Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU nas w święta zawsze była i jest wyżera
robię pieczeń rzymską, sałatkę, żurek, bezę i sernik.. na spółę z mamą coś tam przygotujemy
Co do kosza Mojżesza - miałam i teraz też chce. To zakup nr 1 na mojej liście. Uwielbiam go za to, że mogę mieć malucha na oku, bo kosz jest lekki i można go przenosić, więc podczas gotowania czy nawet prysznica wędrował ze mnąmoja Pola korzystała z niego do 5 miesiąca, a potem kiedy już siadała, miała tam swój „plac zabaw”, wiec wykorzystałam kosz na maxa
później kupimy łóżeczko..
A jeśli chodzi o płeć - pewnie będę tu jedyna, ale nie chce znaćmam w domu parkę, więc teraz będzie niespodzianka
obym wytrwała w tym postanowieniu 🙈
-
bebetka.b wrote:Dzięki dziewczyny za odpowiedzi
Ja mieszkam z rodzicami, wiec u nas gotowaniem i pieczeniem zajmuje się moja mama, muszę przyznać ze to jest baaardzo wygodne, ale z drugiej strony już chciałabym się wyprowadzić i być na swoim.. ruszyliśmy z budowa domu ale jeszcze długa droga przed nami.
Ja jestem jakoś wiecznie zmęczona w tej ciąży, mimo ze nie pracuje i w domu ogarniam tylko córkę to wiecznie bym spała i leżała:) wiec podziwiam was za samodzielne ogarnianie dzieci, domu i obiadów
Jednak najważniejszy jest jutrzejszy dzień bo w południe mam usg prenatalne 🙏bebetka.b, Maybelle, baby lubią tę wiadomość
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
My też nie chcieliśmy tak naprawdę znać płci, ale wyszło jak wyszło, że centralnie nam się pokazał.
Dziękuje za opinie nt. Kosza Mojżeszachyba się zdecydujemy na ten zakup.
Poza tym sama nie wiem co jest potrzebne dla dziecka, takie niezbędne. Wiadomo ubranka, ale reszta to dla mnie ciemna magia -
Dziewczyny, do tych list wyprawkowych warto podchodzić ostrożnie. W internecie jest ich pełno, więc można przejrzeć sobie kilka i wypisać to, co się powtarza. Warto też popytać innych znajomych mam. Dla mnie ważne były rady mojej siostry, która miała już dziecko.
Ale tak naprawdę żadna mama, ani żadna lista nie jest wyrocznią. Każde dziecko jest inne, ma trochę inne potrzeby, a każda mama ma swoje ulubione gadżety i przyzwyczajenia. Oprócz takich absolutnych podstaw, oczywiście. Więc warto się opatrzeć z tymi listami, a potem kupić to, co podpowiada Wam intuicja. I dokupować w miarę potrzeby.
Ja też będę musiała sobie to wszytko odświeżyć i dokupić trochę, ale chyba zacznę dopiero latem.Wowka lubi tę wiadomość
Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Hej dziewczyny, byłam dzisiaj na kontroli Usg 13w4d długość CRL to 6,21cm jednak jak byłam na wizycie 1 kwietnia to CRL mialo5,7cm. Martwi mnie czy taki przyrost nie jest zbyt mały, macie jakieś doświadczenie ? Jak było u was ? Mała po badaniu NiFTY zdrowa dziewczynka na usg narządy tez ok lekarz mówi żeby się nie niepokoić i układa wszystko ok ale wiecie jak jest. Jak macie jakieś doświadczenia to chętnie się dowiem jak było u was ! 🙂
-
Maybelle wrote:U mnie znajome mamy to tylko moje siostry, z tym że one rodziły 10 i więcej lat temu 😄 od tego czasu dużo się pozmieniało i dużo jest nowości, ktorych wtedy nie było.
Będę musiała zaufać internetowym listom
Maybelle, masz rację, wręcz z roku na rok pojawiają się nowe rzeczy dla maluchów😊 Moja wiedza sprzed trzech lat też jest mało aktualna, trzeba będzie ogarnąć co teraz jest na czasie 😉Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
-
Ja przy pierwszym posiłkowałam się gotową listą. Szczególnie przy zamówieniach aptecznych.
Wiele jest rzeczy, które będą na górze czyjejś listy, a komuś innemu są zupełnie zbędne.
Wiele jest rzeczy, które kupimy w dobrej wierze, a dziecko nie będzie używało. Np są dzieci które śpią tylko w spiworkach, a są takie co pod kołderką 😊
Nie ma listy idealnej, bo nikt nie zna lepiej Waszych potrzeb niż Wy same. Gorzej, że jeszcze nie wiecie, czy będziecie lubiły np noszenie dziecka w rożku, czy nie 😉baby lubi tę wiadomość
-
Asia_ wrote:Hej dziewczyny, byłam dzisiaj na kontroli Usg 13w4d długość CRL to 6,21cm jednak jak byłam na wizycie 1 kwietnia to CRL mialo5,7cm. Martwi mnie czy taki przyrost nie jest zbyt mały, macie jakieś doświadczenie ? Jak było u was ? Mała po badaniu NiFTY zdrowa dziewczynka na usg narządy tez ok lekarz mówi żeby się nie niepokoić i układa wszystko ok ale wiecie jak jest. Jak macie jakieś doświadczenia to chętnie się dowiem jak było u was ! 🙂
Asia, nie miałam nigdy USG w tak krótkim odstępie czasu, ale wydaje mi się że taki przyrost jest ok. Zwłaszcza jeśli to inny sprzęt i ręka innego lekarza mierzyły malucha.baby lubi tę wiadomość
Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
-
Cześć dziewczyny! Ja już po dzisiejszej wizycie 14+0
lekarz powiedział, ze większe prawdopodobieństwo jest, ze będzie dziewczynka
ale to narazie tak na 70%
powiedział, ze na połówkowych będziemy wiedzieć już z większym prawdopodobieństwem 😜 dziecko nie chciało dzisiaj za bardzo współpracować i się chowało 😂 ale na jednym zdjęciu było widać, ze ma wczasy i jedna nogę przy głowie a druga wyprostowana 😂
Evoleth, Maybelle, Wowka, Bluberry, Nina83, Natalii, Jesienna mama lubią tę wiadomość
-
Co do list wyprawowych to uważam że nie ma co przeginać ja bynajmniej nie kupowałam większości tych gadżetów i myślę że nie są niezbędne najlepiej porozmawiać z kimś kto ma dziecko i samemu też się zastanowić co jest niezbędne a część rzeczy można również kupić trochę później.zreszta to zależy czy chcesz karmić piersią czy nie czy pieluchy jednorazowe czy wielorazowe ale uważam że te listy w internecie są przesadzone.
-
nick nieaktualnyZ tymi rzeczami dla maluszków to kwestia indywidualna bo różne są dzieciaczki. U mnie nie sprawdziły się żadne beciki, śpiworki bo moje dzieci od początku lubią luz, jedno i drugie wiecznie odkryte śpi 😉
Leżaczek też nie przeszedł bo był wielki krzyk i od 3 miesiąca kładłam na matę i bezpiecznie na podłodze poznawały świat.
baby lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny u mnie zaczęły się problemy skórne. Drobne, swędzące krosteczki na udach, pośladkach, jakieś paskudztwa na twarzy, a cerę miałam taka ładna. Czy doświadczalyscie tego? Czym się smarować?
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.