X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • kitikotek Znajoma

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,zaczelam od 3 dni brać probiotyk w ciazy. Zobacze może uchroni przed infekcja, jak tak to bede długo brać. W poprzedniej ciazy brałam femibion 2 , ale mam do niego wstręt smakowy , bo rozgniatałam. Mieszkam w Niemczech i kupuje folio oraz z Polski Pregna DHA 1 tabl dziennie. I jeszcze magnez 250 mg. Poza tym femibion podrażnil mi mocno zoladek. Mojej koleżance nie wiec to roznie u każdej. Czytałam ,ze tabletki witaminowe oprócz tego ,ze musza być to podbijają wagę? nie wiem ,ile w tym prawdy ,ale ja zażywam Folio w składzie kwas , jod, wit d, wit b12 wiec nie jest to mega pełny zestaw ,ale podstawowy i mało przytyłam około 1 kg. A jem sporo. Nie zaluje sobie. Natomiast w poprzedniej ciazy byłam już 3 kg do przodu i brałam femibion. Dzis spie juz bez bielizny. W luźnej koszulce bo brzuszek jest😚

• Wik89 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ja tez biore femibion, teraz femibion 1 ale mam juz zmienic na femibion 2, i moze cos jest na rzeczy z tą wagą faktycznie! Bo mam juz 2 kg na plusie
    Biore poza tym kwas foliowy metylowany 1 tabl raz na 2 dni

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • kitikotek Znajoma

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierz Femibion bo jest najlepszy. W niemczech każdy go poleca. Gdybym sie przemogła to tylko go bym brała.
    Mam pytanie do konkretnych mam , a zwłaszcza tych które maja juz córkę , a teraz spodziewają sie chłopca.Czy sa różnice rzeczywiście odnośnie ciazy z chłopcem ,a z dziewczynka? Ja mam córkę i na początku byłam pewna ,ze będzie synkiem. A teraz wyglada to, ze na dziewczynkę. Plci nie znam. Czekam na połówkowe za miesiąc. Wiec jak ktoś mnie pyta czy mam przeczucie co do płci to nie mam🤔

• kitikotek Znajoma

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach, nawet robiłam probe z soda🙃tak, wiem ,ze to sredniowiecze🙂 ale nie było ani jednego babelka , żadnej reakcji wiec chyba kobita 😊

• Soldering94 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam i na stronie Pan tabletka raczej nisko ocenia ten Femibion, zapisałam kilka których opinie o nim były wysokie: prenatal duo, omegamed optima dha, symvital mama, mama composita. Któraś z Was stosowała te preparaty? Ja biorę 5mg kwasu, kwas foliowy metylowany, magnez, wit C i D i się zastanawiam bo to moje pierwszy suplement który bym kupiła.

66f2b88525.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czytałam że femibion jest raczej średni. Ale też go brałam w pierwszej ciąży bo tak zalecał mój lekarz, i też tyłam bardziej niż teraz:p z drugiej strony ciekawe ile lekarze mają za przepisywanie tego, skoro tyle ich to poleca.

Teraz biorę doppelherz mama premium, właśnie korzystałam ze strony Pana tabletki, i po kolei w aptece szukałam witamin, te były dostępne więc na tych już zostało. W składzie są całkiem okej.

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • kitikotek Znajoma

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Ja też czytałam że femibion jest raczej średni. Ale też go brałam w pierwszej ciąży bo tak zalecał mój lekarz, i też tyłam bardziej niż teraz:p z drugiej strony ciekawe ile lekarze mają za przepisywanie tego, skoro tyle ich to poleca.

Teraz biorę doppelherz mama premium, właśnie korzystałam ze strony Pana tabletki, i po kolei w aptece szukałam witamin, te były dostępne więc na tych już zostało. W składzie są całkiem okej.
    Sa bardzo 👍 . W składzie maja podstawy. Ja tez tylko niezbędnik łykam plus dha. Doppelherz jakaś instagramerka polecała będąc w ciąży wiec 👍 do omegamed mam zaufanie, bo dawałam dziecku te rybki i nie sprawdziły

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku brałam symvital mama, ale tylko jedno opakowanie i wróciłam do samego tylko kwasu foliowego, ginekolog polecił by brać tylko sam kwas skoro maluszek rozwija się prawidłowo. Nie wiem czy to jakieś nowe badania na temat Wit w ciąży powstały, że już tak nie karzą tych witamin tak brać. Dietę też mam w miarę zbilansowaną więc naradzie biorę tylko to. A kiedyś też słyszałam teorię że przez witaminy rodzą się duże dzieci 🤔 i czy badania na ten temat są nie wiem.

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat założyłam sobie apkę w telefonie i w tym tygodniu piszą, ze pojawia się dużo wydzieliny :D hehe, trafili. I że jak mleczna i bez zapachu to wszystko norma.

