Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak nie jesz ryb to dobrze jest suplementów AC DHA. Ja aktualnie biorę Doppelherz Mama Premium, miałam też Mama Premium DHA ale jednak wolę mieć 2 kolorowe tabletki (jakoś łatwiej mi jak wiem w której jest magnez a w której żelazo) wtedy składniki nie kolidują ze sobą. Przez pierwszy trymestr brałam właśnie Folio ( niemieckie) te mini tabletki mogłam przełknąć przy mdłościach.
Ale też nie szukałam najnowszych zaleceń w prawie suplementacji. Znam właśnie te co są na stronie Pana tabletki, a gdzieś ostatnio mi się obiło że należy zbadać poziom wit. D przed rozpoczęciem suplementacji. -
Biore tylko metylowane, więc nie czytam żadnych panów tabletek
A co do witamin w ciąży to będę miała porównanie. Z dziećmi nie brałam nic oprócz foliowego (zwykłego niestety) i kwasów omega. 1 dziecko 3300 i 57 (41 tc), drugie 3300 i 51 (38 tc).
Ale wtedy nie miałam jeszcze tyle problemów zdrowotnych. Teraz to będzie eksperyment -
Ja raz zbadałam Wit d z ciekawości i miałam bardzo duży niedobór przez pół roku brałam Wit d i to niby taka polecana co się dobrze przyswaja i niewiele do góry poszło więc tym bardziej w ciąży kiedy zapotrzebowanie jest duże to ciężko byłoby przedawkować
-
gondi wrote:Jak nie jesz ryb to dobrze jest suplementów AC DHA. Ja aktualnie biorę Doppelherz Mama Premium, miałam też Mama Premium DHA ale jednak wolę mieć 2 kolorowe tabletki (jakoś łatwiej mi jak wiem w której jest magnez a w której żelazo) wtedy składniki nie kolidują ze sobą. Przez pierwszy trymestr brałam właśnie Folio ( niemieckie) te mini tabletki mogłam przełknąć przy mdłościach.
Ale też nie szukałam najnowszych zaleceń w prawie suplementacji. Znam właśnie te co są na stronie Pana tabletki, a gdzieś ostatnio mi się obiło że należy zbadać poziom wit. D przed rozpoczęciem suplementacji.
Dzis moze jestem pierwsza co zaczyna albo ostatnia, ale zaczynam kremowac brzuszek.🤰 raz mnie zaswedzial wiec to oznak, ze skora sie rozciaga🤭 -
nick nieaktualnySoldering94 wrote:Czytałam i na stronie Pan tabletka raczej nisko ocenia ten Femibion, zapisałam kilka których opinie o nim były wysokie: prenatal duo, omegamed optima dha, symvital mama, mama composita. Któraś z Was stosowała te preparaty? Ja biorę 5mg kwasu, kwas foliowy metylowany, magnez, wit C i D i się zastanawiam bo to moje pierwszy suplement który bym kupiła.
-
nick nieaktualny
-
dzień dobry kobietki - Wesołych Świąt
bo to Wielkanoc przecież
Parę dni temu wyszła mi na ustach opryszczka - miewam czasem, w okresie osłabienia, albo stresu, albo przeziębienia. Teraz mniemam że wyszła ze względu na objawy alergii wziewnej (drzewa pylą jak szalone).
Miałyście może w ciąży opryszczkę? można smarować Zoviraxem? mam Zovirax Duo - z Hydrocortisonem żeby nie swędziało. W poprzednich ciążach też miałam, ale nie pamiętam czy coś stosowałam czy samo przeszło. Teraz już parę dni trwa, i nie chce przejść.
Czytałam że niektórzy lekarze przepisują Hascovir w tabletkach - ale ja mam tylko Hascovir 800mg w domu (z czasów kiedy złapałam półpaśca) a to duuuuża dawka i na pewno nie wezmę.
Lekarzowi zawracać głowę w Wielkanoc? -
baby wrote:dzień dobry kobietki - Wesołych Świąt
bo to Wielkanoc przecież
Parę dni temu wyszła mi na ustach opryszczka - miewam czasem, w okresie osłabienia, albo stresu, albo przeziębienia. Teraz mniemam że wyszła ze względu na objawy alergii wziewnej (drzewa pylą jak szalone).
Miałyście może w ciąży opryszczkę? można smarować Zoviraxem? mam Zovirax Duo - z Hydrocortisonem żeby nie swędziało. W poprzednich ciążach też miałam, ale nie pamiętam czy coś stosowałam czy samo przeszło. Teraz już parę dni trwa, i nie chce przejść.
Czytałam że niektórzy lekarze przepisują Hascovir w tabletkach - ale ja mam tylko Hascovir 800mg w domu (z czasów kiedy złapałam półpaśca) a to duuuuża dawka i na pewno nie wezmę.
Lekarzowi zawracać głowę w Wielkanoc?
Myśle ze nie wypada z takiego powodu zawracać lekarzowi głowy w Wielkanoc. Może na necie jest jakieś info ? Można podzielić tabletkę na kilka części żeby dawka była mniejsza ? Ma internecie znalazłam takie info
Przy zakażeniu opryszczką wargową w ciąży leczenie polega na stosowaniu doraźnych preparatów przeciwwirusowych. Mogą to być maści, tabletki przeciwwirusowe zalecone przez lekarza lub domowe sposoby, np. przykładanie octu, cebuli, cytryny lub naparów z ziół o właściwościach antyseptycznych (rumianek, szałwia, kora dębowa).
Może narazie te domowe sposoby a we wtorek telefon do lekarza
Pozdrawiam was i spokojnych świat tez życzężeby śniadanie smakowało wszystkim mamom i maluchom
bebetka.b, Jesienna mama lubią tę wiadomość
-
Kochane dziewczyny, pewnie już jesteście po śniadanku... albo w trakcie😉
Życzę Wam spokojnych, zdrowych, radosnych i mimo wszystko rodzinnych Świąt. Abyśmy się wzajemnie zarażały nie wirusem, lecz optymizmem, życzliwością i uśmiechem😊 Niech maluchy w naszych brzuchach dodają nam siły i nadziei, żebyśmy wszystkie dzielnie przeszły przez ten trudny czas i cieszyły się wspaniałymi bobasami w październiku😉
Wszystkiego dobrego dla Was i Waszych rodzin!Bluberry, Maybelle, baby, bebetka.b, Jesienna mama lubią tę wiadomość
Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Dziękujemy za życzenia i Wam życzymy rownież wszystkiego najlepszego! Tak następne święta bedą już miejmy nadzieje pełniejsze. My tez dziś rodzicom powiedzieliśmy, niespodzianki nie było bo się spodziewali ;p
Maybelle, baby, bebetka.b, Wowka, Jesienna mama lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wszystkiego dobrego dziewczynki dla Was wszystkich i dzieciaczków !
Mam nadzieje ze byłyście mokre z rana 🤣🤣 ja wzięłam dwie szklanki na mojego starego i córcię 🤪🤪tylko pies nie wiedział o co chodzi 😂😂😂 a jak tam u Was?bebetka.b lubi tę wiadomość
-
BuBu wrote:Ja raz zbadałam Wit d z ciekawości i miałam bardzo duży niedobór przez pół roku brałam Wit d i to niby taka polecana co się dobrze przyswaja i niewiele do góry poszło więc tym bardziej w ciąży kiedy zapotrzebowanie jest duże to ciężko byłoby przedawkować
a jaki miałaś poziom i ile brałaś? Zwykle zlecają minimalne dawki, nic dziwnego, ze się nie podnosi. Poza tym trzeba brać z k2.