Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej,zaczelam od 3 dni brać probiotyk w ciazy. Zobacze może uchroni przed infekcja, jak tak to bede długo brać. W poprzedniej ciazy brałam femibion 2 , ale mam do niego wstręt smakowy , bo rozgniatałam. Mieszkam w Niemczech i kupuje folio oraz z Polski Pregna DHA 1 tabl dziennie. I jeszcze magnez 250 mg. Poza tym femibion podrażnil mi mocno zoladek. Mojej koleżance nie wiec to roznie u każdej. Czytałam ,ze tabletki witaminowe oprócz tego ,ze musza być to podbijają wagę? nie wiem ,ile w tym prawdy ,ale ja zażywam Folio w składzie kwas , jod, wit d, wit b12 wiec nie jest to mega pełny zestaw ,ale podstawowy i mało przytyłam około 1 kg. A jem sporo. Nie zaluje sobie. Natomiast w poprzedniej ciazy byłam już 3 kg do przodu i brałam femibion. Dzis spie juz bez bielizny. W luźnej koszulce bo brzuszek jest😚
-
Hmm ja tez biore femibion, teraz femibion 1 ale mam juz zmienic na femibion 2, i moze cos jest na rzeczy z tą wagą faktycznie! Bo mam juz 2 kg na plusie
Biore poza tym kwas foliowy metylowany 1 tabl raz na 2 dni
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Bierz Femibion bo jest najlepszy. W niemczech każdy go poleca. Gdybym sie przemogła to tylko go bym brała.
Mam pytanie do konkretnych mam , a zwłaszcza tych które maja juz córkę , a teraz spodziewają sie chłopca.Czy sa różnice rzeczywiście odnośnie ciazy z chłopcem ,a z dziewczynka? Ja mam córkę i na początku byłam pewna ,ze będzie synkiem. A teraz wyglada to, ze na dziewczynkę. Plci nie znam. Czekam na połówkowe za miesiąc. Wiec jak ktoś mnie pyta czy mam przeczucie co do płci to nie mam🤔 -
Czytałam i na stronie Pan tabletka raczej nisko ocenia ten Femibion, zapisałam kilka których opinie o nim były wysokie: prenatal duo, omegamed optima dha, symvital mama, mama composita. Któraś z Was stosowała te preparaty? Ja biorę 5mg kwasu, kwas foliowy metylowany, magnez, wit C i D i się zastanawiam bo to moje pierwszy suplement który bym kupiła.
-
Ja też czytałam że femibion jest raczej średni. Ale też go brałam w pierwszej ciąży bo tak zalecał mój lekarz, i też tyłam bardziej niż teraz:p z drugiej strony ciekawe ile lekarze mają za przepisywanie tego, skoro tyle ich to poleca.
Teraz biorę doppelherz mama premium, właśnie korzystałam ze strony Pana tabletki, i po kolei w aptece szukałam witamin, te były dostępne więc na tych już zostało. W składzie są całkiem okej.17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
edytkaa93 wrote:Ja też czytałam że femibion jest raczej średni. Ale też go brałam w pierwszej ciąży bo tak zalecał mój lekarz, i też tyłam bardziej niż teraz:p z drugiej strony ciekawe ile lekarze mają za przepisywanie tego, skoro tyle ich to poleca.
Teraz biorę doppelherz mama premium, właśnie korzystałam ze strony Pana tabletki, i po kolei w aptece szukałam witamin, te były dostępne więc na tych już zostało. W składzie są całkiem okej. -
nick nieaktualnyJa na początku brałam symvital mama, ale tylko jedno opakowanie i wróciłam do samego tylko kwasu foliowego, ginekolog polecił by brać tylko sam kwas skoro maluszek rozwija się prawidłowo. Nie wiem czy to jakieś nowe badania na temat Wit w ciąży powstały, że już tak nie karzą tych witamin tak brać. Dietę też mam w miarę zbilansowaną więc naradzie biorę tylko to. A kiedyś też słyszałam teorię że przez witaminy rodzą się duże dzieci 🤔 i czy badania na ten temat są nie wiem.
-
Akurat założyłam sobie apkę w telefonie i w tym tygodniu piszą, ze pojawia się dużo wydzieliny
hehe, trafili. I że jak mleczna i bez zapachu to wszystko norma.