Co do wielkości, to może źle spojrzałam? To 10 cm jest na zdjęciu, ale CRL jest 5,1..
    Czyli pokręciłam ;)
    kitikotek wrote:
    hej, nie rozmyslaj nad tym i nie szukaj info! najważniejsza jest opinia lekarza! on napewno mial juz takie pacjentki i z doświadczenia wie, ze to nie jest powód do niepokoju🙂

hehe, ale ja się nie martwię, tylko powiadamiam rodzinę w świeta i chciałam im powiedzieć ile ma :D

Czyli teraz pewnie z 8 cm, tak?

Suple biorę takie same całą ciążę i karmienie.

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja, ja miałam usg 13 i 2 dni i miał ponad 7 cm więc tak może być ;)

Freja000 lubi tę wiadomość

66f2b88525.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy przez te witaminy rodzą się duże dzieci, u mnie by się to nie sprawdziło bo w pierwszej ciąży brałam ten femibion i mała się urodziła w 39+0 i miała niecałe 3200:p taki okruszek mały z niej był, w sumie dalej jest drobniutka

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z synem w ciąży brałam garść dosłownie bo tak ginekologa zalecała i młody 4420 ale też trudno stwierdzić czy to witaminy bo urodziłam pod koniec 42tc a na końcówce dzieci bardzo szybko rosną. Z córką już tylko podstawowe witaminki brałam i mała urodzona w 39tc z wagą 3800

• BuBu Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba najlepszy skład to mają omegamed Optima forte DHA ale kosztuja też sporo a to w końcu tylko witaminy więc kupuje doppelherz aktiv mama premium bo mają tylko to na co faktycznie jest zwiększone zapotrzebowanie w ciąży. Co do objawów w ciąży to wcześniej urodziłam dwie córki i to były piękne ciążę czułam się świetnie miałam ładna skórę gładką żadnych mdłości no poprostu nic tylko się cieszyc. Teraz od początku mdłości wymioty więc i samopoczucie nie za dobrze od początku jakieś dziwne bóle a o skórze to już nie mówię ciągle coś mi wyskakuje. Niby lekarz ma podejrzenie że będzie chłopak ale jeszcze za szybko zobaczymy co z tego wyniknie.

3jgx3e3kxkbj0z7a.png
    wnidio4px2a5kwgs.png
    bl9cuay3m1ytu56k.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam na samym początku Femibion 1. Jak mi się skończyły to się zaczęły problemy z aptekami. Kolejki, braki na półkach. I kupiłam na kolejne 30 dni Prenatal Uno z choliną i imbirem - na mdłości niby trochę lepiej. Chyba faktycznie czułam się lepiej po nich. Teraz zostały mi 3 dni i muszę cos kupić. Mam Pregna Plus 3 sztuki - taka próbka. Sklad podobny. Ciut więcej jodu, i ma żelazo a ja mam tendencję do anemii.

poczytałam poszperałam i Pan Tabletka fajne zestawienie zrobił:
    https://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/

mam swoich 6 typów :) w tym Pregna Plus i Prenatal Duo
    kusi to OmegaOptimaForte DHA ale cena podobno 90zł za miesiąc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2020, 17:02

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • bebetka.b Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świat dla wszystkich :) 🌸🐥💐❤️ Odpoczywajcie i cieszcie się rosnącymi brzuszkami 🐣

Bluberry, Jola17a, Wowka, Jesienna mama lubią tę wiadomość

• kitikotek Znajoma

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebetka.b wrote:
    Wesołych Świat dla wszystkich :) 🌸🐥💐❤️ Odpoczywajcie i cieszcie się rosnącymi brzuszkami 🐣
    Dla Ciebie i Twojej rodziny również 🤗

bebetka.b lubi tę wiadomość

• Maybelle Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:15

Jola17a, Bluberry, Wowka, bebetka.b, Jesienna mama lubią tę wiadomość

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Virad Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę obecnie prenatal uno, ale za chwile będę musiała przejść już na jakieś witaminy dla 2 trymestru... i tez nie wiem w co pójść.
    Czytałam recenzje panatabletki ale nadal nie jestem zdecydowana .

Może wiecie jak to jest z tym dha? Powinnismy mieć w tych witaminowych ciążowych zestawach?

Zdrowych świat wszystkim życzę 🐣

Wowka, bebetka.b lubią tę wiadomość

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • baby Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam jednak Pregna plus bo ma fajny skład i sporo żelaza ale ma mało dha. Wzięłam więc jeszcze Pregna dha. Razem ok 60zl za miesiąc. Ma wszystko co trzeba i w odpowiednich dawkach

Jesienna mama lubi tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałam Femibion, całą poprzednią ciążę i teraz na początku. Jak nie było w aptece to kupiłam Prenatal Uno. Dodatkowo dha, bo powinno być, a nie zawsze w jest w odpowiedniej ilości w tych gotowych zestawach.

Jeszcze suplementuję kwas foliowy 5mg, Wit B6 i B12.

Nie wiem czy to Femibion winien, czy inne czynniki, ale w poprzedniej ciąży utyłam sporo. A dziecko średnie, 3220 w 38tyg.

Zdrowych i pogodnych Świąt Wielkanocnych dla Was i Waszych rodzin 🐣🥚🐤

bebetka.b lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