wyniki sanco. Zdrowy chłopak :D
    Można wpisać na pierwszej stronie płeć 8)
    Wiedziałam, ze chłopak, od początku.
    Płakałam całą drogę do domu ;)

baby, Maybelle, gondi, bebetka.b, Evoleth, Nina83, Emka31, Jesienna mama, Natalii, Wowka, Wik89 lubią tę wiadomość

dqprp07wzt9w07bj.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja cudowna wiadomość 😁❤

Freja000 lubi tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Asia_ Koleżanka

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    Tez biorę pod uwagę dostawiane. Duzo zachwytów jest nad chicco, ale ja nie wiem czy materiał przy maluchu to dobry pomysł... jak to wyczyścić?
    Moje pierwsze dziecko spało w zwykłym łóżeczku w naszej sypialni, drugie na naszym łóżku, a teraz bym chciała wersję pośrednią. Czytam o nich i wychodzi mi, że tak do pół roku starczają... to krótko... ale może jest jakieś większe?

Muszę napisac o dziwnej rzeczy. Brzuch mi zniknął... skarżyłam się tu na wieczne rozdęcie i napięcie brzucha. I wspomniałam o tym mojej homeo na telewizycie. I dzień po wzięciu leku tam mnie wyczyściło (ale nie biegunka), że teraz mam dwukrotnie mniejszy brzuch! Zero napinania się i rozdęcia. Ogromna ulga. Prześmieszna sprawa ;) teraz to się mogę ukrywać z ciążą hehe ;)

No ale najważniejsze: przyszły wyniki sanco. Zdrowy chłopak :D
    Można wpisać na pierwszej stronie płeć 8)
    Wiedziałam, ze chłopak, od początku.
    Płakałam całą drogę do domu ;)

Super ! :)

Gratuluje wszystkim dobrych wieści :)

Freja000 lubi tę wiadomość

• baby Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry 😍 dobrze że wszystko dobrze. Dzień dobrych wiadomości

Bluberry, Soldering94 lubią tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajla wrote:
    Wrażliwość na zapachy u mnie już odpuszcza, kawa już nie śmierdzi jak mąż sobie robi 😊 ale mdłości jeszcze się pojawiają szczególnie jak jestem głodna to muszę szybko coś zjeść. U nas 14 tydzień. I podobno dziewczynka będzie. Czy to się może jeszcze zmienić czy raczej się sprawdza? Jak miałyście z poprzednimi maluchami?
    Ja miałam tak z synem do 19 tyg dziewczynka jak poszłam na polowkowe to na 100%już był chlopak🤣

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po . 9.31 cm ma dzidzia wszystko ok;) ale nie pokazuje się nie chce pokazać kim jest także u nas wielka niewiadoma ;) następną wizytę mam 4 maja;)

Maybelle, Freja000, Evoleth, Lajla, Nina83, gondi, Natalii, Wowka, Wik89 lubią tę wiadomość

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje udanych wizyt! Wszystkie pozytywne i to tak cieszy!
    Blueberry, mógł wykonać Ci jeszcze prenatalne?

66f2b88525.png
  • chru Nowa

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Dołączam do grupy rodzacych w pażdzerniku, u mnie data porodu wypada na połowę miesiąca. To moja druga ciąża. W domku mam już ponad roczną córeczkę. Z uwagi na sytuację ciążę prowadzę głównie telefonicznie. Na szczęćie już drugi raz mogę się cieszyć ciążą, więc jest mi zdecydowaie łatwiej :)

Gratulujace dla wszystkich z Was :)

Wowka, Jesienna mama, Wik89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldering94 wrote:
    Gratulacje udanych wizyt! Wszystkie pozytywne i to tak cieszy!
    Blueberry, mógł wykonać Ci jeszcze prenatalne?

Soldering, byłam na normalnej co miesięcznej wizycie, ginekolog zrobił bardziej szczegółowe USG. Ja nie robiłam genetycznych.

• Jola17a Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    Jesienna mama mi pomaga masaż skroni i wcieram kilka kropel Amolu i zawsze jak mogę chwilę przy tym staram się poleżeć odpocząć i zazwyczaj to pomaga. W poprzedniej ciąży lekarka powiedziała że wcierać troszkę można i nie powinno zaszkodzić.
    Ja również masuje skronie amolem. W ostateczności biorę apap.

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • Jola17a Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy macie problem z zaparciami? Jak sobie radzicie? Help!

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie odpukać w tej ciąży jeszcze ani razu nie bolała głowa. Za to w pierwszej ciąży, z początku to pamiętam że miałam ból głowy kilka dni z rzędu, i zamiast wziąć Apap to się tak męczyłam jak głupia te kilka dni, aż w końcu mama mnie namówiła i po jednej tabletce mi przeszło.

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • agusiagim1 Koleżanka

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o łóżeczko to ja kupię tzw. turystyczne dwupoziomowe. Takie miałam dla córci i super się sprawdziło. Siatka z boku wiec krzywdy sobie nie zrobi, teraz są już takie z przewijakiem, tez plus. Oczywiście zamówię materacyk na wymiar bo ta mata która jest w zestawie jest dosłownie turystyczna.
    Dziewczyny a jak u Was ze swędzeniem ciała? Ja mam takie momenty ze zadrapalabym się normalnie..tak mnie wszystko swędzi ręce, nogi, ostatnio stopy nawet masakra. A dłonie - dramat. Smaruje smaruje i nic. Na dłoniach to mam czasem skore jakbym siedziała w basenie z chlorem dwa dni.

Córeczka Maja wrzesień 2009❤️
    psu3slr.png
  • agusiagim1 Koleżanka

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez czasem głowa boli, i oczy. A jeśli chodzi o zaparcia... mam. Ja się załatwiam raz na tydzień niestety🙈i nie wiem co z tym narazie.

Córeczka Maja wrzesień 2009❤️
    psu3slr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusiagim1 wrote:

Dziewczyny a jak u Was ze swędzeniem ciała? Ja mam takie momenty ze zadrapalabym się normalnie..tak mnie wszystko swędzi ręce, nogi, ostatnio stopy nawet masakra. A dłonie - dramat. Smaruje smaruje i nic. Na dłoniach to mam czasem skore jakbym siedziała w basenie z chlorem dwa dni.

Robiłaś badania pod kątem cholestazy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2020, 21:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na razie brak problemów z zaparciami. Teraz jak mam dużą poprawę z jedzeniem już mnie nie odrzuca od wszystkiego, jem sporo owsianek, owoców, zup, piję dużo wody. Rano woda z sokiem cytryny, pomaga w oczyszczaniu.

baby, Jola17a lubią tę wiadomość

‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