PAŹDZIERNIK 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny trzymam mocno kciuki za najbliższe wizyty. Ja czekam na 1.03 na wizytę. Już trochę stresik łapie chociaż starszak nie zostawia mi za dużo czasu na myślenie o bobo 🙈 czy któraś może mi wytłumaczyć który link trzeba wkleić żeby się pojawił suwaczek?
-
DorotaAnna wrote:O z tym stresem to każda się chyba mierzy
Ja staram się myśleć pozytywnie to mi pomaga.
Brak apetytu w większości dnia mi tez towarzyszy- ale to chyba ze względu na ciąże a nie na stresnie mam apetytu a potem nagle jestem głodna, i to bardzo.
Z dwoma zarodkami - pewnie gdzieś w 6/7 tyg jak pojawia się serduszko już lekarz wyłapałaby dwa serduszka. No albo wcześniej byłyby widoczne dwa pecherzyki po prostu -
Axon wrote:Dziewczyny trzymam mocno kciuki za najbliższe wizyty. Ja czekam na 1.03 na wizytę. Już trochę stresik łapie chociaż starszak nie zostawia mi za dużo czasu na myślenie o bobo 🙈 czy któraś może mi wytłumaczyć który link trzeba wkleić żeby się pojawił suwaczek?
Chyba Ci się udało bo masz piękny suwaczek
Evelina93 witaj w ciąży👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
U mnie się Twój suwak nie wyświetla, tylko 202310227452.png[/url]
Trzeba wkleić właśnie ten zaczynający się na [url=https:..... [img i kończący na [/img][/url]
Albo sam fragment od img do /img i wtedy wyświetla się bez linku, tylko jako sama grafikaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2023, 11:17
33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10 pęcherzyków, 8 dojrzałych komórek, 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Ja czasem zwykła pije albo owocowa , nie lubię zielonej ale najbardziej lubię rooibos od czasów pierwszej ciąży i tak do tej pory ja głównie pije .
Za to kawa teraz tylko nescafe rozpuszczalna bo każda inna mnie odrzuca albo nie smakuje👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Dziewczyny, dzięki za troskę. Czekam do 12 - dopiero wtedy otwiera się gabinet. Odliczam minuty i dzwonię, bo też nie wiem od której jest lekarz i czy mnie wciśnie. Nie plamię póki co, ale już i tak się wystarczająco wystraszyłam, żeby iść dziś (prywatnie). We wtorek mam lekarza na NFZ i chyba pójdę do niego mimo wszystko, bo wolałabym nie płacić za każdą jedną wizytę i niech prowadzenie ciąży będzie na fundusz.
Butterfly23, na kiedy chcesz się zapisać? Ja bym nie wytrzymała tyle czasu w niepewności. Nie ma opcji!
Swoją drogą, czy nie macie wrażenia, że raczej nikt się komfortem pacjentów nie przejmuje? Opieka zdrowotna ledwie zipie i i nasz dobrostan to jest jakaś duperela o której nikt nie myśli
Herbata zielona ma kofeinę więc z niej zrezygnuję chyba, chociaż bardzo lubię. Poza tym earl gray.Butterfly23, Umka lubią tę wiadomość
-
Ja rzadko pije herbatę, ale jak już piję to głównie miętę, ewentualnie rumianek z gruszką itp. Kawę teraz w pracy piję z ekspresu taką na pół mocy, a w domu z 1 łyżeczki. Cierpię z tego powodu, bo lubię mocną kawę
Butterfly23 lubi tę wiadomość
33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10 pęcherzyków, 8 dojrzałych komórek, 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Eskalopka wrote:Dziewczyny, dzięki za troskę. Czekam do 12 - dopiero wtedy otwiera się gabinet. Odliczam minuty i dzwonię, bo też nie wiem od której jest lekarz i czy mnie wciśnie. Nie plamię póki co, ale już i tak się wystarczająco wystraszyłam, żeby iść dziś (prywatnie). We wtorek mam lekarza na NFZ i chyba pójdę do niego mimo wszystko, bo wolałabym nie płacić za każdą jedną wizytę i niech prowadzenie ciąży będzie na fundusz.
Butterfly23, na kiedy chcesz się zapisać? Ja bym nie wytrzymała tyle czasu w niepewności. Nie ma opcji!
Swoją drogą, czy nie macie wrażenia, że raczej nikt się komfortem pacjentów nie przejmuje? Opieka zdrowotna ledwie zipie i i nasz dobrostan to jest jakaś duperela o której nikt nie myśli
Herbata zielona ma kofeinę więc z niej zrezygnuję chyba, chociaż bardzo lubię. Poza tym earl gray.
Chyba na 9.03 się zapisze. Wg OM będzie wtedy 8t0d, wiec nawet jeśli faktycznie ciąża jest młodsza to i tak będzie już zarodek i serduszko.Clausix, Eskalopka, DorotaAnna, Karolinaklaudia lubią tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01/25- start IVF
25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 03/25
💊 encorton, acard, utrogestan, clexane, avamina
Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2) -
Laura321 wrote:A powiedzcie mi Acard na co bierzecie? Ginekolog kazał czy same wolicie brać?
Przepraszam, że pytam ale to moja pierwsza ciąża
-
Eskalopka wrote:Wizyta dziś na 17.00
5+4 więc może być już serduszko albo nie. Ale na pewno nie będę żyć w niepewności przez weekend. Trzymajcie kciukiEskalopka lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01/25- start IVF
25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 03/25
💊 encorton, acard, utrogestan, clexane, avamina
Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2) -
Hej, przywitam się nieśmiało, u mnie na pokładzie rozbrykana 2 latka, a teraz po ponad roku starań, rośnie sobie 8 tygodniowy i 5 dniowy mały człowiek. Termin mam na 2 października więc się trochę tutaj załapuje 😉
Clausix, DorotaAnna, elforia, Butterfly23, Umka lubią tę wiadomość
-
Eskalopka czekamy z niecierpliwością!
Kropka6 witaj na pokładziekiedy teraz wybierasz się na usg?
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
21.03,to już będzie 12+2/3 rozbieżność o jedne dzień usg a miesiączka (co by też się zgadzało z krótszym o dzień cyklem).
Eskalopka, trzymamy kciuki. Chociaż pamiętaj serduszko z reguły widać powyżej 6 tygodnia. A dla uspokojenia brudne, takie brunatne śluzy zdążają sie miedzy 5 a 6 tygodniem. I może to być fizjologiczne.Eskalopka, DorotaAnna lubią tę wiadomość
-
Agnuka, Kropka, wpisałam Was na pierwszej stronie. ☺️
Eskalopka, dobrze, że się udało umówić na dziś! Ja miałam takie lekko brunatne plamienie w 8 tygodniu, dosłownie jak kawa z mlekiem i też od razu pobiegłam na usg, chociaż mówi się, że brązowe plamienia są niegroźne… Ale nasze ciążowe nerwy i stresy są „groźne”, więc dla własnego spokoju warto podejść do lekarza. U mnie nic nie znalazła, ja winię zaparcia, które miałam dzień wcześniej, myślę, że się za bardzo starałam w toalecie. 🤪 I pewnie jakieś naczynko pękło…Eskalopka lubi tę wiadomość