Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMy powiedzieliśmy ostatnio po prenatalnych synkowi i reszcie rodziny.
Syn bardzo się cieszy i nie moze sie doczekac dzidziusia
Ostatnio pochwalił się sąsiadce 🙈 i chce juz isc do przedszkola, żeby powiedzieć ciociom i innym dzieciom 😃Asia_ lubi tę wiadomość
-
agusiagim1 wrote:Dziewczyny a jak u Was ze swędzeniem ciała? Ja mam takie momenty ze zadrapalabym się normalnie..tak mnie wszystko swędzi ręce, nogi, ostatnio stopy nawet masakra. A dłonie - dramat. Smaruje smaruje i nic. Na dłoniach to mam czasem skore jakbym siedziała w basenie z chlorem dwa dni.
Ja mam od samego początku problem ze skórą z tym że u mnie nawet bez ciąży pojawiały się okresowo swędzące miejsca, na nogach, rękach i szyi. Teraz się to zaostrzyło, ale bardzo polezam balsam z apteki EMOTOPIC, nie należy do najtańszych ale przynosi ogromną ulgę na te zmiany skórne, zaczerwienienia itp.7.02 beta 127, prog 29ng (14dpo)
12.02 beta 1348
17. 02 beta 6580
26.02 6t4d 7mm, jest ❤️ -
baby wrote:2500
ale dziś jestem pewna że jeśli kogoś stać, warto. Nie ma ceny za ten spokój i ulgę
Tez tak uwazam. I uwazam to za jedyne sensoowne badanie bo cale te papy z usg wprowadzaja tylko zamet i stres i gowno z nich wynika. Tak samo jak najczesciej sa falszywie negatywne i dostarczaja tylko mega nieludzkiego stresu przyszlym rodzicom tak samo moga byc falszywie pozytywne i tu sie czlowiek cieszy ze niby ok a potem szok przy porodzie. -
Maybelle, możemy się pośmiać i zrobić test z sody, test z obraczką i sprawdzić chiński kalendarz. Ewentualnie przeanalizować stan cery, włosów i ilość mdłości 😃
Oczywiście żadna z tych metod nie ma żadnego poparcia, a za to prawdopodobieństwo 50% 😂baby, Maybelle lubią tę wiadomość
-
U mnie na usg tak sie ustawił, że nawet sama rozpoznałam, że to chłopak. Takie tez miałam przeczucie bo wlasnie cera super, zero mdłości itd. Dla nas płeć nie miała żadnego znaczenia, dla męża tym bardziej bo u nich nie ma dziewczynek praktycznie a wiadomo każdy mężczyzna chce miec syna to tak samo by się cieszył z córeczki.
nie robimy badań dodatkowych NT wyszło małe, nosek jest więc zostajemy i cieszymy się tym czasem.
-
Wowka wrote:Maybelle, możemy się pośmiać i zrobić test z sody, test z obraczką i sprawdzić chiński kalendarz. Ewentualnie przeanalizować stan cery, włosów i ilość mdłości 😃
Oczywiście żadna z tych metod nie ma żadnego poparcia, a za to prawdopodobieństwo 50% 😂
A jak ja nie mam w zasadzie żadnych objawów poza brakiem miesiączki to chłopiec czy dziewczynka? 😝 Lekarz przebakiwał, że dziewczynka chyba, a ja miałam cichą nadzieję na chłopca bo w moim otoczeniu ostatnio same baby się rodzą. -
nimfadorka wrote:A jak ja nie mam w zasadzie żadnych objawów poza brakiem miesiączki to chłopiec czy dziewczynka? 😝 Lekarz przebakiwał, że dziewczynka chyba, a ja miałam cichą nadzieję na chłopca bo w moim otoczeniu ostatnio same baby się rodzą.
Chłopiec będzie, tak na 50% 😂