X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2023
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2023

Oceń ten wątek:
  • Chantel1 Ekspertka

Wysłany: 13 września 2023, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dopiero 19.10 cc także pewnie ja będę ostatnia. Kropka mega gratulacje! Wszystkie chyba zazdrościmy zd jesteście już po i masz już córkę przy sobie❤️

• Mju Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mamy dziewczyny z końca miesiąca, także jestem pewna, że Syrenka nie będzie ostatnia. 😎

age.png
  • Mju Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się chwalić pierwszą nocą od dawna bez zgagi i ranigastu, ale odkąd się godzinę temu obudziłam i przekręciłam na lewy bok masakra jakaś.

age.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, z napisaniem ostatniego posta, dostałam biegunki i trochę brzuch boleć. No ale przy biegunkach tak miałam. Skończyła sie szybko w sumie. Ale brzuch nadal taki jakby mi sie chciało. Poszliśmy z mężem spać. O 1:15 zerwałam się łóżka, bo chulstnelo.(czarodziejsko noga przestała boleć) Zdążyłam tylko na podłogę poleciec i jeszcze się poślizgnęłam na tych wodach...😛 mąż już wiedział co grane. Momentalnie z wodami skurcze co 5 minut. Tulko mówię dzwoń po babcię. Na porodówce byłam tylko 30 minut. 3 parcia.. dłużej formalności. Ktg. Wenflony trwaly.. 😛

Mju, elforia, Asiek94, GrubAsia, zmija, agentka93, Umka lubią tę wiadomość

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    13.09.2023 2760 g, 52cm 💣
    age.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka6 wrote:
    Jestem, z napisaniem ostatniego posta, dostałam biegunki i trochę brzuch boleć. No ale przy biegunkach tak miałam. Skończyła sie szybko w sumie. Ale brzuch nadal taki jakby mi sie chciało. Poszliśmy z mężem spać. O 1:15 zerwałam się łóżka, bo chulstnelo.(czarodziejsko noga przestała boleć) Zdążyłam tylko na podłogę poleciec i jeszcze się poślizgnęłam na tych wodach...😛 mąż już wiedział co grane. Momentalnie z wodami skurcze co 5 minut. Tulko mówię dzwoń po babcię. Na porodówce byłam tylko 30 minut. 3 parcia.. dłużej formalności. Ktg. Wenflony trwaly.. 😛

O 2 zameldowaliśmy sie na izbie przyjęć. Tam szybko mnie zawieźli pod gabinet na badanie. No i tam lekarka mówi, że 6 cm rozwarcia. To ja sie do niej śmiałam, że o nie to ja przed kryzysem jestem 7 cm 🤣 czyli zaraz rzeź 🤣 no ale te formalności trwały wieczność do 2:30. O 2:30 weszłam na sale porodowa. Tam przebieranie. Wenflony pogadanka o nacieci krocza. Ktg, ciśnienie. No i chyba jakkos 2:45 zaczęło się. Ale to były juz parte.. i 3 razy kazały napiąć i już 😛 ale na ostatnim mnie jednak naciely za moją zgodą. Bo coś tam zaczęło pękać. Podobno tylko lekko..nie wiem na razie rwie tam 😛 mała jest mega wielką kruszynką 😍 ssie ładnie. A ja probuje zaraz przysnać, ale chyba bedzie niedługo juz jakiś obchód 🤦🏻‍♀️

Poziomka25, elforia, Agnuka, MinnieMe, Asiek94, Praskovia, Umka lubią tę wiadomość

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2023, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poród marzenie. Gratulacje Kropka ;)

Cmfaradiela, czekamy na informacje. Mam nadzieje ze u Ciebie wszystko ok.

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, Ty to stworzona jesteś do rodzenia!;)
    Tak mi się marzy, nic się nie dzieje, a tu nagle piorunem.
    Ale ja nie z tych. Skurcze i biegunki cały trzeci trymestr.

