PAŹDZIERNIK 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem, z napisaniem ostatniego posta, dostałam biegunki i trochę brzuch boleć. No ale przy biegunkach tak miałam. Skończyła sie szybko w sumie. Ale brzuch nadal taki jakby mi sie chciało. Poszliśmy z mężem spać. O 1:15 zerwałam się łóżka, bo chulstnelo.(czarodziejsko noga przestała boleć) Zdążyłam tylko na podłogę poleciec i jeszcze się poślizgnęłam na tych wodach...😛 mąż już wiedział co grane. Momentalnie z wodami skurcze co 5 minut. Tulko mówię dzwoń po babcię. Na porodówce byłam tylko 30 minut. 3 parcia.. dłużej formalności. Ktg. Wenflony trwaly.. 😛
Mju, elforia, Asiek94, GrubAsia, zmija, agentka93, Umka lubią tę wiadomość
-
Kropka6 wrote:Jestem, z napisaniem ostatniego posta, dostałam biegunki i trochę brzuch boleć. No ale przy biegunkach tak miałam. Skończyła sie szybko w sumie. Ale brzuch nadal taki jakby mi sie chciało. Poszliśmy z mężem spać. O 1:15 zerwałam się łóżka, bo chulstnelo.(czarodziejsko noga przestała boleć) Zdążyłam tylko na podłogę poleciec i jeszcze się poślizgnęłam na tych wodach...😛 mąż już wiedział co grane. Momentalnie z wodami skurcze co 5 minut. Tulko mówię dzwoń po babcię. Na porodówce byłam tylko 30 minut. 3 parcia.. dłużej formalności. Ktg. Wenflony trwaly.. 😛
O 2 zameldowaliśmy sie na izbie przyjęć. Tam szybko mnie zawieźli pod gabinet na badanie. No i tam lekarka mówi, że 6 cm rozwarcia. To ja sie do niej śmiałam, że o nie to ja przed kryzysem jestem 7 cm 🤣 czyli zaraz rzeź 🤣 no ale te formalności trwały wieczność do 2:30. O 2:30 weszłam na sale porodowa. Tam przebieranie. Wenflony pogadanka o nacieci krocza. Ktg, ciśnienie. No i chyba jakkos 2:45 zaczęło się. Ale to były juz parte.. i 3 razy kazały napiąć i już 😛 ale na ostatnim mnie jednak naciely za moją zgodą. Bo coś tam zaczęło pękać. Podobno tylko lekko..nie wiem na razie rwie tam 😛 mała jest mega wielką kruszynką 😍 ssie ładnie. A ja probuje zaraz przysnać, ale chyba bedzie niedługo juz jakiś obchód 🤦🏻♀️Poziomka25, elforia, Agnuka, MinnieMe, Asiek94, Praskovia, Umka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kropka6 wrote:O 2 zameldowaliśmy sie na izbie przyjęć. Tam szybko mnie zawieźli pod gabinet na badanie. No i tam lekarka mówi, że 6 cm rozwarcia. To ja sie do niej śmiałam, że o nie to ja przed kryzysem jestem 7 cm 🤣 czyli zaraz rzeź 🤣 no ale te formalności trwały wieczność do 2:30. O 2:30 weszłam na sale porodowa. Tam przebieranie. Wenflony pogadanka o nacieci krocza. Ktg, ciśnienie. No i chyba jakkos 2:45 zaczęło się. Ale to były juz parte.. i 3 razy kazały napiąć i już 😛 ale na ostatnim mnie jednak naciely za moją zgodą. Bo coś tam zaczęło pękać. Podobno tylko lekko..nie wiem na razie rwie tam 😛 mała jest mega wielką kruszynką 😍 ssie ładnie. A ja probuje zaraz przysnać, ale chyba bedzie niedługo juz jakiś obchód 🤦🏻♀️
Ale trafiona data! Niemożliwe normalnie.
Ogromne gratulacje! Jestem w szoku bo wczoraj na forum jeszcze heheszki były a dziś już po porodzie.
Wow!
Ściskam was mocno! 🥰 -
Dzień dobry,
Kropka myślałam, że sobie jaja robisz 😅 Gratulacje! Pieknie!!! Co za poranek 🤭
Ja mam przeczucie do 5.10, ale Kropka mi wywróżyła, że będzie jakość po 1.10 i tego się trzymam, że we wrześniu nie urodzę 🤭
GrubAsia w 2-3 tyg ładnie jesteś w stanie podbić hemoglobinę. Polecam Ci i Sorbifer i dodatkowo do popijania go syrop. Hematokryt też mocno poleciał?
Ja miałam w nocy około 2:30-3:00 pierwszy taki skurcz, (nie bolał), ale miałam pełny pęcherz i brzuch twardy jak skala… 🫣 tez bym łóżko zalała o mały włos 😝 -
Mala_syrenka, Fiolka85, Czeremcha, Agnuka, Eskalopka, Mju, elforia, Freya21, MinnieMe, Asiek94, zmija, agentka93, GrubAsia, Praskovia, Umka lubią tę wiadomość
-
Ale te 3 skurcze były chyba boleśniejsze niz przy starszej 😛 ale krzyżowych brak. Noga nie boli 🤣🤣 cudowne ozdrowienie.
Mówiłam że 13 urodzę 😛
Elforia sprawdziłam. Tobie nie wróżyłam akurat. Eksalopce. Praskovi. Ani. Sarze i Agnuce chyba tylkoMinnieMe, elforia lubią tę wiadomość
-
Mala_syrenka wrote:No i dziewczyny proszę się uspokoić z tymi porodami, bo to już przegięcie paleczki trochę i jak tak dalej pójdzie, to do października zostanę tu sama. I kto będzie chciał słuchać mojego stekania na końcówce, jak tu tematy dzieciowe już będą walkowane?
Nie martw się, nie zostaniesz samachyba ja zamykam listę wiec chętnie będę czytać i dyskutować jeszcze i końcówce ciąży
Mala_syrenka lubi tę wiadomość
-
Kropka gratuluję!!!! 😍😍😍 Ale poród ekspres i jaki timing, niesamowite 😀
Michalinka kruszynka jak i moja Misia 😁 na początek strach dotykać 🤭 ale szybko mija i dzidziuś rośnie w mgnieniu oka
Czarownico nasza, aż się cieszę, że wywróżyłas mi poród w terminie, bo ten 10-12.10 całkiem mi pasuje 🙈🤣