PAŹDZIERNIK 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Poziomka25 wrote:A o czym mówisz dokładnie jeśli chodzi o dojrzałość ?
kurde cały czas się martwię o ten 37 tydz. U mnie tak czy inaczej jak wcześniej kwasy nie wyrzuca do góry to będą tak rozwiązywać ciąże. Jak nie wcześniej dzisiaj mam 36+2 dopiero. Jeszcze 5 dni do 7.
Chodziło o wiotkość. Że moja jest silna taka jak w terminie urodzony dzieciaczek. I wydobycie krzyku siła natężenia. A tamta dziewczhnka. Bardziej wątła, mimo że kilogramowo ileś gramow więcej od mojej. No i tamta ospała na reakcje. Krzyk. Ale ogólnie tamta dziewczynka zdrowa jak byk i nie miała żółtaczki. -
Gabrysia. Obawiam się, że część tych badań to będziecie prywatnie robić. Chociaż wydaje mi się, że wczesniaki powinny mieć jakies pierwszeństwo.
A co ze szczepieniami? Pewnie od tego lekarza nie uzyskałaś, żadnych informacji. ..? Bo ja w sumie nie zapytalama o to tej neonatolog. Bo nadal nie wiem ktore wybrac 🤦🏻♀️
-
MinnieMe wrote:Hehe tak to bylam ja, a wiem bo od dwoch tyg w przedszkolu wisi informacja zeby dzieci dzisiaj byly ubrane w kropki i musialam dobrze grzebac w szafie zeby te kropki ogarnac corce bo jako w tym roku wyjatkowo malo ich w garderobie
U nas w żłobku też jakas akcja była, ale już tym mąż sie zajmuje 😛 ogólnie z córką pempkowe party z balonami i muzyką sobie urządzili. I najlepsze nie wiemy skąd (chyba ze żłobka 🤦🏻♀️🤷🏻♀️) Marcelina zna piosenke discopolo 'mama mama. Mama ostrzegała' i kazała sobie wczoraj na imprezie 3 razy pod rzad puszczać 🤣MinnieMe lubi tę wiadomość
-
Chantel1, Sara30, MinnieMe, Mala_syrenka, Mju, Eskalopka, Agnuka, agentka93, Praskovia, Asiek94, Poziomka25, Umka lubią tę wiadomość
-
Kropka łapie i wydzielamy oxy 😍
U mnie porody od początku regularnych skurczów 29 h, 9 h i 7 h a samo parcie przy najmłodszej trwało 5 min 🫣
Dzisiaj moje starszaki gadały do brzucha do Lidki żeby już wyłaziła 😅
Ale szczerze, to gdyby nie fakt, że 10-12 października mąż wyjeżdża i zostanę sama z 4-ką to by mi się jakoś bardzo nie spieszyło do porodu. Ale jednak wolałabym aby jak najdłużej był PO 🤷🏻♀️
Gabryśka a skąd jesteś? Może pomogę z lekarzami... -
Moja starsza też już zaklina brata,że ma już wychodzić. I ciągle kiedy itd. Ja jej mówię,że jak kasztany z drzew będą lecieć i liście. Gorzej, jeśli drzewa będą lyse, a młody się zasiedzi.
Wracam z zebrania w przedszkolu, nogi szeroko i uczucie jakby mi dzieciak wypadał. -
Mała syrenka ja wczoraj byłam na zebraniu u młodego. Po godzinie na tym małym krzesełku nie wiedziałam czy wstanę bez pomocy 😅
W środę byłam z małą u kardiologa, dziś z synem u laryngologa na kontroli po operacji. W przyszłym tygodniu mam zebranie u najstarszej, muszę porobić małej masę badań bo będzie miała leczone zęby w narkozie 🙄 i ogólnie jeszcze trochę takich atrakcji do odhaczenia. W październiku miała mieć reoperacje ucha ale przełożyliśmy na wiosnę. Ciekawe, czy Lidka będzie w stanie zostać z tatą na kilka dni jeśli będzie go widziała co 2 miesiące 🤷🏻♀️ -
Sara już chyba Praskovia pisała o tym, że jej synek rzadko tatę widywał i nie mają problemu z kontaktem. Więc może i u Was będzie dobrze.
Oj wytwarzaj wytwarzaj oksy, no to zaklinam Cie na poród na jutro 🤣
MałaSyrenka ale Ty przecież 35 tydzień 😛
Sara30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKropka6 wrote:Chodziło o wiotkość. Że moja jest silna taka jak w terminie urodzony dzieciaczek. I wydobycie krzyku siła natężenia. A tamta dziewczhnka. Bardziej wątła, mimo że kilogramowo ileś gramow więcej od mojej. No i tamta ospała na reakcje. Krzyk. Ale ogólnie tamta dziewczynka zdrowa jak byk i nie miała żółtaczki.
Jestem w szoku ze się przyznali do błędu. Zwykle polegają na terminie z om.
Moja z 35 tyg a dokładnie miesiąc była taka ospała -
Spokojnie, ja się za rodzenie nie zabieram;D ale ten mój syn wyjątkowo niewygodnie się ulokował i naprawdę go na dole czuje.
A przyjdzie co do czego, to go będę godzinę wypychac;D
Kurcze, jakieś przeziębienie mnie łapie. Oby ostatnie i krótkie, bo już nie mam czasu chorować.
