Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Wik89 wrote:Freja, moja przyjaciółka czekała miesiąc, dostała dwa tygodnie temu, wniosek pewnie złożył jej partner tuż po porodzie. widziałam na zdjęciu, całkiem fajnie to wygląda. Ja też planowałam kosz, więc cieszę się, że jest w tej wyprawce.
Takze miesiąc oczekiwania to nie tak źle, podobno były wcześniej większe obsuwy. Trochę szkoda, że nie można złożyć tego wniosku np. od 9 miesiąca ciąży, miałoby to większy sens
właśnie! A jaki był rozmiar bodziaków?
kitikotek wrote:Hej dziewczyny,
bezpośrednie i wstydliwe pytanie czy teraz podczas ciazy macie z pochwy jakaś wydzielinę, upławy, śluz ? nosicie wkładki?
cieszę się, że pytasz, bo właśnie u mnie od jakiegoś czasu "mokro"nie pamiętam czy tak może być czy nie.
A wkładki noszę zawsze.
Bubu, hevea ma i ta firma też:
https://scandinavianbaby.pl/product-pol-6197-Herobility-butelka-antykolkowa-HeroEcoBottle-niebieska-320-ml.html
A do mnie przyszły dwa spodenki buggy, o których marzyłam od dawna. Rozmiar 62/68. Ale to malutkie o.0 -
Hej dziewczyny wtrącę się apropos uplawów i wkładek. Na prawdę noszenie wkładek tylko pogarsza sprawę i wkładki strasznie nam szkodzą. Nie noście wkładek! Tylko zwykle bawełniane majtki. Nawet jak macie dużo wydzieliny ale No bez objawów to ta wydzielina będzie się zmniejszać jeżeli nie będziecie nosić wkładek.
Ja mam biały śluz ale mam luteinę dopochwowa wiec to po niej. Jak nie miałam luteiny to nie miałam prawie w ogóle wydzieliny. I żadnych infekcji. Wkładek nie nosze już z dobrych 10 lat. Spróbujcie, serio!Nina83, Maybelle, Virad, fiorella82 lubią tę wiadomość
-
Najbardziej lubię te:
https://naturalnadrogeria.pl/pl/p/Wkladki-higieniczne-cienkie%2C-24-szt.-ORGANYC/2626?gclid=EAIaIQobChMI2I_qnqDe6AIVTLTtCh0wegPkEAQYAyABEgIervD_BwE
Słuchajcie, nie mogę nigdzie znaleźć ile po 12 tygodniu płód rośnie dziennie? Chciałam sobie wyliczyć ile może teraz mieć. W 11t1d miał 10 cm... -
Gratuluję dobrych wiadomości z wizyt 😊 świetnie słyszeć, że maluszki się dobrze rozwijają 😊
Freja, ja znalazłam informację, że w 12/13 tygodniu przybywa ok 15mm dziennie, ale w długości crl, czyli bez nóg.
Dużo wydzieliny pamiętam z zeszłej ciąży. A teraz miewam bardziej i mniej "mokre" dni.
Jutro zaczynam 14 tydzień. Drugi trymestr. Gdzie ten legendarny przypływ energii...? Ja jestem cały czas zmęczona, niewyspana i strasznie leniwa... 😴Freja000 lubi tę wiadomość
-
Dzięki za odpowiedzi! Pytam, bo w 4 , 10 , 14 tygodniu nabawiłam sie infekcji grzybiczej😞Zażywałam globulki nystatyna . Podobno bezpieczna. Ale na majtkach zawsze cos jest. Zmieniam kilka razy dziennie, bo tez czytam , ze wkładki to nie za bardzo. Wkładki stosuje przy globulkach wiadomo wypływa. Wycieram sie jednorazowym ręcznikiem kuchennym. Piore w 90 stopniach. Mam taki mleczny śluz o słodkawym zapachu. Któraś dziewczyna kiedyś tez miała i jej lekarz stwierdził , ze infekcji nie ma wiec teraz jak pojde to powiem mojemu ze chce konkretny posiew mikrobiologiczny w laboratorium . Bardzo niecierpliwi mnie ta wydzielina bo nawraca.😯 To zmora tej ciazy!😔 z córka w poprzedniej ciazy tez miałam ,ale nie z taka intensywnością! przytłacza mnie to bardzo😦 zaczęłam 15 tydzień , a termin na 03.10. Nie znam jeszcze płci. W domu mam 5 latke🤗
-
bebetka.b wrote:Hej dziewczyny wtrącę się apropos uplawów i wkładek. Na prawdę noszenie wkładek tylko pogarsza sprawę i wkładki strasznie nam szkodzą. Nie noście wkładek! Tylko zwykle bawełniane majtki. Nawet jak macie dużo wydzieliny ale No bez objawów to ta wydzielina będzie się zmniejszać jeżeli nie będziecie nosić wkładek.