Co do wielkości, to może źle spojrzałam? To 10 cm jest na zdjęciu, ale CRL jest 5,1..
Czyli pokręciłam
kitikotek wrote:hej, nie rozmyslaj nad tym i nie szukaj info! najważniejsza jest opinia lekarza! on napewno mial juz takie pacjentki i z doświadczenia wie, ze to nie jest powód do niepokoju🙂
hehe, ale ja się nie martwię, tylko powiadamiam rodzinę w świeta i chciałam im powiedzieć ile ma
Czyli teraz pewnie z 8 cm, tak?
Suple biorę takie same całą ciążę i karmienie. -
Nie wiem czy przez te witaminy rodzą się duże dzieci, u mnie by się to nie sprawdziło bo w pierwszej ciąży brałam ten femibion i mała się urodziła w 39+0 i miała niecałe 3200:p taki okruszek mały z niej był, w sumie dalej jest drobniutka17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
nick nieaktualnyJa z synem w ciąży brałam garść dosłownie bo tak ginekologa zalecała i młody 4420 ale też trudno stwierdzić czy to witaminy bo urodziłam pod koniec 42tc a na końcówce dzieci bardzo szybko rosną. Z córką już tylko podstawowe witaminki brałam i mała urodzona w 39tc z wagą 3800
-
Chyba najlepszy skład to mają omegamed Optima forte DHA ale kosztuja też sporo a to w końcu tylko witaminy więc kupuje doppelherz aktiv mama premium bo mają tylko to na co faktycznie jest zwiększone zapotrzebowanie w ciąży. Co do objawów w ciąży to wcześniej urodziłam dwie córki i to były piękne ciążę czułam się świetnie miałam ładna skórę gładką żadnych mdłości no poprostu nic tylko się cieszyc. Teraz od początku mdłości wymioty więc i samopoczucie nie za dobrze od początku jakieś dziwne bóle a o skórze to już nie mówię ciągle coś mi wyskakuje. Niby lekarz ma podejrzenie że będzie chłopak ale jeszcze za szybko zobaczymy co z tego wyniknie.
-
Ja brałam na samym początku Femibion 1. Jak mi się skończyły to się zaczęły problemy z aptekami. Kolejki, braki na półkach. I kupiłam na kolejne 30 dni Prenatal Uno z choliną i imbirem - na mdłości niby trochę lepiej. Chyba faktycznie czułam się lepiej po nich. Teraz zostały mi 3 dni i muszę cos kupić. Mam Pregna Plus 3 sztuki - taka próbka. Sklad podobny. Ciut więcej jodu, i ma żelazo a ja mam tendencję do anemii.
poczytałam poszperałam i Pan Tabletka fajne zestawienie zrobił:
https://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/
mam swoich 6 typóww tym Pregna Plus i Prenatal Duo
kusi to OmegaOptimaForte DHA ale cena podobno 90zł za miesiącWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2020, 17:02
-
Ja biorę obecnie prenatal uno, ale za chwile będę musiała przejść już na jakieś witaminy dla 2 trymestru... i tez nie wiem w co pójść.
Czytałam recenzje panatabletki ale nadal nie jestem zdecydowana .
Może wiecie jak to jest z tym dha? Powinnismy mieć w tych witaminowych ciążowych zestawach?
Zdrowych świat wszystkim życzę 🐣Wowka, bebetka.b lubią tę wiadomość
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Ja zamówiłam jednak Pregna plus bo ma fajny skład i sporo żelaza ale ma mało dha. Wzięłam więc jeszcze Pregna dha. Razem ok 60zl za miesiąc. Ma wszystko co trzeba i w odpowiednich dawkach
Jesienna mama lubi tę wiadomość
-
Brałam Femibion, całą poprzednią ciążę i teraz na początku. Jak nie było w aptece to kupiłam Prenatal Uno. Dodatkowo dha, bo powinno być, a nie zawsze w jest w odpowiedniej ilości w tych gotowych zestawach.
Jeszcze suplementuję kwas foliowy 5mg, Wit B6 i B12.
Nie wiem czy to Femibion winien, czy inne czynniki, ale w poprzedniej ciąży utyłam sporo. A dziecko średnie, 3220 w 38tyg.
Zdrowych i pogodnych Świąt Wielkanocnych dla Was i Waszych rodzin 🐣🥚🐤bebetka.b lubi tę wiadomość