Poziomka25 lubi tę wiadomość

• Eskalopka Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka6 wrote:
    O 2 zameldowaliśmy sie na izbie przyjęć. Tam szybko mnie zawieźli pod gabinet na badanie. No i tam lekarka mówi, że 6 cm rozwarcia. To ja sie do niej śmiałam, że o nie to ja przed kryzysem jestem 7 cm 🤣 czyli zaraz rzeź 🤣 no ale te formalności trwały wieczność do 2:30. O 2:30 weszłam na sale porodowa. Tam przebieranie. Wenflony pogadanka o nacieci krocza. Ktg, ciśnienie. No i chyba jakkos 2:45 zaczęło się. Ale to były juz parte.. i 3 razy kazały napiąć i już 😛 ale na ostatnim mnie jednak naciely za moją zgodą. Bo coś tam zaczęło pękać. Podobno tylko lekko..nie wiem na razie rwie tam 😛 mała jest mega wielką kruszynką 😍 ssie ładnie. A ja probuje zaraz przysnać, ale chyba bedzie niedługo juz jakiś obchód 🤦🏻‍♀️

Ale trafiona data! Niemożliwe normalnie.
    Ogromne gratulacje! Jestem w szoku bo wczoraj na forum jeszcze heheszki były a dziś już po porodzie.
    Wow!
    Ściskam was mocno! 🥰

• elforia Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Kropka myślałam, że sobie jaja robisz 😅 Gratulacje! Pieknie!!! Co za poranek 🤭

Ja mam przeczucie do 5.10, ale Kropka mi wywróżyła, że będzie jakość po 1.10 i tego się trzymam, że we wrześniu nie urodzę 🤭

GrubAsia w 2-3 tyg ładnie jesteś w stanie podbić hemoglobinę. Polecam Ci i Sorbifer i dodatkowo do popijania go syrop. Hematokryt też mocno poleciał?

Ja miałam w nocy około 2:30-3:00 pierwszy taki skurcz, (nie bolał), ale miałam pełny pęcherz i brzuch twardy jak skala… 🫣 tez bym łóżko zalała o mały włos 😝

age.png
    2011 👦🏼❤️
    2013 👧🏼❤️
  • elforia Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1003 wrote:
    😳 aż się cofałam do przepowiedni

Gratulacje!

Gdzie one są, bo ja swojej znałeś nie mogę xD

age.png
    2011 👦🏼❤️
    2013 👧🏼❤️
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IMG-20230913-050138.jpg

Żeby nie było, że to fejk 😛

Mala_syrenka, Fiolka85, Czeremcha, Agnuka, Eskalopka, Mju, elforia, Freya21, MinnieMe, Asiek94, zmija, agentka93, GrubAsia, Praskovia, Umka lubią tę wiadomość

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale te 3 skurcze były chyba boleśniejsze niz przy starszej 😛 ale krzyżowych brak. Noga nie boli 🤣🤣 cudowne ozdrowienie.
    Mówiłam że 13 urodzę 😛

Elforia sprawdziłam. Tobie nie wróżyłam akurat. Eksalopce. Praskovi. Ani. Sarze i Agnuce chyba tylko

MinnieMe, elforia lubią tę wiadomość

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie słodkie maleństwo! Normalnie jak z obrazka;)

• Czeremcha Koleżanka

Wysłany: 13 września 2023, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka Gratulacje. Przesłodka niunia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2023, 07:32

• Chantel1 Ekspertka

Wysłany: 13 września 2023, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh a ja jeszcze 5 tygodni muszę się bujać 😔

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka. Jeszcze raz gratulacje 😍
    To jest wejście smoka 😅

Teraz proszę o datę - kiedy ja? 😅

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • MinnieMe Ekspertka

Wysłany: 13 września 2023, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_syrenka wrote:
    No i dziewczyny proszę się uspokoić z tymi porodami, bo to już przegięcie paleczki trochę i jak tak dalej pójdzie, to do października zostanę tu sama. I kto będzie chciał słuchać mojego stekania na końcówce, jak tu tematy dzieciowe już będą walkowane?

Nie martw się, nie zostaniesz sama ;) chyba ja zamykam listę wiec chętnie będę czytać i dyskutować jeszcze i końcówce ciąży :)

Mala_syrenka lubi tę wiadomość

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantel1 wrote:
    Eh a ja jeszcze 5 tygodni muszę się bujać 😔
    Ja też, że mniej niż 4 to się nawet nie ludze, tylko błagam, nie 6 😬😬

• Agnuka Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka gratuluję!!!! 😍😍😍 Ale poród ekspres i jaki timing, niesamowite 😀
    Michalinka kruszynka jak i moja Misia 😁 na początek strach dotykać 🤭 ale szybko mija i dzidziuś rośnie w mgnieniu oka

Czarownico nasza, aż się cieszę, że wywróżyłas mi poród w terminie, bo ten 10-12.10 całkiem mi pasuje 🙈🤣

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • Agnuka Autorytet

Wysłany: 13 września 2023, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz każdy będzie wydygany co mu tam Kropka przewidziała... 🤣🤣🤣🤣 Hahaha

Mala_syrenka, Praskovia lubią tę wiadomość

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