Ja mam biały śluz ale mam luteinę dopochwowa wiec to po niej. Jak nie miałam luteiny to nie miałam prawie w ogóle wydzieliny. I żadnych infekcji. Wkładek nie nosze już z dobrych 10 lat. Spróbujcie, serio!
Jak nosiłam wkładki bawełniane to co wizytę w toalecie zakładałam świeżą, i miałam ważenie ze one ciagle mokre są. Przestałam ich używać a w majtasach prawie sucho 🤷♀️ Zycie bez wkładek okazało się bardziej komfortowe 😇
Czy teraz przy luteinie tez nie nosisz wkładek?
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Ja po dzisiejszym prenatalnym. Dzidziuś zdrowy, ma wszystko rozwinięte tak, jak powinno być. Termin porodu 18.10 🙂 Dr twierdzi że dziewczynka 😉
Miałam pobrana krew na test pappa, wynik mam za 2 tygodnie wraz z wizytą u genetyka.
Zmartwiły mnie jedynie opinie w necie o tej pani genetyk, są fatalne. Czy jest tu gdzieś dziewczyna z Łodzi? Czy ktoś zna dr Płowaś?Maybelle, Wik89, Evoleth, Wowka, Virad, Jesienna mama, Bluberry lubią tę wiadomość
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
nick nieaktualnyU mnie dużo bialej wydzieliny, właściwie od początku ciąży. Jest raz więcej, raz mniej. Tez nie uzywam wkładek, dużo czytałam, ze pogarszają tylko sprawę i wzmagaja wydzielinę. Mozna kupić zwykle wkladki bawelniane takie jak majtki i prac pozniej w 90 stopniach. Ale u mnie nie jest to az tak uciążliwe.
Infekcja jest raczej wtedy jak są dolegliwosci typu pieczenie, swędzenie lub jak wydzielina ma grudki, jest żóltawa lub jeszcze inna. A taka mlecznobiała jest ponoc ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2020, 21:54
-
Freja000 wrote:Najbardziej lubię te:
https://naturalnadrogeria.pl/pl/p/Wkladki-higieniczne-cienkie%2C-24-szt.-ORGANYC/2626?gclid=EAIaIQobChMI2I_qnqDe6AIVTLTtCh0wegPkEAQYAyABEgIervD_BwE
Słuchajcie, nie mogę nigdzie znaleźć ile po 12 tygodniu płód rośnie dziennie? Chciałam sobie wyliczyć ile może teraz mieć. W 11t1d miał 10 cm... -
Przez ostatnie 2 godziny czytałam i szukałam płynów do higieny intymnej dla nas w ciazy. 🤔Zaczęłam nie zastanawiać ,ze może plyn zły . Otoz nasze Ph zmienia sie z kwaśnego na zasadowe i powinno być mydło z Ph powyżej 4-5.5. Ja używam z Ph 3,5 wiec odstawiam i jutro idę do apteki. Wyczytalam , ze Lactacyd biało-pomranczowy ma Ph 5,2 wiec chyba byłoby 👍. Kiedyś używałam Iladian nie polecam ,nie sluzyl mi. Zamowie te wkładki eko co koleżanka polecała. Musze mieć w szafce. W maju posiew!
-
kitikotek wrote:Przez ostatnie 2 godziny czytałam i szukałam płynów do higieny intymnej dla nas w ciazy. 🤔Zaczęłam nie zastanawiać ,ze może plyn zły . Otoz nasze Ph zmienia sie z kwaśnego na zasadowe i powinno być mydło z Ph powyżej 4-5.5. Ja używam z Ph 3,5 wiec odstawiam i jutro idę do apteki. Wyczytalam , ze Lactacyd biało-pomranczowy ma Ph 5,2 wiec chyba byłoby 👍. Kiedyś używałam Iladian nie polecam ,nie sluzyl mi. Zamowie te wkładki eko co koleżanka polecała. Musze mieć w szafce. W maju posiew!
https://www.srokao.pl/2014/04/analiza-pyny-do-higieny-intymnej.html?m=0
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Bluberry dopisz mnie proszę z terminem. 🙂
Bluberry lubi tę wiadomość
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Ja nigdy nie niszę wkładek, pomimo dużej ilości luteiny, która przyjmuje wole się przebrać niż tej nieoddychajacy plastik. Mama ginekolog poleca mycie wodą, noszenie bawełnianej bielizny i spanie bez majteczek. Niby proste rzeczy a nie każdy ich przestrzega aby ustrzec sie infekcji. Poza tym ja polecam picie kwaśnych rzeczy, sok z wyciśniętej kapusty, branie probiotyków w czasie kuracji antybiotykami aby nie mieć infekcji.
Powiedzcie mi jaki suplement bierzecie w drugim trymestrze? Lekarz polecił mi femibion 2.Jola17a lubi tę wiadomość