Sara, ja też dzisiaj na tym krzesełku. Masakra!!! -
Tak od razu po urodzeniu stwierdzili, że jednak zła date wzięli do cc, że trzeba było jednak poczekać te kilka dni. Ale no wiecie czasem ciężko tez oszacować jednak. Bo wieksze dziecko. Czy może mniejsze jednak..
-
Ten 37 tydzień to taki naciągany jest trochę. Pewnie,że część noworodków będzie już gotowa i będzie super nawet jeszcze wcześniej, ale jednak bezpieczniejszy jest ten 38 nawet. Wiadomo, są sytuację, kiedy nie warto czekać, ale to już różnie. Ja się już nastawiłam na 10. To będzie 39+1. Na pewno nie wcześniej i mam nadzieję,że jeśli później, to niewiele.
Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, to zostało mi 25 dni.
Stary dzisiaj mówi,że w sumie to on może sobie 2 piwka pić jeszcze, bo nawet jak się zacznie, to zanim się rozbuja, to mu zejdzie;D -
Kropka6 wrote:Tak od razu po urodzeniu stwierdzili, że jednak zła date wzięli do cc, że trzeba było jednak poczekać te kilka dni. Ale no wiecie czasem ciężko tez oszacować jednak. Bo wieksze dziecko. Czy może mniejsze jednak..
-
Kropka tak tak, wiem. Ale chodziło mi o to, że taki 2 czy 4 miesięczny niemowlak nie skorzysta z rozmowy wideo i nie skojarzy opowieści o tacie. Bo później to wiadomo
Dzwoniła do mnie siostra, z którą rozmawiamy rzadko. Powiedziała żebym się wyspała bo 16.09 Lidka się urodzi 🤣
No to ten. Trzymam ją za słowoPraskovia lubi tę wiadomość
-
Sara czyżby dzisiaj znów była potrzebna solidna nocna warta w kolejce do gratulacji?
tak na końcówce rozpędziłyśmy wątek, że co wejdę to mam 1-2 strony do nadrobienia 🙈 a dzisiaj już chyba z 3 raz jestem
ja na mikro krzesełku siedziałam we wtorek na zebraniu i tak się tylko zastanawiałam jaki one mogą mieć udźwig i czy się nie zaklinuję, bo siedziałam w ostatnim rzędzie, ledwo się zmieściłam między stolik a szafę z tyłu 🤣
jakiego konkretnie produktu używacie do masażu krocza? Muszę sobie kupić coś fajnego i zacząć masować, żeby mieć jakiekolwiek poczucie sprawczości nad porodem, bo poza grzebaniem w kroczu i rozrywaniem skóry na brzuchu nic się nie dzieje. Rozwarcie biedne, na ktg skurczy całe zero, lewo na 25 drgnęło 😛 -
Sara30 wrote:Kropka tak tak, wiem. Ale chodziło mi o to, że taki 2 czy 4 miesięczny niemowlak nie skorzysta z rozmowy wideo i nie skojarzy opowieści o tacie. Bo później to wiadomo
Dzwoniła do mnie siostra, z którą rozmawiamy rzadko. Powiedziała żebym się wyspała bo 16.09 Lidka się urodzi 🤣
No to ten. Trzymam ją za słowo
No toż to i ja pisałam, że zaklinam na jutro na poród 😛Sara30 lubi tę wiadomość
-
Agnuka wrote:jakiego konkretnie produktu używacie do masażu krocza? Muszę sobie kupić coś fajnego i zacząć masować, żeby mieć jakiekolwiek poczucie sprawczości nad porodem, bo poza grzebaniem w kroczu i rozrywaniem skóry na brzuchu nic się nie dzieje. Rozwarcie biedne, na ktg skurczy całe zero, lewo na 25 drgnęło 😛
Ja oleju z wiesiołka, ale kupiłam taki z pompką na Allegro, bo ja mam trochę obrzyd do olejów i ta pompka mi bardzo pomaga okiełznać ten żywioł. 🤣 A w ogóle, dziewczyny, które masują- jak Wam idzie? Bo mi jakoś tak sobie… Nie widzę za bardzo efektów. 😒🧒🏼 26.10.2021
👦🏼 02.10.2023
👶🏻 14.07.2025 -
Nam na szkole rodzenia fizjo urogine polecała olejek z yourkaja do masażu. Podobno już są w rossmannie. A ogólnie to i oliwa z oliwek może być, za to olej ze słodkich migdałów średnio polecany, ale nie pamiętam już, czemu.
Ileż to byłoby magii gdyby kolejne wróżby tu się spełniły 🙈 -
To ja trzymam za słowo 🤣 aczkolwiek ja już się nie dam nabrać na żadne przepowiednie i objawy 🫣
Ja się masuje ale strasznie nieregularnie 🤷🏻♀️ zwyczajnie w świecie mi się nie chce 🙄 -
Ja mam z Lansinoh olejek, ale jakoś się słabo przykładam do tego masażu 🙈 ja i moja regularność zwykle leżą i kwiczą, jedyne co mi wychodzi to jedzenie daktyli, ale one bardziej maja skrócić niby I fazę porodu niż pomóc na kroczeHashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy